Piyasadaki en iyi muhasebe programları, işinizi kolaylaştıran çok çeşitli gelişmiş özelliklerle donatılmıştır. Bu özelliklerden en etkili olanları her işleminizin otomatik olarak kaydedilmesinden doğru muhasebe defteri tutulmasına, sınırsız fatura kesime ve olağanüstü raporlama araçlarıdır.

Ancak, işletmeniz için en uygun olanı bulmak kolay değildir. Türkiye’de kullanabileceğiniz en iyi 8 muhasebe yazılımını bulmak için piyasayı sizin için araştırdık. Kullanım kolaylığı, özellikler ve maliyet açısından Zoho Books’un oldukça iyi olduğunu ve Türkiye’deki çoğu küçük işletmenin ihtiyacını karşıladığını gördük. Bununla birlikte, listemizin dördüncü sırasında yer alan FreshBooks fatura oluşturmak için en iyi yazılım olduğunu gördük. Son olarak listemizde yer alan Sage’in bordro gibi kullanışlı ücretli eklentileri vardır, bu nedenle en iyi 8 muhasebe aracımız hakkında daha fazla bilgi edinmek için okumaya devam edebilirsiniz.

En İyi Muhasebe Programları – Özet Liste

Kullanım kolaylığı, itibar (ve kullanıcı geri bildirimi), fiyatlandırma ve daha birçok özelliğin dikkatli bir şekilde değerlendirilmesiyle Türkiye’deki işletmeler için en iyi muhasebe programları neler olduğunu tespit ettik ve bu 8 program şunlardır:

  1. Zoho Books – Zamanınızı Etkili Bir Şekilde Kullanmanıza Yarayan Yazılım
  2. QuickBooks – En Köklü Muhasebe Yazılımı
  3. Sage – En İyi Ödeme Takip Yazılımı
  4. FreshBooks – Fatura Oluşturabileceğiniz Sade Arayüze Sahip Yazılım
  5. Xero – Tüm İşletmeler İçin Uygun Muhasebe Programı
  6. Wave – Küçük İşletmeler İçin Uygun Muhasebe Programı
  7. Crunch – Yatırımcılar Tarafından Tercih Edilen Yazılım
  8. AccountEdge Pro – Gelişmiş Özelliklere Sahip Muhasebe Yazılımı

En İyi Bilgisayarlı Muhasebe Yazılımları – Detaylı Açıklama

Ön muhasebe programları ve yazılımlarının işletmeniz için neler yapabileceği hakkında daha fazla bilgi edinmek ister misiniz? Temel özelliklerinden fiyatlarına, artılarına ve eksilerine kadar her birini daha derinlemesine incelediğimiz bu makalede okumaya devam edin ve bilinçli bir karar verin.

1. Zoho Books – Zamanınızı Etkili Bir Şekilde Kullanmanıza Yarayan Yazılım

Zoho Books, her büyüklükteki işletme için harika bir seçenek haline getiren en çok kullanılan muhasebe programları listesinde ilk sırada yer alıyor. Hatta proje faturalandırması ve zaman takibi gibi bazı daha karmaşık özelliklere de sahiptir. Ayrıca, şirketiniz genişledikçe işlevsellik eklemenize izin veren çeşitli konektörler de sunar.

Zoho Books

Zoho Books, en iyi CRM yazılım çözümlerinden biri de dahil olmak üzere diğer Zoho programlarıyla entegre olur. Eğer bir PayPal hesabınız varsa Xero gibi diğer programlarla da bağlantı kurabilirsiniz. En iyi muhasebe programları arasında genellikle küçük işletmeler için kolaylık sunsa da kesinlikle her türden sektör için uygundur.

Zoho İtem

Özellikler:

  1. CRM Entegrasyonu – Zoho Books, Zoho CRM ile entegre olarak size müşterilerinize ve her iki programdaki etkileşimlerine ilişkin eksiksiz bir genel bakış sunar.
  2. Gelişmiş Fatura Entegrasyon Aracı – Yinelenen şablonlarla faturaların oluşturulmasını otomatikleştirin.
  3. Bütçe Takibi – Harcamalarınızı gerçekleştikçe kaydederek veya işlemlere makbuz ekleyerek takip edin.

