Binance incelemesi güvenilir mi

Business2Community olarak Binance incelemesi rehberi ile yatırımcıların merak ettiği tüm sorulara yanıt vereceğiz. Dünyanın en büyük kripto para borsalarından olan Binance ile ilgili bilmeniz gerekenlere değineceğiz.

Hong Kong merkezli Binance, kripto para borsası dediğimizde aklımıza gelen ilk isimdir. Günlük işlem hacmi, yeni kullanıcı sayısı ve aktif kullanıcı sayısı gibi parametrelere göre en büyük kripto para borsasıdır.

Bu yazımızda Binance hakkında inceleme yaparak kripto meraklılarının Binance ile ilgili bilmesi gereken tüm konuları masaya yatıracağız. Gelin, Binance nedir ile başlayarak Binance’de işlem örneklerine kadar detaylı rehberimize göz atalım.

İçindekiler

Binance Nedir?

Binance, merkezi Hong Kong’da bulunan dünyanın en büyük kripto para borsalarından biridir. Platformda, kriptodan kriptoya alım satım yapmak mümkündür. Kripto para borsası dediğimizde akla gelen ilk borsadır.

Binance borsasını, 2017 yılında CZ olarak bilinen Changpeng Zhao ve Yi He Çin’de kurdu. Çin’in kripto para konusundaki katı tutumu ve getirdiği yasaklarla Binance, Japonya’ya taşındı. Binance incelemesi hazırlarken karşımıza CZ’nin Tokyo menkul kıymetler borsasında kullanılan alım satım sistemlerini geliştirdiği de çıktı.

Ocak 2018’de Binance, işlem hacmi açısından dünyanın en büyük kripto para borsası haline geldi. Bu dönemde kripto para borsasının piyasa değeri, 1,3 milyar dolardı. Şirketin kurulduğu yıl 2 adet kripto para birimi piyasaya sürülmüştür: BNB ve BUSD.

Binance Nedir?

Binance TR güvenli mi sorularına sık sık sebep olan Türkiye kolu, TL destekli olarak 2020 yılının sonbaharında açıldı. Türk kullanıcılar, Binance’e Türk Lirası yatırarak kripto para satın almaya başladı. Yapmış olduğumuz kapsamlı Binance incelemesi ile platformun artıları ve eksilerini bir araya getirdik.

Artıları:

  • Çok sayıda altcoin içerir. 
  • Düşük işlem ücretleri ile bilinir.
  • Kullanıcıları ödüller ile teşvik eder.
  • Kamuya arz edilen coinleri listeler.
  • Yüksek güvenlik standartlarına sahiptir.
  • Yüksek alım satım hacmi söz konusudur.
  • Son teknoloji sistemler kullanır.

Eksileri:

  • Binance müşteri hizmetleri ile ilgili yoğunluğa bağlı uzun bekleme söz konusu olabilir.
  • Fiyat bilgilendirmeleri için aynı anda en fazla 10 emir sınırı var.
  • Global Binance hesabından para çekmek için varlığınızı Binance TR hesabına aktarmanız gerekir. Süreç uzun sürebilir.

Kripto varlıklar son derece değişken, düzensiz ve kontrolsüz bir yatırım ürünüdür. Yatırımlarınız risk altındadır.

Binance Borsasının En İyi Özellikleri 

Güvenilirlik ve erişilebilirlik, Binance borsasının en iyi özellikleri arasındadır. Binance, yatırımcıların varlıklarını soğuk cüzdanlarda saklar. Sistem, olası bir saldırı durumunda bilgisayar korsanlarının varlıklara erişimini ve farklı bir adrese transferini engeller.

Binance incelemesi

Hong Kong merkezli Binance, Türkçe dahil pek çok dilde hizmet verir. 7/24 hizmet veren müşteri temsilcilerine ulaşmak oldukça kolaydır. Canlı sohbet sayesinde 5 dakika içerisinde temsilciye erişmek mümkündür.

Binance borsasının düşük işlem ücretleri de, en iyi özellikleri arasındadır. Komisyon ödemelerinde BNB kullanırsanız yüzde 25 indirim imkanı vardır. Borsada 600’den fazla kripto para birimi mevcuttur. Bu paraların 100’e yakınını Türk Lirası ile satın almak mümkündür. Binance Coin fiyat tahmini ile ilgili detaylı bilgi almak için makalemize de göz atabilirsiniz.

