Güney Koreli yetkililerin Interpol’den Terra’nın kurucu ortağı Do Kwon için kırmızı bülten çıkarmasını istediği öğrenildi.

TerraUSD algoritmik stablecoin ve kardeş token Luna’nın çöküşü nedeniyle yaşanan kriz gittikçe büyüyor. Kripto piyasasını derinden yaralayan ve gündemde yoğun bir şekilde yer edinen Terra Luna kurucusu Do Kwon, birtakım suçlamalar ile Güney Kore’de aranıyordu. Yapılan soruşturmalar ve araştırmalar neticesinde Do Kwon’un Güney Kore’de olmadığı, Singapur’a geçtiği iddia edildi. Ancak bu iddiaların aksine genç CEO’nun orada da olmadığı ortaya çıktı.

Güney Koreli savcıların, ülkeler arasında polis iş birliğini sağlayıp suç kontrolünü kolaylaştıran uluslararası kuruluş Interpol’den Do Kwon hakkında kırmızı bülten çıkarmasını talep ettiği aktarıldı.

Financial Times’ın aktardığı habere göre, kripto firması Terraform Labs’ın kurucu ortağı Do Kwon’un, terraUSD ve Luna tokenlerinin 60 milyar dolar kadar bir paranın piyasadan silinmesiyle ilişkili olan soruşturmada iş birliği yapmayı reddettiği iddia ediliyor.

Kırmızı bültenler, kovuşturmaya uğramak ya da cezasını çekmek üzere aranan kaçaklar için çıkarılıyor. Interpol’ün web sitesinde kırmızı bültenin “iade, teslim ya da benzeri bir yasal işlem için bekleyen bir kişinin yerini tespit etmek ve geçici olarak tutuklamak üzere dünya çapındaki kolluk kuvvetlerine yapılan bir talep” olduğu belirtiliyor.

Güney Kore Pasaportunun İptal Edilmesi İstendi

Güney Koreli savcıların ayrıca ülkenin dışişleri bakanlığından Do Kwon’un Güney Kore pasaportunu iptal etmesini istedikleri bildirildi.

Kwon’un, Terraform’un çöküşüyle ilgili soruşturmalarda iş birliği yapmadığını belirten savcılık dün günü yaptığı açıklamada, “Kendisini Interpol kırmızı bülten listesine almak ve pasaportunu iptal etmek için prosedürü başlattık” diye konuşmuştu.

Kwon ise hafta sonu yaptığı açıklamada ilgili makamlardan kaçmaya çalışmadığını ileri sürmüştü. Kötü şöhretli CEO, Singapurlu polis yetkililerinin şu anda şehir devletinde olmadığını söylediği haberlerine yanıt olarak Twitter hesabından bir paylaşımda bulunmuş ve “kaçak olmadığını, bazı yetkililerle iş birliği içerisinde olduğunu” iddia etmişti.

Güney Kore savcılığından yapılan açıklamada 31 yaşındaki Kwon’un avukatı aracılığıyla, müfettişlerin beyanına başvurmak üzere çıkardığı mahkeme celbine hemen dönüş yapmak istemediğini söylediği bildirildi.

Terra Luna Kurucusu Do Kwon Yerini Açıklama Şartını Paylaştı

Known’un Yerini Tespit Etmek İçin Çalışmalar Sürüyor

Ofis sözcüsü Financial Times’a yaptığı açıklamada, “Yerini tespit etmek ve tutuklamak için elimizden geleni yapıyoruz. Şirketinin önemli finans çalışanlarının da bu süre zarfında kaçtığı açıkça belli” diye konuştu.

Kırmızı bülten, Güney Koreli yetkililerin Kwon hakkında tutuklama emri çıkarmasından ve pasaportunu iptal etmeye çalışmasından birkaç gün sonra geldi. Bu da teorik olarak Kwon’un iptal bildirimini aldıktan sonraki 14 gün içinde Seul’e dönmesini gerektiriyor.

Bloomberg’in hükümet kayıtlarına dayandırdığı haberine göre , Kwon’un Singapur çalışma izninin süresi 7 Aralık’ta doluyor ve yenileme başvurusunun riske girdiği bildiriliyor.

İlgili Haberler ve İçerikler

Tamadoge 100x Olacak Mı? OKX'teki Borsa Arzına Katılın

Puanımız

tamadoge
  • '10x Potansiyelli' - CNBC Raporu
  • Deflasyonal, Düşük Arz - 2 Milyar
  • Move to Earn (M2E), Metaverse Entegrasyonu
  • Evcil Doge NFT'leri - Kitlesel Adopsiyon Potansiyeli
  • ICO Yolda (Tier One Borsalarında)
tamadoge
Kripto varlıklar son derece değişken, düzensiz ve kontrolsüz bir yatırım ürünüdür.