Fiyatlandırma:

  • Başlangıç – Ayda 14£ – Bireysel çalışanlar için en iyi paket
  • Standart – Ayda 28£ – Küçük işletmeler için en iyi paket
  • Premium – Ayda 36£ – Köklü şirketler için en iyi paket

Artıları:

  • Sınırsız kullanıcıya izin verir
  • Envanter yönetimi
  • Otomatik fatura ve makbuz kesimi

Eksileri:

  • Telefon desteği yok

2. QuickBooks – En Köklü Muhasebe Yazılımı

En çok kullanılan muhasebe programları arasında ilk sıralarda yer alan QuickBooks köklü geçmişiyle şirketlerin güvenini kazanmayı başarmış iyi bir yazılıma sahiptir. QuickBooks, işletmeler ve bireyler tarafından mali durumlarını yönetmek için kullanılan, piyasanın en popüler muhasebe yazılım programlarından biridir. Kullanımı zahmetsizdir bu da gelirinizi, giderlerinizi ve vergilerinizi takip etmenizi oldukça kolaylaştırır.

QuickBooks

Muhasebe gereksinimlerinizi yönetmek için uygun maliyetli bir yazılım bulmakta zorlandıysanız QuickBooks, düşük maliyeti, kullanım kolaylığı ve inanılmaz işlevselliği ile dünya çapındaki her işletmeyi cezbetmesi şaşırtıcı değil.

QuickBooks Arayüz

Sahip olduğu özellikler kısmen sınırlı olsa da QuickBooks size bir dizi başka uygulamayla bağlantı kurma seçeneği sunar. Bu uygulamanın en büyük artısı bulut tabanlı olması ve düzenli olarak güncellenmesidir.

Özellikler:

  1. Otomasyon — QuickBooks, ödemeleri izleme ve rapor oluşturma gibi birçok görevi sizin için otomatikleştirebilir. Bu size zaman kazandırabilir ve şirketinizin daha derli toplu olmasına yardımcı olabilir.
  2. Raporlar ve Analitikler — Mali durumunuzu takip etmek için çeşitli raporlar oluşturabilirsiniz. Ne kadar kazandığınızı ve paranızın nereye gittiğini tam olarak belirlemek için ne harcadığınızı bilmenizi sağlar.
  3. Elektronik faturalama — Sistemi kullanarak müşterilere e-posta yoluyla fatura gönderebilir ve tüm faturalarınızı takip edebilirsiniz.

Fiyatlandırma:

  • Serbest meslek sahibi — Ayda 5£
  • Başlangıç ​​— Ayda 7£ (1 kullanıcı)
  • Essentials — Ayda 12£ (3 kullanıcı)
  • Plus — Ayda 17£ (5 kullanıcı)
  • Gelişmiş — Ayda 35£ (25 kullanıcı)

Artıları:

  • Bulut tabanlıdır, herhangi bir yük olmaz
  • Kullanımı oldukça kolaydır
  • Özelleştirilebilir faturalar oluşturabilirsiniz

Eksileri:

  • Sadece yeni şirket sahibi olanlara ve bireysel çalışanlara özeldir

3. Sage – En İyi Ödeme Takip Yazılımı

Sage Business Cloud Accounting, çok fazla özelliğe sahip, düşük maliyetli bir muhasebe programıdır. “Giriş” seviyesi planı ile otomatik olarak fatura oluşturabilir, gönderebilir, tüm ödemeleri takip edebilir ve banka girişlerinin mutabakatını yapabilirsiniz.

Sage

Serbest çalışanlar için harika bir seçenek olan Sage, faturalarınızın profesyonel görünmesi için özel bir fatura şablonu da sunar. Bu yazılım ile ayrıca envanterinizi yönetebilir, proje süre ve giderlerini takip edebilir ve detaylı raporlar oluşturabilirsiniz. Muhasebe programı fiyatları ‘Fiyat/performans’ olarak nitelendirilen bu yazılımı oldukça beğendiğimizi ekleyelim.

Sage Arayüz

Özellikler:

  1. Kişiselleştirilmiş Faturalama — Sage’in özelleştirilebilir şablonlarıyla profesyonel görünen faturalar oluşturabilir ve gönderebilirsiniz.
  2. Otomatik Banka Mutabakatı — Banka girişlerinizi takip edin ve bunları giriş seviyesi planla otomatik olarak mutabık kılın.
  3. Detaylı Raporlar — Envanteriniz, proje süresi, giderleri ve daha fazlası hakkında ayrıntılı raporlar alın.

