defi coin satın al

Business2Community olarak DeFi Coin satın al işlemlerini, DeFi coin (DEFC) tokenomiklerini, DeFi coin ekosistemini sizlere sunacağız.

Çıkış yakalayan kripto para birimlerinden olan DeFi coin veya DEFC, gelecek vadeden varlıklardan biridir. DEFC, Defi Swap ekosisteminin native tokenidir.

Binance Akıllı Zinciri üzerinde inşa edilmiş DeFi Swap’ın yerel para birimi olan DEFC, iyi bir yatırım aracı mıdır? Hazırsanız DeFi Coin satın al tuşuna basmadan önce bilmeniz gerekenleri inceleyelim.

DeFi Coin Satın Al – Kısa Rehber

DEFC sahibi olmanın en basit yolu DeFi Swap borsasını kullanmaktır. Az maliyetli bir şekilde DEFC satın almak için aşağıdaki 4 adımı izleyin:

  • 1. Adım: MetaMask veya Trust Wallet’a Ait Bir Cüzdan Edinin
    İlk yapmanız gereken DeFi Coin’i destekleyen Binance Smart Chain’i kullanabileceğiniz bir cüzdan bulmaktır. En iyi kripto cüzdanlar, Metamask (tarayıcı eklentisi) ve Trust Wallet’tır (mobil uygulama).
  • 💳 2. Adım: BNB Coinleri Cüzdana Aktarın
    DeFi coin satın al diyebilmek için elinizdeki BNB’leri cüzdanınıza aktarmanız gerekir. MetaMask ve Trust Wallet üzerinden direkt olarak satın alabilirsiniz.
  • 🔎 3. Adım: DeFi Swap’a Bağlanın
    DeFi Swap internet sitesine giriş yaptıktan sonra karşınıza “Connect Wallet” yazısı çıkar. Buna tıkladıktan sonra tarayıcınızda veya telefonunuzda yüklü olan cüzdana otomatik olarak bağlanır. Bu aşamada DeFi Swap’dan alışveriş yapmak için yetkilendirmeyi onaylamayı unutmayın.
  • 🛒 4. Adım: DeFi Coin Satın Al
    DeFi Swap’a cüzdanınızı bağladıktan sonra DEFC, ‘alıcı para birimi’ olarak varsayılan ayarlanmıştır. İşlemi tamamlamak için DeFi Swap internet sitesine giriş yapın. Kaç tane DEFC satın almak istiyorsanız boş alana ekleyin. Takası onaylayarak işlemi sonlandırın. Takas işlemi sonrasında BNB coinler DeFi Coin ile takas edilir. Bu işlemin ardından kripto cüzdana döndüğünüzde DEFC coinleri görüntüleyebilirsiniz. İlk kez merkeziyetsiz borsa üzerinden kripto satın alımı yapacaksanız işlemler kafanızı karıştırmış olabilir.

Detaylı rehber ile DeFi Coin nasıl satın alınır, anlatalım.

Kripto varlıklar son derece değişken, düzensiz ve kontrolsüz bir yatırım ürünüdür.

DeFi Coin (DEFC) Nedir? 

DEFC belirteci ile karşımıza çıkan DeFi coin, Binance Akıllı Zinciri tabanlı bir kripto para birimidir. Bu coin, DeFi Swap isimli merkeziyetsiz kripto para borsasının yerel tokenidir.

DEFC ile, üçüncü taraflara ihtiyaç duymadan herhangi bir kripto para birimini bir başkasıyla takas etmek mümkündür. Kripto çiftliği imkanı sağlayan DeFi Swap, yüksek oranlarda APY kazanma şansı sunar.

DeFi Swap’ta yaptığınız her işlemde oluşan vergi yüzdesi, DeFi Coin likidite etmek için kullanılabilir. Proje, yatırımcılara çok sayıda imkan sunar.

DeFi Coin (DEFC) Nedir? 

Projeyle ilgili önemli detaylardan biri merkeziyetsiz satın alma seçeneğidir. Herhangi bir üçüncü taraf otoriteye bağlı kalmadan anonim bir şekilde güvenle DEFC sahibi olmak mümkündür.

DEFC, uzun vadeli yatırımcıları çekmeyi amaçlar. Tüm alım satım işlemlerinde uygulanan yüzde 10 vergi, piyasa spekülatörlerini DeFi coin satın al ve sat işlemlerinden uzak tutar.

