WhatsApp, hizmet koşullarında değişikliğe giderek kullanıcılara karşı daha şeffaf olma konusunda Avrupa Birliği kurallarına uymayı kabul etti.

Meta Platforms çatısı altında faaliyetlerine devam eden mobil mesajlaşma ve arama uygulaması WhatsApp’ın kullanıcıları daha iyi bilgilendirmeyi ve sözleşme güncellemeleri konusunda kullanıcıların tercihlerine saygı göstermeyi taahhüt ettiği bildirildi.

Avrupa Birliği Komisyonu tarafından yayımlanan basın açıklamasında, üye ülkelerin tüketici kurumları ve uygulama arasında gerçekleştirilen diyalogların ardından WhatsApp’ın hizmet koşullarındaki değişikliklere ilişkin daha şeffaf olmayı kabul ettiği aktarıldı.

Yapılan açıklamada WhatsApp’ın kullanıcıların güncellemeleri reddetmesini kolaylaştıracağına vurgu yapıldığı görüldü.

Kullanıcıların hizmet şartlarını kabul etmemesi durumunda güncellemeleri reddetmelerinin kolaylaştırılacağına değinilirken şirketin, kullanıcılarını güncelleme reddi halinde hizmete erişimin sonlanması gibi konularda açıkça bilgilendireceği ifade edildi.

WhatsApp Kullanıcılarının Kişisel Verileri Paylaşılmayacak

AB Komisyonu ve WhatsApp arasında gerçekleşen süreçte WhatsApp ve çatı şirket Meta Platforms’un, kullanıcıların kişisel verilerini üçüncü taraflarla veya Meta altındaki diğer uygulamalarla paylaşmadığı belirtildi.

Adaletten Sorumlu Avrupa Komisyonu Üyesi Didier Reynders konuyla ilgili açıklamasında, “Tüketicilerin, platformu kullanmaya devam etmek isteyip istemediklerine karar verebilmeleri için neyi kabul ettiklerini ve bu seçimin somut olarak ne gerektirdiğini anlamaya hakkı var.” dedi.

Reynders, WhatsApp’ın AB kurallarına uyma ve saygı duyma taahhüdünü memnuniyetle karşıladığını da sözlerine ekledi.

WhatsApp’ın Kullanıcı Sözleşmesi Tartışmaya Yol Açmıştı

WhatsApp’ın AB kurallarına uyma kararı, iki taraf arasında uzun zamandır süregelen diyalogların sonucunda alındı.

AB Komisyonu ve AB ülkelerinin tüketici koruma makamları, geçtiğimiz yıl WhatsApp’a kullanıcıların kişisel verilerinin kullanımı konusunda bir uyarı mektubu göndermiş ve şirketten 2021 yılındaki hizmet koşulları ve gizlilik politikası hakkında yaptığı değişiklere açıklık getirmesini talep etmişti.

AB, şirketin yaptığı değişikliklerin AB’nin tüketici koruma kanununa uygunluğunun garanti edilmesini istemişti.

WhatsApp, 4 Ocak 2021 tarihinde birçok ülkede yeni bir “kullanıcı hizmet koşulları ve gizlilik ilkesi” metni sunmuştu. Tüm kullanıcılara gönderilen ve kabul etmeyenlerin 8 Şubat 2021 tarihinden itibaren uygulamayı kullanamayacağının belirtilmesini içeren sözleşmedeki pek çok madde tepkilere neden olmuştu. Kullanıcıların kişisel verilerini Facebook ile paylaşma zorunluluğu maddesi özellikle tepki çekmişti.

Yeni hizmet şartları güncellemesinin iletilme ve kapsamından memnun olmayan kullanıcıların büyük bölümü WhatsApp uygulamasını silmiş, Telegram ve Signal gibi rakip uygulamaların indirilme sayılarında artışa yol açmıştı.

Gelen tepkiler sonrasında WhatsApp, AB ülkelerinde geçerli olmak üzere kullanıcılara farklı bir hizmet sözleşmesi sunmuştu.

İlgili Haberler ve İçerikler

RobotEra - Geleceğin Metaverse Oyunu

Puanımız

RobotEra Logo
  • LBank Labs Tarafından Desteklenmektedir
  • NFT Tabanlı Metaverse Arsalarını Al-Sat, Geliştir
  • Guvenilir & Profesyonel Ekip
  • TARO Tokeni Şu An Ön Satışta - robotera.io
RobotEra Logo
Kripto varlıklar son derece değişken, düzensiz ve kontrolsüz bir yatırım ürünüdür.