Facebook yıllar boyunca Twitter’la rekabet etmek için hashtag ve trend topic gibi Twitter’a özgü özellikleri kopyalamak da dahil olmak üzere pek çok yol denedi. Ancak şimdi Facebook’un ana şirketi Twitter’a belki de şimdiye kadarki en büyük darbesini indiriyor. Twitter’ın yeni rakibi Threads saatler içinde 10 milyon kullanıcıya ulaştı. Peki Threads nedir, nasıl çalışır, nasıl katılınır ve hangi ünlüler var?

Meta çarşamba günü Threads adında yeni bir uygulamayı resmen kullanıma sundu. Bu uygulama, uzun zamandır Twitter’ın temel satış noktası olan bir işlev olan çevrim içi gerçek zamanlı konuşmalar için bir alan sunmayı amaçlıyor.

Uygulama, düzeninden ürün açıklamasına kadar Twitter ile pek çok benzerlik taşıyor gibi görünüyor. İlk olarak bu hafta başında bir teaser olarak görücüye çıkan liste, takipçi kazanma ve benzer ilgi alanlarını paylaşan kişilerle bağlantı kurma potansiyelini vurguluyor.

Firmanın Instagram ekibi tarafından geliştirilen Threads, “metin güncellemelerini paylaşmak ve herkese açık sohbetlere katılmak” için bir yuva olarak tanımlanıyor. Sosyal medya ağı Twitter’ın kaotik sahibi Elon Musk’ın pek çok kullanıcıyı alternatif arayışına iten bir başka tartışmalı kararından sadece günler sonra piyasaya sürülmesi stratejik olarak planlanmıştı.

Benzer bir görünüme sahip olan ve arkasında Mark Zuckerberg’in milyarları bulunan Threads, Bluesky ve Mastodon’un başaramadığı şekilde “kuş uygulamasına” meydan okumak için iyi bir konuma sahip gibi görünüyor. Ancak önemli bir pazar ikna olmamış durumda.

Threads Nedir?

Threads, her şeyden önce tıpkı Twitter gibi herkese açık gerçek zamanlı metin güncellemelerinin paylaşılabileceği bir yer olarak tasarlandı. Şirket, uygulamayı Apple’ın iOS ve Android’i aracılığıyla 100 ülkeye getirdiğini söyledi.

Farklı bir yazı tipine sahip olsa da Threads tıpkı Twitter gibi görünüyor.

Gönderiler en fazla 500 karakter uzunluğunda olabiliyor. Ayrıca beş dakikaya kadar bağlantılar, fotoğraflar ve videolar içerebiliyor.

Uygulamayı indirdikten sonra kullanıcılardan Instagram sayfalarını bağlamaları, profillerini özelleştirmeleri ve Instagram’da zaten takip ettikleri hesapları takip etmeleri isteniyor.

Görünüm, tanıdık bir düzen, metin tabanlı akış, diğer Thread gönderilerini yeniden yayınlama ve alıntı yapma özelliği ile Twitter’a benziyor. Ancak aynı zamanda Instagram’ın mevcut estetiğini de harmanlıyor ve Threads’teki gönderileri doğrudan ‘Instagram Hikayeleri’nde paylaşma olanağı sunuyor.

Bir akışta görünen gönderiler beğenilebiliyor, yeniden gönderilebiliyor, yanıtlanabiliyor ve başka bir yerde paylaşılabiliyor. Ancak gönderiler kronolojik olarak görünmüyor ve bunu yapmanın bir yolu yok gibi görünüyor. Kullanıcılar, birçoğu Instagram’dan geçiş yapmış olan ünlüleri, sporcuları ve arkadaşlarını takip edebilecekler.

Yeni uygulama Twitter’ın büyüyen rakipleri arasına katılıyor ve Meta’nın geniş kaynakları ve devasa kitlesi göz önüne alındığında Twitter için en büyük tehdidi oluşturabilir gibi görünüyor.

Threads’e Hangi Ünlüler Katıldı?

İlk kaydolanlar arasında Netflix ve Star Wars hesapları, şef Gordon Ramsay, pop yıldızı Shakira, aktör Zac Efron, Formula 1 pilotu Lando Norris, NBA yıldızı Seth Curry ve doğal olarak Zuckerberg’in kendisi var.

İlgili Haberler ve İçerikler

Wall Street Memes (WSM) - En Yeni Meme Coin

Puanımız

wall street memes
  • 1 Milyon Takipçili Topluluk
  • Deneyimli NFT Proje Sahipleri
  • Ön Satış Başladı - wallstmemes.com
  • Çıktığı Gün $300,000 Toplandı
wall street memes
Kripto varlıklar son derece değişken, düzensiz ve kontrolsüz bir yatırım ürünüdür.