En popüler mesajlaşma platformlarından WhatsApp, Türkiye saati ile 10:00’da çöktü. Halen erişim sorunu yaşanan mesajlaşma platformu ile ilgili dünya genelindeki kullanıcılardan WhatsApp mesajlarının iletilmediğine dair şikayetler gelmeye devam ediyor.

Facebook, Instagram ve Messenger gibi platformları bünyesinde barındıran Meta’ya ait bir mesajlaşma uygulaması olan WhatsApp çöktü.

WhatsApp Çöktü, Dünya Genelinde Sorun Yaşanıyor

Dünya genelindeki çevrimiçi hizmet kesintileri ile ilgili durum bilgisi paylaşan Downdedector verilerine göre WhatsApp’a erişim sorunları bu sabah Türkiye saati ile 10:00 itibarıyla başladı.

Twitter ve Instagram gibi uygulamalar üzerinden paylaşılan şikayet mesajlarında WhatsApp mesajları gitmiyor bilgisine yer verildi. Downdetector verilerine göre WhatsApp kullanıcılarının şikayetlerinin 1 saat içerisinde 100 kart arttığı bilgisine de yer verildi.

İlk olarak WhatsApp gruplarında gönderilen mesajların ulaşmasında sorun yaşandığı tespit edilirken sonrasında problemin özel mesajlaşmaları da etkilediği kaydedildi.

WhatsApp erişim problemi ile ilgili yarım saat içerisinde yalnızca Birleşik Krallık’tan 65 bin, Fransa’dan 10 bin, Hindistan’dan 25 binin üzerinde şikayet mesajı geldiği bildirildi.

Paylaşılan şikayet mesajlarında WhatsApp uygulamasının açıldığı ancak sürekli olarak “Bağlanıyor” uyarısının yayınlandığı ve bağlantının bir türlü kurulamadığı aktarıldı. WhatsApp sesli ve görüntülü arama özelliğinin de çalışmadığı bildirilirken gönderilen mesajların “Gönderiliyor” evresinde takılıp kaldığı kaydedildi.

Meta’dan WhatsApp Çöktü Şikayetlerine Açıklama Geldi

Dünya genelinde yüz binlerce kullanıcısı olan mesajlaşma uygulaması WhatsApp çöktü haberinin ardından WhatsApp’ın bünyesinde bulunduğu Meta şirketinden açıklama geldi.

Meta şirket sözcüsü, “Şu anda mesaj göndermekte sorun yaşandığının farkındayız. WhatsApp’ı mümkün olduğunca çabuk bir şekilde herkes için devreye almaya çalışıyoruz.” dedi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Bilgi Paylaşımında Bulundu

WhatsApp erişim probleminin Türkiye’yi de etkilemesi ile ilgili Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Bakan Yardımcısı Dr. Ömer Fatih Sayan da konuyla ilgili değerlendirmede bulundu.

Bakan Yardımcısı Sayan, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “WhatsApp servislerinde global kaynaklı kesinti yaşanmakta olup ülkemizdeki kullanıcılar da kısmen etkilenmektedir.” dedi.

“WhatsApp” Twitter TT Listesinde

WhatsApp’ın dünya genelinde çökmesi sonrasında mesajlaşma devinin kullanıcıları Twitter ve Instagram gibi sosyal medya kanallarına akın etti.

Birleşik Krallık, Hindistan, Pakistan ve Katar da dahil olmak üzere pek çok ülkeyi etkileyen WhatsApp erişim problemi sonrasında “WhatsApp” kelimesi Amerika Birleşik Devletleri, Birleşik Krallık ve Türkiye de dahil olmak üzere pek çok ülkede Twitter TT Listesinde birinci sıraya yükseldi.

İlgili Haberler ve İçerikler

Dash 2 Trade - Ön Satış Sona Erdi, Şimdi Borsalarda!

Puanımız

dash2trade-site
  • Ön Satış Sona Erdi - Borsalarda Listelendi!
  • Cointelegraph'ta Çıktı
  • Solidproof ve CoinSniper Onaylı
  • 70,000+ Alım-Satım Topluluğu
  • Bitmart, Changelly, Gate.io, LBank CEX Listelemesi
dash2trade-site
Kripto varlıklar son derece değişken, düzensiz ve kontrolsüz bir yatırım ürünüdür.