Türkiye Tek Yürek kampanyasında ne kadar bağış toplandı? Türkiye, Kahramanmaraş merkezli 11 ili etkileyen depremin yaralarını sarmaya devam ederken depremzedeler için ortak yayında gerçekleştirilen kampanyada toplanan bağış 110 milyar lirayı geçti.

Dün gece Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen vatandaşlara bağış toplamak için ortak canlı yayın yapıldı. Tek Yürek Türkiye ortak yayınını, TRT1, ATV, FOX, Kanal D, Kanal 7, Show TV, Star TV ile TV8 başta olmak üzere yurt içi ve yurt dışından 213 televizyon kanalı ile 562 radyo yayınladı.

Programın moderatörlüğünü, Nihat Hatipoğlu, Pelin Çift, Deniz Bayramoğlu, Nazlı Çelik, Acun Ilıcalı, Çağla Şikel, Tümer Doğru ve Didem Arslan Yılmaz üstlendi.

Ünlü İsimler Telefonlara Baktı

Ünlü dizi ve program yüzleri de programda stüdyodaydı. Programda, Kıvanç Tatlıtuğ Barış Arduç, Berk Oktay, Burak Özçivit, Erkan Petekkaya, Sedef Avcı, Engin Altan Düzyatan, Serenay Sarıkaya, Esra Ketenci, Sümeyye Aydoğan, Cem Öğretir, Eda Ece, Hilal Anay, Mert Ramazan Demir, Mehmet Yalçınkaya, Ezgi Mola, Halit Ergenç gibi Türkiye’nin önemli ünlü isimleri bağış için gelen telefonları yanıtladı.

Türkiye Tek Yürek Programında Ne Kadar Bağış Toplandı?

Kampanyaya en yüksek bağışı 30 milyar lirayla Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası yaparken, Ziraat Bankası 20 milyar lira, VakıfBank 12 milyar lira, Halkbank 7 milyar lira, Savunma Sanayi Başkanlığı ve bağlı şirketler 3,6 milyar TL, Turkcell 3,5 milyar lira, Cengiz Holding 2,5 milyar lira, Türk Telekom, TMSF, Borsa İstanbul Grubu ile Türkiye Sigorta 2’şer milyar lira bağışladı.

Kampanyanın ikinci saat diliminde THY ve Baykar 2’şer milyar lira, Ziraat Katılım 1 milyar lira bağışladı.

“Türkiye Tek Yürek” kampanyasına Vakıf Katılım ve Emlak Katılım bankaları ile Emlak Konut 1’er milyar lira bağışladı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu bir, TBMM Başkanı Mustafa Şentop da iki maaşını bağışladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, mart ayı başı itibarıyla ön çalışmaları tamamlanan yerlerde 30 bin konutun temelini atacaklarını belirtti.

Kampanyada tam 115 milyar 146 milyon 528 bin liralık bağış rakamına ulaşılırken, 9 milyon 10 bin adedi aşkın SMS gönderildi.

Yeni Çamoluk Otomotiv Sahibi Hamit Duras Gündem Oldu

Bağış yapanlar arasında bir isim ise sosyal medyayı ayağa kaldırdı. Ortak yayınında stüdyoda telefonlara bakanlar arasında yer alan ilahiyatçı Prof. Dr. Mustafa Karataş’ın kapı komşum dediği ismin “50 milyar TL bağışlaması”na birçok kişi şoke oldu. Karataş’ın “kapı komşum” dediği Yeni Çamoluk Otomotiv’in sahibi Hamit Duras’ın bağışladığı rakam sosyal medyanın en çok konuşulan konularından biri oldu.

Fakat daha sonra aileden yapılan açıklamayla bağış miktarının eski paraya göre söylendiği anlaşıldı. Hamit Duras’ın oğlu ortada bir yanlış anlaşılmanın olduğunu söylerken bağışın 50 bin TL olduğunu belirtti.

İlgili Haberler ve İçerikler

Meta Masters Guild - Geleceğin Kripto Oyunu

Puanımız

memag token
  • Popüler Oyun Stüdyoları Tarafından Destekleniyor
  • Erken Ön Satış Turu Başladı
  • Düşük Üst Limit, Vesting Yok
  • Oynanabilir NFT'ler, Ödüller, Staking
  • Solid Proof & CoinSniper Onaylı
memag token
Kripto varlıklar son derece değişken, düzensiz ve kontrolsüz bir yatırım ürünüdür.