Ethereum’un kurucu ortağı Vitalik Buterin’in, daha önce kendisine airdrop yoluyla gönderilmiş olan ve hiç bir para ödemediği meme coinlerin bir bölümünü sattığı aktarıldı. Yaklaşık 700 bin dolarlık satış yapan Buterin’in, elde ettiği kazançtan 214 Ethereum’u Ethereum Vakfı’na bağışladığı öğrenildi.

Etherscan’den alınan bilgilerde Vitalik Buterin’e ait bir cüzdandan meme coin satışı gerçekleştiği kaydedildi. Veri takip platformları olan Lookonchain ve Peckshield’ın verdiği bilgilere göre Buterin’in toplamda 700 bin dolarlık satış yaptığı görüldü.

Buterin’in satışlara devam edip etmeyeceği belirsizliğini korurken ünlü ismin, şu ana kadar 50 milyar adet MOPS (1.25 ETH – yaklaşık 2 bin dolar), 10 milyar adet CULT (58 ETH – yaklaşık 91 bin dolar) ve 500 trilyon adet SHIK (380 ETH – yaklaşık 600 bin dolar) coin sattığı aktarıldı.

Buterin, tokenin madencilik faaliyetleri öncesi satışı sırasında Ethereum’un kurucu ortağı Joe Lubin ile Ether arzının yüzde 75’ini biriktirmekle suçlandıktan sonra 2018 yılında paylaştığı bir Twitter gönderisinde söz konusu cüzdanın kendisine ait olduğunu doğrulamıştı.

Buterin’in Satışı Sonrası Meme Coinlerin Fiyatı Düştü

Gerçekleşen satışın, tokenlerin düşük likiditeleri sebebiyle fiyatlar üzerinde oldukça büyük bir etkisi olduğu kaydedildi. CoinMarketCap verilerine göre Buterin’in satışının ardından en büyük fiyat düşüşü SHIK coin’de gerçekleşti. SHIK fiyatının satış sonrasında yüzde 96’lık düşüş yaşadığı kaydedildi.

Dolaşımda toplamda 1 katrilyon adet SHIK coin olduğu bildirilirken Buterin’in elinde bulunan 500 trilyon adet coinin bu arzın yüzde 50’sini temsil ettiği ifade edildi.

Buterin’in satışı sonrasında CULT fiyatının da yüzde 13,7 oranında düştüğü belirtilirken ünlü ismin elindeki CULT coinlerin hepsini satmadığı aktarıldı. Buterin’in elinde 10 milyar adet daha CULT bulunduğu belirtildi.

Ethereum kurucusunun SHIK satışından elde ettiği ETH’lerin 214 tanesini ise Ethereum Vakfı’na bağışladığı kaydedildi.

Buterin’in Meme Coin Satışı Tepki Çekti

Vitalik Buterin’in 700 bin dolarlık satışının ardındaki gerekçe belirsizliğini korurken söz konusu satışın bir grup kripto yatırımcısının tepkisini çektiği aktarıldı.

Buterin’in tokenler üzerindeki büyük etkisi göz önüne alındığında satış kararının hayal kırıklığı yarattığı paylaşılırken bazı yatırımcılar ise bu satışın, çoğu ülkede gelir vergisine tabi olan airdrop mekanizmasının vergilerinden kaynaklandığını öne sürdü.

Vitalik Buterin’in geniş ölçekli coin satışı akıllara Mayıs 2021’de kaydedilen Shiba Inu token satışını getirdi. Buterin o tarihte benzer bir token boşaltma işlemi yapmış ve ardından SHIB ve Dogelon Mars (ELON) fiyatları sırasıyla yüzde 40 ve yüzde 90 oranında düşüş kaydetmişti.

İlgili Haberler ve İçerikler

RobotEra - Geleceğin Metaverse Oyunu

Puanımız

RobotEra Logo
  • LBank Labs Tarafından Desteklenmektedir
  • NFT Tabanlı Metaverse Arsalarını Al-Sat, Geliştir
  • Guvenilir & Profesyonel Ekip
  • TARO Tokeni Şu An Ön Satışta - robotera.io
RobotEra Logo
Kripto varlıklar son derece değişken, düzensiz ve kontrolsüz bir yatırım ürünüdür.