Beyaz Saray Finansal Hizmetler Komitesi önemli son tarihi kaçırdığı için stablecoin tasarısının kaderi belirsiz. Temsilci Maxine Waters yaptığı açıklamada, müzakereleri resmi olarak yaz tatili sonrasına, eylül dönemine kaydırdığını söyledi.

Çok konuşulan ama asla çözülemeyen stablecoin yasa tasarısı halen hidayete ermeye hazır değil. Kongre’nin Ağustos tatili dönemine girmesiyle birlikte tasarının yasalaşma olasılığı da azaldı.

Temsilciler Meclisi Finansal Hizmetler Komitesinde sırasıyla Demokrat ve Cumhuriyetçi liderler Maxine Waters (Kaliforniya) ve Patrick McHenry (Kuzey Karolina), stablecoin’ler konusunda iki taraflı bir anlaşma üzerinde sıkı bir şekilde çalışıyordu.

Her iki taraf da dün bir komite oturumunda yapılan açıklamalarda zamanın tükendiğini etkili bir şekilde kabul etti.

Stablecoin yasa tasarısında henüz bir aşamaya gelinmedi

Patrick McHenry, “Yakınız. Henüz o aşamaya gelmedik ama yakınız” diye konuştu.

Waters ise yaptığı yazılı açıklamada, “Kıdemli Kongre Üyesi, Sekreter Yellen ve ben mevzuat üzerinde bir anlaşmaya varmak için önemli ilerleme kaydetmiş olsak da ne yazık ki henüz o aşamaya gelmedik ve bu nedenle ağustos tatilinde müzakerelerimize devam edeceğiz. Bu konuda topu ileriye taşımaya devam etmemiz çok önemli. Böylece tüketicileri korurken sorumlu inovasyona izin veren düzenleyici bir yapıya sahip olabiliriz.” ifadelerini kullandı.

Waters, bugünkü açıklama vesilesiyle, Fintech Görev Gücü’nün oluşturulmasına ve 2019’da Facebook’un Libra’sından sonraki duruşmalara kadar uzanan, liderliğindeki Meclis Finansal Hizmetler Komitesinden çıkacak kripto para birimindeki bir dizi gelişmeyi vurguladı.

Geçen hafta, ikilinin ABD Hazinesi’nin aracılık ettiği bir anlaşma üzerinde çalıştığına dair haberler çıkmıştı.

“Bu tasarının teknik açıdan yeterli ve uygulanabilir bir yasa olduğundan emin olmak istiyoruz.” diyen McHenry, New York’un stablecoin yönetiminin şu anda yürürlükte olan en sağlam sistem olarak işaret etti.

McHenry komitenin liderliğini devralabilir

Kasım 2022’de gerçekleştirilecek ara seçimler yaklaşıyor ve Demokratların Temsilciler Meclisi’ni kaybetmesi muhtemel görünüyor. Bu olursa, McHenry, Komitenin liderliğini devralma yolunda görünüyor.

İlgili Haberler ve İçerikler

Battle Infinity - Yeni Metaverse Oyunu

Puanımız

  • PancakeSwap and LBank'ta Listelendi - battleinfinity.io
  • Fantezi Sporları Metaverse Oyunu
  • Oyna-Kazan Oyunu - IBAT Token
  • Unreal Engine ile Geliştirildi
  • Solidproof ve CoinSniper Onaylı
Kripto varlıklar son derece değişken, düzensiz ve kontrolsüz bir yatırım ürünüdür.