Fiyatlandırma:

  • Giriş – Ayda 12£ (1 Kullanıcı)
  • Standart – Ayda 26£ (Birden fazla kullanıcı)
  • Plus – Ayda 33£ (Sınırsız kullanıcı)

Artıları:

  • Düşük maliyetli planlar sunar
  • Birçok özelliğe sahiptir
  • Özelleştirilebilir fatura şablonları içerir
  • Envanteri, zaman takibini ve giderlerinizi yönetebilirsiniz

Eksileri:

  • Kullanıcı arayüzü kısmen anlaması zordur

4. FreshBooks – Fatura Oluşturabileceğiniz Sade Arayüze Sahip Yazılım

Bilgisayarlı muhasebe programları teknolojinin ilerlemesiyle birlikte her geçen gün artan benimsenme oranı ile şirketler tarafından tercih ediliyor. Kullanımı kolay ve donanımlı bir ‘faturalama’ programı arıyorsanız, FreshBooks firmanız için en iyi seçenektir. Tüm muhasebe yazılım programları faturalama seçenekleri sunsa da FreshBooks diğer yazılımlara nazaran son derece kullanıcı dostudur. Bu nedenle FreshBooks’u faturalama işlemi için en iyi muhasebe yazılımı olarak derecelendiriyoruz.

FreshBooks

FreshBooks arayüzü içerisinde gezinmek kolaydır ve yalnızca birkaç tıklamayla faturalandırılabilir süre ve maliyetler ekleyebilir, fatura tasarımını kişiselleştirebilir ve yinelenen faturalar, otomatik ödeme hatırlatıcıları ve gecikme cezalarını ayarlayabilirsiniz.

FreshBooks arayüz

Özellikler:

  1. Özelleştirilebilir Fatura — Tamamen özelleştirilmiş bir fatura oluşturmak için yazı tipini ve rengi değiştirebilir ve şirket logonuzu ekleyebilirsiniz.
  2. Otomatik Gecikme Ücretleri — Alışkanlık olarak faturalarını geç ödeyen müşterileriniz varsa, FreshBooks’u onlardan otomatik olarak bir gecikme ücreti alacak şekilde ayarlayabilirsiniz.
  3. Yinelenen Faturalar — Her ay aynı faturayı oluşturmak için zaman harcamak zorunda kalmamak için yinelenen faturalar oluşturabilirsiniz.

Fiyatlandırma:

  • Lite — Ayda 11£ (5 faturalandırılabilir müşteriyle)
  • Plus — Ayda £19£ (50 faturalandırılabilir müşteri)
  • Premium — ayda £30£ (Sınırsız müşteri)

Artıları:

  • Kullanımı kolaydır
  • Son derece özelleştirilmiş faturalar oluşturabilirsiniz
  • Uygun fiyatlandırma planları sunar

Eksileri:

  • Mobil uygulaması gelişmiş değildir

5. Xero – Tüm İşletmeler İçin Uygun Muhasebe Programı

Kullanıcı sayısına göre ücretlendirilen muhasebe yazılımlarının aksine Xero‘nun abonelik seçenekleri sınırsız kullanıcıya izin verir. Yani şirketiniz genişledikçe hiçbir ek ücret ödemeden hesabınıza daha fazla çalışan ekleyebilirsiniz.

Envanter izleme ve yinelenen faturalama özelliği dahil çoğu işlev tüm planlara dahildir. Ayrıca aboneliğinizi bordro ve kredi kartı işleme özelliklerini içerecek şekilde yükseltebilirsiniz.

Xero

Hangi paketi tercih edeceğiniz konusunda kararsızsanız Xero, tüm özellikleri deneyebilmeniz için 30 günlük ücretsiz deneme sunar. Bu ücretsiz deneme sürümünü kullanmak için kredi kartı numarası vermenize gerek yoktur ve yazılımı kullanmaya devam etme zorunluluğunuz yoktur.

Xero arayüz

Özellikler:

  1. Faturaları Kolayca Ödeyin — Yazılım, harcamalarınızı tek bir yerde görebilmeniz için faturalarınızı e-postanızdan veya çevrimiçi bankacılığınızdan otomatik olarak içe aktarır. Ayrıca, faturalarınızı her zaman kontrol altında tuttuğunuzdan emin olmak için ödemeleri gelecek tarihler için planlayabilirsiniz.
  2. Giderleri Kaydedin — İş giderlerinizi Xero’da talep ederek takip edin. Yazılım, ilerledikçe yeni harcamalar eklemenizi kolaylaştırır ve bunları sizin için otomatik olarak sınıflandırır.
  3. Projeleri Takip Edin — Proje tabanlı bir iş yürütüyorsanız, Xero harcamalarınızı ve gelirinizi takip etmenize yardımcı olabilir. Yazılım, farklı projeler oluşturmanıza ve ardından ilgili gelir ve giderleri izlemenize olanak tanır.

