XLM Coin Yorum

Bussines2Community analistleri olarak sizler için XLM coin yorum ve fiyatında yaşanabilecek değişiklikleri anlatacağız. Alt yapısı hakkında bilgiler vereceğiz.

Kripto piyasasında Bitcoin ve Ethereum kadar büyük değere sahip olmasa da markette ilk sıralarda yer alan majör coinler bulunmaktadır. Bu coinler altcoinler olarak adlandırılır.

Yatırımcıların en çok merak ettiği altcoinlerden birisi de XLM coindir. Sizler için XLM (Stellar) coinin alt yapısına, projelerine ve teknik analizine kadar bilgileri bir araya getirdik. Hadi beraber XLM coin yorum ve fiyatında yaşanabilecek özelliklere göz atalım.

✏️ Coin AdıStellar
💱 SembolXLM
💲 Fiyat (USD)$0,0923274
📈 Fiyat değişimi (1 saat)0.04%
📉 Fiyat değişimi (24 saat)1.35%
💵 Piyasa değeri$2.740.196.009
🏆 Sıralama33
🚀 24 saatlik hacim$48.470.961
💸 Dolaşımdaki arz29.679.120.618
💰 Toplam arz50.001.786.932

Stellar (XLM) Nedir?

Stellar (XLM) coin, farklı ödeme yöntemleri ve para transferleri için kullanılan, açık kaynaklı ve düşük işlem ücretlerine sahip bir blok zinciri ağıdır.

Projesini incelediğimizde, Blockchain teknolojisi kullanarak herkese açık adil bir finansman erişimi sunan proje olduğunu görüyoruz.

Adil finansman erişim amacı doğrultusunda 2014 yılında Stellar vakfı kurulmuştur. Stellar vakfı, projenin sürdürülebilirliğini ve güvenliğini sağlamak a

Stellar (XLM) Nedir?

dına bu misyonu üstlenmiştir.

Blockchain geliştiricilerine destek vermek için de ayrıca hibe programları bulunmaktadır. Stellar ile fikirlerinizi ağ üzerinde inşa etme imkanınız bulunur. Bunun yanı sıra eşler arası ödeme P2P sistemini desteklemektedir.

Para transferlerinde hızlı ve güvenli olması Stellar’ın tercih edilme sebeplerinden biridir. Ayrıca büyük ödeme şirketleri Feliz ve Bitso ile anlaşmaları bulunmaktadır.

Bilindiği üzere uluslararası banka üzeri para transferleri oldukça masraflı ve zaman almaktadır.

Stellar, Blockchain teknolojisiyle zaman ve paradan tasarruf etmenizi sağlamaktadır. Blockchain’in güvenliği Stellar Konsensüs Protokolü ile güvence altına alınmıştır.

Ünlü analistlerin, XLM coin yorum ve analizlerine göre Stellar Blockchain’in yıllık enflasyon oranı yüzde 1 civarlarında seyretmektedir.

Kripto varlıklar son derece değişken, düzensiz ve kontrolsüz bir yatırım ürünüdür.

Stellar (XLM)’nin Kurucuları Kimdir?

2013 yılında Ripple şirketinde çalışan Jed McCaleb, yaşadığı anlaşmazlıklar sonrası şirketten ayrılarak kurucu ortağı avukat Joyce Kim ile birlikte Stellar Vakfı’nı kurdu.

Stelların CTO’su olarak görev yapan Jed McCaleb aynı zamanda Stellar Development Foundation’ın kurucu ortağı görevini devam ettirmektedir.

Stellar (XLM)’nin Kurucuları Kimdir?

Jed McCaleb 2020 yılında CoinMarketCap’e verdiği röportajda Stellar’ın misyonu hakkında, “Stellar’ın orjinal altyapısı ile fiat para birimlerinin ve diğer türlerdeki yatırım araçlarıyla paralel olarak çalışmaktadır.” açıklamalarında bulunmuştu.

Stellar Vakfı, kar amacı gütmeyen kuruluş olarak faaliyetlerini sürdürmektedir. Herkes için sürdürülebilir halka açık bir blockchain platformu inşa etmek istiyorlar.

Stellar Coin Yorum, (XLM) Fiyat, Grafik ve Piyasa Değeri Verileri 

Stellar (XLM) blok zincirinin yerel tokeni 2015 yılında piyasa kendi blockchain ağı üzerinden piyasaya sürülmüştür. Coinmarketcap verilerine göre piyasa değeriyle 25. sırada yer almaktadır.

Kripto piyasa değeri ise 3.109.647.710 dolar bandında seyretmektedir. Projenin toplam arzı ise 50.001.787.037 XLM’dir. Toplam arzın yaklaşık yüzde 56’sı dolaşımda bulunmaktadır.

