Kripto sektörünün popüler meme coini Shiba Inu (SHIB) cephesinde gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Son olarak 1,1 milyar adet tokenin yakıldığı ve bu yakım ile ortalama seviyeye kıyasla yakılan token miktarında yüzde 5,5 milyon artış yaşandığı kaydedildi.

Köpek temalı meme coinler arasında büyük ilgi gören Shiba Inu, büyük ölçekli bir token yakma (burn) işlemi ile gündem oldu. Genellikle 100 milyon token civarında tokenin yakımının gerçekleştirildiği Shiba Inu’da bu kez 1,1 milyar token yakımı yaşandı.

Ortalama token yakım seviyesinin çok üzerinde olan bu miktar ile yakılan token miktarında 5,5 milyon oranında bir artış yaşandığı aktarıldı.

Token yakma, dolaşımdaki tokenlerin arzını kontrol etmek ve kalan tokenlerin değerini korumak veya potansiyel olarak artırmak amacıyla uygulanan deflasyonist bir mekanizma olarak tanımlanıyor.

1,1 Milyar Adet Yakım Sonrası Shiba Inu Burn Fiyatı Nasıl Etkilendi?

Shiba Inu açısından bakıldığında oldukça önemli bir miktarda gerçekleştirilen bu token yakımının, tokenin arz talep dengesinde daha olumlu bir noktaya gelinmesine sebep olduğu ve Shiba Inu fiyatını olumlu yönde etkilediği yorumları yapılabilir.

Ancak Shiba Inu fiyat performansına bakıldığında dolaşımdaki tokenlerin 1,1 milyar adet azaltmasına rağmen token fiyatının stabil kalmaya devam ettiği görüldü.

CoinGecko verilerine göre Shibe Inu fiyatı, son 24 saat içerisinde yüzde 0,9 ve son 7 gün içerisinde yüzde 1 artış göstererek token yakımı öncesindeki seviyesine yakın yerlerde konumlanmaya devam etti.

Shiba Inu an itibarıyla 0,00001096 dolar seviyesinden işlem görüyor.

Shiba Inu Fiyatı Neden Yükselmedi?

Büyük miktarda token yakılmasına rağmen Shiba Inu fiyatında pek bir hareketlilik olmamasına bir dizi faktörün sebep olduğu yorumları yapıldı.

Bitcoin ve Ethereum gibi diğer büyük kripto para birimlerinde devam eden volatilitenin yanı sıra daha geniş ölçüdeki piyasa duyarlılığının, token yakmanın SHIB fiyatı üzerindeki etkisini azaltmış olabileceği belirtildi.

Diğer taraftan token yakımının bir kripto para biriminin piyasa değerini etkileyen faktörlerden yalnızca biri olduğu kaydedilirken benimsenme, fayda ve ağ etkinliği gibi diğer unsurların da token fiyatını belirlemede büyük rol oynadığı ifade edildi.

7 Nisan tarihinde de Shiba Inu’da 24 saat içerisinde 14 milyon 459 bin 464 SHIB token yakımı gerçekleştiği duyurulmuştu. Shiba Inu yakım oranı, işlemden bir önceki gün sıfırın altına düştükten sonra iyileşme göstermiş ve yüzde 35,508’e kadar yükselmişti. Söz konusu yakım sonrasında SHIB tokenin son 24 saat içerisinde marjinal bir artış yaşadığı kaydedilmişti.

İlgili Haberler ve İçerikler