Piyasalarda Shiba Inu ve Dogecoin fiyatında yaşanan hareketlilik dikkat çekiyor. Shiba Inu fiyatı son 24 saatte yüzde 20’den fazla arttı.

CoinGecko verilerine göre sevimli köpek temalı coinler arasında yer alan Shiba Inu (SHIB) fiyatında son 24 saatte yüzde 20’nin üzerinde artış kaydedildi. Nansen’den alınan bilgiler, hem merkezi hem de merkeziyetsiz borsalarda Shiba Inu alım satım işlemlerinin arttığını gösterdi.

Yaşanan hareketlilik kripto piyasasının dikkatini çekerken Nansen, SHIB tokende 17-18 Ocak tarihleri arasında yaklaşık 1,1 milyar doların el değiştirdiğini bildirdi.

CoinGecko verilerine bakıldığında Shiba Inu tokenin son iki hafta içerisinde yaklaşık yüzde 23 oranında artış gösterdiği kaydedildi.

Piyasa değeri bakımından an itibarıyla 14. sırada konumlanan Shiba Inu, bu yazıldığı saatte 0.000012681427 dolardan işlem görüyor.

Shiba Inu Fiyatı Neden Arttı?

Köpek temalı Shiba Inu fiyatında yaşanan yüzde 20 üzerindeki yükseliş Shiba Inu fiyatının neden arttığı sorularına yol açtı.

Yatırımcıların muhtemelen, uzun zamandır beklenen katman 2 ağı Shibarium için hazırlandığı yorumları yapıldı.

Shibarium, Ethereum’un düşük işlem hızını ele almayı amaçlayan, Shiba Inu için yaklaşan bir Katman 2 blok zinciri çözümü olarak konumlanıyor. Shibarium’un piyasaya sürülmesinin amacı, bir Metaverse, bir DEX ve blok zinciri oyunlarıyla tamamlanan Shiba Inu ekosistemini inşa etmek için temellerin atılması olarak görülüyor.

Kripto topluluğu tarafından merakla beklenen Shibarium test ağının önümüzdeki haftalarda piyasaya sürülmesi bekleniyor.

Shiba Inu Fiyat Artışı Dogecoin Fiyatını Da Etkiledi

Shiba Inu fiyatında yaşanan artış bir başka köpek temalı memecoin olan Dogecoin fiyatını da artırdı. CoinGecko verileri 24 saatlik zaman dilimi içerisinde Dogecoin (DOGE) fiyatının yüzde 6 oranında artış yaşadığını gösterdi.

An itibarıyla 0.088432 dolardan işlem göre DOGE, yükseliş trendinde Shiba Inu’yu şimdilik takip ediyor gibi görünüyor.

Aralık ayında bir blok zinciri analiz firması olan Santiment, Dogecoin’in piyasaya aykırı bir gösterge olarak hizmet ettiğini öne sürmüş ve yatırımcıları yükseliş pozisyonlarını düzeltmeye teşvik eden bir not yayınlamıştı.

Şirket, “DOGE’nin fiyatı her hızla yükselmeye başladığında, birkaç dakika sonra pazar çapında bir çöküş yaşanıyor.” demişti.

Diğer taraftan Bitcoin fiyatının geçtiğimiz hafta yüzde 22 oranında artış gösterdiği, piyasanın Shiba Inu’ya olan sevgisini ve FTX’ten Sam Bankman-Fried’i küçümsemesini bir araya getiren BONK’un fiyatının ise son 24 saatte yüzde 2 düşüş yaşadığı kaydedildi.

Bitcoin, DOGE’den daha iyi performans göstermeye devam ederken SHIB ve BONK gibi memecoinlerin Santiment’in tezini doğrulayıp bir köpek temalı coinler dönemi başlatıp başlatmayacağı merak ediliyor.

İlgili Haberler ve İçerikler

Meta Masters Guild - Geleceğin Kripto Oyunu

Puanımız

memag token
  • Popüler Oyun Stüdyoları Tarafından Destekleniyor
  • Erken Ön Satış Turu Başladı
  • Düşük Üst Limit, Vesting Yok
  • Oynanabilir NFT'ler, Ödüller, Staking
  • Solid Proof & CoinSniper Onaylı
memag token
Kripto varlıklar son derece değişken, düzensiz ve kontrolsüz bir yatırım ürünüdür.