Tether Coin (USDT) Nedir? Nasıl Satın Alınır?

Tether coin ya da bilinen kısaltmasıyla USDT, istikrarlı bir fiyat politikası sebebiyle insanlar tarafından çokça tercih edilen kripto varlıklardan biridir. Kripto para dünyasında USDT, “sabit coin” olarak da bilinmektedir.

USDT, dijital dünyada dolar gibi işlem görebilmesi amacıyla oluşturulmuştur. Tether Limited Şirketi’nce üretilen USDT’nin her token’ı 1 Amerikan doları (USD) değerdedir. Fiziksel rezervlerde de 1 USD olarak rezerve edilir. 

Tether token üçüncü taraf bir aracı olmaksızın her gün binlerce kişi tarafından işlem yapılmak için kullanılmaktadır. USDT ile ilgilenmek istiyor ancak nereden başlayacağınızı bilmiyorsanız, bu kılavuz tam size göre! Kılavuzumuzda tether hakkında çeşitli bilgilerin yanı sıra geleceğine dair geniş yorumlar bulabilirsiniz.

Tether Coin Nereden Alınır?

Aşağıda vereceğimiz listedeki kripto para borsalarından herhangi birini tercih ederek, USDT satın alabilir ve işlemlerinizi güvenilir bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz.

  1. Binance: Dünyanın en büyük kripto para borsası olan Binance, USDT alabileceğiniz en güvenilir platformlardan biridir.
  2. OKX: Şeyseller merkezli olan OKX, kurulduğu 2017 yılından beri kripto borsaları arasında en güvenilir ve hızlı işlemleri yapan platformlar arasında yer alır.
  3. Kraken: Hem kullanıcı dostu olması hem de güvenilirliğiyle Kraken, uluslararası kripto para borsaları arasında en çok tercih edilenlerden biridir.
  4. Crypto.com: Tether almak için tercih edebileceğiniz başlıca borsalardan biri de Crypto.com’dur. Oldukça güvenilir bir yapısı bulunan Crypto.com sayesinde kolayca tether token işlemi yapabilirsiniz.

Kripto varlıklar son derece değişken, düzensiz ve kontrolsüz bir yatırım ürünüdür.

Tether (USDT) Nedir?

Tether coin, değerini aktif bir şekilde sabit tutmaya çalışan kripto para biridir. Bu nedenle sabit coin olarak bilinir. Kripto para borsası içerisinde değerini sabit tutmak isteyenler tarafından sıklıkla tercih edilir. Özellikle kripto para yatırımlarının doğal volatilitesine karşı bir koruma kalkanı isteyen yatırımcılar içinde USDT başlıca tercihlerden biridir.

Tether, devlet teminata sahip olan bir sabit coin’dir. Bu; Amerikan doları (USD), Kanada doları (CAD), Avustralya doları (AUD) hatta Japon yeni (JPY) gibi devlet garantili bir para birimiyle desteklendiğini göstermektedir.

tether coin nedir

USDT, kullanıcılar için istikrar ve şeffaf bir ortam sağlamaktadır. Bu coin; devlet garantili para birimleriyle, blok zincir varlıklar arasında köprü oluşturmak için ortaya çıkmıştır. USDT’nin değeri ABD Doları karşısında 1:1 oranında sabitlenmiştir. Tether Limited Şirketi, USD ile tether arasındaki değişim konusunda ise hiçbir garanti vermemektedir.

Tether token için avantajlar ve dezavantajlar özetle aşağıdaki tablodaki gibidir.

Avantajları

  • Tether, dolar cinsinden yatırım imkânı sunmaktadır. 
  • USDT  transfer ücretleri minimum düzeyde gerçekleştirilebilir.
  • Tether ani fiyat değişikliklerinden etkilenmemektedir. Fiyatlandırma ya da kısıtlama gibi sorunları yoktur.
  • USDT oldukça güçlü bir grup endüstri destekçisine sahip bir kripto varlıktır. Güçlü ortaklar, bu varlığın daha güçlü olmasını sağlar.

Dezavantajları

  • Sabit coin olarak bilinen Tether rezervleri merkezileşmiştir.
  • USDT belirsiz denetimlere sahip olması en önemli dezavantajlarından biridir. 
  • Anonim olarak yatırım yapılabilen Tether’den yatırım çekmek istediğinizde hesabınızı onaylamanız gerekir.
  • USDT, birlikte çalıştığı bankaların yanı sıra bazı yasal kurumlara da çok fazla bağlıdır. Bu da önemli bir dezavantaj olarak sayılabilir.

Tether Coin Nasıl Alınır? 

