Arnavutluk Mahkemesi, kırmızı bültenle aranırken ağustos ayının sonunda yakalanan kripto para borsası Thodex’in kurucusu Faruk Fatih Özer’in Türkiye’ye iadesine karar verdi.

Arnavutluk, kripto para borsası Thodex üzerinden binlerce kişiyi dolandırıp milyonlarca liralık vurgun yaptığı gerekçesiyle yargılanan Thodex’in kurucusu Faruk Fatih Özer’in Türkiye’ye iade edecek. Türkiye’nin hakkında kırmızı bülten çıkardığı Thodex kurucusu Faruk Fatih Özer, ağustos ayında Arnavutluk’un Vlora kentinde yakalanmıştı.

Thodex’i 400 Bin Lira Sermaye İle Kurdu

1993 doğumlu Faruk Fatih Özer, 2008 yılında Koines şirketi ile kripto para borsasına giriş yapmış ve 2017 yılında Thodex’i kurmuştu. İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, Thodex isimli şirketin 400 bin lira sermaye ile Faruk Fatih Özer tarafından kurulduğu anlatılıyor. Thodex, başta Türkiye olmak üzere Myammar, Azerbaycan ve İngiltere gibi ülkelerde faaliyet gösteriyordu. İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, kullanıcıların “Thodex” adlı kripto para borsasındaki hesaplarına erişemediği ve şirket sahibinin yurt dışına kaçtığı yönündeki ihbarlar üzerine 22 Nisan 2021’de soruşturma başlatmış; Interpol tarafından 23 Nisan 2021 tarihinde de kırmızı bülten çıkarılmıştı. İddianamede yer verilen MASAK raporunda, Thodex platformunun müştekileri iş ve işlemleri nedeniyle hileli davranışlarla aldattığı kaydediliyor.

Üç Ayrı Hesaptan Yaklaşık 254 Milyon Liralık Kripto Transferi

MASAK (Mali Suçları Araştırma Kurulu) raporunda, sanık Faruk Fatih Özer’in hakimiyeti altındaki 3 ayrı hesaptan 253 milyon 714 bin 909 lira karşılığı kripto varlık transfer edildiği vurgulanarak, bu transferlerin önemli bir kısmının sanıklar Cem Uzunoğlu, Faruk Fatih Özer ve Zuhal Özer’in ticari merkezi Malta’da bulunan Kripto Varlık Hizmet Sağlayıcısı nezdinde yer alan kripto varlık cüzdanlarına transfer edildiği bildiriliyor.

356 Milyon Liralık Vurgun İçin İstenen Cezalar

İddianamede Faruk Fatih Özer’in de aralarında bulunduğu 6’sı tutuklu 21 sanık hakkında, “suç işlemek amacıyla örgüt kurma ve yönetme”, “bilişim sistemleri, banka veya kredi kurumlarının araç olarak kullanılması suretiyle dolandırıcılık” ve “tacir veya şirket yöneticileri ile kooperatif yöneticilerinin dolandırıcılık ve suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama” suçlarından 12 bin 164’er yıldan 40 bin 562’şer yıla kadar hapis cezası isteniyor.

İlgili Haberler ve İçerikler

Dash 2 Trade - Ön Satış Sona Erdi, Şimdi Borsalarda!

Puanımız

dash2trade-site
  • Ön Satış Sona Erdi - Borsalarda Listelendi!
  • Cointelegraph'ta Çıktı
  • Solidproof ve CoinSniper Onaylı
  • 70,000+ Alım-Satım Topluluğu
  • Bitmart, Changelly, Gate.io, LBank CEX Listelemesi
dash2trade-site
Kripto varlıklar son derece değişken, düzensiz ve kontrolsüz bir yatırım ürünüdür.