OpenSea verilerine göre Sony.eth alan adı, 48 ETH karşılığında satıldı. Satın alma süreci yaklaşık 6 dakika içerisinde Sunnybay.eth tarafından gerçekleşti.

Ethereum Name Service (ENS) toplayıcısı olan Sunnybay.eth, Sony.eth alan adını 48 ETH, yaklaşık 72 bin dolar, karşılığında satın aldı.

Sunnybay tarafından yapılan teklif yalnızca 6 dakika sonra satın alma işlemiyle sonuçlandı. ENS toplayıcısı Sunnybay’in, iPad.eth ve coke.eth de dahi olmak üzere pek çok markanın ENS alan adına sahip olduğu biliniyor.

Ethereum Name Service (ENS) Nedir?

Ethereum Name Service veya kısaca ENS, okunması varsayılan alfanümerik blok zinciri cüzdan adreslerinden daha kolay olan ve insanlar tarafından rahatlıkla okunabilen bir tür kripto adresi.

ENS alan adları token alışverişini kolaylaştırmasıyla biliniyor. Her bir ENS teknik olarak bir NFT olarak sayılıyor. ENS alan adları OpenSea gibi NFT pazar yerlerinde alınıp satılabiliyor.

72 bin dolara yapılan sony.eth alan adının satışı, ENS popülaritesinin son örneklerinden biri olarak kabul ediliyor.

ENS Son Dönemlerin Popüler NTF’si

3 veya 4 rakamlı ENS alan adları oldukça zor bulunduklarından kripto ekosisteminde oldukça popüler bir konuma sahip. 000-999 arasında olmak kaydıyla yalnızca 1000 adet üç rakamlı ENS bulunuyor.

000.eth alan adı Temmuz ayının başlarında 300 ETH yani 315 bin dolar karşılığında alıcı bulmuştu.

Bugüne kadar en yüksek fiyata satın alınan ENS alan adının paradigm.eth olduğu biliniyor. Ekim 2021 tarihinde 420 ETH’ye satılan paradigm.eth, o dönemki değeriyle 1,5 milyon dolar ediyordu.

Marka Alan Adları Gözde ENS’ler Arasında

ENS alan adlarına olan talebin artmasıyla birlikte popüler markaların ENS alan adlarının premium NFT statüsünde olacağı tahmin ediliyor. Marka sahiplerinin bu NFT’leri gelecekte satın almak isteyeceği öngörülüyor.

İsminin açıklanmasını istemeyen bir ENS toplayıcısının Amazon.eth ENS alan adına 1 milyon dolar teklif verdiği de güncel haberler arasında.

İlgili Haberler ve İçerikler

Battle Infinity - Yeni Metaverse Oyunu

Puanımız

  • PancakeSwap and LBank'ta Listelendi - battleinfinity.io
  • Fantezi Sporları Metaverse Oyunu
  • Oyna-Kazan Oyunu - IBAT Token
  • Unreal Engine ile Geliştirildi
  • Solidproof ve CoinSniper Onaylı
Kripto varlıklar son derece değişken, düzensiz ve kontrolsüz bir yatırım ürünüdür.