İngiliz çok uluslu bankacılık kurumu Standard Chartered Bank, kripto kışının sona erdiğini ve Bitcoin fiyatının 100 bin dolara ulaşma potansiyele sahip olduğunu belirtti.

Pazartesi günü yayımlanan bir raporda banka, kripto endüstrisinin uzun süredir beklediği haberi vererek kripto kışının nihayet sonlandığını ve dünyanın en büyük kripto para birimi olan Bitcoin’in 2024 yılının sonuna kadar 100 bin dolara ulaşabileceğini ifade etti.

Bitcoin’in 100 bin dolara doğru tırmanışının bir dizi faktöre bağlı olduğunu söyleyen Standard Chartered analistleri, bu etmenler arasında Bitcoin’in merkeziyetsiz ve az bulunan bir dijital varlık olarak konumlanmasına yardımcı olan son bankacılık krizinin de yer aldığını bildirdi.

Diğer taraftan İngiliz banka, daha öncesinde 2021 yılında Bitcoin için 175 bin dolar ve Ethereum için 35 bin dolarlık tahminde bulunmuştu.

Bununla birlikte geçen yılı 16 bin 500 dolar seviyesinden Bitcoin fiyatı, on ay aranın ardından ilk kez nisan ayında 30 bin doların üzerini test etmiş ancak sonrasında yeniden bu seviyenin altına gerilemişti.

Standard Chartered Analisti: “Bitcoin Güvenli Bir Liman”

Yayımlanan raporda görüşlerine yer verilen Standard Chartered dijital varlıklar araştırma yöneticisi Geoff Kendrick, müşterilere yönelik yazılan değerlendirme notunda, sektörde yaşananlara karşın Bitcoin’in güvenli bir liman, bir değer deposu ve havale aracı statüsünden faydalandığını belirtti.

Kendrick’in ayrıca ABD merkezli bankacılık krizinin sona erdiğini, FED’in parasal kısıtlama adımlarını sonlandırmak üzere olduğunu ve Bitcoin madenciliğinin giderek daha karlı hale gelmeye başladığını yazdığı aktarıldı.

Değerlendirme notunda Kendrick, “Bazı belirsizlik işaretleri henüz ortadan kalkmamış olsa da Bitcoin’i 100 bin dolara taşıyacak olan yol giderek berraklaşıyor.” ifadelerini kullandı.

Tüm bu yorumlar ışığında Standard Chartered’ın Bitcoin’in tüm kripto piyasası kapitalizasyonundaki payının yüzde 50 ila 60 aralığına yükselmesini beklediği bildirildi.

CoinMarketCap verilerine göre Bitcoin’in piyasa hakimiyetinin an itibarıyla yüzde 45.95 seviyesinde olduğu görülüyor.

Bitcoin Fiyatı Ne Durumda?

Bitcoin fiyatı ile ilgili çok sayıda uzman ve banka uzun süredir tahminde bulunmaya devam ederken Bitcoin, şimdilik tırmanmaya devam ediyor gibi görünüyor. Ancak yılın başından bu yana yüzde 66 oranında artış gösteren dijital varlığın fiyatının iki hafta önce aştığı 30 bin dolar bandından beri keskin bir düşüş yaşadığı da ifade ediliyor.

CoinGecko verilerine göre dünyanın en büyük kripto para birimi konumundaki Bitcoin an itibarıyla son 1 yılda yüzde 30,5 oranında, son 30 günde yüzde 0,9 oranında ve son 14 günde yüzde 7,5 oranında düşüş kaydetmiş görünüyor.

Son 7 gün içerisinde yüzde 6,9 gerileme yaşayan Bitcoin fiyatı an itibarıyla 27 bin 420 dolar seviyesinde oturuyor.

İlgili Haberler ve İçerikler