Her işlemde alınan vergilerin yarısı yani yüzde 50’si DEFC token sahiplerine dağılır. Yatırımcının elinde ne kadar çok DEFC token varsa payı o kadar büyük olur. Kalan yüzde 50, likidite havuzuna girer.

2024 yılının yükselmesi beklenen kripto paralar arasına girmeye aday DeFi coin’in piyasa değeri küçüktür. Piyasa değerinin küçük olması, yukarı yönlü potansiyel taşır.

Her kripto para projesinin avantajları ve dezavantajları vardır. Öncelikli olarak DEFC coin avantajları ve dezavantajları ile ilgili maddelere göz atalım:

DEFC Avantajları

  • Merkezi kurumlardan azadedir.
  • Anonimlik ön plandadır.
  • Spekülatörlere karşı uygulanan vergi ile manipülasyonu önler.
  • Düşük maliyetli bir kripto para birimidir.
  • Merkeziyetsizlik odaklı bir projedir.
  • Piyasa değerinin düşük olması yukarı yönlü hareket potansiyelini artırır.
  • Uzun vadeli gelir elde etmek için alternatif sunar.
  • Staking ile pasif gelir elde etme imkanı sağlar.

DEFC Dezavantajları

  • Merkezi piyasalara göre daha az güvenilir bulunur.
  • Likidite oranları düşüktür
  • Merkezi piyasalara göre daha az işlem hacmine sahiptir
  • Daha az takas çifti söz konusudur.

DeFi Swap Nedir?

Kripto alanında hizmet sunan DeFi Swap, merkeziyetsiz bir borsadır. DeFi Swap ismindeki DeFi kelimesi, Decentralized Finance yani merkeziyetsiz finans anlamına gelir.

Merkeziyetsiz finans özelliği ile DeFi Swap, merkezi bir borsa kullanmadan bir tokeni başka bir tokenle takas etme imkanı sunar. Platform, güvenli ve anonim takas fırsatı sağlar.

2021 yılından beri kripto arenasında yer alan DeFi Swap’ın native tokeni, DeFi Coin (DEFC) isimli kripto para birimidir. DeFi coin satın al tuşuna basmadan önce projeyi daha detaylı inceleyelim. Detaylı bilgi almak için DeFi nedir yazısına da göz atabilirsiniz.

Değerlendirme puanı 4.5/5
Borsa Türü Merkeziyetsiz Borsa
Desteklenen Kripto Cüzdanlar Metamask, Trust Wallet ve Mobil Cüzdanlar
Desteklenen Kriptolar ADA, BNB, DEFC, ANKR, ASR, ATOM ve 100’e yakın token
Güvenilir Mi? Evet
Mobil Uygulama Evet

Kripto varlıklar son derece değişken, düzensiz ve kontrolsüz bir yatırım ürünüdür.

DeFi Coin Özellikleri – ​​DeFi Coin (DEFC) İncelemesi

DeFi coin’in öne çıkan özellikleri oldukça fazladır. Yatırım yapmadan önce detaylı bir şekilde DEFC özelliklerini incelemek önemlidir. Maddeler halinde DeFi coin özellikleri nelerdir, inceleyelim.

  • DeFi Swap: DEFC, merkeziyet kripto para borsası DeFi Swap’ın native tokenidir. DeFi Swap DEX’i, üçüncü taraflara ihtiyaç olmadan kripto takas imkanı sunar. Kripto al-sat işlemlerine verim ve likidite kazandırır.
  • Uzun Vadeli Yatırım: DeFi coin ve DeFi Swap, uzun vadeli yatırım yapmak için idealdir. Her işlemde uygulanan yüzde 10 vergi, kısa vadeli yatırımcıları ve spekülatörleri caydırır.
  • Ödül Sistemi: DeFi Swap’ta gerçekleşen her alım satıma bağlı akıllı sözleşme gelirinin yarısı, DeFi Coin sahiplerine dağıtılır. Uzun vadeli kazanç için DeFi coin satın al önerisi oldukça makuldur.
  • Likidite: DeFi Swap’ta gerçekleşen her işlemden alınan vergisinin yarısı, likidite havuzuna gider. Likidite havuzu, DeFi coinin aktif alım satımını destekler.

