Twitter’ı satın aldıktan sonra gelirleri artırmaya yönelik bir dizi değişiklik devreye alan Elon Musk, son olarak Twitter’daki SMS ile iki faktörlü kimlik doğrulamayı (2FA) yalnızca mavi tikli hesaplara sınırlama kararı aldı. Musk’ın bu kararı büyük tepki topladı.

18 Şubat tarihinde Twitter Support isimli destek hesabından yapılan paylaşımda, 20 Mart 2023 tarihi itibarıyla yalnızca Twitter Blue abonelerinin SMS ile iki faktörülü kimlik doğrulama hizmetinden faydalanabileceği belirtildi. Twitter Blue abonesi olmayan kullanıcıların doğrulama uygulamaları ve güvenlik anahtarları ile 2FA özelliğini kullanmaya devam edebileceği ifade edildi.

Telefona kısa mesaj ile gelen bir şifrenin girilmesi ile kullanılabilen SMS ile iki faktörlü doğrulama özelliğinin Twitter Blue abonelerine sınırlandırılması, Twitter kullanıcılarından büyük tepki gördü. Hesaba ekstra güvenlik sağlayan ve hesabın ele geçirilmesini önleyen bu özelliğin ücretli yapılması kullanıcılar arasında infial yarattı.

SMS ile iki faktörlü kimlik doğrulama özelliğinden faydalanmak isteyen kullanıcıların Twitter Blue aboneliği için aylık 8 dolar ücret ödemesi gerekiyor.

Elon Musk: “Kimlik Doğrulama Uygulamalarını Kullanın”

SMS ile iki faktörlü kimlik doğrulama özelliğinin Twitter Blue abonelerine özel hale getirilmesi üzerine gelen tepkilerin ardından ünlü iş insanı Elon Musk, daha fazla tepki çeken bir paylaşıma imza attı.

Twitter Support hesabından yapılan paylaşımı kendi sayfasında paylaşan Musk, “2FA için ücretsiz kimlik doğrulama uygulamaları ücretsiz kalmaya devam edecek. Hem bunlar SMS ile doğrulamadan daha güvenli.” yorumunu yaptı.

Elon Musk’ın paylaşımı 47 milyon civarında görüntüleme alırken çok sayıda kullanıcının bu kararı eleştirdiği ve Twitter hesaplarını kapatma kararı aldığı görüldü.

Yorumlar arasında “Madem SMS ile doğrulama daha az güvenli o zaman neden ücret istiyorsunuz?” şeklinde sorular olduğu da gözden kaçmadı.

Twitter’ın SMS ile İki Faktörlü Doğrulama Kararının Sebebi Ortaya Çıktı

SMS ile kimlik doğrulama kararına tepkiler çığ gibi büyürken Elon Musk’ın yaptığı bir paylaşım kararın sebebini ortaya çıkardı.

Bir kullanıcının SMS ile iki faktörlü doğrulama kararına gösterdiği tepkiye yanıt veren Musk, “Twitter, telekom şirketleri tarafından yılda 60 milyon dolarlık sahte iki faktörlü kimlik doğrulama SMS’leri ile dolandırılıyor.” dedi.

Ek güvenlik amacıyla SMS şifresi kullanan şirketlerin, bu SMS’leri göndermek için ciddi telekom operatörlerine ciddi miktarda para ödediği biliniyor. Binance CEO’su Changpeng Zhao da geçtiğimiz günlerde güvenliğin ucuz olmadığını vurgulamış ve ayda 10 milyon dolarlık SMS faturası ödediklerini belirtmişti.

İlgili Haberler ve İçerikler

RobotEra - Geleceğin Metaverse Oyunu

Puanımız

RobotEra Logo
  • LBank Labs Tarafından Desteklenmektedir
  • NFT Tabanlı Metaverse Arsalarını Al-Sat, Geliştir
  • Guvenilir & Profesyonel Ekip
  • TARO Tokeni Şu An Ön Satışta - robotera.io
RobotEra Logo
Kripto varlıklar son derece değişken, düzensiz ve kontrolsüz bir yatırım ürünüdür.