Varlık yöneticisi Valkyrie spot Bitcoin ETF başvurusu yapan şirketler kervanına katıldı. Şirket, 2021 yılındaki başvurusunu güncellemek için SEC’e talepte bulundu.

BlackRock’un geçtiğimiz hafta spot Bitcoin ETF’si başvurusu yapması, pek çok şirket için teşvik edici bir hamle oldu. ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na (SEC) spot Bitcoin ETF’si için son başvuru yapan şirket Valkyrie Digital Assets oldu.

Bloomberg’den James Seyffart’ın paylaştığı bilgilere göre Valkyrie, aynı BlackRock’ın başvurusunda olduğu gibi Nasdaq’ta listelenecek bir ETF başvurusunda bulundu.

Şirket Ocak 2021’de başvuruda bulunduğu sırada fonunun NYSE Arca’da listelenmesini istemişti. Güncellenen başvurusu dosyasında Valkyrie’nin hedefindeki borsanın Nasdaq olduğu görüldü.

Başvuruda şirket, Valkyrie Bitcoin Fonu adını verdiği ETF ile CME CF Bitcoin Referans Oranı’nı kullanarak Bitcoin performansını yansıtmayı istediğini dile getirdi. Ünlü varlık yöneticisi başvurusunda, fonun hisselerini Nasdaq borsasında BRRR kodu altında listeleme niyetine yer verdi.

Başvuru metninde,”Hisse senetleri, yatırımcılara Bitcoin’e yatırım yapmak için uygun maliyetli ve uygun bir yol sağlamak için tasarlandı. Hisse senetleri, tröstün kısmi bölünmemiş intifa hakkı ve mülkiyetinin birimlerini temsil ediyor.” ifadeleri kullanıldı.

ETF Başvuruları Sonrası Bitcoin Fiyatı 30 Bini Geçti

ABD Menkul Kıymetler Borsası’na yapılan ETF başvuruları ile ilgili henüz bir yanıt gelmemiş olsa da başvuruda bulunan şirketler arasında BlackRock ve Valkyrie haricinde Invesco ve WisdomTree de yer aldı.

Bitcoin ETF başvuruları sonrasında lider kripto para birimi yükselişe geçti. Bitcoin çarşamba günü yüzde 7’den fazla artış göstererek nisan ayından bu yana en yüksek seviye olan 30 bin dolar bandını ilk kez aştı.

CoinGecko verilerinde Bitcoin ekranında yeşil rengin hakim olduğu görülürken BTC fiyatı son 7 gün içerisinde yüzde 20,6 arttı.

Son 1 aylık performansına baktığımızda lider kripto para birimi son 30 günde yüzde 9,8 oranında, son 14 günde yüzde 14,1 oranında ve son 24 saatte yüzde 4,5 oranında yükseldi.

Bu yazı yazıldığı saat itibarıyla Bitcoin 30 bin 99 dolardan işlem görüyor. SEC’in spot Bitcoin ETF başvurularına ne yanıt vereceği ve başka şirketlerin başvuruda bulunup bulunmayacağı ise kripto piyasası tarafından yakından takip ediliyor.

Spot Bitcoin ETF’lerinin onaylanması Bitcoin’in genel kabulü ve yatırımcı erişimini artırabilir yorumu yapılıyor.

İlgili Haberler ve İçerikler