DeFi Coin Nasıl Satın Alınır? – Detaylı Anlatım

Merkeziyetsiz bir borsayı ilk kez kullanacaksanız detaylı anlatım ile DeFi coin satın al işlemlerini hazırladık. Detaylı anlatıma geçmeden önce şu 4 temel adımı inceleyin.

DeFi Coin Nasıl Satın Alınır?

  1. DeFi Swap’a bağlanabilen uygun bir cüzdana erişin.
  2. DeFi Coin satın al işlemini finanse etmek için BNB aktarın.
  3. DeFi Swap’e bağlanın.
  4. DEFC satın alma işlemini tamamlayın.

Detaylı anlatım aşamaları 6 tanedir. Bu aşamaları inceleyerek DEFC satın alma işlemlerini öğrenebilirsiniz.

1. Kripto Para Cüzdanı Seçin

DeFi Swap kripto para borsasını kullanmak için uygun bir cüzdan gerekir. DeFi Coin ve DeFi Swap, Binance Akıllı Zincir üzerinde çalışır. Seçeceğiniz kripto cüzdan, BSC ağı uyumlu olmalıdır.

Herkesin kolayca kullanabileceği en iyi cüzdanlar MetaMask ve Trust Wallet’tır. Rehberimizi anlatırken MetaMask ve Trust Wallet üzerinden anlatmaya devam edeceğiz. 

MetaMask Yükleyin

MetaMask yüklemek için cüzdanın internet sitesine giriş yapın. Cüzdanın web sitesini ziyaret ederek “Download Now” butonuna tıklayın.

Seçenekler arasından Chrome’u seçerek “Install MetaMask for Chrome” linkine tıklayıp uygulamayı yükleyin. Açılan yeni sayfada “Chrome’a Ekle”ye tıklayın.

Kurulum sonrası MetaMask cüzdan için güçlü bir şifre oluşturun. Ek olarak 12 kelimelik yedek cümlelerinizi korumaya almayı unutmayın. 12 adet yedek kelime, parolanızı unuttuğunuz zaman işinize yarayacak.

Trust Wallet İndirin

Trust Wallet’ı telefonunuza mobil olarak indirmeniz gerekir. iOS veya Android mağazadan uygulamayı indirebilirsiniz. 

Kurulum işlemi sonrası tıpkı MetaMask gibi 12 kelimelik yedek parolanızı yazmanız gerekir. Cüzdanınıza girebilmeniz için PIN belirlemeniz de önemlidir.

2. Cüzdanınıza BNB Token’i Yatırın – DeFi Coin Satın Al 

DeFi coin takas etmek için hesabınızda yeterli miktarda BNB coin bulunması gerekir. DEFC, Binance Akıllı Zinciri üzerinde işlem görür.

Binance veya diğer kripto para borsalarınızda BNB varsa direkt olarak cüzdanınıza aktarabilirsiniz. Bakiyeniz yoksa BNB satın almak için Binance borsasını tercih edebilirsiniz. 

Cüzdanlarınızda BNB adresi almak için yine MetaMask ve TrustWallet üzerinden açıklama yapalım.

Trust Wallet ile BNB Adresi Alma

Akıllı telefonunuzdan Trust Wallet uygulamasını açın. Uygulamanın ana sayfasından coin listesine girin ve BNB’yi arayın. Ardından “Al” butonuna tıklayın ve kopyalayın.

binance coin bnb

Kopyalama işleminde Trust Wallet, size özel BNB adresinizi panoya kopyalar. Daha sonra BNB bulunan cüzdanınıza geri dönün. BNB coinlerinizin bulunduğu yeri değiştirebilir ve transfer işlemini tamamlayabilirsiniz.

MetaMask ile BNB Adresi Alma

MetaMask ile BNB adresi almak için BSC’ye bağlanmanız gerekir. Uygulamaya girerek sağ üstten “Ethereum Mainnet” yazısına tıklayın. Karşınıza “Ağ ekle” ibaresine tıkladıktan sonra gerekli bilgileri doldurun.

