Kripto bankacılık faaliyetleri gösteren Silvergate Capital’in yakında iflas koruma başvurusunda bulunabileceği kaydedildi.

FTX ve Alameda Research çöküşlerinin ardından ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) tarafından soruşturma altına alınan kripto bankası Silvergate Capital’in yakında iflas edebileceği belirtildi.

Bir süredir Silvergate hisselerini açığa satan ünlü yatırımcı Marc Cohodes, bankanın en fazla bir hafta daha faaliyetlerine devam edebileceğini iddia etti. Cohodes’in, Twitter hesabından paylaştığı boş Silvergate ofisi fotoğrafına “Evde kimse yok. Silvergate merkezindeyim.” yazdığı görüldü.

Ünlü yatırımcının ayrıca “Silvergate ofisi halka açık bir suç mahaline benziyor. Banka bir hafta sonra faaliyetlerine bir şekilde devam edebilirse çok şaşırırım.” dediği öğrenildi.

Kripto bankası devi Silvergate Bank’ın çatı şirketi Silvergate geçtiğimiz günlerde denetim raporundaki aksaklıklar sebebiyle şirketin mali durumuna ilişkin yıllık yayımlanan 10-K raporunun SEC’e bildirilmesini ertelediğini duyurmuştu.

Silvergate Hisseleri Yüzde 95 Düştü

Kasım ayından bu yana büyük ölçüde FTX ve Alameda Research gibi müşterilerinin iflas etmesi sebebiyle hem mali kayıplarla hem de düzenleyici soruşturmasıyla karşı karşıya kalan Silvergate, zor zamanlar yaşıyor.

Geçtiğimiz hafta yaşanan gelişmeler Silvergate Capital hisselerinde geçen yıla göre yüzde 95 düşüş yaşanmasına neden oldu.

SEC’e yapılacak bildirinin ertelendiğini duyuran Silvergate’in notu Moody’s tarafından düşürüldü. Moody’s, Silvergate’in banka mevduat notunu Ba3’ten Caa1’e düşürdüğünü açıkladı. Bu durum bankanın yükümlülüklerini çok yüksek kredi riskine tabi olarak değerlendiren bir darbe olarak görüldü.

Moody’s gelişmesinden bir saat kadar sonra ABD, Kaliforniya merkezli La Jolla şirketi ise, Silvergate Exchange Network’ün (SEN) askıya alındığını açıkladı. La Jolla, “mevduatla ilgili diğer hizmetlerin faal durumda kaldığını” belirtti.

Tüm bu gelişmeler ışığında Silvergate hisselerinin geçtiğimiz yıla göre yüzde 95 değer kaybı yaşadığı aktarıldı.

Silvergate Capital İflas Mi Edecek?

Marc Cohodes başta olmak üzere yatırımcılar Silvergate Capital’in iflas edeceği yönünde tahminlerde bulunuyor.

Silvergate’in iflas etmesi durumunda Federal Mevduat Sigorta Komisyonu’nun (FDIC) mevduat sahiplerini korumak, varlıkları tasfiye etmek ve düzenleyi tasfiyeyi kolaylaştırmak adına bankayı devralabileceği öne sürüldü.

Toplu davaların da söz konusu olduğu Silvergate krizinde zarar gören yatırımcıların, Silvergate’in kara para aklamayı önleme protokollerindeki eksikliklere dair kendilerini uyarmadığını iddia ettiği öğrenildi.

Politikacıların da dahil olduğu Silvergate krizinde, Elizabeth Warren da dahil olmak üzere üç senatörün Silvergate CEO’su Alan Lane’e “geleneksel bankacılık sistemine kripto piyasası riskini” dahil etme konusundaki endişelerini dile getiren bir mektup gönderdiği aktarıldı.

Warren’ın ayrıca bankacılık düzenleyicilerini dijital varlık şirketleriyle iş yapan bankaları daha yakından incelemeye çağırdığı kaydedildi.

Coinbase, Paxos ve Galaxy Digital gibi dijital varlık şirketleri Silvergate ile ilişkilerini sonlandırma girişiminde bulunurken Lane’in federal suçlamalarla karşı karşıya kalacağı söyleniyor.

İlgili Haberler ve İçerikler

RobotEra - Geleceğin Metaverse Oyunu

Puanımız

RobotEra Logo
  • LBank Labs Tarafından Desteklenmektedir
  • NFT Tabanlı Metaverse Arsalarını Al-Sat, Geliştir
  • Guvenilir & Profesyonel Ekip
  • TARO Tokeni Şu An Ön Satışta - robotera.io
RobotEra Logo
Kripto varlıklar son derece değişken, düzensiz ve kontrolsüz bir yatırım ürünüdür.