Fiyatlandırma:

  • Basit (Serbest çalışanlar için ideal) – Aylık 25$
  • Standart (Küçük İşletmeler) – Aylık 40$
  • Premium (İleri Seviye İşletmeler) – Aylık 54$

Artıları:

  • Sınırsız kullanıcı kullanabilir
  • Otomatik fatura ödeme planlaması

Eksileri:

  • Müşteri hizmetleri pek iyi değil

6. Wave – Küçük İşletmeler İçin Uygun Muhasebe Programı

Wave, muhasebe, faturalama ve ödeme süreçlerinizi tek bir yerden yönetmenizi sağlayan bulut tabanlı ücretsiz bir muhasebe yazılımı programıdır. Bu programı kullanarak sınırsız fatura gönderebilir, muhasebenizi ücretsiz yönetebilir ve finansal işlemleri (bordro ve ödemeleri) düşük maliyetle gerçekleştirebilirsiniz.

Wave

Özellikler:

  1. Ücretsizdir, bireysel kullanıcılara ve yeni firmalara hitap eder.
  2. Firmalara sunduğu özellikler yeterlidir.

Fiyatlandırma:

  • Ücretsiz

Artıları:

  • Ücretsiz
  • Kurulumu kolay
  • Faturaları yönetmek kolay

Eksileri:

  • Zayıf müşteri desteği
  • Büyük işletmeler için uygun değil

7. Crunch – Yatırımcılar Tarafından Tercih Edilen Yazılım

Crunch, serbest çalışanlar ve bireysel yatırımcılar için en iyi tercih olan kullanıcı dostu bir muhasebe yazılımı aracıdır fakat son gelen güncelleme ile birlikte küçük işletmelere hitap edecek şekilde hitap ettiği kitle genişlemiştir. Bu araçla, tek kişilik bir işi yürütmenin getirdiği tüm yasal düzenlemeler ve vergilerle uğraşırken faturalar oluşturabilir ve yönetebilirsiniz.

Crunch

Crunch ile bireysel yatırımcılar ayrıca KDV’yi hesaplayabilir, işletmelerindeki tüm para yatırma ve çekme işlemlerini kaydedebilir ve yıl sonunda Vergi dairesine ne kadar borçlu olduklarını hesaplayabilir.

Crunch çok çeşitli özelliklere sahip olmasa da birkaç kullanışlı özellik sunar. Örneğin yazılım, banka ekstrelerini otomatik olarak mutabakat sağlayabilir ve herhangi bir tutarsızlık sonucu ceza yemeden önce sizi bilgilendirebilir. Yazılım ayrıca, yatırımcıların kendilerine ödeme yapmasına ve yol boyunca gerekli bordro vergilerini belirlemesine olanak tanıyan bir bordro işlevi içerir.

Crunch arayüz

Özellikler:

  1. KDV Hesaplaması — Crunch, işletmelerin vergi gerekliliklerine uymasını sağlamak için her faturada KDV hesaplar.
  2. Sınırsız Destek — Tüm ücretli planlarda sınırsız muhasebe desteği alırsınız.
  3. Bordro – Crunch, ticari ve kişisel geliri ayrı tutarak, tek bir yatırımcı veya serbest çalışan için bordro çalıştırabilir.

Fiyatlandırma:

  • Bireysel Yatırımcı – Ayda 24,5£
  • Limited Şirketler – Ayda 79,5£
  • Küçük İşletmeler – Ayda 159,5£

Artıları:

  • Kullanımı kolay
  • Otomatik hesap özeti mutabakatı

Eksileri:

  • Sunduğu özellikler kısmen yetersiz

8. AccountEdge Pro – Gelişmiş Özelliklere Sahip Muhasebe Yazılımı

AccountEdge Pro, küçük işletmeler için masaüstü muhasebe yazılımı sunan listemizin son sırasında yer alan başarılı bir diğer çözümdür. Deneyimli muhasebeciler tarafından beğenilen AccountEdge Pro arayüzü sade olması ve raporlama çeşitliliğinin yüksek olması sebebiyle uzun yıllardır firmaların gözdesi olarak kalmayı başarmıştır.