  • Ağ Adı: Smart Chain
  • Yeni RPC URL adresi: https://bsc-dataseed.binance.org/
  • Zincir Kimliği: 56
  • Para Birimi Sembolü: BNB
  • Blok Gezgini URL Adresi: https://bscscan.com/

Yukarıdaki bilgileri girdikten sonra Kaydet’e tıklayın. MetaMask BNB cüzdanınız direkt olarak karşınıza çıkar. 

Kopyala ibaresine tıkladıktan ve BNB bulunan borsaya giriş yaptıktan sonra transfer işlemlerini başlatabilirsiniz. Birkaç dakika içerisinde BNB’leriniz, MetaMask hesabınıza transfer edilmiş olur.

BNB adresi alma işlemleri sonrası DeFi coin satın al adımlarına devam edelim.

Kripto varlıklar son derece değişken, düzensiz ve kontrolsüz bir yatırım ürünüdür.

3. DeFi Swap’a Cüzdanınızla Bağlanın

MetaMask veya Trust Wallet’da BNB’iniz olduğuna göre DEFC satın alma işlemlerine geçiş yapabilirsiniz. DeFi Swap internet sitesine giriş yaparak “Connect to Wallet” butonuna tıklayın. Karşınıza ya Trust Wallet ya da MetaMask çıkar.

  • MetaMask kullanıyorsanız bunu seçin.
  • Trust Wallet kullanıyorsanız ilgili butonu seçin.

MetaMask’ı seçtiğinizde DeFi Swap’a bağlandığınıza dair bir onay ekranı açılır. Onay verdikten 5 saniye sonra DeFi Swap’a kayıt işleminiz tamamlanır.

Trust Wallet ile DeFi Swap’a Bağlanma

Cüzdan seçim ekranında WalletConnect’i seçmeniz durumunda yapmanız gereken ek bir adım vardır. Bu seçeneğe tıkladığınızda internet sitesi karşınıza bir QR kodu çıkarır.

Trust Wallet ile DeFi Swap’a Bağlanma

 

 

Akıllı telefonunuzdan Trust Wallet mobil uygulamasına giriş yapın ve ayarlar bölümüne gidin. “WalletConnet” ibaresine tıklayarak “Yeni Bağlantı” sekmesine geçiş yapın. 

DeFi Swap’ta görünen QR kodunu taramak için telefonunuzda açılan kamera ekranını kullanın. QR kod, Trust Wallet tarafından onaylanır onaylanmaz DeFi Swap’a bağlanma gerçekleşir.

4. DeFi Coin Swap İşlemleri

Bu aşamada yapacağınız tüm işlemler MetaMask ve Trust Wallet için aynıdır. Kullandığınız cüzdanı DeFi Swap’a bağladıktan sonra BNB’yi DeFi Coin’e çevirmek için takas işlemlerine geçiş yapın.

  • DeFi Swap ana sayfasındaki “Swap From” kısmında BNB’yi görmeniz gerekir.
  • Ayrıca “Swap To” kısmında ise DEFC seçili olmalıdır.

Bu ekrana ne kadar DeFi coin satın al diyeceğinizi girin. “Swap” butonuna tıklayarak işlemi gerçekleştirin.

5. DeFi Coin Satın Al

Son aşamada “Swap” butonuna tıkladığınızda karşınıza takası onaylama kutusu gelir. “Confirm Swap” yazısına onay verin. Onay işlemi sonrası MetaMask veya Trust Wallet’a bir bildirim gelir.

Bildirimi onayladığınızda BNB ile DEFC takası gerçekleşir. Takas işlemi gerçekleşmezse e-posta ile platforma ulaşmayı deneyebilirsiniz.

6. DeFi Coin Sözleşme Adresini Cüzdana Ekleyin

DeFi coin satın al işlemlerinizi bitirdiğinizde tokenin sözleşme adresini cüzdanınıza manuel olarak eklemeniz gerekir.

Trust Wallet’a DeFi Coin Ekleme

Trust Wallet’dan DEFC satın alma yaptıktan sonra arayüzün sağ üst köşesindeki “Ayarlar” sembolüne tıklayın. Sayfayı aşağıya kaydırarak “Özel Sembol Ekle”yi tıklayın. 

Bu noktada cüzdanınızın Ethereum yerine Binance Smart Chain’e bağlı olduğundan emin olun. Kontrol sonrası aşağıdaki sözleşme adresini boşluğa yapıştırın. 

