SpaceX’in sahibi olduğu internet hizmeti Starlink’in, ayda 200 dolarlık daha yüksek bir aylık ödeme karşılığında küresel kapsama alanı sağlayacak yeni bir abonelik türü başlattığı bildiriliyor.

Starlink kullanıcısı Nathan Owens, firmanın yepyeni Global Roaming (Küresel Dolaşım) programını denemek için şirketten aldığı bir e-postayı Twitter’da paylaştı. Duyuruya göre, kullanıcılar düşük gecikmeli, yüksek hızlı ve zaman zaman kısa süreli kötü hizmet sorunlarıyla karşılaşabilecekleri bir hizmetle karşılaşabilirler.

Programa erişim için gereken donanımın fiyatı, şu anda 599 dolar olan konut paketiyle aynı olacak. Buna ek olarak, kullanıcılar hizmetin beklendiği gibi performans göstermediğini düşündükleri takdirde ilk 30 gün içinde para iadesi talebinde bulunabilecek.

Starlink ödemeleri şimdilik sadece ABD doları üzerinden yapacak ve kullanıcıların donanımı gittikleri her yere götürebilmeleri için ilgili tüm gümrük işlemlerini halletmeleri gerekecek.

Starlink uydu şirketi Elon Musk’ın kurduğu SpaceX tarafından uydu interneti erişimi sağlamak üzere inşa edilmiş bir uydu takımyıldızı. Starlink uydularında bulunan sinyaller cep telefonu sinyalleri, 4.5G veya 5G ile aynı şey değil. Bir ev, iş yeri veya uzak konum sinyalinin uydu üzerinden internete bağlanmasını sağlıyor.

Şirketin hizmetlerinin şu anda Güney Amerika, Amerika Birleşik Devletleri, Avustralya, Yeni Zelanda ve Avrupa’nın büyük bir kısmı dahil olmak üzere 50’den fazla ülkede mevcut olduğu bildiriliyor.

Starlink, Mayıs 2022’de, firmanın bir internet servis sağlayıcısı (ISP) olarak faaliyet göstermek üzere düzenleyici onaylar aldığı ülkelerde donanımının “derhal” sevk edilmeye hazır olduğunu söylemişti.

Global Roaming hizmetine davetiye alan kullanıcıların bir kısmı Starlink’in kapsama alanı dışında ikamet ediyor. Starlink, bunu bir “dolaşım” hizmeti olarak kabul ederek, henüz şirkete onay vermemiş olan çok sayıda ülkedeki yerel düzenlemeleri atlamanın bir yolunu arıyor gibi görünüyor.

Dolaşım hizmetleri, bir kullanıcının İSS’si tarafından başlangıçta sunulan kapsama alanının ötesine uzanan kablosuz bağlantı olarak anlaşılıyor. Çoğu telekomünikasyon şirketi, kullanıcılarının o bölgenin dışında olmalarına rağmen bağlantıda kalmalarını sağlamak için denizaşırı ülkelerde bulunan İSS’lerle ortaklıklar kuruyor.

Astronom Jonathan McDowell tarafından 2022 yılı itibarıyla derlenen verilere göre Starlink’in şimdiye kadar 4 binden fazla uydu fırlattığı bildiriliyor.

Starlink’in Dünyayı Birbirine Bağlama Misyonundan Herkes Memnun Değil

Astronomlar, bu cihazların yaydığı ışığın uzay çalışmalarını önemli ölçüde zorlaştırabilme ihtimalinden dolayı Starlink’in uzayı binlerce uyduyla doldurma programıyla ilgili endişelerini dile getirdiler.

Alandaki bazı profesyonellere göre hem amatörler hem de yer tabanlı astronomiye güvenerek gökyüzünü inceleyen uzmanlar, Starlink’in uydularının yüzeylerindeki güneş yansımasından kaynaklanan yüksek parlaklık nedeniyle kesintiler yaşıyor.

Şirketin uydu filosu büyüdükçe, gökbilimciler bu uyduların bilim insanları tarafından yapılan gözlemlere düzenli olarak müdahale edeceğinden korkuyor.

İlgili Haberler ve İçerikler

RobotEra - Geleceğin Metaverse Oyunu

Puanımız

RobotEra Logo
  • LBank Labs Tarafından Desteklenmektedir
  • NFT Tabanlı Metaverse Arsalarını Al-Sat, Geliştir
  • Guvenilir & Profesyonel Ekip
  • TARO Tokeni Şu An Ön Satışta - robotera.io
RobotEra Logo
Kripto varlıklar son derece değişken, düzensiz ve kontrolsüz bir yatırım ürünüdür.