Yatırım yaptığınız coinlerin kilit açılım tarihlerini takip etmeniz önemlidir. Bunun için veri analitik sitesi Token Unlock’u kullanabilirsiniz.

xlm coin yorum

Stellar (XLM) coinin grafiğine bakacak olursak, görmüş olduğu en yüksek fiyat 0.93 dolar seviyeleridir. Güncel olarak 0.10 dolar bandında seyretmektedir.

XLM coin yorum (Stellar) grafiğimizde düşen trend oluşturduğunu görüyoruz. Düşen trend yukarı kırılım seviyesi 0.1169$’dır. Bu seviyede tutunması ile 0.1339$ bölgesine atak gelebilir.En iyi destek bölgemizin ise 0.0956$ olduğunu söylemek isterim. Bu seviyeden alıcı bulması halinde güçlü bir şekilde yukarıya ivmelenmesi beklenir.


Kripto varlıklar son derece değişken, düzensiz ve kontrolsüz bir yatırım ürünüdür.

Stellar (XLM) Coin Haberleri

Stellar Vakfı, ödeme ağlarını genişletmek için 2023 yılında Latin Amerikanın önde gelen kripto para borsası Bitso ile ortaklık kurduğunu duyurmuştu. Anchor destekli ağı entegre ettiklerini belirtmişlerdi.

XLM coin yorumu yapan analistler, projenin bir diğer majör altcoin Ripple şirketiyle benzerlik gösterdiklerini belirtiyorlar. Fiyat hareketlerinin parelellik gösterdiğini de sözlerine eklediler.

Ripple (XRP) davasının kazanılması durumunda kardeş coini  XLM fiyatının da yükselebileceği öngörülüyor.

Stellar hakkında bir diğer önemli haber ise Stellar Vakfı Ceo’sunun ABD kongre üyelerinin katıldığı bir toplantıda Stellar ile XRP arasındaki farkları anlatmasıydı.

Stellar (XLM) ABD kongre üyeleri tarafından övgüler yağdırılmıştı. Ayrıca konuşmada CEO, 55 milyar XLM tokenin yakıldığını aktarmıştı.

Stellar (XLM) ve Ripple (XRP) Arasında Temel Benzerlikler ve Farkları

Piyasada dolaşan bazı bilgilere göre Ripple ve Stellar arasında proje olarak çok benzediğini hatta kardeş coin oldukları belirtiliyor. Bu bölümde iki proje arasındaki temel benzerlik ve farklılıklara değineceğiz.

Yazımızın ilk kısmında bahsettiğimiz üzere XLM’nin kurucusu Ripple şirketinden ayrılarak bu projeyi başlatmıştı. Bu sebepten ötürü projede benzerlikler bulunsa da önemli noktalarda farklılık gösteriyor.

Stellar (XLM) ve Ripple (XRP) Arasında Temel Benzerlikler ve Farkları

Temel benzerlikler arasında İki projenin de küresel sınır ötesi ödemeler sistemine  sahip olduklarını görebiliyoruz.

XLM coin yorum ve analizini yapanlar, SEC tarafından Ripple şirketine açılan davanın Stellar (XLM)’ye de açılacağını düşünüyorlardı. Aslında benzer gibi gözüken projelerin önemli farklarla birbirinden ayrıldıkları ortadadır.

En önemli farklardan birisi de Ripple, sınır ötesi ödemelerde hızlı ve düşük işlem ücretleri temel misyonları arasında yer alırken, Stellar ise herkesin erişimine açık kaynaklar kullanarak finansal ürünler oluşturmasına olanak tanıyor.

Kripto varlıklar son derece değişken, düzensiz ve kontrolsüz bir yatırım ürünüdür.

Onchain Verilerine Göre Stellar İstatistikleri

Zincir üstü verilere göre Stellar’ın 7.939.172 adet XLM cüzdanı bulunmaktadır. Elinde tutan yatırımcı sayısı ise 13.744.445 holder olarak kayıtlara geçmiştir.

Geçmiş fiyat verilerini inceleyecek olursak, 0.0023 dolar bandında piyasaya giriş yapmıştır. Fiyat geçmişinde iki kez boğa sezonunu yaşamıştır. Ayrıca bakınız en iyi boğa piyasası coinleri hangileri

Bunlardan ilki 2017 senesinde 0.71 dolara, ikincisi ise 2021 senesinde 0.67 dolar fiyat bandına yükselmiştir. Yükseldiği noktadan oldukça dip fiyatlarda bulunuyor.