0xeb33cbbe6f1e699574f10606ed9a495a196476df

Kopyalama işleminizden sonra diğer boş alanlar otomatik olarak doldurulur. Sonraki aşamada “Bitti” veya “Done” butonuna tıklayarak Trust Wallet arayüzüne geri dönün. Burada aldığınız DeFi Coinleri görüntüleyebilirsiniz.

MetaMask’a DEFC Ekleme

DeFi Coin satın al işlemi sonrası MetaMask cüzdana token eklemek için cüzdanınıza giriş yapın. Karşınıza çıkan “Tokenleri içe aktar” yazısına tıklayın. Buradan manuel olarak DeFi Coin ekleyebilirsiniz.

MetaMask’a DEFC Ekleme

“Token Sözleşme Adresi” bölümüne tıklayarak yukarıda vermiş olduğumuz sözleşme adresini kopyalayın. “Özel Tokeni Ekle” butonuna basın. Son aşama ise “Tokenleri İçe Aktar” yazısına tıklayarak işlemi sonlandırmaktır.

Kripto varlıklar son derece değişken, düzensiz ve kontrolsüz bir yatırım ürünüdür.

Binance: Dünyanın DeFi Token Alım Satımı Yaptığı Yer

Kripto para borsası dediğimizde aklımıza gelen seçeneklerin başında Binance yer alır. Hong Kong merkezli Binance, günlük işlem hacmi, yeni kullanıcı sayısı ve aktif kullanıcı oranı ile dünyanın en büyük kripto para borsasıdır.

Detaylı bir Binance incelemesi yaptığımızda karşımıza çıkan pek çok özellik söz konusudur. Binance, Türkçe dahil pek çok dilde hizmet verir. Binance müşteri hizmetleri 7/24 çalışır.

binance defi coin

İhtiyaç halinde Binance canlı sohbet ile 5 dakikada temsilciye erişmek mümkündür.

Binance borsasında 600’den fazla kripto para birimi ile işlem yapabilirsiniz. Bu kripto varlıkların 100’e yakınını Türk Lirası ile satın almak mümkündür.

Dünyanın DeFi token alım satım yaptığı bir yer olan Binance ile Türkiye’de DeFi coin satın al işlemlerini de güvenle yapabilirsiniz. 

DeFi Token Aldıktan Sonra Ne Yapabilirim?

Merkeziyetsiz finans odaklı DeFi token aldıktan sonra ne yapabilirim sorusu, pek çok yatırımcının zihnini kurcalar.

DeFi token satın aldıktan sonra en sık tercih edilen aksiyonlar şunlardır:

  1. Staking: Tokenleri belirli bir süre kilitlemeyi içeren staking, pasif gelir elde etmeyi sağlar. Staking ile blok zinciri ağını desteklemek de mümkündür.
  2. Ödünç verme: DeFi coin satın al sonrası dilerseniz tokenlerinizi diğer yatırımcılara ödünç verebilirsiniz. Ödünç verme, faiz elde etmeyi sağlar.
  3. Oyun oynama: Staking veya ödünç vermeyi tercih etmezseniz blok zinciri oyunlarını oynamak için de DeFi tokenleri kullanabilirsiniz.

Bununla birlikte DeFi coin haricinde en iyi DeFi projeleri hakkında bilgi almak için yazımızı incelemenizi öneririz.

DeFi Coin Staking Ne Kadar Kazandırır?

DEFC satın aldıktan sonra tokenlerinizi kilitlemeyi yani stake etmeyi tercih edebilirsiniz. DeFi coin staking oldukça kazançlı olabilir. Geleneksel bankacılık yöntemleri genellikle yılda yüzde 1 civarında faiz getirir. DeFi coin staking daha fazla avantaj sunar.

DeFi coin staking süreleri ve yıllık getiri yüzdesi (APY) vaatleri aşağıdaki gibidir:

Bronz: 30 Gün – %30 APY  

Gümüş: 90 Gün – %45 APY

Altın: 180 Gün – %60 APY 

Platin: 365 Gün – %75 APY

Staking sürelerini beklentilere ve amaca göre seçmek önemlidir. Stake ödülleri DEFC coin şeklindedir. Uzun vadeli düşüncesi olanlar platin staking seçerken kısa vadeli aksiyon almak isteyenler bronz staking ile ilerler.

