Twitter Blue, bu hafta çoğu Avrupa’da olmak üzere yirmi ülkeyi daha onaylı ülkeler listesine ekleyerek toplam sayıyı 35’e çıkararak dünya genelinde daha fazla kullanıcının programın avantajlarından yararlanmasına olanak tanıdı.

Teknoloji odaklı online dergi TechCrunch tarafından verilen bilgiye göre Hollanda, Polonya, İrlanda, Belçika, İsveç, Romanya, Çek Cumhuriyeti, Finlandiya, Danimarka, Yunanistan, Avusturya, Macaristan, Bulgaristan, Litvanya, Slovakya, Letonya, Slovenya, Estonya, Hırvatistan, Lüksemburg, Malta ve Güney Kıbrıs’ta yaşayan kullanıcılar artık programa abone olabilecek. Ancak Türkiye’nin bu kapsama dahil edilmemesi ise dikkat çekti.

Aralarında Danimarka ve Romanya’nın da bulunduğu altı ülkenin abonelik bedelleri kendi yerel para birimleriyle ifade edilirken, Avrupa Birliği içindeki kullanıcıların mobil için ayda 11 euro, web için ayda 8 euro ya da yıllık 84 euro ve 114,99 euro ödemeleri gerekiyor.

Twitter Blue yaklaşık bir ay önce, Suudi Arabistan, İspanya, Almanya, İtalya, Portekiz ve Fransa’yı desteklenen ülkeler listesine dahil etmişti. Şirket, reklam gelirlerinin tarihsel olarak düşük seviyelerde kaldığı bir noktada platformdan para kazanmaya yönelik ana stratejisinin bir parçası olarak programın erişim alanını genişletmeye devam ediyor.

Twitter Blue Aboneliği Ne Kazandırıyor?

Twitter Blue ile kullanıcılar, nispeten basit bir kimlik doğrulama sürecini geçtikten sonra profilleri için uzun süredir aranan “doğrulanmış” mavi rozeti alma şansına sahip oluyor.

Buna ek olarak, 4 bin karaktere kadar uzun tweet’ler ve 60 dakikalık videolar yayınlayabiliyorlar.

Ayrıca, Blue kullanıcıları tweetleri yayınlandıktan sonraki ilk 30 dakika içinde düzenleyebiliyor, medya ekleyip çıkarabiliyor, diğer kullanıcıları etiketleyebiliyor ya da sadece yazdıkları metni düzeltmek adına güncelleyebiliyorlar.

Abone olanlar kullanıcı profillerini kişiselleştirmek için değiştirilemez tokenler (NFT’ler) de kullanabiliyor.

İlk Ülke Brezilya Olacak

Twitter kısa bir süre önce SMS ile iki faktörlü kimlik doğrulamayı (2FA) ücretli bir hizmet haline getirdi ve bu durum tartışmalara yol açtı. Yine de bu hamle, dünyanın dört bir yanındaki cep telefonlarına kısa mesaj göndermek için büyük olasılıkla önemli miktarda para harcayan Twitter için mali açıdan mantıklı.

Twitter ayrıca artık farklı dillerde Topluluk Notları hazırladığını da duyurdu. Resmi Topluluk Notları hesabından atılan bir tweet’e göre, programın genişletileceği ilk ülke Brezilya olacak.

Ekip ayrıca bu özelliğin yakında Japonya’ya ve “İspanyolca konuşulan ilk ülke grubuna” da geleceğini söyledi.

Twitter Kaç Abonelik Satabildi?

Elon Musk şirketi satın aldığından beri Twitter’da değişim bir norm haline geldi. Twitter Blue’nun kullanıma sunulması nispeten başarılı oldu ve raporlar yaklaşık 300 bin abonenin platforma katıldığını gösteriyor. Bu arada Twitter, ücretsiz sürüme erişimi kapatmasından kısa bir süre sonra ücretli bir uygulama programlama arayüzünü (API) kullanıma sundu. Bu hareket de platformla uzun yıllardır çalışan üçüncü taraf uygulama geliştiricilerini rahatsız etti.

İlgili Haberler ve İçerikler

RobotEra - Geleceğin Metaverse Oyunu

Puanımız

RobotEra Logo
  • LBank Labs Tarafından Desteklenmektedir
  • NFT Tabanlı Metaverse Arsalarını Al-Sat, Geliştir
  • Guvenilir & Profesyonel Ekip
  • TARO Tokeni Şu An Ön Satışta - robotera.io
RobotEra Logo
Kripto varlıklar son derece değişken, düzensiz ve kontrolsüz bir yatırım ürünüdür.