Dünyaca ünlü rap şarkıcıları Drake ve The Weeknd’in seslerini taklit etmek için yapay zekâ ile oluşturulan bir şarkı çeşitli çevrim içi platformlarda viral oldu. Kullanıcılar şarkıyı “korkutucu” olarak nitelendirirken sektör için tehlike çanları çalmaya başladı.

“Heart On My Sleeve” başlıklı parça, ünlü pop yıldızı ve aktris Selena Gomez hakkında dizeler paylaşan iki sanatçının ortak çalışmasını içeriyor. Gomez’in daha önce sanatçılardan biri olan The Weeknd ile romantik bir ilişki yaşadığı biliniyor.

Söz konusu şarkı, @ghostwriter rumuzlu kullanıcının iddiasına göre müzisyenlerin sesleri kullanılarak eğitilen bir yazılım programıyla oluşturuldu.

YouTube’daki videonun altındaki yorum bölümünde “Bu sadece başlangıç” ifadesine yer verildi.

Müzisyenler ile plak şirketleri ise benzer kayıtların çoğalmasından ve dinleyicilerin bunları ayırt edememe ihtimalinden ciddi manada endişe duyuyor.

Şarkı Birçok Yerden Kaldırıldı

“Heart on My Sleeve”, pazartesi günü bu haftanın liste sonuçları açıklandığında liste başı şarkı olma yolunda görünecek kadar dinlendi. Ancak DSP’ler muhtemelen Universal Music Group’un baskısıyla gün içinde parçayı silmeye başladı. Başlangıçta Tidal ve Apple Music’ten kaybolduktan sonra, Spotify arama sonuçlarında da görünmez hale geldi. Ancak YouTube’da yayında kalmaya devam etti.

Universal, Variety’ye yapay zekâ tarafından üretilen müzikle nasıl başa çıkmayı planladığına dair bir açıklama yaptı ancak özellikle şarkı için yayından kaldırma bildirimleri yayınlayıp yayınlamadığına dair yorum yapmadı.

‘Heart On My Sleeve’de Selena Gomez Ve Justin Bieber’a Göndermeler Var

Ghostwriter’a atfedilen esrarengiz yapay zekâ üretimi müzik parçası, üretiminde kullanılan metodolojiye veya yaratımında kullanılan belirli veri setlerine ilişkin herhangi bir bilgi içermiyor.

Ancak “Heart on My Sleeve”, 2010’ların ortalarında Weeknd ile birlikte olduğu bildirilen Selena Gomez’e atıfta bulunan sözlerle, iki yıldıza belirgin bir şekilde benzeyen sesler tarafından söylenen iki farklı dize ve bir nakarattan oluşuyor. Şarkıda Selena Gomez’in eski sevgilisi Justin Bieber’a göndermeler de yer alıyor.

Elon Musk’tan “Yapay Zekâ Yalan Söylemek İçin Eğitiliyor” Yorumu

Twitter’ın sahibi ve Tesla CEO’su Elon Musk, Fox News tarafından 16 Nisan’da yayınlanan bir röportajda, yapay zeka programcıları, özellikle de OpenAI’nin ChatGPT’sine dahil olanlar hakkında konuştu.

Musk konuya ilişkin açıklamasında, “Olan şey, yapay zekâyı yalan söylemesi için eğitiyor olmaları. Bu kötü bir şey.” dedi.

Program sunucusu Tucker Carlson yalan söyleme eylemine olumlu yanıt vererek, “Kesinlikle doğru. Ve bilgi saklamak için eğitiliyor.” dedi.

Elon Musk, yapay zekanın belirli konularda seçici bir şekilde yorum yaparken diğer konularda yorum yapmaktan kaçındığını söyledi.

Carlson, Musk’ın bir zamanlar OpenAI’nin önemli bir finansörü olduğunu belirtti.

Musk da teknolojiye verdiği ilk finansal desteğe atıfta bulunarak “Evet. Kaderde varsa, en ironik sonuç en olası olanıdır, öyle görünüyor.” diye yanıt verdi.

İlgili Haberler ve İçerikler