Kripto para birimlerindeki volatilite yani fiyat dalgalanmasının çok yüksek olduğunu unutmayın. İlk kez staking yöntemi kullanacaksanız kısa süreli staking seçmek daha mantıklıdır. Ayrıntılı bilgi almak istiyorsanız Defi Staking nedir yazısını inceleyebilirsiniz.

Kripto varlıklar son derece değişken, düzensiz ve kontrolsüz bir yatırım ürünüdür.

DeFi Coin Staking Nasıl Yapılır?

DeFi coin satın al adımları sonrası tokenlerinizden pasif gelir elde edebilirsiniz. DEFC Coin staking ile gelir elde etmek isterseniz aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz:

  1. Token satın alımı sonrası DeFi Swap Exchange’e bağlanın. “Cüzdana Bağlan” butonu ile cüzdan tercihinizi yapın.
  2. Borsaya bağlandıktan sonra sayfanın üst kısmındaki “Çiftlik” butonuna basın.
  3. DeFi coin staking portalını açtıktan sonra “Stake” tuşuna basın. “Paket” isimli kutunun yanındaki açılır bölüme tıklayın. 
  4. DeFi coin staking süresini seçmeniz gerekir. 30, 90, 180 veya 365 seçeneklerinden birini seçin.
  5. Miktar bölümüne stake etmek istediğiniz DeFi Coin sayısını girin. 
  6. “Onayla” tuşuna basarak DEFC staking işlemini tamamlayın.

DeFi Coin staking dönemi sona erdikten sonra hem tokenleriniz hem de getirisi cüzdanınıza otomatik olarak gönderilir.

DeFi Coin (DEFC) Nasıl Saklanır?

Binance Akıllı Zinciri tabanlı DeFi coin satın al işlemleri sonrasında DEFC saklama işlemi yapabilirsiniz.

DEFC coinleri bir kripto para borsasında veya P2P pazar aracılığıyla saklamak mümkündür. DeFi coin saklamak için güvenli cüzdanları seçebilirsiniz.

defi coin nasıl saklanır

Güvenli cüzdanlar ikiye ayrılır: Soğuk cüzdanlar ve sıcak cüzdanlar. Soğuk cüzdanlar, donanım tabanlı ve çevrimdışı saklama hizmeti veren cüzdanlardır. Sıcak cüzdanlar, yazılım tabanlıdır ve fiziksel cihazlarda saklama imkanı sunar.

Neden Defi Coin (DEFC) Yatırımı Yapmalısınız?

Yatırımcılar için herhangi bir kripto para birimi satın almak her zaman kolay değildir. Merkeziyetsiz  borsalar ve DeFi ekosistemini bilmiyorsanız gözünüz korkabilir.

Öne çıkan DEFC coine neden yatırım yapmanız gerektiğini detaylı bir şekilde inceleyelim. İşte DeFi coin satın al kararı vermek için 5 sebep:

1. DEFC Geleceği Temsil Eder

Uzman analistler, merkeziyetsiz borsaların yani DEX’lerin gelecekte yükseleceğine inanır. Coinbase gibi büyük borsaların yerini DEX’lerin alacağına olan inanç yaygındır.

Merkeziyetsizlik sayesinde DeFi Swap’taki tüm işlemler akıllı sözleşmeler ile gerçekleşir. DEX’lerin işlem hacmi düşüktür. Geleceğin platformlarından birine dönüşme ihtimali yüksektir.

2. DeFi Coin Düşük Maliyetli Bir Tokendir

DEFC, en ucuz kripto paralar listesine adaydır. Düşük maliyetli oluşu, her kesimden yatırımcıya hitap etmesini sağlar. Az sermaye ile DeFi coin satın almak mümkündür.

3. DeFi Piyasa Değeri Düşüktür

Piyasa değerinin düşük olması, ve en iyi DAO projeleri arasındaki DeFi coin lehine bir durumdur. Piyasa değeri küçük olan tokenler yükselme eğilimindedir.

defi coin satın al

4. DEFC Spekülatörlere Karşı Önlem Alır

DeFi coin, piyasa spekülatörlerine izin vermez. İşlem vergisi, spekülatörleri uzak tutar. Her işlemde uygulanan yüzde 10 vergi, ekosistemi korur. 