Bu yazılım yeni şirketler için uygun bir yazılım değildir bu nedenle muhasebe terminolojisine aşina değilseniz yukarıda yer alan herhangi bir yazılımı tercih edebilirsiniz.

AccountEdge Pro

Küçük ve orta ölçekli işletmelere yönelik olan bu çözümün, bir adet temel sürümü ve bir adet pro sürümü vardır. AccountEdge Pro bir masaüstü programı olmasına rağmen, akıllı telefonunuzdan erişebileceğiniz bulut tabanlı bir uygulama da sunar. En iyi muhasebe programları arasında sosyal medyada en çok konuşulan yazılım olduğunu da ek bilgi olarak belirtelim. En iyi muhasebe programları isimleri bunlar olup şimdi ücretsiz programları açıklayalım.   

Özellikler:

  1. Mobil uygulaması bulut tabanlı
  2. Fiyatı uygun
  3. Gelişmiş birçok özelliğe sahip

Fiyatlandırma:

  • Temel – 359$ (Tek seferlik ödeme ve 1 kullanıcı)
  • Pro – 499$ (Tek seferlik ödeme ve sınırsız kullanıcı)

Artıları:

  • Deneyimli muhasebeciler tarafından beğenilmiştir
  • Mobil uygulaması oldukça kalitelidir
  • Orta ve küçük işletmeler için iyi bir tercihtir

Eksileri:

  • Muhasebe alanında tecrübe istiyor

En İyi Ücretsiz Muhasebe Programları

En iyi ücretsiz muhasebe yazılımı bile genellikle işlevsellik açısından inanılmaz derecede sınırlıdır ancak size platform ve işletmeniz için doğru olup olmadığı hakkında fikir verebilir.

Bununla birlikte sınırlamalar nedeniyle yazılımın sahip oldukları özellikleri daha iyi anlamanızı sağladığı için ücretsiz deneme sürümlerini kullanmanızı tavsiye ederiz.

Bununla birlikte aşağıda incelediğimiz yazılımlar en yüksek puanlara sahip programlardır ve Türkiye’nin en iyi ücretsiz muhasebe yazılımları olarak bilinirler:

1. QuickBooks – En Köklü Muhasebe Yazılımı

QuickBooks, Türkiye’deki işletmeler için en iyi ücretsiz muhasebe yazılımı­dır. Faturalama ve KDV’den giderlere ve bordroya kadar her şeyi tek bir arayüzde sunar. Günümüzde start-upların birçoğu muhasebe yazılımları maliyetli olduğu için tercih etmekten kaçınıyor. Eğer bireysel çalışan ya da start-up girişiminiz var ise QuickBooks tam olarak size göre bir yazılımdır.

Ücretsiz Yazılım - QuickBooks

Tüm QuickBooks paketleri 30 günlük ücretsiz deneme sürümü ile birlikte gelmesi yanında şu an geçerli olan fiyatlandırma %50 indirimli halidir. Bu makaleyi okuduğunuz gün itibarıyla fiyatlandırma eski haline dönmüş olabilir.

Özellikleri:

  1. Birçok uygulama ile entegre çalışır
  2. Detaylı raporlar
  3. İş takibi

Ücretli Planlar:

  • Serbest meslek sahibi – Ayda 5£
  • Start-up girişimler – Ayda 7£
  • Küçük işletmeler – Ayda 12£ (3 Kullanıcı)
  • Orta düzey işletmeler – Ayda 17£ (5 Kullanıcı)
  • Köklü işletmeler – Ayda 35£ (25 Kullanıcı)

Artıları:

  • Sınırsız sayıda müşteri destekler
  • Mobil uygulamaya sahip
  • Arayüzü sade ve anlaşılır

Eksileri:

  • Bir önceki sürüme geri dönmek mümkün değil

2. Wave – Küçük İşletmeler İçin Uygun Muhasebe Programı

Wave kullanıcılara faturalama, gider takibi ve rapor oluşturma gibi mükemmel özellikler sunar. Ayrıca, çevrimiçi olarak müşteri ödemelerini kabul etmenizi sağlayan yerleşik bir ödeme işleme sistemine sahiptir.

