ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC), ABD’deki bireysel yatırımcılar için kripto staking işlemlerini yasaklayacağı iddia edildi.

Coinbase CEO’su Brian Armstrong, ABD’nin sermaye piyasaları denetim ve gözetim kuruluşu SEC’in bireysel yatırımcıların kripto para staking işlemlerini yapmalarını yasaklayacağı yönünde dedikodular duyduğunu ifade etti.

SEC’in bireysel yatırımcılar için staking mekanizmasını yasaklama planları olduğuna dair söylentiler duyduğunu söyleyen Coinbase Global borsasının CEO’su Brian Armstrong, Twitter hesabından paylaştığı bir dizi gönderide bu iddialara yer verdi.

Armstrong, “SEC’in perakende müşteriler için ABD’de kripto staking’den kurtulmak istediğine dair söylentiler duyuyoruz. Umarım durum böyle değildir, çünkü bunun olmasına izin verilirse ABD için korkunç bir yol izlenmiş olacağına inanıyorum.” dedi.

Staking, kripto para yatırımcılarına dijital varlıklarını aktif olarak piyasaya sürmeden ya da satmaya gerek kalmadan pasif gelir elde etmenin bir yolu olarak sunuluyor.

Armstrong, FTX Borsasına İşaret Etti

Yaptığı paylaşımlarda Armstrong, staking mekanizmasının kriptoda çok önemli bir yenilik olduğunu ve kullanıcıların açık kripto ağlarına doğrudan katılmasına izin verdiğini belirtti.

Hükümetin daha yapıcı olması gerektiğine vurgu yapan Armstrong, ABD’nin caydırıcı politikalarla kripto şirketlerini “açık denizde” faaliyet göstermeye zorladığını ifade etti. Armstrong, “FTX’te olduğu gibi” ifadeleriyle FTX kripto para borsasının çöküşünün bu tür caydırıcı hamlelerden kaynaklandığına da işaret etti.

SEC’i kripto endüstrisi için net yönergeler geliştirmek üzere sektör katılımcıları ile birlikte çalışmaya davet eden Armstrong, “Umarım sektör için net kurallar yayınlamak ve ABD’de yenilikçiliği ve ulusal güvenlik çıkarlarını korurken tüketicileri de koruyan mantıklı çözümler bulmak için birlikte çalışabiliriz.” dedi.

Armstrong’un paylaşımı kripto topluluğu arasında şaşkınlık yaratsa da SEC Başkanı Gary Gensler daha önce staking mekanizmasına izin veren kripto para birimlerinin Howey testi kapsamında menkul kıymetler olarak sınıflandırılabileceğini belirtmişti.

Bilançolara göre göre staking’in, Coinbase’in 2022 yılı üçüncü çeyrekteki gelirinin yaklaşık yüzde 11’ini oluşturduğu belirtildi.

SEC, Armstrong’un açıklamaları ile ilgili henüz yorum yapmadı.

Kripto Staking Yasağı Fayda Sağlayabilir Mi?

Paylaşımda Paradigm tarafından yayımlanan bir yazıya atıfta bulunan Armstrong, Ethereum Merge sonrasında ağın staking sürecinin bir menkul kıymet olmadığını ifade etti.

Diğer taraftan sektörün önde gelen isimlerinden olan Cardano kurucusu Charles Hoskinson’un Armstrong ile aynı fikirde olmadığı görüldü. Hoskinson, operasyon ve tasarımdaki kusurlar sebebiyle tüm PoS (Hisse İspatı) protokollerinin düzenleyici incelemesi altında olabileceğini söyledi.

Ayrıca Hoskinson, ABD’deki merkezi staking sağlayıcılarına yönelik bir yasağın Lido Finance için bir nimet olacağını ifade etti.

Armstrong’un paylaşımına yanıt olarak Hoskinson, “Coinbase yüzde 11 ve Lido ise yüzde 25’te oturuyor. Neredeyse tüm cbETH’nin ABD’li müşterilerden geldiğini varsayabiliriz. Lido, kilidi açılmış cbETH’nin büyük çoğunluğunu alacak.” diyerek Coinbase’de kripto staking’in yasaklanmasının Lido’yu artırabileceğini öne sürdü.

İlgili Haberler ve İçerikler

Meta Masters Guild - Geleceğin Kripto Oyunu

Puanımız

memag token
  • Popüler Oyun Stüdyoları Tarafından Destekleniyor
  • Erken Ön Satış Turu Başladı
  • Düşük Üst Limit, Vesting Yok
  • Oynanabilir NFT'ler, Ödüller, Staking
  • Solid Proof & CoinSniper Onaylı
memag token
Kripto varlıklar son derece değişken, düzensiz ve kontrolsüz bir yatırım ürünüdür.