Elon Musk’ın, Ekim 2022’de satın aldığı sosyal medya platformu Twitter’daki bir hesapla ilgili “kripto dolandırıcılığı” iddiasında bulunmasının ardından hesap askıya alındı.

Ünlü iş insanı 18 Haziran tarihinde Twitter hesabından yaptığı bir yorumda meme coin bağlantılı yapay zeka destekli “Explain This Bob” hesabına “Bu kesinlikle bir kripto dolandırıcılık hesabına benziyor. Eğer öyleyse, askıya alınacaktır.” dedi.

Musk’ın söz konusu paylaşımı yapmasının üzerinde çok geçmeden Twitter hesabının askıya alındığı görüldü.

“Explain This Bob” isimli hesabın, askıya alınmadan önce 400 binden fazla takipçisi olduğunu bildirildi.

Bot hesabın Hindistan’dan Prabhu Biswal tarafından oluşturulduğu ve hesabı etiketleyenlerin tweet’lerini anlamak ve bunlara yanıt vermek için OpenAI’nin GPT-4 modelini kullandığı belirtildi.

Twitter Hesabı Askıya Aldı – BOB Token Yüzde 30’dan Fazla Düştü

Nisan ayında piyasaya sürülen ERC-20 protokolüne uyan bir meme coin olan Bob token (BOB) ile bağlantılı olan hesabın askıya alınması BOB coin üzerinde sert etki yarattı.

CoinGecko verilerine göre hesabın askıya alınmasını takiben BOB fiyatında yüzde 30’un üzerinde düşüş yaşandı.

İlginç olan diğer bilgiler arasında ise Elon Musk’ın bu meme coinle ilgili daha önceden yaptığı paylaşımlar yer aldı. Dünkü iddiasının tam aksine Musk’ın 20 Nisan tarihinde, hesabın tweet’lerinden birine yanıt olarak “Bob’u seviyorum” yazdığı öğrenildi.

Konuya ilişkin yorum yapanlar, Musk’ın “Explain This Bob” isim hesabın BOB tokenin fiyatını yükseltmek için bir pazarlama taktiği olarak kullanıldığı görüşünde olduğuna inanıyor.

Kripto Topluluğu “FREEBOB” Hareketi Başlattı

Diğer taraftan Twitter’ın, mavi tikli Bob token Twitter hesabı ile ilgili herhangi bir işlem yapmadığı görüldü.

Proje ekibi bağlantılı hesabın askıya alınması sonrasında, Musk’ın parmaklıklar arkasındaki perişan “Bob”u izlediğini gösteren bir meme paylaşarak karara esprili şekilde yanıt verdi.

Kripto topluluğu ayrıca “Bob’u Serbest Bırak” anlamına gelen “FREEBOB” etiketi ile bir hareket başlattı.

Çoğu kullanıcı BOB tokenin bir dolandırıcılık coini olmadığını ve tokenin piyasaya sürülmesinin adil olması ve BOB’un yüzde 0 vergi mekanizmasıyla tamamen merkeziyetsiz olması nedeniyle askıya alınmasının yersiz olduğunu söyledi.

Kullanıcılar ekibin nisan ayındaki Bob token lansmanından önce kendilerine herhangi bir token veya airdrop tahsisi yapmadığını iddia etti.

Her iki tarafın da konuya ilişkin resmi bir açıklama yapmadığı aktarıldı.

İlgili Haberler ve İçerikler