Rehberimizde USDT almak isteyenler için, hangi borsaları tercih etmesi konusunda bazı tavsiyelere yer vereceğiz. Yukarıda yer alan listeye bağlı kalarak, aşağıda Tether alabileceğiniz güvenilir kripto para borsalarını inceleyeceğiz.

1. Binance

Tether coin satın almak istiyorsanız, tercih edeceğiniz en güvenilir ve kolay platformlardan biri Binance olacaktır.

Binance’de tether coin satın almak istiyorsanız şu adımları takip etmelisiniz;

Binance ile tether coin satın al

  • Binance web sitesi ya da uygulaması üzerinden hesap oluşturun. Bu aşamada kişisel bilgilerinizi girmeniz istenecektir.
  • Üye olduktan sonra web sitesinde üst tarafta bulunan “Kripto Al” butonuna tıklayın. Ardından ödeme seçenekleri karşınıza çıkacaktır. Banka kartı, kredi kartı, banka transferi, P2P yöntemi ve üçüncü taraf gibi farklı ödeme seçeneklerinden herhangi birini tercih edebilirsiniz.
  • Ödeme bilgilerinizi ve ücretleri kontrol ettikten sonra, artık tether coin satın almaya hazırsınız.
  • Binance üzerinden kripto para filtrelemesi yapabilir, USDT sayfasından dilediğiniz kadar kripto para satın alabilirsiniz.

Güvenilir şekilde Bitcoin ve altcoin almak için en iyi kripto para borsaları makalemize de göz atabilirsiniz.

Kripto varlıklar son derece değişken, düzensiz ve kontrolsüz bir yatırım ürünüdür.

2. OKX

OKX, tether alabileceğiniz en güvenilir platformlardan biridir. Bu platforma üye olmak da oldukça basittir.

OKX Ana Sayfa

  • Okx.com web sitesine girerek, sağ üstte yer alan “Kayıt Ol” butonuna tıklayın.
  • Kayıt sırasında sizden kişisel bilgileriniz istenecektir. Ayrıca kimliğinizi onaylamanız gerekecek.
  • Üye olduktan sonra web sitesi ya da uygulama üzerinden “Cüzdan oluştur” butonuna tıklayarak, cüzdanınızı yaratmalısınız.
  • Ardından hesabınıza dilediğiniz yöntemlerden birini kullanarak para yatırmalısınız.
  • Son olarak “Hızlı Kripto Al” butonunu kullanarak USDT’yi seçebilir, dilediğiniz kadar kripto para satın alabilirsiniz.

Kripto varlıklar son derece değişken, düzensiz ve kontrolsüz bir yatırım ürünüdür.

3. Kraken

Kraken kullanıcı dostu olmasıyla öne çıkan kripto para borsalarından biridir. Üye olmanız da oldukça kolaydır.

kraken ile tether coin satın al

  • Kraken’in TR sitesine giriş yapın ve sağ üst köşede yer alan “Hesap Oluştur” butonunu tıklayın.
  • Kişisel bilgilerinizi girerek, üyeliğinizi tamamlayın.
  • Üyeliğinizi tamamlamanın ardından fonlama yönteminizi seçin. Hesabınıza dilediğiniz kadar para yatırın.
  • Arından “Kripto para satın al” bağlantısına tıklayın ve burada USDT’yi seçin. Karşınıza çıkan ekranda dilediğiniz kadar USDT satın alabilirsiniz.

4. Crypto.com

Crypto.com hem web sitesi hem de uygulamasıyla oldukça başarılıdır. Türkçe seçeneğiyle de Türkiye’deki kullanıcılar için oldukça kolay bir kullanıma sahiptir.

crypto.com

  • Cyrpto.com uygulaması ya da web sitesi üzerinden kolayca üye olabilirsiniz. Bunun için web sitesinde sağ üstte bulunan “kaydol” butonunu kullanabilirsiniz.
  • Kişisel bilgilerinizi girdikten sonra, doğrulama yapmanız gerekir. Doğrulamalar ülkeden ülkeye farklılık gösterir.
  • Üyeliğinizi tamamladıktan sonra DeFi cüzdanınızı oluşturmalısınız.
  • Crypto.com üzerinden farklı ödeme yöntemlerinden herhangi birini kullanarak fonlama yapın.
  • Son adımda, “Search” kısmına tether yazarak, ilgili sayfaya gidebilirsiniz. Burada “USDT AL” butonunu kullanarak, satın almak istediğiniz USDT rakamını girebilir ve işleminizi tamamlayabilirsiniz.

Tether Coin Nasıl Çalışır?

Tether için işleme alınan her token, ABD doları değerinde varlıklarla desteklenir. Tether’lar başlangıçta Omni Layer protokolünü kullanarak Bitcoin blok zincirinde işleme alınmıştı. Buna karşın günümüzde desteklenen herhangi bir zincirde de işlem yapılabilmektedir.

