Twitter’ın “Cashtags” özelliğinin bir parçası olarak sınırlı sayıda finansal ürünün canlı fiyatlarını ve grafiklerini görüntülemek için çevrimiçi hisse senedi ve kripto işlem platformu eToro ile ortaklık kurduğu açıklandı.

Yapay zeka geliştirmeleri için Twitter’a 10 bin adet bilgisayar alımı yapan Elon Musk, kripto ve hisse senetleri alanında da fintech platformu eToro ile iş birliğine gitti.

Perşembe gününden itibaren kullanıma sunulacak yeni özellik kapsamında Twitter kullanıcılarının, kripto paralar ve hisse senetlerini sosyal medya platformu üzerinden eToro borsası aracılığıyla alıp satabileceği bildirildi.

CNBC tarafından yayımlanan iş birliği haberi eToro Twitter hesabından yapılan bir paylaşımla doğrulanırken kullanıcıların hisse senedi, kripto ve diğer varlıkları gerçek zamanlı takip edebileceği vurgulandı.

2007 yılında kurulan İsrail merkezli eToro, müşterilerine endeks fonları, hisse senetleri ve kripto para alım satım hizmeti sunuyor. Türkiye’deki kullanıcılara kapalı olan platformun dünya çapında 32 milyon kullanıcısı bulunuyor.

eToro ve Twitter Ortaklığı: Kullanıcılar Grafiklere Erişebilecek

Twitter’e entegre edilen yenilik kapsamında kullanıcıların geniş ölçekte finansal enstrümanların grafiklerini inceleme fırsatı da bulacağı kaydedildi. Ortaklık sayesinde Twitter’da grafikleri aranabilecek olan finansal araçların sayısının ciddi şekilde artırılacağı belirtildi.

Grafikler açıldığında kullanıcıların “eToro’da Gör” seçeneği sayesinde direkt olarak platformun internet sitesine yönlendirileceği ve bu sayede kripto para, hisse senedi ve diğer varlıkların işlemlerini yapabileceği aktarıldı.

Şirketin CEO’su Yoni Assia Twitter ortaklığına ilişkin yaptığı açıklamada, “Son 3 yılda çok büyüdük. Sayısı gittikçe artan kullanıcılarımızın Twitter ile etkileşim içerisinde olduğunu ve finansal açıdan burada kendilerini geliştirdiğini gördük. Bu ortaklık sayesinde daha fazla kişiye ulaşmayı ve iki tarafın da kullanıcı sayısını artırmayı hedefliyoruz” dedi.

eToro anlaşması Elon Musk’ın Twitter’ı satın almasından bu yana şirket tarafından imzalanan en büyük anlaşma olarak adlandırıldı.

eToro ile yapılan iş birliği sayesinde Twitter’ın şu anda kullanıcıların TradingView’dan gerçek zamanlı verileri görüntülemelerine olanak tanıyan “cashtags” özelliğini de genişletmiş olacağı ifade edildi.

eToro Anlaşması Twitter’ın Gelir Sorununu Çözebilir

Sosyal medya platformu Twitter’ı satın aldığından beri şirketin gelirlerini artırmaya yönelik bir dizi adım atan Elon Musk’ın eToro iş birliği sayesinde bu hedefine ulaşmada başarı elde edeceği yorumları yapıldı.

eToro’ya verilen bağlantıların bir tür gelir ortaklığı (affiliate) modeline tekabül edebileceği belirtilirken Twitter’ın sahip olduğu çok sayıdaki kullanıcı sayesinde şirketin gelirlerini artırabileceği ifade edildi.

İlgili Haberler ve İçerikler