New York’ta düzenlenen blok zinciri konferansı Mainnet’te konuşan Ethereum kurucu ortağı Vitalik Buterin, yakın zamanda gerçekleşen ve Ethereum tarihinin en büyük güncellemesi olarak kabul edilen Ethereum Merge ve geçiş yapılan Hisse İspatı (Proof of Work) mekanizmasından söz etti.

Konferansa görüntü bağlantı ile katılım gösteren Ethereum kurucu ortağı, “Hisse İspatı olgunlaştıkça zaman içerisinde meşruiyetinin de artmasını bekliyorum. Zcash ve Dogecoin’in de yakın zamanda PoS’a geçeceğini umuyorum.” dedi.

Buterin, söz konusu geçişi yapması halinde bu kripto paraların daha güvenli ve doğa dostu olacağını savundu. 

Buterin, diğer blok zincirlerin Hisse İspatı mekanizmasına geçişi konusunda, bazıları için geçişin mümkün olduğunu ancak bazı blok zincirlerinin asla geçiş yapamayacağını düşündüğünü dile getirdi. Buterin, bir tür hibrit Hisse İspatı geçişi ile orta yolun bulunabilmesinin de ihtimal dahilinde olduğunu söyledi.

Güncelleme sonrası Ethereum’un durumuna da değinen Buterin, neredeyse on yıllık bir süreç boyunca gündemi işgal eden karanlık bulutların dağıldığını söyleyerek geçiş sonrası Ethereum’un çok daha iyi bir konumda olduğunu sözlerine ekledi.

Electric Coin Company CEO’su Ethereum Merge’ün İşe Yaramayacağını Düşünmüş

Gizlilik temelli çalışan Zcash’in geliştirilmesine öncülük eden Electric Coin Company’nin CEO’su Zooko Wilcox-O’Hearn, konferansta Buterin’le yaptığı konuşmada, Ethereum Merge güncellemesi ile ilgili düşüncelerini aktardı.

Wilcox-O’Hearn, Buterin’in Ethereum Merge gerçekleşmeden önce planları kendisiyle paylaştığını ancak kendisinin geçişin “asla işe yaramayacağını” düşündüğünü itiraf etti. Wilcox-O’Hearn Buterin’e hitaben “Sen ve Ethereum geliştiricileri beni yanılttınız. Hayatınızın geri kalanı boyunca kendinizle gurur duymalısınız.” dedi.

Electric Coin Company CEO’su, Zcash’in Ethereum Merge benzeri bir birleştirmeyi gerçekleştirip gerçekleştiremeyeceği sorulduğunda ise güncellemeden bu yana Ethereum’un nasıl çalıştığını görmek için beklediğini ve birleşmenin gerçekten işe yaradığına ikna olduğunu dile getirdi. 

Zcash ve Dogecoin’in Hisse İspatı’na Geçiş Planları

Hisse İspatı’na (PoS) geçişin önde gelen altcoinlerden olan Zcash’in yol haritasında yer aldığı biliniyor. Geçtiğimiz yıl bir Zcash geliştiricisi Hisse İspatı’na (PoS) geçişin en geç 2023 yılında tamamlanacağını duyurmuştu.

Popüler meme coin Dogecoin’in yol haritasında da PoS mekanizmasına geçişe yer veriliyor ancak sistem değişikliğine dair henüz kesinleşmiş bir tarih bilgisi bulunmuyor. 

Ethereum Merge Güncellemesi Nedir?

15 Eylül’de gerçekleşen Ethereum Merge güncellemesi, Ethereum blok zincirini İş Kanıtı (PoW) sisteminden ayırarak Ethereum’un Hisse Kanıtı (PoS) İşaret Zinciri ile Ethereum Ana Ağı’nın birleştirilmesini sağladı. Güncelleme, Ethereum’un enerji tüketimi yüzde 99,95 oranında azaltmayı ve sistemi daha ölçeklenebilir bir hale getirmeyi hedefliyor.

İlgili Haberler ve İçerikler

Tamadoge 100x Olacak Mı? OKX'teki Borsa Arzına Katılın

Puanımız

tamadoge
  • '10x Potansiyelli' - CNBC Raporu
  • Deflasyonal, Düşük Arz - 2 Milyar
  • Move to Earn (M2E), Metaverse Entegrasyonu
  • Evcil Doge NFT'leri - Kitlesel Adopsiyon Potansiyeli
  • ICO Yolda (Tier One Borsalarında)
tamadoge
Kripto varlıklar son derece değişken, düzensiz ve kontrolsüz bir yatırım ürünüdür.