Zincir üstü verilere göre, ABD hükümetine ait olarak etiketlenen ve Silk Road’da ele geçirilen kriptoyla bağlantılı iki cüzdan, çarşamba sabahı üç ayrı işlemle 300 milyon doların üzerinde Bitcoin (BTC) taşıdı.

Silk Road Bitcoin’ini içeren bir dizi işlem çarşamba sabahı onaylanmayı bekliyordu. Toplamda 9 bin 825 BTC (301 milyon dolar) DOJ’a bağlı adresler tarafından gönderilmek üzere sıraya girdi.

Blockchair gösterge tablosuna göre, BTC iki işlemle yeni adreslere aktarıldı. Bitcoin’in blok gezgini, hükümet kontrolündeki cüzdanların toplam 9 bin 825 Bitcoin gönderdiğini gösteriyor. Benzer hareket daha önce mart ayında gerçekleşmiş ve 1 milyar doları aşan BTC transferinin ardından kripto parada hızlı bir düşüş görülmüştü.

Amerika Birleşik Devletleri Adalet Bakanlığı (DoJ), potansiyel olarak satmak amacıyla elinde tuttuğu Bitcoin’i taşımak için önlemler alıyor gibi görünüyor. Bu durum, çarşamba günü yatırımcılar arasında endişelere yol açan ve kendileri tarafından tutulan Bitcoin’lerdeki ani hareketle kanıtlandı.

ABD Adalet Bakanlığı Bitcoin’leri Yeniden Harekete Geçirdi

DoJ, Kasım 2021’de 3 milyar doların üzerinde değere sahip yaklaşık 50 bin Bitcoin’i ele geçirmişti. Ele geçirilen Bitcoin’ler, Eylül 2012’de elektronik dolandırıcılık yaparak dijital varlıkları çalmakla suçlanan James Zhong’a bağlıydı. Zhong, 2012 yılında nakit para çalmak için dark web pazarını hack’lemiş ve yetkililerin çalınan varlıkları geri alması neredeyse on yıl sürmüştü.

El konulmasından bu yana DoJ, varlıkların önemli bir kısmını sattı; bunlardan biri mart ayında yaklaşık 300 milyon dolar değerinde 9 bin 800 Bitcoin’in satılmasıydı. Bunu, federal departmanın o sırada 1,2 milyar dolardan fazla değere sahip 40 binden fazla Bitcoin’i taşıması izledi ve bu da yatırımcıların arzın satıldığını varsayması nedeniyle kripto piyasasında yüksek dalgalanmaya neden oldu.

Ancak mart ayından bu yana DoJ, 12 Temmuz’a kadar Silk Road soygunundan elde edilen Bitcoin’in hiçbirini hareket ettirmemişti.

Dün yaklaşık 250 milyon dolar değerindeki 8 bin 200 BTC’den oluşan coin’lerin büyük bir kısmı tek bir adrese gönderildi ve bir saatten biraz daha uzun bir süre sonra toplam miktar 101 ayrı adrese bölündü.

Bitcoin Fiyatı Etkilendi Mi?

Haberlerin çıktığı sırada Bitcoin fiyatı 30 bin 400 dolar civarında seyrediyordu. Bu sebeple hareket haberlerinden hiçbir etki görmediği bildirildi. Öte yandan bakanlığın Bitcoin’leri satmaya karar verse bile BTC fiyatının hiçbir tehditle karşı karşıya olmadığı söylendi.

Bunun nedeni, taşınan 300 milyon dolar değerindeki BTC’nin son 24 saat içinde kullanıcılar tarafından alınıp satılan toplam hacmin yalnızca yüzde 2,1’ini temsil etmesi. Dolayısıyla bir satışın fiyat üzerinde herhangi bir olumsuz etkisi olmayacak.

Yetkililer mahkeme dosyalarında, bakanlığın Silk Road ile bağlantılı paraları en son sattığında, ABD hükümetinin işlem ücreti olarak 215 bin dolardan fazla ödeme yaptığını söylemişti.

İlgili Haberler ve İçerikler

Wall Street Memes (WSM) - En Yeni Meme Coin

Puanımız

wall street memes
  • 1 Milyon Takipçili Topluluk
  • Deneyimli NFT Proje Sahipleri
  • Ön Satış Başladı - wallstmemes.com
  • Çıktığı Gün $300,000 Toplandı
wall street memes
Kripto varlıklar son derece değişken, düzensiz ve kontrolsüz bir yatırım ürünüdür.