Alternatif yazılım - Wave

Özellikleri:

  1. Özelleştirilebilir faturalar
  2. Fatura ödeme hatırlatıcı
  3. Gider takibi

Artıları:

  • Kullanımı ücretsizdir
  • Birçok ödeme sağlayıcısı ile entegre çalışır

Eksileri:

  • Sınırlı özelliklere sahip

3. Akaunting  – En İyi Ücretsiz Muhasebe Yazılımı

Akaunting, faturalama, zaman takibi ve daha fazlasını destekleyen ücretsiz, açık kaynaklı bir muhasebe yazılımı aracıdır. Ayrıca, diğer bazı uygulamalar ile bütünleşerek, operasyonlarının tüm yönlerini tek bir yerden yönetmek isteyen işletmeler için ideal bir seçenektir.

Özellikleri:

  1. Gelişmiş müşteri portalı
  2. Çoklu şirket entegrasyonu

Ücretli Planlar:

  • Ücretsiz – Serbest çalışanlar için ideal
  • Premium (Küçük İşletmeler) – Aylık 36$
  • Elite (Orta Seviye İşletmeler) – Aylık 84$
  • Ultimate (İleri Düzey İşletmeler) – Aylık 218$

Artıları:

  • Tamamıyla ücretsiz
  • Kullanımı kolay

Eksileri:

  • Ücretli paketler hariç sınırlı özellik

Bireysel Çalışanlar İçin En İyi Muhasebe Yazılımı

Serbest meslek sahibiyseniz, mali durumunuzu yönetmenize yardımcı olacak en iyi muhasebe yazılımını bulmak çok önemlidir. Pandeminin etkisiyle 2022 yılında birçok çalışan işten çıkarıldı ve bu durumu avantaja çevirmek isteyen çalışanlar kendi işini kurmaya ya da bireysel çalışmaya başladı.

Eğer siz de kendi işinizi tek başınıza yapıyorsanız bir muhasebe yazılımı kullanarak işinizi daha profesyonel bir şekilde yapabilirsiniz. İşte bireysel çalışanlar için en iyi muhasebe yazılımları:

1. Xero – En Çok Bireysel Çalışanların Tercih Ettiği Muhasebe Programı

Xero, serbest meslek sahibi kişiler için harika bir seçenektir. Başlangıç ​​planında, 20 fatura gönderebilir ve ayda 5 fatura kesebilir, ödemeleri planlayabilir ve faturalarınızı tahsil edebilirsiniz.

Ayrıca, tüm etkinliklerinizi senkronize etmek ve PayPal gibi harici araçlara ve HubSpot gibi en iyi CRM uygulamalarından bazılarını banka hesabınızı doğrudan bağlayabilirsiniz.

Özellikleri:

  1. Faturaları kolayca öde
  2. Proje takibi

Ücretli Planlar:

  • Basit (Serbest çalışanlar için ideal) – Aylık 25$
  • Standart (Küçük İşletmeler) – Aylık 40$
  • Premium (İleri Seviye İşletmeler) – Aylık 54$

Artıları:

  • Sınırsız kullanıcı kullanabilir
  • Otomatik fatura ödeme planlaması

Eksileri:

  • Müşteri hizmetleri pek iyi değil

2. OneUp – Kullanımı Kolay ve Anlaşılır Muhasebe Programı

En İyi Muhasebe Programları - OneUp Logo

OneUp, en iyi ücretsiz CRM yazılım çözümlerinden birini ve faturalamayı içeren bir muhasebe yazılımı sunduğu için küçük firmalar için ideal bir çözümdür. Sürekli hareket halinde olan birçok serbest meslek sahibine OneUp’ın mali durumunuzu sorunsuz bir şekilde izlemeyi ve yönetmeyi sağlayan mobil öncelikli bir çözüm sunması da oldukça etkili bir özelliğidir.

En İyi Muhasebe Programları - OneUp

Özellikleri:

  1. Fatura yönetimi
  2. Banka otomasyonu
  3. CRM entegrasyonu

Ücretli Planlar:

  • Bireysel – Ayda 9$
  • Pro – Ayda 19$
  • Plus – Ayda 29$
  • Takım – Ayda 69$
  • Limitsiz – Ayda 169$

Artıları:

  • Kullanımı kolay
  • Mobil uygulaması oldukça çeşitli

Eksileri:

  • Bazı paketlerin sunduğu özellikler yetersiz

3. Zoho Books – Zamanınızı Etkili Bir Şekilde Kullanmanıza Yarayan Yazılım 

En İyi Muhasebe Programları - Zoho Books Logo

Zoho Books, serbest meslek sahibi bireylere özel bir seçenek sunma da kaliteli işlevsellik ve harika entegrasyon desteği arayan küçük işletmeler için uygun fiyatlı bir çözüm sunduğunu söyleyebiliriz.