USDT işleme alındıktan sonra, kullanılan zincirdeki herhangi bir para birimi ya da tokenla aynı bicinde kullanılabilir. Günümüzde tether; Ethereum, Bitcoin, Tron, OMG, Algorand ve EOS blok zincirlerini desteklemektedir.

USDT, Proof Of Reserves programını kullanmaktadır. Rezerve Kanıtı olarak Türkçeye çevrilebilecek bu program, rezervlerin dolaşımdaki Tether sayısına eşit ya da daha fazla olacağı anlamına gelir. 

Tether Coin: Benzersiz Yanları Nelerdir?

USDT, birçok kripto para birimine göre benzersiz özelliklere sahiptir. Yıllar boyunca kabul gören, kimi dönemlerde zor dönemler yaşasa da az sayıda projenin elde edebildiği bir meşruiyete sahiptir.

Blok zincir ekosisteminde USDT, birçok farklı satıcı ve protokol tarafından ödeme yöntemi olarak kabul edilmektedir. Rezervlerinin büyüklüğü sebebiyle, birçok piyasa riskinden uzak durabilmektedir.

Tether Coin: Benzersiz Yanları Nelerdir?

Eşler arası ticaret, PoW ya da PoS güvenliği ile aynı lükslere sahip olan Tether, bu nedenle yatırımcı ve kullanıcılar için arzu edilen güvenilir yatırım araçlarından biridir. USDT teorik olarak değer kaybetmediği ve herhangi gibi bir amortismana tabi olmadığından dolayı likidite ve korunaklı bir yatırım aracı özelliğine sahiptir. 

USDT’nin değeri tamamen Tether’in rezervlerine bağlıdır. Dolar karşısında 1’e 1 oranında desteklendiği sürece değeri 1 ABD doları olarak kalacaktır. Bu da onun benzersiz yanlarından biridir.

Kripto varlıklar son derece değişken, düzensiz ve kontrolsüz bir yatırım ürünüdür.

Dolaşımda Kaç Tane Tether Coin Var?

Dünya genelinde dolaşımda 40 milyardan fazla Tether token bulunmaktadır. Bu sayı mevcut piyasa likiditesi ve talebe bağlı olarak artmakta ya da azalmaktadır. USDT tokenlar borsalar üzerinden ya da ikinci piyasalar üzerinden satın alınabilir.

USDT staking işlemini ya da üretim çiftçiliği işlemi yapmayı desteklememektedir. Sonuç olarak satın alınmak zorundadır.

Tether Coin Yorumları

Tether coin yorum konusunda kısıtlı bilginin bulunduğu kripto para birimlerinden biridir. Rehberimizde Tether coin yorumları ve bir sonraki başlıkta ise gelecek yıllardaki fiyat tahminlerine yer vereceğiz.

Tether USDT, kullanıcılar ve yatırımcılar için birçok potansiyel kullanım sunmaktadır. Özellikle istikrar konusunda sunduğu güvence nedeniyle, dikkat çeken kripto paralardan biridir. Eğer bu ekosisteme yeni girmek istiyorsanız, yeni başlayanlar için oldukça ilgi çekici seçeneklerden biridir. 

Bunun yanı sıra USDT, ABD doları eşdeğerinin ülkeler, bölgeler ve kıtalar arasında işlem yapması için basit bir yöntem sağlar. Bu sayede bankalar ve finansal hizmet sağlayıcılara yönelik ihtiyaç ortadan kalkar.

Tether Coin Yorumları

Tether coinin sağladığı avantajlar, birçok kişinin ilgisini çeker. Yeni başlayanların yanı sıra USDT, tecrübeli yatırımcılar tarafından da büyük ilgi görmektedir. Piyasada 40 milyardan fazla USDT token olması bunun göstergelerinden biri olarak yorumlanabilir. Özellikle Türkiye’de dolara bağlı kur dalgalanmaları düşünüldüğü zaman, oldukça güvenli bir liman olacaktır.

ABD dolarına sabitlenmiş olmasına karşın USDT için gelecek yıllarda artış eğiliminin olacağını tahmin edilir. Yasal otoritelere bağlı olması, kripto para için avantajlar ve dezavantajlar doğurur. 

Yatırım yaparken birçok kullanıcı değer kazanma ve kaybetme riskini göze almak zorundadır. USDT ise bu riski ortadan kaldırarak yatırımcısını koruma altına alır. Günümüzde kripto dünyasında yatırımcıların yüzde 80’inin USDT kullanıldığı düşünülmektedir.