Piyasa spekülatörleri hızlı bir şekilde kripto ile para kazanma yolları arayışındadır. Vergi ödemesi, spekülatörlerin dahil olmak istemeyeceği bir olaydır. 

Yüzde 10’luk işlem vergisi, DeFi coin satın al butonu öncesinde spekülatörleri caydırır. Kötü niyetli aktörlere karşı korunan DEFC, yavaş ama istikrarlı bir büyüme ile gelecek vadeder.

5. DeFi Coin Uzun Vadeli Yatırım Fırsatı Sunar

Yüzde 10 işlem vergisinin yarısı DEFC coin sahiplerine dağıtılır. Token dağıtım mekanizması, uzun vadeli bir gelir akışı sağlar.

Örneğin, 10 bin dolarlık DEFC satın alımından 1000 dolarlık vergi alınır. Bu işlemde DEFC token sahiplerine 500 dolar dağıtılır. DeFi coin arzının yüzde 1’ine sahipseniz bu dağıtımdan 5 dolar kazanabilirsiniz.

Token dağıtım mekanizması, spekülatörlerden azade olması ve düşük piyasa değeri, DEFC coinin uzun vadede getiri sağlama potansiyelini artırır.

Kripto varlıklar son derece değişken, düzensiz ve kontrolsüz bir yatırım ürünüdür.

DeFi Coin Geleceği Var Mı?

Merkeziyetsiz finans ekosisteminin oyuncularından DeFi coin ve benzerlerinin geleceği muallakta. Geniş hizmet yelpazesi sayesinde bu tokenlerin yükseleceği görüşü söz konusu. Bazı uzmanlar ise DeFi’nin kendi büyümesinin rehinesi olacağı fikrinde.

defi coin satın al

Kripto para piyasasının geleceğini büyük çoğunlukla kurumsal yatırımcılar belirler. Düzenleyici netliği ile birlikte DeFi coin de gelişip büyüyen kripto para birimlerinden biri olma potansiyeline sahip.

Yatırımcıların hangi yönde hareket edeceği, DeFi coin geleceğini belirler. Merkeziyetsiz finans yükselişe geçerse DeFi coin olumlu etkilenir. 

DEFC Fiyat Tahmini

Kripto para birimleri için fiyat tahmini yapmak her zaman risklidir. DeFi coin satın al butonuna basmadan önce araştırma yaparken dikkatli olmalısınız.

Kripto para piyasalarında volatilite yüksektir. Bir proje için kesin fikir beyan eden yorumlar tehlikelidir. DEFC coin için de bir istisna söz konusu değildir. Fikir sahibi olmak için fiyat tahmini yorumlarını okuyabilirsiniz. Son kararı her zaman kendiniz verin.

11 Şubat 2024 verilerine göre DEFC, 0,0018 dolardan işlem görmekte. Bu fiyat seviyesi aşağıya veya yukarıya doğru gitme eğilimine sahip. Çeşitli platformlarda DEFC fiyat tahmini tabloları görmek mümkün. 

DeFi Coin 2025-2030 Fiyat Tahmini

Fiyat tahmini platformları sık sık öngörüde bulunur. DeFi Coin için Price Predictions internet sitesinin 2025-2030 yılları arasındaki fiyat tahminlerini inceleyelim.

Yıl Minimum DEFC Fiyatı (USD) Maksimum DEFC Fiyatı (USD)
2024 0,0025 0,0029
2025 0,0035 0,0043
2026 0,0047 0,0061
2027 0,0065 0,0080
2028 0,0099 0,0114
2029 0,0143 0,0176
2030 0,0202 0,0246

Tabloya göre DeFi coin satın al niyetinde olan yatırımcılar için fiyatlar halen düşük. Uzmanlar önümüzdeki yıllar içinde yükseliş beklentisinde. Fiyat tahminlerinin yanıltıcı olabileceğini unutmadan hareket etmek önemli.

Kripto varlıklar son derece değişken, düzensiz ve kontrolsüz bir yatırım ürünüdür.

DeFi Coin 1 Dolar Olur Mu?

Price Predictions’a göre DeFi Coin 1 dolar olur mu sorusunun net bir yanıtı yok. Uzmanlar, DEFC fiyatının 2040’tan önce 1 dolar olmayacağı düşüncesinde. 2040 DEFC fiyatı, minimum 1,21 dolar ve maksimum 1,46 dolar bandında.

