Sosyal medya platformu Twitter’ın kullanıcıları doğrulaması hizmetini içeren Twitter Blue aboneliği için fiyat güncellemesi yapıldığı belirtildi. Mavi tik doğrulaması için Twitter’ın iOS kullanıcılarından 11 dolar ücret almayı planladığı iddia edildi.

Geçtiğimiz aylarda ünlü milyarder Elon Musk tarafından satın alınan Twitter’da ilk günden beri gündemde olan mavi tik doğrulaması ve Twitter Blue abonelik sistemi ile ilgili yeni bir gelişme yaşandı.

Mavi tik doğrulaması ve reklamsız kullanım gibi özellikleri kapsayan ve daha önce 7 dolar olarak ücretlendirileceği belirtilen Twitter Blue aboneliği için yeni bir fiyatlandırmanın söz konusu olduğu ve ücretin App Store indirilmeleri için 11 dolara çıkarıldığı aktarıldı.

Twitter çalışanlarından alınan bilgilere dayandırılan fiyat artışının sebebinin Apple’ın App Store komisyonu olduğu ifade edildi. Twitter’ın uygulama içi satın alımlardan Apple’ın aldığı yüzde 30’luk ücreti, fiyatları artırarak dengelemeye çalıştığı kaydedildi.

Abonelik politikası ile ilgili değişikliğe giden Apple, aboneliğin ilk yılı için geliştiricilerden yüzde 30 ve ikinci yıldan sonra yüzde 15 komisyon alma kararı almıştı.

Yeni değişiklikler kapsamında App Store’dan Twitter Blue aboneliği satın alan kullanıcıların 11 dolar ödemesi gerekeceği belirtildi. Twitter internet sitesi üzerinden ödeme yapan kullanıcıların 7 dolar ödemesi kararı ile ilgili herhangi bir değişiklik olmadığı kaydedildi.

Twitter’ı devralması sonrası ünlü iş insanı Musk, reklam gelirlerini artırmak için bir dizi değişikliğe gidileceğini vurgulamıştı. Mavi tik doğrulamasının Twitter Blue abonelik modeline dahil edilmesi ve ücretlendirilmesi de bu değişikliklerden biriydi.

Elon Musk ve Apple Arasında Anlaşmazlık

Twitter Blue abonelik modeli için uygulanacak olan söz konusu fiyat değişikliği, Elon Musk ve Apple arasında yakın zamanda yaşanan bir anlaşmazlığın hemen ardından geldi. Twitter’ın yeni sahibi Musk, kasım ayının sonlarında Apple’ı hedef almış ve teknoloji devini App Store’dan yapılan satın almalara gizlice yüzde 30 vergi koymakla suçlamıştı.

Musk’ın tepkisinin sebeplerinden birinin de satın alma sonrası Apple’ın Twitter’da reklam vermeyi durdurduğu iddiası olabileceği yönünde yorumlar yapıldı.

Musk ayrıca Apple’ın Twitter’ı App Store’dan kaldırmayı planladığını söylemiş ancak daha sonra Apple CEO’su Tim Cook ile bir araya gelerek söylentilere ilişkin yanlış anlaşılmaları çözdüklerini ifade etmişti.

Nitekim Twitter’ın, Twitter Blue aboneliğini iOS cihazlar üzerinden App Store satın almaları aracılığıyla ücretlendirme opsiyonunu seçmesi durumunda Apple tarafından alınacak ücretleri kabul etmesi gerekiyor.

1 milyardan fazla aktif iOS kullanıcısını kaybetmek istemeyen şirketler, Apple’ın politika değişikliğine uyum sağlamayı tercih ediyor. Yakın zamanda Warner Music, Apple’ın yüzde 30’luk vergisini ödemeyi kabul etmişti.

İlgili Haberler ve İçerikler

FightOut - Geleceğin 100x Hareket-Et-Kazan Projesi

Puanımız

FightOut
  • LBank Labs ve Transak Destekli
  • Spor Yaparak Ödüller Kazan
  • Seviye Atla ve Metaverse'de Mücadele Et
  • Ön Satış Başladı - $1M+ Toplandı
  • Gerçek-Dünya Topluluğu - Spor Salonu Zinciri
FightOut
Kripto varlıklar son derece değişken, düzensiz ve kontrolsüz bir yatırım ürünüdür.