Dogecoin topluluğunun kullandığı ve birbirlerine kolayca bahşiş vermelerini sağlayan bot ‘MyDogeTip” askıya alındı.

Dogecoin, bir şaka olarak başlamış olsa da Tesla CEO’su Elon Musk yılmaz savunuculuğunun yanı sıra başka bir dizi nedenden ötürü popülerlik kazanmıştı.

Musk’ın Twitter’ın başına geçmesinin ardından topluluk, Dogecoin’in platformdaki varlığının artmasını ümit ediyordu. Ancak olaylar tam tersine bir seyir aldı.

Askıya alınma sonrası Dogecoin topluluğunun birkaç üyesi sorunu çözmeleri için Twitter’a ulaştı ancak şirket yanıt vermedi.

Söz konusu bahşiş botunun bir süredir var olduğu bildiriliyor. Topluluk üyeleri, Twitter’da bahşiş amacıyla DOGE kadar kullanılan başka bir kripto para birimi olmadığını bile belirtti.

Musk Twitter’ı devralmadan önce platform, kullanıcıların bahşiş amacıyla Ethereum [ETH] ve Bitcoin [BTC] kullanmalarına olanak tanıyan bir özelliği piyasaya sürmüştü. Bir yıl önce DOGE bahşişlerinin sayısı 262 bin 138 iken Bitcoin’inki 9 bin 418 idi. Bu nedenle topluluk Dogecoin’in Twitter’ın bahşiş özelliğinin bir parçası olmasını talep etmişti. DOGE ağının kurucu ortağı Billy Markus, varlığın sosyal medya platformuna eklenmesi için bir dilekçe oluşturmuştu.

Ancak, Musk’ın şirketi satın almakla ilgilendiğini ifade etmesiyle Twitter’ın dinamikleri kısa sürede değişti. Birçok kişi Dogecoin’in Musk’ın Twitter’ında önemli bir yer bulacağını varsayarken, milyarder firmayı yeniden yapılandırmakla meşguldü.

Dogecoin Topluluğunun En Çok Korktuğu Şey

Twitter’dan herhangi bir yanıt gelmeyince, çok sayıda spekülasyon ortaya atılmaya başladı. Topluluğun büyük bir kısmı bunun çoğunlukla bir hata olduğuna inanıyordu.

Birkaç kişi daha Twitter coin’in Dogecoin’in yerini almayacağını düşünüyordu. Bir Dogecoin topluluk üyesi olan Mishaboar şu açıklamayı yaptı;

“Ya bir hata ya da Twitter’ın yeni askıya alma politikalarıyla ilgili bir şey. Umarım Twitter’ın eklemeyi planladığı Twitter Coin gibi diğer teşviklerle bir ilgisi yoktur. Çünkü bu benim ve diğer pek çok insan için Dogecoin’in yerini tutmayacaktır.”

Bahşiş botu tasarımcılarından MyDogeCTO, Twitter hesabından botun kısa süre önce diğer birçok botla birlikte kapatıldığını ilk bildirenlerden olmuştu.

MyDogeCTO, yaptığı paylaşımda “TwitterSupport MyDogeTip’i kapatacaksa, Dogecoin için harika bir şey yapsalar iyi olur.” dedi.

“Bu Topluluğa Yönelik Bir Saldırı Değil”

DOGE topluluğu, Twitter’ın ücretsiz erişimi ortadan kaldıran ve tüm geliştiricileri erişim için ödeme yapmaya zorlayan yeni API politikasının aniden ortaya çıkmasından duydukları memnuniyetsizliği dile getirmişti.

“Doge Whisperer” olarak tanınan bir DOGE destekçisi ise bunun kripto paraya veya topluluğuna yönelik bir saldırı olmadığını, Twitter’ın API’sinden, onu kullanan geliştiricilerden, işletmelerden ve botlardan para kazanma çabası olduğunu söyledi.

Geçtiğimiz haftanın başlarında, Twitter’ın ABD’de ödeme işine girmek için düzenleyicilere lisans başvurusunda bulunduğu bildirilmişti. Bu haber Dogecoin’in fiyatını yükseltirken, benzerleri bir düzeltme aşamasına girmişti. Ancak son haberlerin varlık üzerinde zararlı bir etki yaratabileceği söyleniyor.

İlgili Haberler ve İçerikler

Meta Masters Guild - Geleceğin Kripto Oyunu

Puanımız

memag token
  • Popüler Oyun Stüdyoları Tarafından Destekleniyor
  • Erken Ön Satış Turu Başladı
  • Düşük Üst Limit, Vesting Yok
  • Oynanabilir NFT'ler, Ödüller, Staking
  • Solid Proof & CoinSniper Onaylı
memag token
Kripto varlıklar son derece değişken, düzensiz ve kontrolsüz bir yatırım ürünüdür.