ABD merkezli uluslararası yayın yapan The Wall Street Journal gazetesi, iflas eden FTX kripto para borsası ile finansal açıdan yakın iş ilişkisi bulunan BlockFi’nin iflas başvurusuna hazırlandığını iddia etti.

Kripto para piyasalarına adeta bomba gibi düşen FTX’in iflasının yankıları sürmeye devam ediyor. Bazı şirketler müşterilerine güvence vermek için arka arkaya açıklama yaparken hasarın büyüklüğü yavaş yavaş gün yüzüne çıkıyor.

The Wall Street Journal’ın yakın kaynaklara dayandırarak yayınladığı bir haberde, ABD merkezli kripto alım satımı, faizli mevduat ve kredi hizmetleri sunan BlockFi’nin çalışanlarını işten çıkarma ve iflas başvurusunda bulunma hazırlığında olduğu belirtildi. BlockFi’nin olası bir Chapter 11 iflas koruma başvurusunda bulunmak için araştırma yaptığı bilgisi aktarıldı.

FTX’te yaşananların ardından BlockFi bu hafta Pazartesi günü resmi internet sitesinde, FTX ve ilgili kurumsal varlıklara önemli ölçüde maruz kaldığını belirterek platformdaki işlemleri kısıtlamış ve müşterilerin para çekme işlemlerini askıya almıştı.

BlockFi İflas Hazırlığında- Borç Verme Lisansı Askıya Alındı

Zor zamanlar yaşayan BlockFi şirketinin kurucusu ve operasyonlardan sorumlu genel müdürü Flori Marquez, 8 Kasım tarihinde Twitter’dan yaptığı bir açıklamada, şirketin tüm ürünlerinin çalışır vaziyette olduğunu ve müşterilerin para çekme operasyonlarının devam ettiğini duyurmuştu.

Marquez ayrıca BlockFi’nin kredi limitinin FTX US’den geldiğini ve şirketin en azından Temmuz ayına kadar bağımsız bir varlık olarak kalmaya devam edeceğini söylemişti.

Kaliforniya Finansal Koruma ve İnovasyon Departması ise, şirketle ilgili araştırma yaparken 11 Kasım Cuma günü BlockFi’nin borç verme lisansını askıya aldığını açıkladı. Lisansın askıya alınma işlemi en az 30 gün sürecek.

FTX, 400 Milyon Dolar Likidite Sağlamıştı

2017 yılında Zac Prince ve Flori Marquez tarafından kurulan ve geleneksel bankacılık hizmetlerini kripto alanında sunmayı amaçlayan BlockFi, kripto paralarda yaşanan değer kaybı sebebiyle bu yıl likidite krizi yaşamış ve FTX’in desteğiyle hayatta kalmayı başarmıştı.

2022 Temmuz ayında FTX kripto para borsası zorda kalan BlockFi şirketine vadeli kredi şeklinde 400 milyon dolarlık likidite sağlamıştı. Anlaşmanın şartları arasında FTX’in 240 milyon dolara varan bir miktar karşılığında BlockFi’yi satın alma opsiyonu da bulunuyordu.

Bitcoin ve Ethereum hesaplarına yıllık yüzde 5,5 ve stablecoinlere ise yıllık yüzde 11,5 oranında faiz veren platformun 650 bin kullanıcı bulunuyor.

İlgili Haberler ve İçerikler

Dash 2 Trade - Ön Satış Sona Erdi, Şimdi Borsalarda!

Puanımız

dash2trade-site
  • Ön Satış Sona Erdi - Borsalarda Listelendi!
  • Cointelegraph'ta Çıktı
  • Solidproof ve CoinSniper Onaylı
  • 70,000+ Alım-Satım Topluluğu
  • Bitmart, Changelly, Gate.io, LBank CEX Listelemesi
dash2trade-site
Kripto varlıklar son derece değişken, düzensiz ve kontrolsüz bir yatırım ürünüdür.