Microsoft, yapay zekâ hakimiyetini kanıtlamak için bir başka cesur adım daha atıyor. Yakın zamanda yapılan bir duyuruya göre, AI Image Generator (Yapay Zekâ Görsel Oluşturucusu) artık tüm Microsoft Edge tarayıcılarında mevcut.

Yapay zekâ ile ilgili faaliyetler 2022’nin son günlerinde zirve yaptı. Bunun nedeni OpenAI şirketinin dil öğrenimi için ChatGPT modelini yayınlamasıydı. OpenAI, kamuoyuna tanıtılmasından bu yana, çok sayıda yapay zekâ destekli çözüm geliştirmek için Microsoft ile iş birliği yaptı.

Microsoft, 6 Nisan’da yayımlanan bir blog yazısına göre, yapay zekâ destekli görsel oluşturucusunu tüm Edge web tarayıcılarına entegre edecek.

DALL-E Entegrasyonu İle Web Üzerinde Görseller Oluşturma

Yapay zekâ aracı, OpenAI’nin ünlü DALL-E modellerinin en son sürümünü içerecek. Microsoft Edge kullanıcıları bu yardımcı programı kullanarak web tarayıcılarından yapay zekâ destekli görüntüler oluşturabilecekler.

Tüm bunlara Edge kenar çubuğundan erişilebilecek. Böylece kullanıcılar hem farklı deneyime uygun görüntüleri hızlı ve kolay bir şekilde oluşturabilecek hem de bunları sosyal medya bağlantılarıyla paylaşabilecek.

DALL-E Nasıl Çalışıyor?

Microsoft, kullanıcıların kenar çubuğunu kaydırarak geleneksel bir boya fırçasına benzeyen Image Creator (görsel oluşturucu) simgesini seçebileceklerini açıklıyor. Kullanıcılar buradan kendilerine özgü istemleri girebiliyor ve görsel oluşturucu birkaç saniye ila birkaç dakika içinde girilen metne göre ilgili görüntüleri oluşturuyor.

Microsoft, şimdilik yapay zekalı görsel oluşturucunun her istem için dört görüntü yükleyeceğini ve kullanıcıların bu görüntülerden istemlerine en uygun olanı seçebileceğini belirtiyor. Hiçbir görselin önkoşulu karşılamaması durumunda, kullanıcılar işlemi değiştirebiliyor ve tekrar deneyebiliyor.

İstenen görsel oluşturulduktan sonra, kullanıcılar bu görseli indirebiliyor, kaydedebiliyor ya da doğrudan sosyal medya hesaplarına gönderebiliyorlar. Bu görsel oluşturucuyu kullanmak için kullanıcıların artı işaretine dokunmaları ve görsel oluşturucu simgesini seçmeleri gerekiyor.

Microsoft, Bing Arama Moturuna da DALL-E’yi Entegre Etmişti

Microsoft, son sürümüne atıfta bulunarak, Edge web tarayıcısı kullanıcılarının artık henüz var olmayan görüntüler oluşturabileceğini belirtti. Teknoloji devine göre Image Creator, kullanıcıların sosyal medya gönderileri ve PowerPoint sunumları için çok özel görüntüleri hızlı bir şekilde elde etmelerini sağlıyor.

Microsoft’un genişleyen yapay zekâ çözümleri görüntü oluşturma hizmetleriyle sınırlı değil. Platform şimdiye kadar Bing arama motoruna bir yapay zekâ sohbet robotu entegre etti. ChatGPT yapay zekâ çözümüne benzer şekilde, kullanıcılar metin açıklamaları yazarak sorgu oluşturabiliyor ve yanıt alabiliyor.

Yapay Zeka Konusunda Sektörde Yarış

Yapay zekâ üstünlüğü için verilen mücadele Google ve Microsoft’la sınırlı değil. Birkaç teknoloji şirketi de yapay zekâ silahlanma yarışına katıldı. Kısa bir süre önce, müşteri ilişkileri yönetimi (CRM) devi Salesforce da ChatGPT tarafından desteklenen EinsteinGPT adlı yapay zeka serisini piyasaya sürdü.

Bu da önümüzdeki yıllarda yapay zekâ yönünde yükselen bir trend olduğunu gösteriyor.

İlgili Haberler ve İçerikler