Binance’deki Kripto Para Birimleri

Dünyanın en büyük kripto para borsası Binance, para birimleri çeşitliliğini her geçen yıl daha da artırır. 2024 yılında borsadaki dijital para birimi sayısı 600’den fazladır. Binance Global kullanıcıları, dijital varlıklarla ilgili işlem yapma şansına sahiptir. 

Binance incelemesi rehberinde çeşitli konu başlıkları altında listelenen mevcut kripto para birimlerine örnek verelim:

Stablecoinler: USDT, BUSD, TUSD, USDD, USDP
Yapay zeka destekli kripto coinler:  Cortex, Fetch.ai, Ocean Protocol, Worldcoin
Oyun projesi coinleri: Decentraland, Axie Infinity, The Sandbox, Gala
Memecoinler: Dogecoin, Shiba Inu, Pepe, Floki, People
NFT coinleri: ApeCoin, Theta Token, Enjin Coin, Audius 
DeFi coinleri: Maker, Uniswap, Aave, Injective, THORChain

Binance borsasında çok daha fazla kripto para birimi yer alır. İşleme açık dijital varlıklar, ülkeler arası farklılık gösterdiğinden kendi ülkenizdeki Binance sayfasını incelemeniz gerekir.

Türkiye’de Binance Yasal Mı?

Binance incelemesi yaparken gördük ki Türkiye’de henüz kripto para birimleri ilgilendiren resmi bir mevzuat söz konusu değil. Binance Türkiye, ülkemiz yasaları kapsamında kurulmuş bir kripto para borsasıdır. Güncel yasalar kapsamında Binance TR kullanmak yasaldır. Yasalara aykırılık teşkil etmez.

binance incelemesi - binance yasal mı?

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları, en güvenli 8 kripto borsası arasındaki Binance’i kullanarak yasaları ihlal etmez. Ülkemizde resmi varlığı bulunan Binance borsası üzerinden işlem yapmak, yasak değildir. Binance hesabı oluşturarak borsada işlem yapabilirsiniz.

Her ülkede olduğu gibi Türkiye’de de belirli işlem limitleri söz konusudur. Binance incelemesi yazımızın bu bölümünü, Binance para çekme limitleri başlığı altında detaylı bir şekilde inceleyeceğiz. 

Binance TR Güvenilir Mi?

Hong Kong merkezli kripto para borsasının Türkiye kolu Binance TR güvenli mi sorusu, ülkemizdeki kripto yatırımcısını yakından ilgilendirir. Binance TR, Binance Global ile tamamen aynı yapıya sahiptir.

Türkiye’de yasalara uygun bir şekilde hizmet veren Binance TR, güvenilir olduğu kadar yasaldır. Platform, en yüksek güvenlik standartlarına göre çalışır. Çift aşamalı doğrulama, soğuk cüzdan ve üst düzey güvenlik prosedürleri söz konusudur. 

Türk vatandaşları, Türk Lirası kullanarak Binance TR üzerinden kesintisiz işlem yapma şansına sahiptir. Türkçe dil desteği ise kendi dilimizde 7/24 müşteri hizmeti almamızı sağlar. Yerel destek ekibi sayesinde hızlı ve etkili çözüm mümkündür.

Eylül 2020’de Türkiye’de kullanıma açılan Binance TR, pek çok Türk bankasıyla çalışır. Akbank, Ziraat Bankası, Türkiye İş Bankası, Fibabanka, Vakıfbank ve Şekerbank, Binance TR ile çalışan bankalar arasındadır. 

Binance Para Çekme Limiti Ne Kadar?

Türk vatandaşları, Binance TR üzerinden kolaylıkla para çekme ve yatırma işlemi yapar. Para çekmek için sahip olduğunuz dijital varlıkları Türk Lirası’na çevirmeniz gerekir. Kripto paralarınızı TL’ye çevirip para çekebilirsiniz.

Binance TR hesabınızdan para çekmek için mobil uygulamadaki cüzdan bölümüne gidiniz. Çekmek istediğiniz tutarı girip adınıza açılmış banka hesabına para transferi gerçekleştirebilirsiniz.

Binance TR, sadece kripto para ticaretinde komisyon ücreti keser. Binde 1 oranındaki komisyon ücreti, TL cinsindan para yatırma ve çekme işlemlerinde geçerli değildir. Ücretsiz bir şekilde TL yatırabilir ve çekebilirsiniz.

Binance Para Çekme Limiti Ne Kadar?