XLM coin yorum ve analizi yapılan fiyat grafiklerinde trend çizgilerini ve formasyon indikatörlerini kullanabilirsiniz. Uzun süredir piyasada listeli olduğu için fiyat grafik hareketlerı stabil seyretmektedir.

Bunun yanı sıra coinin Stellar ağını destekleyen Lumen adında merkeziyetsiz sıcak cüzdanı bulunmaktadır. Burada XLM coinlerinizi saklayabilir ve güvenli bir şekilde dex işlemlerinizde kullanabilirsiniz.

Stellar (XLM) Fiyat Tahmini 2024, 2025 – 2030

Kripto boğa sezonunda Bitcoin Dominance’ın düşmesiyle beraber birçok altcoinde fiyat yükselişleri gözlemlemekteyiz.

Yükseliş senaryosunda birden fazla etmen rol oynamaktadır. Bunlardan Projelerin yaptığı işbirlikleri, yatırımlar ve büyük borsa listelemeleri yer almaktadır.

XLM coin yorum (Stellar) ve fiyat analizlerine gelecek olursak analistlerine göre boğa piyasasında yükselecek coinlerin başında.

Stellar Coin Yorum, Geleceği ve Fiyat Tahmini 2024

Stellar XLM coin yorum ile beraber, 2024 yılında piyasa analistlerine göre Bitcoin fiyat hareketlerinin yukarı seyretmesi durumunda 0.15 ve 0.20 dolara yükselmesi bekleniyor.

Geçmiş ATH seviyelerinden oldukça düşük seviyelerinde bulunan proje, alım fırsatı seviyelerinde seyrediyor. Fiyat neredeyse 7 kat daha düşük seviyede bulunmaktadır.

Stellar Coin Geleceği ve Fiyat Tahmini

Tabii fiyat hareketlerine etki eden kilit açılımlarının da etkisi yadsınamaz bir gerçektir. Projenin kilitli bulunan miktarın dolaşıma sokulması halinde fiyat ters yönde seyredebilir.

Yatırımcılar genellikle kilit açılım zamanlarında fiyatın aşağı yönlü seyretmesini bekler. Ancak bazen de projeler kilit açılım zamanlarında büyük işbirlikleri duyururak fiyat baskısını yukarı yönlü ivme kazandırabilir.

Stellar Coin Yorum (XLM) ve 2025 – 2030 Yılı Fiyat Tahminleri

Stellar (XLM) Lumen Protokol için gelecek yıllardaki fiyat tahminleri piyasanın volatil olması durumunda 0.50 dolar seviyelerine çıkmasını ön görüyoruz.

Tekrardan bir düşüş senaryosu gerçekleşmesi durumunda çok değer kaybı olacağını düşünmüyoruz. Aldığınız seviyelerden daha da düşmesi durumunda alttan ekleme yaparak alım ortalamanızı düşürebilirsiniz.

Akümülasyon dönemlerinde altcoin sepetinize XLM coini dahil edebilirsiniz. Proje ekibinin toplam arzda yakım yaparsa 2030 yılına kadar 1 doların üstünde fiyat hareketleri gözlemleyebiliriz.

Yıl Fiyat
2024 $ 0.107837
2025 $ 0.113228
2026 $ 0.11889
2027 $ 0.124834
2030 $ 0.144511

Kripto varlıklar son derece değişken, düzensiz ve kontrolsüz bir yatırım ürünüdür.

Stellar XLM Coinde Yükseliş ve Düşüşe Sebep Olabilecek Faktörler

Kripto para piyasasının her zaman büyük riskler barındırdığını açıklamamız gerekir. Bu sebepten yatırım yaparken dikkat etmeniz gereken hususlardan biri de proje ekibinin aktif olmasıdır.

XLM projesi deneyimli ve aktif ekibiyle geçmişte büyük anlaşmalara imza atmıştır. Bunlardan en önemlisi ise, 2023 yılında ödeme devi MoneyGram ile anlaşması yapmasıdır.

Stellar XLM coinde yükselişe sebep olacak faktörlere göz atacak olursak; rakiplerine kıyasla çok düşük işlem ücretlerine sahip olması nedeniyle en çok tercih edilen ağlar arasına girmesi diyebiliriz.

Stellar XLM Coinde Yükseliş ve Düşüşe Sebep Olabilecek Faktörler

Stellar coin ödeme altyapı projesi olduğu için ileriye dönük büyük ödeme şirketleriyle ortaklık kurması fiyat hareketlerini yükseltmesine sebep olacaktır.

Genellikle altcoinler Bitcoin hareketlerine bağlı olarak düşüp veya yükselmektedir. Olası Bitcoin fiyatının geri çekilme senaryolarında Stellar (XLM) coin de düşüş gösterecektir.

