Dünyanın en önemli anlık mesajlaşma platformlarından WhatsApp, yeni güncelleme ile birlikte Microsoft Teams ve Zoom gibi platformlarda yaygın olarak kullanılan ekran paylaşımı özelliğini kullanıcılarına sunacak.

WABetaInfo tarafından bildirildiği üzere WhatsApp, kullanıcı adları ve ekran paylaşımı da dahil olmak üzere bir dizi yeni özellik geliştiriyor. Kullanıcı adı özelliği Android için 2.23.11.15 beta sürümünde görüldü. Özellik, WhatsApp kullanıcılarının hesaplarına bağlı benzersiz bir kullanıcı adı seçmelerine olanak tanıyor. Bu özellik, gelecekte kullanıcıların birbirlerini telefon numarası yerine kullanıcı adlarıyla bulabilecekleri anlamına geliyor. WABetaInfo’ya göre, bir kullanıcı adı kullanılarak başlatılan konuşmalar uçtan uca şifreleniyor.

Android uygulamasının 2.23.11.19 sürümünü kullanan bazı beta test kullanıcıları da yeni bir ekran paylaşımı özelliğini fark etti. Kullanıcılar ekran paylaşımı düğmesine bastıktan sonra onaylayabiliyor ve görüntülü aramalarda ekranlarının içeriğini paylaşmaya başlayabiliyor. Ekran görüntülerine göre bu özellik aynı zamanda görüşmenin paylaşılan kısmını da kaydediyor.

Görüntülü Arayarak Telefondaki Bir Şey Karşı Tarafa Gösterilebilecek

WABetaInfo’nun haberine göre WhatsApp, kullanıcıların görüntülü görüşme sırasında akıllı telefonlarının ekranını başkalarıyla paylaşmalarına olanak tanıyan yeni bir özellik üzerinde çalışıyor. Bu özellik, Android akıllı telefonlarında WhatsApp’ın en son beta sürümüne (2.23.11.19) sahip olanlar için Google Play Store üzerinde halihazırda mevcut. Bu özellik, kullanıcıların telefonlarındaki bir şeyi görüntülü arama yoluyla başkalarına göstermelerini kolaylaştırıyor. Ayrıca telefonda bir şey yaparken başkalarından yardım almak için de kullanılabiliyor.

Bu özelliği temsil eden ok işaretli bir telefon simgesi, WhatsApp aramalarının alt kısmında görünen kamera değiştirme, sessize alma ve videoyu devre dışı bırakma gibi uzun süredir kullanılan araçların yanında yer alıyor. Yeni butona tıklandığında “WhatsApp ile kayıt ya da yayın yapmaya başlamak ister misiniz?” sorusunun yanı sıra şirketin gösterilen tüm şifrelere, fotoğraflara ya da ödeme bilgilerine erişebileceğine dair bir feragatname beliriyor. Bu kullanıcılar için sorun olmadığı takdirde, geriye kalan tek şey “Şimdi başlat”a tıklamak oluyor. Kullanıcılar daha sonra arama sırasında istenilen zaman ekranı paylaşmayı durdurabiliyor.

Ekran Paylaşımı Özelliği Daha Fazla Kişiye Sunulacak

Ekran paylaşımı şu anda yalnızca belirli Android beta test kullanıcıları tarafından kullanılabiliyor ancak önümüzdeki haftalarda daha fazla kullanıcıya sunulması bekleniyor. Ancak, eski Android modellerinde, daha büyük grup aramalarında veya WhatsApp’ın en son sürümünü indirmemiş kişilerle bu özellik çalışmayabilir.

İlgili Haberler ve İçerikler

Wall Street Memes (WSM) - En Yeni Meme Coin

Puanımız

wall street memes
  • 1 Milyon Takipçili Topluluk
  • Deneyimli NFT Proje Sahipleri
  • Ön Satış Başladı - wallstmemes.com
  • Çıktığı Gün $300,000 Toplandı
wall street memes
Kripto varlıklar son derece değişken, düzensiz ve kontrolsüz bir yatırım ürünüdür.