Zeus’un kurucusu Evan Kaloudis tarafından atılan bir tweet’e göre teknoloji devi Apple gözetim altında olmayan Lightning özellikli Bitcoin cüzdanı Zeus’un en son sürümünü reddetti. Zeus’un kurucusu, reddin birincil nedeninin, gerekli lisanslar ve izinler olmadan sanal bir para biriminin aktarılması olduğunu bildirdi.

Bu, Apple’ın Lightning özellikli bir başka popüler Bitcoin uygulaması olan ve Nostr protokolü üzerinde çalışan merkeziyetsiz bir sosyal medya platformu olan Damus ile yaşadığı tartışmadan bir gün sonra geldi. Apple önceki gün, merkeziyetsiz sosyal medya uygulaması Damus’a Bitcoin bahşiş özelliği konusunda “dışarı atılma” uyarısında bulunmuştu. Yapılan açıklamaya göre, içinde Bitcoin bahşiş özelliğinin de olduğu bazı geliştirmeler 14 gün içinde güncellenmezse, Damus, App Store’dan çıkartılacaktı.

Apple Gözünü Zeus’a Çevirdi

Apple şimdi Zeus’a odaklanıyor. Zeus’un kurucusu Evan Kaloudis’e göre Apple, cüzdanın oluşturucusundan sanal bir para birimi göndermek için gereken lisans ve hakların kanıtını göstermesini istedi. Aksi takdirde Apple’ın App Store’u tarafından reddedileceğini bildirdi.

Görünüşe göre Zeus, Apple’ın uygulamaların kripto para birimlerinin “iletimini” kolaylaştırmak için para aktarıcı lisansları gibi uygun lisansların kanıtını sağlamasını gerektiren yönergelerini ihlal ediyor.

Pek çok hukuk uzmanı, Zeus gibi fonların ya da özel anahtarların emanetini almayan cüzdanların para aktarıcısı olarak kabul edilmemesi gerektiği konusunda hemfikir. Bunun nedeni, Coinbase ve Binance tarafından sunulanlar gibi emanet cüzdanlarının müşteri fonlarının emanetini alması.

Şu anda Apple’ın App Store’unda yer alan bir başka saklama amaçlı olmayan Bitcoin cüzdanı Breez, “Saklama amaçlı olmayan cüzdanlar onaylanmalı. Aynı bölümde özel bir istisna var. App Store’da çok sayıda cüzdan var.” diye tweet attı.

Zeus’un önceki sürümü hala App Store’da yer alıyor. Kaloudis’in yeni sürümde ne gibi değişiklikler yaptığı belli değil.

Zeus, uygulama kripto değişim özellikleri sağlamadığı, ancak gözetim dışı bir cüzdan aracılığıyla ödeme sağladığı için onay için Apple ile görüşüyor. Tether CTO’su Paolo Ardoino konuyla ilgili yaptığı yorumda “Ürün sadece bir yazılım arayüzü olduğu için gözetim dışı olmanın geri çekilmesi kolay olmalı.” dedi. Zeus uygulamasının önceki sürümüne App Store’dan hâlâ erişilebiliyor.

Apple İle Damus Uzlaşmaya Vardı

Öte yandan Damus, Apple’ın profillerde zap yapılmasına izin vermeye devam edeceğini ancak gönderilerde zap yapılmasına izin vermeyeceğini, bunun da Damus’un uygulamanın temel bir işlevini değiştirmesini gerektireceğini söyledi.

Dorsey bu hamleyi” Bu hâlâ yanlış Apple. Gönderilere bahşiş vermek dijital içerik satmak değildir. Bu bir geri bildirim şeklidir.” şeklinde eleştirerek Apple CEO’su Tim Cook’un Twitter hesabını da etiketledi.

Zeus ve Apple arasında da bir tür uzlaşmaya varılıp varılmayacağı henüz belli değil.

İlgili Haberler ve İçerikler

Wall Street Memes (WSM) - En Yeni Meme Coin

Puanımız

wall street memes
  • 1 Milyon Takipçili Topluluk
  • Deneyimli NFT Proje Sahipleri
  • Ön Satış Başladı - wallstmemes.com
  • Çıktığı Gün $300,000 Toplandı
wall street memes
Kripto varlıklar son derece değişken, düzensiz ve kontrolsüz bir yatırım ürünüdür.