Bilindiği üzere XLM coinin arzının yarısı dolaşımda bulunmaktadır. XLM coin yorum (Stellar) ve analizi yapan kişiler, tamamının kilit açılması durumunda fiyatın enflasyondan kaynaklı düşüş gösterebileceğini ön görmektedirler. Bunun sadece tahmin olduğunu unutmayın.

Stellar Coin Nasıl Satın Alabilirim?

Stellar (XLM) coin, dünyanın en büyük borsalarında alım satıma açıktır. Bu borsalardan en büyüğü olan Binance ve OKX borsasından satın alabilirsiniz.

1. Binance Borsası İle Stellar Satın Al

Binance, Blockchain verilerine göre dünyanın en büyük kripto para borsalarının ilk sırasında yer almaktedır. Küresel olarak 150 milyon kayıtlı kullanıcıya hizmet vermektedir.

1:1 şeffaf rezerv oranlarıyla güvenli bir şekilde alım satın yapabileceğiniz kripto borsasıdır. Ayrıca SAFU sigorta fonuyla müşteri koruması bulunuyor.

Stellar Coin Nasıl Satın Alabilirim? xlm coin yorum

Stellar (XLM) coin almanız için borsaya kayıt olup kimlik doğrulama yapmanız gerekmektedir. Ardından banka havalesi ile TL gönderimi yapabilirsiniz.

Para transferini tamamladıktan sonra spot işlemler menüsünden XLM/USDT veya XLM/BUSD işlem çiftinden biriyle limit emri kullanarak satın alabilirsiniz.

Binance Earn ile hodl ettiğiniz XLM coinleri stake ederek yıllık APY ile pasif gelir elde edebilirsiniz. Bunun yanında 7/24 canlı destek ekipleri bulunmaktadır.

Kripto varlıklar son derece değişken, düzensiz ve kontrolsüz bir yatırım ürünüdür.

2. OKX Borsası İle Stellar Satın Al

OKX, kripto piyasası verilerine göre varlık değeriyle 2. sırada yer alan kripto para borsasıdır. 100 milyon kullanıcıya hizmet vermektedir. Yüzlerce listeli altcoin seçenekleri bulunuyor. Ayrıca 7/24 ulaşabileceğiniz destek ekipleri kesintisiz hizmet sunmaktadır.

OKX borsasına TL desteği ile banka havalesi ile TL gönderimi yapabiliyorsunuz. Alım satım işlemleri oldukça basittir. Para transferini tamamladıktan sonra cüzdandan spot işlemlere gelerek ticarete başlayabilirsiniz.

OKX Borsası xlm coin yorum

Alım satım sayfasında XLM/USDT paritesinde, market veya limit emir yöntemiyle tokenlerinizi alabilirsiniz. Okex staking ürünleriyle yıllık bazda elinizde bulunan coinlerden aktif olarak kazanç sağlayabilirsiniz.

Anlattığımız borsaların kolay ve anlaşılır arayüzünde grafikleri inceleyip, diğer kullanıcılarla XLM coin yorum ve analizi yaparak fikir alışverişinde bulunabilirsiniz.

Binance ve OKX borsası şeffaf rezerv kanıtı raporlarıyla güçlü likiditeye sahip borsaların ilk sırasında yer alıyor. Güvenle işlem yapabilirsiniz.

Kripto varlıklar son derece değişken, düzensiz ve kontrolsüz bir yatırım ürünüdür.

Özet

XLM coin, Stellar ağının yerel tokeni olarak düşük işlem ücretleri ve hızlı para transferleri için kullanılan bir kripto para birimidir. 2014 yılında kurulan Stellar vakfı, bu projenin sürdürülebilirliğini sağlamak ve geliştirmek amacıyla faaliyet gösterir.

Bu coin, özellikle uluslararası para transferlerinde zaman ve maliyet tasarrufu sağlayarak dikkatleri çekmektedir.

2013 yılında Ripple’dan ayrılan Jed McCaleb tarafından bu proje kuruldu. Özellikle Latin Amerika’da Bitso ile yapılan ortaklık ve stratejik adımlarla genişledi.

XLM coin yorum ve fiyat değerlendirmesini yaptık. Gelecekte boğa piyasası şartlarında yükselebilecek potansiyele sahip. Bununla birlikte kripto piyasasının doğası gereği, yatırımcıların dikkatli olmaları ve projenin gelecekteki gelişmelerini yakından takip etmeleri de önemlidir.

Stellar (XLM) Coin Sıkça Sorulan Sorular

XLM kaç dolar olur?

XLM en yüksek kaçı gördü?

XLM arzı sınırlı mı?

XLM ne zaman yükselir?