Eski ABD Başkanı Donald Trump Başkan Donald Trump, 2024 Başkanlık seçimleri için adaylığını resmen açıkladı. Kripto endüstrisi de Trump’ın kripto endüstrisine bakış açısını merak eder oldu.

Florida’nın Palm Beach şehrindeki Mar-a-Lago malikanesinde düzenlenen bir etkinlikte konuşan Trump, “Amerika’yı yeniden büyük ve görkemli kılmak için bu gece ABD başkanlığına adaylığımı açıklıyorum” diyerek tekrar aday olacağını duyurdu. Eski Başkan, “Amerika’nın dönüşü şimdi başlıyor.” diyerek başladığı konuşmasında, iki yıl önce ABD’yi altın çağına hazır bir haldeyken görevi bıraktığını savundu.

Trump, 2020 seçimlerinde Demokratlar karşısında yenilgiye uğradıktan sonra Başkan Joe Biden’a karşı ikinci bir meydan okuma başlatmayı planlıyor. Trump ve destekçileri yaklaşık iki yıldır sürekli bir şekilde seçimlere hile karıştırıldığını iddia ediyor. Fakat 2020 seçimlerinde geniş kapsamlı bir hile yapıldığına dair henüz herhangi bir kanıt bulunmuyor.

Mahkeme Kararına Uymadı

Trump ve ortakları, başkanlık seçim sonuçlarını geçersiz kılma çabalarına ilişkin olarak şu anda eyalet ve federal düzeyde soruşturmalar altında. Trump’ın kendisi, 6 Ocak’ta ABD Kongre Binası’nda meydana gelen kargaşadaki rolü hakkında ifade vermesi için kongre tarafından çıkarılan mahkeme kararına uymayı da reddetti. Eski Başkan ayrıca, federal kolluk kuvvetlerinin son başkanlık duyurusunu açıkladığı kulüpte bulduğu son derece hassas gizli belgelerin yanlış kullanıldığı iddiasıyla ilgili bir soruşturmayla da karşı karşıya.

“Biden Yönetiminde ABD Küçük Düşürüldü, Zayıflatıldı”

“Başkan olsaydım Ukrayna krizi asla olmazdı” diyen Trump, Joe Biden’ın dış politikasına yönelik sert eleştirilerde bulunarak Biden yönetimi altında ülkenin düşüşe geçtiğini ileri sürdü. Trump konuya ilişkin, “Milyonlarca Amerikalı için Joe Biden yönetimindeki son iki yıl, acı, zorluk, kaygı ve umutsuzlukla dolu bir dönem oldu. ABD küçük düşürüldü, utandırıldı, zayıflatıldı.” şeklinde konuştu.

Birçok Cumhuriyetçi, ara seçimlerin hayal kırıklığı yaratan sonuçlarının ardından partinin yoluna devam etmesi çağrısında bulunmuş olsa da eski başkan muhtemelen Cumhuriyetçi önseçimlere fiilen önde giden isim olarak başlayacak. ABD medyasına göre, Trump’a ve onun hileli seçim yönündeki iddialarına yakın duran adayların anketlerde özellikle kötü bir performans sergilediği görülüyor.

Senatör Cynthia Lummis, gazetecilere yaptığı açıklamada, “Cumhuriyetçi Parti’nin düşük performansında önemli bir etkisi olduğunu düşünüyorum. Şunu söyleyebilirim; bana göre Cumhuriyetçi Parti’nin şu anki lideri Ron DeSantis’tir.” ifadelerini kullandı.

Trump’ın Kripto Sektörüne Bakışı

İkinci bir Trump döneminin kripto endüstrisi için ne anlama gelebileceği ise net değil. Trump 2019’da Bitcoin ya da diğer kripto paraların “hayranı olmadığını” belirtmiş ve yakın zamanda da bu teknolojiden “dolandırıcılık” olarak bahsetmişti. Ancak, görev süresinin sonunda hükümetten ayrılmasından bu yana, eski Para Birimi Komptrolör Vekili Brian Brooks ve eski Tüketici Mali Koruma Bürosu Direktörü Kathy Kraninger de dahil olmak üzere Trump tarafından atanan eski üst düzey mali düzenleyiciler, dijital varlık şirketleri için çalışmaya devam etti.

Trump’ın görevden ayrılmasından bu yana, ana akım muhafazakâr kuruluşlar da kripto para sektöründeki faaliyet düzeylerini artırdı. Yakın zamanda, muhafazakâr Büyüme Kulübü, her biri sınırsız miktarda para toplama ve harcama yeteneğine sahip, aday kampanyalarına fon sağlamak için oluşturulan grup olan iki kripto markalı bir PAC kurdu. Kuruluş hem 2016’da hem de 2020’de Trump’ı başkanlık için destekledi.

Eski başkanın adını kullanan bir meme coin olan TrumpCoin’in değeri, Trump’ın 2024 başkanlık yarışına girmeye yakın olduğu haberlerinin göstermesiyle geçtiğimiz hafta boyunca yüzde on arttı. Bu yılın başlarında, Trump ailesinin üyeleri kripto paralara karşı yasal işlem başlatma niyetlerini de dile getirmişlerdi.

İlgili Haberler ve İçerikler

Dash 2 Trade - Ön Satış Sona Erdi, Şimdi Borsalarda!

Puanımız

dash2trade-site
  • Ön Satış Sona Erdi - Borsalarda Listelendi!
  • Cointelegraph'ta Çıktı
  • Solidproof ve CoinSniper Onaylı
  • 70,000+ Alım-Satım Topluluğu
  • Bitmart, Changelly, Gate.io, LBank CEX Listelemesi
dash2trade-site
Kripto varlıklar son derece değişken, düzensiz ve kontrolsüz bir yatırım ürünüdür.