Telegram cüzdan geliştiricileri cüzdana dikkat çekici yeni bir özellik ekledi. Telegram kullanıcılarının bir banka kartıyla kripto para satın almasına, takas etmesine ve diğer cüzdanlara aktarmasına olanak tanıyan Telegram Cüzdan Bot (Wallet Bot) ‘un arkasındaki geliştirici ekip, bir eşler arası (peer to peer – P2P) kripto para borsasını piyasaya sürdü.
Geçtiğimiz nisan ayında piyasaya sürülen Telegram Cüzdan Botu’yla Telegram sohbet konuşmaları dahilinde Toncoin (TON) alım satımlarını ve transferleri artık mümkün hale getirildi. En son sürümle birlikte kullanıcılar, Telegram uygulaması üzerinden kripto para birimleri alıp satabilecek ve borsa hizmetleri her işlem için garantör olarak hizmet verecek.
Bu hizmet, satıcı ve alıcı arasında bir anlaşmazlığın olduğunda herhangi bir durumda bir ‘anlaşmazlık çözüm prosedürü’ yürütecek.
Yeni servis bir de “anonim P2P anlaşmaları” sunuyor fakat kullanıcıların kripto para yatırmak, takas etmek veya satın almak için cep telefonu numaralarını botla paylaşmaları gerekiyor.
Kripto Alıcıları Herhangi Bir Ücret Ödemeyecek
Kripto para satmak isteyen kullanıcılar yüzde 0,9 işlem ücreti öderken The Open Network (TON) Vakfı geliştiricileri tarafından yapılan açıklamaya göre, alıcıların herhangi bir ücret ödemesi gerekmiyor.
Kullanıcılar token satmak için uygulamada bildirimler yayınlayabiliyor ve potansiyel alıcılar bu bildirimler arasından seçim yapabiliyor. Alıcılar kripto para satın almak için USD, EUR, UAH, BYN ve KZT kullanabiliyor.
Start-up girişimi, şu anda Toncoin ve Bitcoin satın alınabildiğini ve gelecekte servisini genişletme niyetinde olduğunu söylüyor. Bu arada yalnızca TON tokeni sohbetler aracılığıyla kullanıcılar arasında doğrudan gönderilebiliyor.
Hizmet İlerleyen Zamanlarda Genişleyebilir
The Open Network (TON) Vakfı temsilcisi yaptığı açıklamada, girişimin sıradan kullanıcılara yönelik olduğunu söylerken “TON’daki birçok hizmet, insanların zaten kullanmaya alışkın olduğu normal uygulamalara benziyor” ifadelerini kullandı.
Temsilci açıklamasında ayrıca, “Telegram’dan ayrılmadan kripto para satın alabilir, uzun cüzdan adresleri olmadan kısa bir takma ad kullanarak arkadaşlarınıza gönderebilir, @mobile botu ile internete erişebilir, diğer birçok hizmetle birlikte en sevdiğiniz Telegram kanalına abonelik için ödeme yapabilirsiniz” dedi.
SEC’ten Gelen Engel Milyonlarca Dolara Mal Oldu
TON blok zincirinin temelleri ilk olarak Telegram Messenger’ın kurucuları Durov kardeşler tarafından atıldı. Telegram daha önce resmi bir token olan GRAM’ı piyasaya sürmeyi amaçlıyordu, ancak 2020’de ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) tarafından engelle karşılaştı. Telegram, proje için toplanan 1,2 milyar doları yatırımcılara iade etmek ve 18,5 milyon dolar para cezası ödemek zorunda kaldı.
Kendi internet sitesinde yazana göre TON Vakfı, Telegram’ın projeden çekilmesinin ardından Anatoliy Makosov ve Kirill Emelyanenko tarafından piyasaya sürülen merkeziyetsiz bir topluluk.
TON Vakfı temsilcisi, hedeflerinden birinin blok zinciri teknolojisi ile geleneksel interneti birleştirmek olduğunu söylerken, ” TON, bu merkeziyetsiz konsepti ilerletmek için, halihazırda DNS, siteler ve proxy’leri içeren kendi ekosistemini oluşturuyor” dedi.
Toncoin’de Yükseliş Dikkat Çekti
Grup tarafından sağlanan istatistiğe göre toplam saklama cüzdanı hesabı sayısı 1,3 milyona ulaştı. Öte yandan TON topluluğu Telegram grubunun 630 bin üyesi bulunuyor.
Toncoin, yaklaşık 1,7 milyar dolarlık piyasa değeri ve 1,22 milyar TON’luk dolaşım arzı ile yazının yazıldığı an itibarıyla son 24 saatte yüzde 2,23’lük artışla 1,41 dolardan işlem görüyor.
İlgili Haberler ve İçerikler
Tamadoge 100x Olacak Mı? OKX'teki Borsa Arzına Katılın
- '10x Potansiyelli' - CNBC Raporu
- Deflasyonal, Düşük Arz - 2 Milyar
- Move to Earn (M2E), Metaverse Entegrasyonu
- Evcil Doge NFT'leri - Kitlesel Adopsiyon Potansiyeli
- ICO Yolda (Tier One Borsalarında)