DeFi coin’in 1 dolar olması için diğer kripto para birimleri gibi benimsenmesi gerekir. Pratik uygulama ve geniş çapta benimsenme olursa DEFC 1 dolar olur. 

2024 Adım Adım DeFi Coin Satın Al Rehberi

Türkiye’de DeFi Coin yatırımı için kullanabileceğiniz en güvenilir kripto para borsaları Binance ve OKX’tir. Bu bölümde detaylı bir şekilde Binance ve OKX borsalarında DEFC satın almayı inceleyelim.

1. Binance ile DeFi Coin Satın Al

Kripto para borsası devi Binance ile DEFC satın almak için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz.

Binance ile DeFi Coin Satın Al

  • Trust Wallet Cüzdanı İndirin: BNB Zinciri üzerinde en sık kullanılan cüzdan Trust Wallet cüzdanıdır. Masaüstü bilgisayarlar için Google Chrome eklentisini yükleyebilirsiniz.
  • Trust Wallet Cüzdanı Kurun: Cüzdanı kullanmak için Trust Wallet kurulumunu tamamlayın. Kurtarma cümlesini bir yere kaydetmeyi ihmal etmeyin.
  • BNB Satın Alın: Cüzdan kurulumu sonrası Binance hesabınıza giriş yapın. BNB satın al işlemlerini takip ederek Binance coin alın.
  • Binance’den Kripto Cüzdana BNB Gönderin: BNB satın alımı sonrası Binance cüzdanınızdan varlığınızı Trust Wallet cüzdana gönderin. Tüm bakiyeyi veya belirli bir miktarı transfer edebilirsiniz.
  • DEX Seçimi Yapın: Trust Wallet cüzdan için Pancake Swap gibi uyumlu bir merkeziyetsiz borsa yani DEX seçimi yapın.
  • Cüzdanınızı Bağlayın: Trust Wallet cüzdan adresini kullanarak dilediğiniz DEX’e bağlayın.
  • BNB ile DeFi Coin Satın Al: Ödeme birimini BNB coin olarak seçin ve almak istediğiniz alanı DEFC olarak belirleyin. DeFi coin DEX’te görünmüyorsa tokenin akıllı sözleşme kodunu ilgili alana yapıştırın. “Takas Et” tuşuna basarak işlemi tamamlayın.

Kripto varlıklar son derece değişken, düzensiz ve kontrolsüz bir yatırım ürünüdür.

2. OKX ile DeFi Coin Satın Al 

Finans piyasasındaki en güvenilir kripto para borsalarından biri olan OKX, pek çok kripto para birimini destekler.

Borsa devi OKX ile DeFi coin satın al gibi kripto işlemi yapmak isteyen yatırımcılar, tercih ettiği kriptoyu borsada aramalıdır.

OKX ile DeFi Coin Satın Al 

OKX borsasında DEFC satın almak için arama yaptığımızda şu uyarı karşımıza çıkar: “Bu kripto paranın al-sat işlemleri şu anda OKX’te desteklenmiyor.“

OKX ile DEFC satın almak için kripto para borsasının bildirimlerine abone olabilirsiniz. Sosyal medya hesapları da yeni listelenen coinlere yer verir.

Kripto varlıklar son derece değişken, düzensiz ve kontrolsüz bir yatırım ürünüdür.

Sonuç

DeFi coin satın al rehberimizde detaylı bir şekilde DEFC ve DeFi Swap ekosisteminden bahsettik. Uzun vadeli kripto yatırımları arasında yer alan DeFi coin’i inceledik. 

Güvenilir kripto para cüzdanları olan MetaMask ve Trust Wallet ile DEFC satın alma adımlarına baktık. DeFi coin satın almak isteyen yatırımcılar için en ideal seçenek Binance borsasıdır. 

Kripto para yatırımı yaparken volatilitenin yüksek olduğunu sakın unutmayın. Güvenilir borsalar üzerinden yatırım yapmayı ihmal etmeyin.

Sık Sorulan Sorular

DeFi Coin kripto nedir?

DeFi Coin’i nasıl alabilirim?

DeFi Coin iyi bir yatırım mı?

1 DeFi Coin Kaç TL?