Sony’nin, ücretsiz olarak sunulacak PlayStation Stars isimli sadakat programındaki ödül olarak sunulacak ilk “dijital koleksiyon parçalarından” bazıları dikkat çekiyor.

Sony’nin NFT olmadığı ya da blok zincirine dayanmadığı konusunda ısrar ettiği bu ürünler, temelde PlayStation 3 ve PocketStation PDA/taşınabilir oyun konsolu gibi cihazların küçük sanal heykellerinin yanı sıra Ape Escape 2 gibi oyunlardan karakterler ve Polygon Man gibi Sony maskotlarından oluşuyor.

Oyun sektörü hızla büyümeye devam ederken NFT piyasası ciddi bir şekilde büyüme kaydediyor. Hal böyle olunca Sony gibi birçok dev şirket, kullanıcılar için yeni hizmetleri piyasaya sürüyor. Sony bu yaz başında PlayStation Stars programını duyurduğunda, üyelerin dijital koleksiyonların yanı sıra puan da kazanabileceklerini açıklamıştı.

Puanların ne işe yarayacağı henüz tam olarak belli olmamakla birlikte şirket, bazı PlayStation Store ürünlerinin satın alınabileceğini ve hatta bir oyun satın almak için fonlama cüzdanlarının da kullanılabileceğini de üstü kapalı bir şekilde belirtmişti.

PlayStation Stars, puanlar ve koleksiyonlar elde etmek için turnuvalara katılmak veya ayda bir kez sadece bir oyun oynamak gibi etkinlikleri içeren kampanyalara katılımı sağlıyor. PlayStation sitesinde bahsi geçen bir başka kampanyada ise, oyuncuların kendi zaman diliminde belirli bir kupayı kazanan ilk kişi olarak bir puan kazanabileceğinden de bahsediliyor.

Sony, PlayStation Stars’a Nostalji ile Başlıyor

Sony tarafından yayımlanan blog yazısına göre, ilk kampanyalardan birinin adı “Hit Play/1994” olacak. Ayrıca, “şarkı temelli ipuçlarıyla eşleşen oyunlar” piyasaya sürülecek.

Blog yazısında aktarılana göre açıklamada, “Koleksiyon öğelerini kazandıktan sonra, bunları PlayStation Uygulaması içinde sanal bir vitrinde düzenleyebilir ve isterseniz koleksiyon eşyalarınızı PSN profilinizde arkadaşlarınıza gösterebilirsiniz.” deniyor.

PlayStation Stars’daki kampanyaların eğlenceli, keyifli fakat bir o kadarda tamamlanmasının zor olduğunu belirten dev şirketin, bu noktada etkinlik hakkında söylediklerinin hemen hemen bu kadar olduğu biliniyor. Şirket daha sonra daha fazla bilgi yayınlanacağını ve katılımın dijital koleksiyonlar kazanımı sağlayacağını ifade ediyor.

Öte yandan Sony, programın eylül ayı sonunda “Asya’daki bazı bölgelerde” piyasaya sürüleceğini ve takip eden haftalarda da ABD ve Avrupa’ya geleceğini bildiriyor. Program başlangıçta gerçek PlayStation’lar yerine Android ve iOS için PlayStation Uygulaması üzerinden kullanıma sunulacak.

Lucky Block NFT (LCK) Programı da Dikkat Çekenler Arasında

Lucky Block, son birkaç ay içinde en yeni ve en iyi performans gösteren kriptolardan biri. 2021yılında piyasaya sürülen LBLOCK token üç haftadan kısa bir süre içinde yüzde 7 bine varan büyük kazançlar elde etmişti. Lucky Block ağının, en iyi blok zinciri uygulamaları kullanılarak inşa edilmesinden dolayı tamamen şeffaf ve merkeziyetsiz olduğu biliniyor.

Ayrıca bu yılın başlarında hayata geçirilen NFT yarışma platformu Lucky Block da göze çarpan programlar arasında yerini alıyor.

LBLOCK tokenler ile desteklenen NFT yarışma platformu Lucky Block, NFT yarışına katılanlar arasında dikkat çeken projelerden biri olarak konumlanıyor. LBLOCK, kripto token ve ücretsiz ödül havuzu mekanizması ile elinde belirli NFT’leri bulunduran kullanıcılara yenilikçi bir Oyna-Kazan (P2E) konsepti sunuyor.

Platformda, kullanıcıların NFT satın alarak katılabildiği NFT turnuvalarına ek olarak günlük ödül havuzu çekilişleri de yer alıyor. Lucky Block NFT yarışma platformunda yatırımcılar, çeşitli sayıda ve değerdeki ödülü kazanma imkânı bulabiliyor. Lucky Block NFT serisi “Platinum Rollers Club” adıyla satışa sunuluyor ve koleksiyonda 10 bin adet NFT bulunuyor. Platinum Rollers Club NFT’lerinden satın alan kullanıcıların, gelecekteki yarışmalar ve ekstra ödüller için öncelikli giriş hakkı sahibi olması planlanıyor.

Ethereum Köprüsü İçin Geri Sayım

Öte yandan Lucky Block projesi topluluğu, Lucky Block tokenler arasında rahatlıkla takas yapılmasını sağlayacak Ethereum Köprüsü için de gün sayıyor.

Lucky Block’un BNB Akıllı Zinciri üzerinde çalışan LBLOCK V1 ve Ethereum tabanlı LBLOCK V2 tokenleri arasında iki yönlü takas yapma imkânı sunacak olan Ethereum Köprüsü’nün 3 Ekim 2022’de kullanıma sunulması bekleniyor.

Bu arada 29 Eylül itibarıyla yüzde 1 token yakma işlemi başlatılacağını duyuran Lucky Block ekibi bunun LBLOCK’un değerini desteklemek için gerçekleştirileceğini bildiriyor.

İlgili Haberler ve İçerikler

Tamadoge 100x Olacak Mı? OKX'teki Borsa Arzına Katılın

Puanımız

tamadoge
  • '10x Potansiyelli' - CNBC Raporu
  • Deflasyonal, Düşük Arz - 2 Milyar
  • Move to Earn (M2E), Metaverse Entegrasyonu
  • Evcil Doge NFT'leri - Kitlesel Adopsiyon Potansiyeli
  • ICO Yolda (Tier One Borsalarında)
tamadoge
Kripto varlıklar son derece değişken, düzensiz ve kontrolsüz bir yatırım ürünüdür.