Milyarder iş insanı Elon Musk’ın sahibi olduğu Tesla, 2022 yılı ikinci çeyrek bilançosunu açıkladı. Şirket, bilançosuna 963 milyon dolar nakit eklemek amacıyla Bitcoin varlıklarının yüzde 75’ini sattığını bildirdi. Dev Bitcoin satışı, kripto para piyasasında şok etkisi yarattı ve 5 haftadır yükselişte olan Bitcoin fiyatı geriledi.

Amerikan elektrikli otomobil üreticisi Tesla, 2022’nin ikinci çeyreğine ait bilançosunu açıkladı.

Yapılan açıklamayla Bitcoin varlıklarının yüzde 75’ini sattığı görülen Tesla’nın bu hamlesi kripto para dünyasını şaşırttı. Uzmanlar bu tür bir satışın ekonomik yavaşlama dönemlerinde şirketlerin nakit akışını arttırmak amacıyla yaptığı tipik bir hamle olduğunu söylüyor.

Elon Musk’tan Tesla’nın Bitcoin Satışı Hakkında Açıklama

Tesla’nın Bitcoin varlıklarınınyüzde 75’inin satışı üzerine şirket sahibi Elon Musk’tan açıklama geldi. Bilançonun duyurulmasının ardından ünlü milyarder, 20 Temmuz Çarşamba günü yaptığı açıklamada Bitcoin’in satışının sebebi olarak COVID-19 pandemisi sırasında Çin’de yaşanan karantinaları gösterdi.

Musk bu satışın Bitcoin aleyhinde nihai bir karar anlamına gelmemesi gerektiğini ve bu hamlenin Çin’de devam eden pandemi karantinalarının yarattığı belirsizlik olduğunu belirtti. Elon Musk, pandemi kaynaklı belirsizlik ortamında nakit varlıklarını maksimize etmek için bu kararı verdiklerini ekledi.

Ünlü milyarder Musk gelecek dönemde Bitcoin alışını düşünebileceklerini de belirtti.

Tesla Satışı Sonrası Bitcoin Fiyatı Değer Kaybetti

Tesla satışı sonrasında geçtiğimiz günlerde yükselişe geçen ve 24 bin dolar üzerine çıkan Bitcoin fiyatı, bugün 22 bin dolar seviyelerine kadar geriledi. Bu yazı yazıldığı esnada Bitcoin fiyatı 22 bin 800 dolar seviyeisnde işlem görüyor.

Tesla’nın Bitcoin satışı Ethereum’u da etkiledi. Geçtiğimiz günlerde 1600 dolar bandını gören Ethereum, Tesla’nın bilanço açıklaması sonrasında hızla düşüşe geçerken bu yazı yazıldığı esnada Ethereum 1493 dolardan işlem görüyor.

Tesla’nın Dijital Varlıkları 218 Milyon Dolara Geriledi

2022 ikinci çeyrek bilançosuna göre nakit akışı sağlamak amacıyla 936 milyon dolar değerinde Bitcoin satan Tesla’nın 218 milyon dolar değerinde dijital varlığı kaldığı bildirildi.

Tesla, 2021 başında 1,5 milyar dolarlık varlığını Bitcoin’e yatırdığını duyurmuştu. Bu yatırımın ardından Bitcoin fiyatı, Aralık 2020’de yaklaşık 20 bin dolarken Mart 2021’de 60 bin dolar bandına çıkmıştı.

2021 yılının ilk çeyreğinde bu dijital varlıkların 272 milyon dolarını satmış ve işlem sırasındaki fiyatlara göre şirketin 1,33 milyar dolar değerinde Bitcoin varlığı kalmıştı.

Elektrikli araç üreticisi Tesla’nın SEC’e yaptığı bildirimlere göre şirketin Bitcoin varlıklarının piyasa değeri Aralık 2021 tarihinde 1,99 milyar dolardı.

Tesla’nın elindeki Bitcoin varlıklarının yüzde 75’inin satılmasıyla 936 milyon dolar gelir elde edilmesi, Bitcoin satışının ortalama 29 bin dolar fiyat ile yapıldığı anlamına geliyor. Tesla geçtiğimiz Şubat ayında aldığı Bitcoinleri ortalama 31 bin dolar bandından dijital varlıklarına eklemişti.

Elon Musk Dogecoin’lerinin hiçbirini satmadıklarını belirtti. Milyarder iş insanı geçtiğimiz aylarda Bitcoin alımlarını durduklarını söylemişti.

Tesla’nın Gelir Artışı 2022 İkinci Çeyrekte Yavaşladı

Tesla 2022 ikinci çeyreğindeki küresel elektrikli otomobil satışlarında liderliğe yükseldi ve 254 bin 695 bin otomobil satışı yaptığını açıkladı.

Elektrikli otomobil üreticisinin net karı geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 62 artarak 2.6 milyar dolara çıkarken 2022 ilk çeyreğe göre kar artış hızının yavaşladığı görüldü.

2022 ikinci çeyrek bilançosuna göre Tesla’nın gelirleri yılın ilk çeyreğine göre yüzde 9.7 düşerek 16.9 milyar dolar olarak kaydedildi.

Tesla, ilk çeyrekte 18,8 milyar dolarlık gelir açıklamıştı.

İlgili Haberler ve İçerikler

Battle Infinity - Yeni Metaverse Oyunu

Puanımız

  • PancakeSwap and LBank'ta Listelendi - battleinfinity.io
  • Fantezi Sporları Metaverse Oyunu
  • Oyna-Kazan Oyunu - IBAT Token
  • Unreal Engine ile Geliştirildi
  • Solidproof ve CoinSniper Onaylı
Kripto varlıklar son derece değişken, düzensiz ve kontrolsüz bir yatırım ürünüdür.