Meta Platforms çatısı altındaki WhatsApp için yeni bir özellik duyurusu yapıldı. Sohbet Kilidi isimli özellik, kullanıcıların konuşmalarını kilitlemesine olanak tanıyor.

15 Mayıs tarihinde resmi internet sitesinden yaptığı açıklamada Meta, popüler mesajlaşma uygulaması WhatsApp için yeni bir özellik devreye aldığını duyurdu.

Bir süredir hayata geçirilen çeşitli gizlilik ve güvenlik önlemleri kapsamında getirilen Chat Lock – Sohbet Kilidi isimli yeni özellik sayesinde kullanıcıların, uygulama içerisindeki belirli sohbetlere şifre veya biyometrik kimlik doğrulaması ile erişim engeli getirebileceği ifade edildi.

Uzun süredir beklenen bir özellik olan Sohbet Kilidi isimli özellik, WhatsApp’ın gizlilik ve güvenlik başlığı altında duyuruldu.

Açıklamada şirket, “Tutkumuz, mesajlarınızı gizli ve güvenli tutmanıza yardımcı olacak yeni yollar bulmaktır. Bugün en samimi sohbetlerinizi bir güvenlik katmanının arkasında korumanıza olanak tanıyan WhatsApp Sohbet Kilidi’ni duyuruyoruz.”dedi.

WhatsApp Sohbet Kilidi Özelliği Nasıl Kullanılır?

15 Mayıs itibarıyla tüm dünyadaki WhatsApp kullanıcılarının erişimine açılmaya başlayan özellik ile kilitlenen sohbetlerin başkası tarafından okunması mümkün olmayacak.

Etkinleştirilmesi durumunda ilgili sohbetler parola veya biyometrik korumalı olan bir klasörde saklanacak ve gerekli adımların izlenmemesi durumunda bu sohbetler görüntülenemeyecek.

Meta’dan yapılan açıklamaya göre Chat Lock özelliği ile kilitlenen sohbetlere ilişkin bildirimlerde de mesajı gönderenin bilgisi veya mesaj içeriği yer almayacak.

WhatsApp Sohbet Kilidi özelliğini kullanmak için kullanıcıların bir kişinin veya grubun adına dokunarak “Kilitle” seçeneğini tercih etmesi gerekiyor.

Kilitlenen sohbetleri görünür kılmak için ise kullanıcılar, gelen kutusunu yavaşça aşağıya çekerek telefon şifresini veya biyometriği girebiliyor.

Teknoloji devi önümüzdeki aylar içerisinde Sohbet Kilidi özelliğinin kapsamını genişleteceğini ve uygulamaya yeni seçenekler ekleyeceğini de belirtiyor.

Açıklamada, şimdilik cihazların giriş parolası ile kullanılan özelliğin, telefonunkinden farklı bir şifre ile kullanılabilmesine olanak tanıyacak olan seçeneklerin getirileceği ifade ediliyor.

Meta: Ekranınızı Gösterirken Tedirgin Olmayın

Uzun zamandır beklenen bir özellik olan WhatsApp Sohbet Kilidi sayesinde kullanıcıların telefonlarını bir yakınına veya aile bireyine gösterirken daha rahat hissedeceği düşünülüyor.

Nitekim telefonlarında bir şey göstermek isteyen kullanıcılar ekrana başka birisi bakarken gelen özel bir mesaj bildirimi sebebiyle tedirgin olabiliyor.

Açıklama metninde Meta, yeni özelliğin bu soruna harika bir çözüm olacağını dile getiriyor.

Sohbet Kilidi özelliğinin tanıtım filmi, resmi WhatsApp YouTube hesabı üzerinden izlenebiliyor.

İlgili Haberler ve İçerikler

AiDoge (AI) - Meme Oluşturma Platformu

Puanımız

AiDoge
  • Yapay Zeka ile Meme Oluşturun & Paylaşın
  • AI Odaklı Kripto Sektörünün En Yeni Meme Coini
  • Ön Satış Başladı - aidoge.com
  • Token-Temelli Kredi Sistemi
  • Günlük Ödüller İçin $AI Tokeni Stake Edin
AiDoge
Kripto varlıklar son derece değişken, düzensiz ve kontrolsüz bir yatırım ürünüdür.