Gelecek vadeden bir kripto varlık olmasıyla sebebiyle, ilginizi çekebilecek olan USDT, bugüne kadar 1 dolarlık değerine daima korumuştur. Yatırımcılar ve uzmanlar, bu konuda terse dönen bir rüzgâr beklememektedir. Özellikle yurt dışı işlemlerinizde USDT size birçok kolaylık sağlayabilir.

Eğer kripto paralarla ilgilenmeye başladıysanız, USDT hakkında detaylı yorumlar araştırabilirsiniz. Bunun yanı sıra kripto para rehberimizde yer alan yazılar sayesinde kripto dünyasına dair detaylı bilgilere elde edebilirsiniz. Ayrıca bu rehberde detaylı fiyat tahminleri de bulabilirsiniz. 

Kripto varlıklar son derece değişken, düzensiz ve kontrolsüz bir yatırım ürünüdür.

Tether Coin Geleceği Nasıl Olacak?

Tether, geleceğine ilişkin net rakamlar vermek oldukça zordur. Bununla birlikte bazı tahminler bulunmaktadır. Aşağıda USDT fiyat tahminlerine ilişkin bazı bilgiler vereceğiz. Bunun yanı sıra avantajlar ve dezavantajlar tablomuza bakarak USDT alıp-almama yönlü kararlar verebilirsiniz.

Kripto dünyasında oluşan genel beklentilere göre USDT’nin değer kazanması beklenmektedir. Buna karşın 1 dolara sabit olması dolayısıyla bunun kısa vadede olması zor görünmektedir. Tüm bu risk faktörlerini değerlendirerek USDT token üzerine yatırım yapabilirsiniz.

Tether Coin Fiyat Tahmini

Rehberimizin bu bölümünde 2024, 2025, 2026-2030 yılları için Tether USDt (USDT) fiyat tahmini nelerdir, bunlara yer vereceğiz. Yukarıda da bahsettiğimiz gibi tether coin fiyat tahminleri genel olarak bir değer kazancı yönündedir.

2024 Tether Coin Fiyat Tahmini

Tether 2023 yılının Kasım ayında 1.0008 dolara yükselerek, tarihinin en yüksek noktasına ulaşmıştır. 2024 yılı tahminlerine göre ise bu rakamın 1.050529 dolara ulaşması beklenmektedir. 2024 yılına dair tether token fiyat tahminleri iyimser ve gerçekçi bir havadadır.

2024 Tether Coin Fiyat Tahmini

2025 Tether Coin Fiyat Tahmini

2024 yılında değer kazanması beklenen USDT’nin 2025 yılında da bu artışı devam ettirmesi beklenmektedir. Genel beklenti ise 1.103055 dolar olması yönündedir. 1 dolara sabitleme yönünde desteklenen USDT, yıllar içinde değer kazanacağı düşünülen kripto varlıklardan biridir.

2026-2030 Tether Coin Fiyat Tahmini

Tether USDt fiyatı tahminlerine göre bu varlığın değerinin 2026 yılında 1.158208 dolar olması beklenmektedir. 2030 itibariyle ise USDT varlığının 1.407809 dolara kadar yükselebileceği öngörülmektedir. Ortak değerlendirmelere göre tether token’ların mevcut piyasa algısında nötrlük öngörülmektedir.

Kripto varlıklar son derece değişken, düzensiz ve kontrolsüz bir yatırım ürünüdür.

Tether Kaç TL?

Tether kaç TL sorusu, birçok yeni yatırımcı tarafından merak edilen durumlardan biridir. Token, 1 dolara sabitlenmiş kripto para varlıklarından biridir. Sonuç olarak, Türkiye’deki kura bağlı şekilde Tether fiyatları da değişmektedir. 1 doların ne kadar olduğunu biliyorsanız, bu sorunun cevabını da rahatlıkla verebilirsiniz.

Sonuç

Tether Coin, sabit bir fiyatlandırma politikasına sahip olması nedeniyle sizi bazı endişe ve kaygılardan kurtarmaktadır. Bununla birlikte ciddi yatırımlar yapmayı ve kısa zamanda yatırımınızı katlamayı düşünüyorsanız, USDT size göre olmayabilir. Hali hazırda 1 dolara sabitlenmiş olan Tether, yeni yatırımcılar için ideal olabilir.

Bunun yanı sıra yurt dışı işlemleriniz için harika bir yatırım aracıdır. Geleceğe dönük yatırım yapmak isteyenler ve Türkiye gibi kurun çok dalgalı olduğu yerlerde de USDT, maddi varlığınızı korumak için oldukça iyi bir kripto varlıktır.

Sık Sorulan Sorular

USDT Tether Güvenilir Mi?

Tether Düşerse Ne Olur?

Tether Merkeziyetiz Mi?

Tether Kaç TL Olur?