ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), kripto varlıklar ile ilgili dava dosyalarını incelemekle görevli yeni bir ofis kurmaya karar verdiğini açıkladı.

ABD’deki kripto para ihracatçılarından gelen dosya akışının artış göstermesi SEC’i, kripto dava dosyalarını incelemeye odaklanan yeni bir ofis kurmaya yöneltti.

Bu sonbaharda kurulması planlanan yeni ofis, Kripto Varlıklar Ofisi olarak adlandırılacak.

SEC tarafından yapılan açıklamada, Kripto Varlıklar Ofisi’nin yanı sıra Endüstriyel Uygulamalar ve Hizmetler Ofisi kurulacağı da belirtildi.

Kurulacak 2 yeni ofis ihracat dosyalarını incelemekten sorumlu 7 ofise destek sağlayacak ve Kurumsal Finansman Bölümü’ne bağlı olacak.

Kripto para endüstrisinin büyük bir bölümü ise SEC yetkililerinin yaptığı açıklamalarda kripto varlıklar için kullanılan ‘menkul kıymet’ tanımlamalarından son derece rahatsız.

Kripto varlıkların çoğu SEC tarafından menkul kıymet olarak anılırken Bitcoin (BTC), bir emtia kabul edilen tek kripto varlık olarak görülüyor.

Yeni Kripto Varlıkları Ofisi, DRP’den Kripto Dosyalarını Devralacak

9 Eylül tarihinde SEC resmi internet sitesinde yayınlanan duyuruya göre oluşturulacak yeni Kripto Varlıkları Ofisi, Kurumsal Finansman Departmanı (DRP) altında faaliyet gösterecek ve DRP’nin kripto dosyalarını inceleme görevini devralacak.

Bu hamleyle DRP’nin kaynaklarını ve uzmanlığını, kripto varlıklara ilişkin ortaya çıkan benzersiz dosya inceleme sorunlarını ele almak için kullanabilmesi amaçlanıyor.

SEC’in açıklamasında Kurumsal Finansman Bölümü Direktörü Renee Jones, kurulacak yeni ofislerin SEC’in misyonunu yerine getirmek için önemli olduğunu vurguladı.

Direktör Jones,

“Yeni ofisler, DRP’nin kripto varlıkları, finansal kurumlar, yaşam bilimleri, endüstriyel uygulamalar ve hizmetler alanlarına daha fazla odaklanılmasına imkan sağlayacak.”

dedi.

Kripto para topluluğu yeni ofisin, düzenleyicinin kripto işlerine odaklanan araştırmaları yürütmesini ve kripto varlıklar hakkındaki başvuruları değerlendirmesini bekliyor.

Kripto Varlıklar Ofisi’nin başına kimin getirileceği hakkında henüz bilgi paylaşımı yapılmadı.

Kurulması plananlanan iki yeni ofisten diğeri olan Endüstriyel Uygulamalar ve Hizmetler Ofisi’nin ise Yaşam Bilimleri Ofisinden, son yıllarda artış gösteren ilaç ve biyoteknoloji dışı tıbbi olmayan ürünlerin incelenmesini devralacağı belirtildi. Bu sayede DRP personelinin bu alanda daha uzman hale gelmesi hedefleniyor.

“SEC’in Yeni Ofisi ‘Menkul Kıymetler’ Olarak Gördüğü Kripto Varlıklara Odaklanacak”

Kripto Varlıklar Ofisi ile ilgili konuşan SEC yetkililerinin kripto varlıkları menkul kıymetler olarak tanımlaması ise kripto düzenlemesi haberlerini yakından takip eden kripto topluluğu içerisinde huzursuzluk yaratıyor.

SEC Başkanı Gary Gensler kripto para şirketlerinin SEC’e kayıt olması gerektiğini dile getirirken Kongre’nin vermiş olduğu yetkiyi halkı en iyi şekilde korumak için kullanacaklarını ifade etti.

SEC Başkanı Gensler’den Kripto Para Aracı Kurumlarına Lisans Uyarısı 

Gensler’in mevcut düzenlemelerin kripto faaliyetleri için yeterli olduğunu dile getirmesi ve stablecoinlerin menkul kıymet olarak sınıflandırılabileceğini söylemesi de kripto çevrelerini rahatsız etti.

SEC Kurumsal Finansman Bölümü’nde Operasyonlardan Sorumlu Müdür Yardımcısı Cicely LaMothe ise, Washington’da katıldığı bir konferansta SEC’in yeni kripto ofisinin, büyük çoğunluğunun menkul kıymetler olarak gördüğü kripto varlıklar hakkındaki başvuruları değerlendirmek için gerekli olduğunu dile getirdi.

SEC’in kriptoya yaklaşımı ve kuracağı yeni Kripto Varlıklar Ofisi, uzun bir süre boyunca kripto para şirketlerinin gündemini meşgul edecek gibi görünüyor.

Bu yılın başlarında SEC, çok sayıda kripto borsasının faaliyetleri hakkında bir dizi soruşturma başlatmış ve bu şirketlerin, içeriden bilgi sahibi olan çalışanların faaliyetlerini önleyen güvenlik protokollerine sahip olup olmadığını araştırdığını belirtmişti.

İlgili Haberler ve İçerikler

Tamadoge 100x Olacak Mı? OKX'teki Borsa Arzına Katılın

Puanımız

tamadoge
  • '10x Potansiyelli' - CNBC Raporu
  • Deflasyonal, Düşük Arz - 2 Milyar
  • Move to Earn (M2E), Metaverse Entegrasyonu
  • Evcil Doge NFT'leri - Kitlesel Adopsiyon Potansiyeli
  • ICO Yolda (Tier One Borsalarında)
tamadoge
Kripto varlıklar son derece değişken, düzensiz ve kontrolsüz bir yatırım ürünüdür.