Shiba Inu’nun Layer 2 (Katman 2) blok zinciri Shibarium Beta’nın piyasaya çıkmak üzere olduğu açıklandı. Haberin ardından SHIB ve BONE yükselişe geçti.

Shiba Inu ekibi, topluluğa blog sayfasından Shibarium Beta sürümü için son rötuşların yapıldığını belirtti. Çok yakın zamanda da piyasaya sürüleceği kaydedildi.

Makalede ayrıca Shibarium ile ilgili çok sayıda bilgiler de aktarıldı. Öte yandan, Layer 2 zincirin ne zaman kullanımda olacağı konusunda herhangi bir tarih verilmedi.

Shibarium Nedir?

Shibarium, güçlü bir Layer 2 blok zinciri ve Shiba Ekosistemine bir köprü olma yolunda ilerliyor. Shibarium’un ikinci katmanı, Merkezi Olmayan Finans Alanına çözüm, yenilik ve güvenliği ölçeklendiren ve davet eden kolektif bir blok zinciri olarak öne çıkıyor.

Bu blok zinciri (L2), SHIB ekosistem tokenlerinin (SHIB, LEASH ve BONE) kullandığı Ethereum blok zincirinin üzerinde çalışıyor. Layer 2 blok zinciri ölçeklenebilirlik, daha hızlı işlem süreleri, daha düşük ücretler ve genişletilmiş bir geliştirme çerçevesi gibi avantajlar sağlıyor.

Shibarium’da BONE’un de yeri ayrı olacak. BONE, daha önce duyurulduğu gibi, işlemlerde ödeme yapmak ve Shibarium’da validator ile delegatörleri ödüllendirmek için kullanılacak.

Web 3’ün evrimiyle birlikte blok zinciri teknolojisi yaygınlaşmaya başlıyor. Ana akım benimsemenin önündeki en büyük engellerden bazılarının işlemlerin maliyeti ve hızı olduğu biliniyor.

Shibarium’un Layer 2 blok zinciri protokolleri Metaverse, web3 inovasyonu ve oyun gibi farklı endüstri alanlarına hizmet edebilecek.

Bu katman, bir protokol olarak, mevcut blok zinciri ağlarının üzerinde çalışarak, altta yatan blok zincirinin güvenliğine güvenmeye devam ederken, daha hızlı, daha ucuz ve daha özel işlemlerin zincir dışında işlenmesine izin vermeyi amaçlıyor.

Bunun, blok zinciri ağı üzerindeki yükü azaltmaya, metaverse ve oyun uygulamaları için kullanıcı deneyimini iyileştirmeye yardımcı olabileceği söyleniyor.

“Shibarium, Shiba Ekosisteminde Ve Kripto Alanında Devrim Yaratacak”

Ekibin paylaşımına göre, Shibarium gibi L2 blok zincirlerinde işlemler “zincir dışı” olarak gerçekleşiyor. Yani işlemler Layer 1 (Ethereum) blok zincirinin dışında gerçekleşiyor ve geri iletiliyor. L2 blok zincirinin işlem işinin çoğunu yapmasına izin vermek bant genişliğini azaltıyor ve bu da son kullanıcılar için daha düşük maliyetler ve işlem süresi ile sonuçlanıyor.

Makalede ayrıca, ağdaki tüm işlemlerde belirli oranda SHIB yakılacağı da bildiriliyor. Bu yakım mekanizmasının zamanla SHIB arzı üzerinde önemli bir etkisi olacağı tahmin ediliyor.

Ek olarak ekosistemdeki merkeziyetsiz borsa ShibaSwap’ın, Shibarium’a entegre edileceği de söyleniyor.

Shiba Inu ile BONE Fiyatı Yükseldi

Shibarium’un beta sürümünün yakında piyasaya çıkarılacağının duyurulmasının ardından SHIB ve BONE’un fiyatı da yükselmeye başladı. SHIB, kısa sürede yüzde 8’den fazla yakın artış kaydetti. SHIB bu haberin yazıldığı saat itibarıyla 0.00001073 dolardan işlem görürken BONE da yüzde 13’ten fazla yükselerek 1,36 dolardan işlen görüyor.

İlgili Haberler ve İçerikler

Meta Masters Guild - Geleceğin Kripto Oyunu

Puanımız

memag token
  • Popüler Oyun Stüdyoları Tarafından Destekleniyor
  • Erken Ön Satış Turu Başladı
  • Düşük Üst Limit, Vesting Yok
  • Oynanabilir NFT'ler, Ödüller, Staking
  • Solid Proof & CoinSniper Onaylı
memag token
Kripto varlıklar son derece değişken, düzensiz ve kontrolsüz bir yatırım ürünüdür.