Seul merkezli teknoloji devi LG firması, kullanıcılara televizyonlarında değiştirilemez token (NFT) işlemleri yapma ve NFT’leri sergileme imkânı sunuyor. İşlemler, LG tarafından geliştirilen kripto cüzdanı Wallypto tarafından gerçekleştirilecek.

Seul merkezli televizyon şirketi LG Electronics, yakın zamanda Hedera blok zinciri alt yapısını kullanarak yeni bir NFT platformunu hayata geçirmeyi planlıyor.

Şirketin platformuna LG Art Lab adı verildiği bildirildi. Yapılan bir duyuruya göre şirket, müşterilere televizyonlarında NFT şeklinde dijital sanat eserleri satın alma, satma ve ekranlarında sergileme olanağı sağlıyor.

WebOS 5.0 ve Sonraki Sürümlerde Kullanılabiliyor

Duyuruya göre, LG Art Lab, Amerika Birleşik Devletleri (ABD) ’de webOS 5.0 ve sonraki sürümleri çalıştıran televizyonlarda kullanılabiliyor. Sanatçıların profillerini ve yaklaşmakta olan çalışmalarının önizlemelerini sunan bir özelliğin yanı sıra yine yaklaşan NFT ‘drop’ları için bir geri sayım da içeriyor. Platformun pazaryeri, eserlerin takas edilebileceği bir alan da sunuyor.

Hedera ağı yeni platformun temelini oluşturuyor ve işlemler şu anda beta testindeki akıllı telefonlar için LG patentli bir kripto cüzdanı olan Wallypto üzerinden yürütülüyor.

Söz konusu NFT pazar yeri için Ethereum değil de Hedera altyapısı seçilmiş olmasının bir sebebinin olduğu da dikkatlerden kaçmıyor. Buna sebep olarak, LG’nin, 2020’den beri Hedera’nın yönetim konseyinde yer alması gösteriliyor. Bu noktada Hedera’nın blok zincirinin NFT işlemleri için düşük karbon ayak izli, ucuz ve hızlı bir deneyim imkânı sağlayacağı öngörülüyor.

Öte yandan son bir ayın verilerine göre, Hedera NFT pazaryeri Hash Axis’in 36 bin dolar işlem hacmi, Ethereum’un OpenSea’deki 330 milyon dolarlık işlem hacmine kıyasla sönük kalıyor.

Hedera’nın geliştiricisi Swirlds Labs’in CMO’su Christian Hasker yaptığı açıklamada, duyurunun NFT’leri bilgisayar tabanlı koleksiyon parçaları olmanın ötesine taşıyacağını ve sahibinin evinde sergilenen bir sanat eseri haline getireceğini söyledi.

LG NFT’ye Gözünü Diken İlk Şirket Değil

Bu arada LG, NFT alanında fırsatlar arayan ilk büyük şirket değil. İsviçreli saat üreticisi Tag Heuer haziran ayında, müşterilerine belirli akıllı saatlerin ön yüzünde NFT’leri sergilemenin bir yolunu sunan yeni bir özelliğini duyurmuştu. Yeni özelliğin, kullanıcıların MetaMask veya Ledger Live gibi kripto cüzdanlarına güvenli bir şekilde bağlanmasını da sağlayacağı bildirilmişti.

Geçtiğimiz dönemlerde bir diğer Güney Kore şirketi olan Samsung‘un Nifty Gateway tarafından desteklenen 3 farklı model televizyonunda NFT hizmeti vermesinin rakip firması LG’yi de teşvik ettiği söyleniyor.

İlgili Haberler ve İçerikler

Tamadoge 100x Olacak Mı? OKX'teki Borsa Arzına Katılın

Puanımız

tamadoge
  • '10x Potansiyelli' - CNBC Raporu
  • Deflasyonal, Düşük Arz - 2 Milyar
  • Move to Earn (M2E), Metaverse Entegrasyonu
  • Evcil Doge NFT'leri - Kitlesel Adopsiyon Potansiyeli
  • ICO Yolda (Tier One Borsalarında)
tamadoge
Kripto varlıklar son derece değişken, düzensiz ve kontrolsüz bir yatırım ürünüdür.