En İyi Muhasebe Programları - Zoho Books

Özellikleri:

  1. Fatura yönetimi
  2. Banka otomasyonu
  3. CRM entegrasyonu

Ücretli Planlar:

  • Ücretsiz
  • Standart — Ayda 12£ (3 kullanıcı)
  • Profesyonel — Ayda 24£ — (5 kullanıcı)
  • Premium — Ayda 30£ — (10 kullanıcı)
  • Elite — Ayda 99£ (10 kullanıcı)
  • Ultimate — Ayda 199£ (15 kullanıcı)

Artıları:

  • Kullanımı kolay
  • Özelleştirilebilir faturalar
  • Fiyatlandırması uygun

Eksileri:

  • Sınırlı mobil işlevsellik

Muhasebe Programı Kullanmanın Ne Gibi Bir Yararı Vardır?

Muhasebe yazılımı kullanmanın en bariz faydası, gelir/giderleri tutma ve finansal raporlama ile ilgili görevlerin çoğunu otomatikleştirmesidir. Bu program, işletmenizin zamandan ve paradan tasarruf etmesini sağlayabilir ve insan hatası riskini ortadan kaldırabilir.

Ek olarak, muhasebe yazılımı işletmelere şu konularda yardımcı olabilir:

  • Mali durumunuzu takip edin
  • Fiyatlandırma ve ürün geliştirme hakkında stratejik kararlar alın
  • Vergi dönemi için defterlerinizi düzenli ve doğru tutun

Genel olarak muhasebe yazılımı paha biçilmez faydalar sunar. Özetle muhasebe yazılımları zamandan ve paradan tasarruf sağlar ve mali durumunuzu verimli bir şekilde yönetmenize olanak tanır.

Paradan tasarruf etmenizi sağlayacak bazı dijital çalışmalar da mevcuttur. Bunların içerisinde arama motoru optimizasyonu olarak bilinen SEO çalışmaları vardır. Eğer arama motorlarında işletmenizin üst sıralarda yer almasını istiyorsanız En İyi SEO Araçları sayfamıza göz atabilirsiniz.

Muhasebe Yazılımı Seçerken Dikkat Etmeniz Gerekenler

Bir muhasebe yazılım paketi seçerken, aşağıdaki özellikleri göz önünde bulundurduğunuzdan emin olun:

1. Şirketinizin İhtiyacı Olup Olmadığını Sorgulayın

Muhasebe yazılımını seçerken belki de en önemli kriter, şirketinize özel ihtiyaçlarını karşılamasıdır. İhtiyaçlarınız, sektörünüze ve işletmenizin büyüklüğüne bağlı olarak değişiklik göstereceğinden, seçtiğiniz yazılımın özel gereksinimlerinize uyup uymadığını kontrol edin.

İlgili programın en üst paketini kullanmanıza gerek yoktur. Bir paket seçmeden önce ne gibi bir özelliğe ihtiyaç duyduğunuzu belirleyin ve ondan sonra uygun gördüğünüz paketi satın alın.

2. Yazılım İçin Ayıracağınız Bütçe

Muhasebe yazılımları pahalı olabilir ancak farklı fiyat noktalarında çeşitli seçenekler mevcuttur ve işletmeniz için en önemli özelliklerden ödün vermeden bütçenize en uygun yazılımı bulma özgürlüğüne sahipsiniz.

3. Destek Ekibinin Kalitesi

Herhangi bir sorunla karşılaştığınızda yardıma erişiminiz olduğundan emin olmak için, seçtiğiniz planda sağlanan desteği ve web sitesindeki hizmetleri iki kez kontrol etmenizi öneririz. Çünkü yazılımı kullanırken bir problem ile karşılaşacağınızı garanti ederiz. Mevcut işinizin aksamaması için iyi bir müşteri hizmetleri bu sebeple önemlidir.

4. Altyapısı

Finansal işlemlerin otomatikleştirilmesi zamandan tasarruf sağlayabilir ve doğruluğu artırabilir. Ancak, tüm muhasebe yazılımları güçlü otomasyon özellikleri sunmaz.

