Güney Koreli savcılar, Do Kwon’un, dünya çapında dijital varlık piyasalarını sarsan büyük çöküş nedeniyle yaptırımlardan kaçmaya çalıştığı ihtimalini gündeme getirdi. Her yerde aranan Terraform Labs kurucusu Do Kwon, yaptığı açıklamada ilgili makamlardan kaçmaya çalışmadığını ileri sürdü.

Geçtiğimiz mayıs ayında çöküşüyle neredeyse 60 milyar doların piyasadan silinmesine yol açan ve kripto para piyasasında devasa bir enkaz bırakan Terra Luna’nın kurucusu ve CEO’su Do Kwon ülkesinde aranıyor.

Do Kwon Nerede Olduğunu Üç Şartla Söyleyeceğini Açıkladı

Güney Koreli Do Kwon, Singapurlu polis yetkililerinin şu anda şehir devletinde olmadığını söylediği haberlerine yanıt olarak Twitter hesabından bir paylaşımda bulundu. Kaçak olmadığını söyleyen fakat nerede olduğunu da belirtmeyen Do Kwon açıklamasında, ilgili makamlarla iş birliği içerisinde olduğunun sinyalini vererek, “kaçmak gibi bir durumun söz konusu olmadığını ve saklayacak bir şeylerinin de olmadığını” belirtti. Do Kwon, “Kendimizi birden çok yargı alanında savunma sürecinin içindeyiz ve gelecek birkaç ay içinde gerçeğin ortaya çıkmasını sabırsızlıkla bekliyoruz.” dedi.

Kripto topluluğuna da hitaben bir tweet atan Do Kwon, “Nerede olduğumu ve ne yaptığımı eğer arkadaşsak, buluşma gibi bir planımız varsa ve GPS tabanlı bir web3 oyununa dahil olacaksak söylerim. Bunlar dışında benim GPS koordinatlarımı bilmenize gerek yok” ifadelerini kullandı.

Do Kwon’un Çalışma İzni 7 Aralık’ta Bitiyor

Do Kwon’un tam olarak nerede olduğu belirsizliğini korurken, Güney Koreli yetkililer kripto kurucusunun tutuklanması için bir emir çıkararak, seyahat etme kapasitesini sınırlamak adına pasaportunun iptal edilmesi için Singapur hükümetine talepte bulunmuştu. Bu adımlar, kripto piyasasında büyük bir çöküşe yol açan malum düşüşten dört ay sonra geldi.

Singapur merkezli Straits Times gazetesi, Kwon’un çalışma izninin 7 Aralık’ta biteceğini ve yenileme başvurusunun riske girdiğini bildirdi.

Savcılıktan yapılan açıklamada, Kwon’un Singapur’a gitmesinden bu yana “kaçtığına dair ikinci dereceden kanıtlar” bulunduğu ve bu nedenle ilk etapta tutuklama emri çıkarıldığı belirtildi. Ofis, Kwon’un nerede olduğunu bilip bilmediği ya da Interpol ile temasa geçmeyi planlayıp planlamadığı konusunda yorum yapmaktan kaçındı.

Terra Luna Nasıl Çöktü? Neler Olmuştu?

ABD dolarına endeksli kripto para birimi TerraUSD ve onu destekleyen Terra blok zincir platformunun ana para birimi Luna, mayıs ayındaki yaşadığı erimeyle Kwon’un inşa ettiği ekosistemi çökertmişti. TerraUSD algoritmik stablecoin ve kardeş token Luna’nın çöküşü, para politikasının sıkılaştırılması nedeniyle zaten sarsılmış olan kripto piyasalarında büyük kayıplara yol açmıştı. Bu durum, dolar gibi bir varlığa sabitlenmiş olması gereken tokenler olan stabilcoin’lerin yeniden düzenleyici incelemeye alınmasıyla birlikte Amerika Birleşik Devletleri’ne kadar uzanan soruşturmaları tetikledi.

Öte yandan Terra çöküşü, Three Arrows Capital ve Celsius dahil olmak üzere hedge fonları ve kripto kredi veren şirketler için ciddi finansal sorunları tetikleyerek iflas bayrağını çekmelerine sebep olmuştu.

Kripto Öfkesini Tetikledi

Dijital varlıklar henüz toparlanamazken düzenleyiciler bu şekildeki bir olası tekrarın nasıl önlenebileceğini görmek adına bu büyük enkazı inceliyor. Güney Kore’de kripto paralara karşı daha önce duyulan coşku ise yerini giderek artan bir öfkeye bırakıyor.

Tamadoge 100x Olacak Mı? OKX'teki Borsa Arzına Katılın

Puanımız

tamadoge
  • '10x Potansiyelli' - CNBC Raporu
  • Deflasyonal, Düşük Arz - 2 Milyar
  • Move to Earn (M2E), Metaverse Entegrasyonu
  • Evcil Doge NFT'leri - Kitlesel Adopsiyon Potansiyeli
  • ICO Yolda (Tier One Borsalarında)
tamadoge
Kripto varlıklar son derece değişken, düzensiz ve kontrolsüz bir yatırım ürünüdür.