Piyasa değerine göre en büyük sekizinci kripto para birimi ve Tesla CEO’su Elon Musk’ın en sevdiği dijital varlık olan Dogecoin, logosunun Twitter web sitesinden kaldırılmasının ardından değer kaybetmeye devam etti.

Dev sosyal medya platformu Twitter’ın logosu pazartesi günü Dogecoin logosu ile değiştirilmişti. Bu değişim Dogecoin’in fiyatına da yansımıştı. Dijital varlık oldukça kısa bir süre içinde yüzde 32 artış göstererek 0.10 dolara kadar çıkmıştı. Fakat, logonun dün kaldırılmasıyla sert düşüşe geçerek 0.082 dolara indi.

Dogecoin 2013 yılında bir grup mühendis tarafından Shiba Inu cinsi bir köpeğin ‘meme’ine şaka yollu bir övgü olarak icat edildi. Amaç, en büyük ve en eski dijital varlık olan Bitcoin ile dalga geçmekti.

Dogecoin, Birden Elon Musk’ın Favorisi Haline Gelmişti

Twitter’ın da sahibi olan Elon Musk 2020 yılında Twitter’da böyle görseller yayınlayarak coin’i pompalamaya başladı ve kripto paranın değeri artarak bir kült haline geldi. Hatta Dogecoin Tesla’da ticari mallar için ödeme olarak kabul edilmeye başladı.

O zamandan bu yana Musk ve milyarder yatırımcı Mark Cuban, coin’in bir gün ödemeler için ciddi bir kripto para birimi olarak kullanılabileceğini söyledi.

CoinMarketCap.com veri sitesine göre dogecoin, 11,4 milyar dolarlık piyasa değeriyle şu anda en büyük sekizinci kripto para birimi konumunda. Haberden önce piyasa değeri 10 milyar dolar civarındaydı, haberden sonra ise 13,7 milyar dolara kadar çıkmıştı.

Resmi bir iletişim olmamasına rağmen, Twitter CEO’su Elon Musk geçen yıl mart ayında anonim hesapla arasında geçen ve hesabın kuş logosunu “Doge” olarak değiştirmesini istediği konuşmanın ekran görüntüsünü paylaşmıştı.

Bu gönderiyi Twitter’da paylaşan Musk, “Söz verdiğim gibi” diye yazmıştı.

Logonun yol açtığı piyasa dalgalanmasının yanı sıra, Dogecoin’in Twitter’ın geleceğinde bir yer bulma yolunda olduğu tartışmalarını yeniledi. Bu son derece düşük bir ihtimal. Çünkü Dogecoin, yavaş işlem hızları ve Twitter için çok az faydası olan bir iş kanıtı (PoW) kripto parası.

Elon Musk Neden Twitter Logosunu Değiştirdi?

Sık sık DOGE hakkında konuşan Elon Musk, mikroblog sitesinin logosunun neden değiştiğine dair henüz bir açıklama yapmadı.

Ancak teorilere göre Musk’ın kendisine karşı 258 milyar dolarlık bir haraç davası açan davacıları ‘trollediği’ yönünde. Dogecoin yatırımcıları tarafından açılan dava, Musk’ı bir saadet zinciri yürütmek ve Dogecoin’in fiyatını yükseltmek için nüfuzunu kullanıp ardından çökmesine izin vermekle suçluyor. Twitter’ın imaj değişikliğinden günler önce, 31 Mart’ta Musk bir ABD yargıcından davayı “hayal ürünü” olarak nitelendirerek reddetmesini istemişti.

Twitter, geçen yıl Ekim ayında Elon Musk tarafından devralınmasından bu yana hızlı değişikliklere sahne oldu. Logodaki değişim, Twitter’ın doğrulama sisteminde değişiklikler yapmaya başlamasından günler sonra geldi.

İlgili Haberler ve İçerikler