ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu SEC, Ripple (XRP) destekçilerinden oluşan bazı “mahkeme dostları”nın davaya destek vermelerini yasaklamak istiyor.

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC),  Ripple sahiplerinin mahkemede Ripple’a destek vermesini engellemeye ve avukat John E. Deaton’ın dava işlemlerine daha fazla katılmasını yasaklamaya çalışıyor.

ABD’li regülatör salı günü yaptığı resmi itirazda, avukat John E. Deaton ile birlikte bin 746 XRP sahibini “amici curiae” olarak tanıma kararına karşı çıktı.

Ripple’a karşı açılan dava sebebiyle kayıp yaşayan binlerce kişi

Avukat John E. Deaton, SEC’in Ripple’a karşı açtığı dava sebebiyle yaşadıkları kayıplardan dolayı mağdur olduklarını belirten token sahipleri tarafından imzalanmış 3 bin 252 beyannameye sahip.

XRP sahipleri tokenleri ‘fayda değil yatırım amaçlı’ almış

Beyannamelerde, XRP sahiplerinin XRP satın almak için yasal sorumluluk üstlenmedikleri, tokenları yatırım amacıyla değil fayda amaçlı satın aldıkları veya şirket ve temsilcileri tarafından verilen vaatlere dayanarak satın almadıkları öne sürülüyor.

Ancak komisyon, XRP sahiplerine yaptığı itirazda, yasal konuların dışında faaliyet göstermeye çalıştıklarını iddia etti. 

SEC’in yazısında şu ifadelere yer verildi: 

“Talepte bulunanlar yasal konularda brifing önermez. Buna karşın, belirli gerçekleri ‘tasdik eden’ 3 bin 252 beyana dayalı argümanlar sunmak istiyorlar.”

Komisyon, avukat Deaton’a yasak getirmeye çalışmasının gerekçesi olarak Deaton’ın eski SEC Başkanı Jay Clayton’a yönelik iddia edilen küfürlü tehditlerini gösterdi.

Avukat John E. Deaton Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “Bir arada durmaya devam eden herkese teşekkürler. Size sadece saygı duymuyorum, sizi seviyorum.  (SEC şimdi bu tweet’i yargıça verdikleri tweet koleksiyonuna ekleyebilir. Ve küfür kullanmaktan da men edilmem gerektiğini iddia edebilir) dedi. Mahkemeyi yakından takip eden  binlerce Twitter kullanıcısından Avukat Deaton’a destek yağdı. 

Kongre Üyesi Brad Sherman’dan tüm kripto para borsalarının peşine düşme çağrısı

ABD Temsilciler Meclisi Üyesi Brad Sherman, önceki gün bir kongre oturumu sırasında, “yasadışı olarak menkul kıymetler borsası işletildiğini” belirterek ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonunu (SEC) XRP ticareti yapan kripto para borsalarının peşine düşmeye çağırdı.

Ripple CEO’su siyasi bir gündem olduğunu söylüyor

Ripple CEO’su Brad Garlinghouse da tartışmaya girdi. 

Ripple CEO’su Temsilci Sherman’a “Sağlam bir politika üzerinden siyasi bir gündem oluşturmaya ve yasanın gerçekte ne söylediğini görmezden gelmeye çalışıyor” dedi.

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), Ripple’a neden dava açmıştı?

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), San Francisco merkezli bir blockchain şirketi olan Ripple’a Aralık 2020 tarihinde dava açmıştı. 

Açılan davada, Ripple Labs Inc., CEO’su Brad Garlinghouse ve kurucu ortak Christian Larsen aleyhine 1,3 milyar dolarlık kayıt dışı XRP menkul kıymet arzı gerçekleştirdiği iddia edilmişti. 19 Mart’ta Deaton Hukuk Bürosu, XRP sahipleri adına Bölge Yargıcı Analisa Torres’e bir mektup yazmıştı ve gönderim sırasından 10 binden fazla XRP sahibi tarafından imzalanmıştı. SEC 26 Mart’ta yanıt vererek Yargıç Torres’i Müdahale Önergesini reddetmeye ikna etmeye çalışmıştı.  

SEC Ripple davasını kazanırsa diğer blok zinciri şirketleri için tehlike olabilir

Bu davanın sonucu, XRP’nin bir menkul kıymet olup olmadığını belirleyebilir. Eğer yargıç, SEC lehine karar verirse, komisyonun Ripple’a benzer şekilde token satan diğer kripto para projelerine karşı yasal işlem başlatabileceği bir emsal kararla karşı karşıya kalınabilir.  

Amici Curiae nedir?

Amici, çoğul olarak amici curiae “mahkemenin dostu” anlamına geliyor…  Yasal bir davanın tarafı olmayan ancak bilgi, uzmanlık veya öngörü sağlayarak mahkemeye yardım etmesine izin verilen bir kişi veya kuruluş olarak tanımlanıyor. Bu davada da Ripple’ın savunmasını desteklemek için gelenler için kullanılıyordu.

İlgili Haberler ve İçerikler

Battle Infinity - Yeni Metaverse Oyunu

Puanımız

  • PancakeSwap and LBank'ta Listelendi - battleinfinity.io
  • Fantezi Sporları Metaverse Oyunu
  • Oyna-Kazan Oyunu - IBAT Token
  • Unreal Engine ile Geliştirildi
  • Solidproof ve CoinSniper Onaylı
Kripto varlıklar son derece değişken, düzensiz ve kontrolsüz bir yatırım ürünüdür.