Afganistan Merkez Bankası, bu ay kripto para birimlerine ülke çapında yasak getirdi. Taliban rejimi dijital varlık alım satımını durdurma emirlerine direnen bazı kripto satıcılarını tutukladı.

Bloomberg ile konuşan üst düzey bir Afgan polis yetkilisi tarafından yapılan açıklamada, bazı Afganların varlıklarını Taliban’dan korumak için kripto para biriminde tuttukları bildirildi.

Afganistan Suçla Mücadele Başkanı Sayed Shah Saadaat yaptığı açıklamada ayrıca, “Merkez Bankası bize tüm bireylerin ve iş insanlarının Bitcoin gibi sahte dijital para birimlerinde işlem yapmalarını durdurma emri verdi.” ifadelerini kullandı.

Saadaat’ın bildirdiğine göre, tutuklanan 13 kişi kefaletle serbest bırakılırken Afganistan’ın üçüncü büyük şehri ve dijital token işlem merkezi olarak bilinen Herat şehrinde kripto para birimleriyle bağlantılı yirmiden fazla işletme de kapatıldı.

Yaptırımlar Dijital Varlıklara Yönlendiriyor

Ülkenin, uygulanan yaptırımlardan dolayı küresel finans sistemiyle bağlantısı kesildiğinden, kripto para biriminin yurt içi ve yurt dışında para aktarma aracı olarak kullanımının daha yaygın hale geldiği bildiriliyor.

Yaklaşık 2 trilyon dolarlık değeri silip süpüren ve çok sayıda yüksek profilli işletmeyi iflasa zorlayan bir piyasa krizinin ardından, Güney Kore’den Amerika Birleşik Devletleri’ne kadar çeşitli hükümetler kripto düzenlemelerini güçlendiriyor.

Çin’in ardından Afganistan da tüm kripto para işlemlerini yasadışı ilan eden ülkeler arasına katılmış oldu.

İlgili Haberler ve İçerikler

Tamadoge 100x Olacak Mı? OKX'teki Borsa Arzına Katılın

Puanımız

tamadoge
  • '10x Potansiyelli' - CNBC Raporu
  • Deflasyonal, Düşük Arz - 2 Milyar
  • Move to Earn (M2E), Metaverse Entegrasyonu
  • Evcil Doge NFT'leri - Kitlesel Adopsiyon Potansiyeli
  • ICO Yolda (Tier One Borsalarında)
tamadoge
Kripto varlıklar son derece değişken, düzensiz ve kontrolsüz bir yatırım ürünüdür.