Örneğin bazı programlar sürecin yalnızca bir kısmını otomatikleştirmenize izin verir. Fakat listemizde yer alan yazılımlar gibi gelişmiş programlar veri girmekten finansal tablolar oluşturmaya kadar tüm süreci otomatikleştirir.

5. Kullanımı Kolay Olup Olmadığı

Bu makalede incelenen muhasebe yazılım araçlarının çoğu kullanıcı dostu olsa da bazılarının kullanımı daha kolaydır. Yazılımın arayüzünde gezinmenin basit olduğundan emin olmak için önce muhasebe programlarının sunduğu ücretsiz denemeyi test etmenizi öneririz.

Muhasebe Yazılımı Nasıl Çalışır?

Muhasebe yazılımının ne olduğunu ve piyasadaki en iyi seçeneklerden bazılarını sizler için açıkladık ancak gerçekte bu yazılımlar nasıl çalıştığını gelin detaylı olarak açıklayalım.

Muhasebe yazılımını ilk yüklediğinizde, şirketinizin hesap planını oluşturmanız gerekir. Yani ilk olarak mali faaliyetlerinizi izlemek için kullanacağınız tüm farklı hesapları sisteme girin. Program daha sonra sizden her bir hesabınız için bakiyenizi girmenizi isteyecektir.

Gerekli ayarları yaptıktan sonra finansal işlemleriniz, raporlarınız ve grafiklerdeki verilerin güncellenmesi de dahil olmak üzere otomatik olarak senkronize edilir ve size işletmenizin finansal durumu hakkında gerçek zamanlı bilgiler verir.

En İyi Muhasebe Programları ve Online Muhasebe Yazılımı Arasındaki Fark Nedir?

En iyi online muhasebe programı ile muhasebe yazılımları arasındaki temel fark, muhasebe yazılımının mali durumunuzu yönetmenize yardımcı olmak için tasarlanmış olmasıdır. Gelir ve giderlerinizin yanı sıra varlık ve yükümlülüklerinizi takip etmenize yardımcı olabilir.

Öte yandan online muhasebe yazılımı, işletmenizden ne kadar para kazandığınızı ve daha fazlasını izlemenize yardımcı olurken muhasebe yazılımının sunduğu finansal izleme ve yönetim düzeyini sunmaz.

Özet – 2024 Yılının En İyi Muhasebe Programları Hangisidir?

Muhasebe yazılımı, mali durumlarını verimli bir şekilde yönetmek ve giderleri takip etmek için her büyüklükteki işletmenin sahip olması gereken bir yazılımdır. Günümüzde işletmelerin tercih etmesi gereken 8 muhasebe yazılımı şunlardır:

  1. Zoho Books – Zamanınızı Etkili Bir Şekilde Kullanmanıza Yarayan Yazılım
  2. QuickBooks – En Köklü Muhasebe Yazılımı
  3. Sage – En İyi Ödeme Takip Yazılımı
  4. FreshBooks – Fatura Oluşturabileceğiniz Sade Arayüze Sahip Yazılım
  5. Xero – Tüm İşletmeler İçin Uygun Muhasebe Programı
  6. Wave – Küçük İşletmeler İçin Uygun Muhasebe Programı
  7. Crunch – Yatırımcılar Tarafından Tercih Edilen Yazılım
  8. AccountEdge Pro – Gelişmiş Özelliklere Sahip Muhasebe Yazılımı

Pek çok değerli seçenek olmasına rağmen, Zoho Books popüler muhasebe uygulamaları arasında en iyisi olduğuna şüphe yok. Kullanımı inanılmaz derecede kolay olmasının yanı sıra, Zoho Books özelleştirilebilir ve Türkiye’deki en iyi muhasebe yazılımında arayacağınız işlevsellik yüklü olarak gelir.

Ek bilgi olarak planlama ve randevu takip uygulaması kullanmak isterseniz sitemizde yer alan ilgili makaleyi inceleyebilirsiniz.

En İyi Muhasebe Programları Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Küçük işletmeler için en iyi muhasebe yazılımı hangisidir?

Muhasebe yazılımı kullanmanın faydaları nelerdir?

Muhasebe yazılımının maliyeti nedir?

Muhasebe yazılımında hangi özellikleri aramalıyım?

En iyi muhasebe yazılımı hangisidir?

En iyi online muhasebe yazılımı nedir?

Mac kullanıcıları için en iyi küçük işletme muhasebe yazılımı nedir?

Kiralama endüstrisi için en iyi muhasebe yazılımı hangisidir?