Kripto para borsasında pek çok platformda olduğu gibi günlük işlem limiti söz konusudur. Platformun TR kullanıcıları, Türk Lirası cinsinden günde en fazla 10 milyon TL para yatırabilirken aylık yatırma sınırı 50 milyon TL’dir. 

Binance incelemesi araştırmamıza göre para çekme limiti ise günde 10 milyon TL ile sınırlandırılmıştır. Binance TR para çekme limiti aylık bazda ise 50 milyon TL’dir. Kullanıcılar, bir ay içinde en fazla bu miktarlarda işlem yapar.

Kripto kullanıcıları Binance TR ile yapma istediği işlemleri oldukça hızlı bir şekilde gerçekleştirir. Para çekme ve yatırma işlemleri, borsanın yoğunluğuna göre değişkenlik gösterir. En fazla 2 dakika süren işlemler, gün geçtikçe daha hızlı hale gelir.

Kripto varlıklar son derece değişken, düzensiz ve kontrolsüz bir yatırım ürünüdür. Yatırımlarınız risk altındadır.

Shiba Binance Satın Almak İçin Bilmeniz Gerekenler 

Dogecoin katili olarak bilinen Shiba Inu (SHIB), popüler kripto para birimlerinden biridir. Başlangıçta bir şaka tokeni olarak ortaya çıkan SHIB, zamanla ciddi kazanç getiren tokenler arasına girdi.

Shiba Binance Satın Almak İçin Bilmeniz Gerekenler 

Binance borsası üzerinden Shiba Inu satın almak mümkündür. Hong Kong merkezli kripto para borsası devi Binance, yüzlerce tokenle birlikte SHIB coin’i de destekler. Binance borsasında SHIB satın almak için Binance hesabınızın olması gerekir.

Hesap açıp kimliğinizi doğruladıysanız hesabınıza para yatırın. Bakiye işlemi tamamlayınca dijital varlıklar arasında Shiba’yı bulun ve satın alma işlemini gerçekleştirin. Herhangi bir problem durumunda Binance müşteri hizmetlerine ulaşın.

Kripto varlıklar son derece değişken, düzensiz ve kontrolsüz bir yatırım ürünüdür. Yatırımlarınız risk altındadır.

Binance Müşteri Hizmetleri Nasıl Çalışır?

100 milyondan fazla kullanıcıya sahip olan Binance borsası, 7/24 müşteri hizmetleri sunar. Binance müşteri hizmetleri telefon ile destek vermez. Borsa üyeliği, ödeme, transfer ve teknik konularda destek almak için Binance müşteri hizmetlerine e-posta ile ulaşmak mümkündür. 

Binance müşteri hizmetleri için [email protected] adresine e-posta atabilirsiniz. Mobil uygulama üzerindeki destek sekmesinden sık sorulan sorulara ve canlı sohbet özelliğine ulaşabilirsiniz.

Binance incelemesi rehberinde öne çıkan özelliklerden biri müşteri hizmetleridir. Hızlı ve çözüm odaklı yaklaşım, Türk kullanıcılar için Binance TR güvenli mi sorusunun yanıtının evet olmasına yol açar.

Binance TR İletişim Nasıl Çalışır?

Binance TR iletişim için gerekli olan bilgileri sizler için hazırladığımız tabloda bulabilirsiniz. Yapacağınız görüşmelerin yazılı olması, yanıt almanız ve hak arayışı için daha etkili olacaktır. Binance mobil uygulaması üzerinden 7/24 destek almanız mümkündür.

Binance TR İletişim adresleri:

Müşteri Hizmetleri E-posta Adresi [email protected]
İletişim Formu Form için tıklayın
Binance Canlı Destek Binance canlı destek hattı için tıklayın
Binance TR Destek Sayfası Binance destek sayfası için tıklayın
Binance Türkiye Genel Müdürlük Adresi Esentepe Mah. Büyükdere Cad. Ferko Apt. No: 175/7 Şişli İstanbul
Binance sosyal medya hesapları Facebook, Twitter, Telegram, Instagram, YouTube, LinkedIn

Binance Hesap Silme İşlemi Nasıl Yapılır?

Kullanıcıların Binance hesap silme işlemi için izlemesi gereken bir kaç adım söz konusudur. Hesabınızda şüpheli bir hareket varsa varlıklarınızı korumak için hesabınızı devre dışı bırakabilirsiniz.

Binance hesap silme işlemi yapıp hesabınızı yeniden aktif etmek isterseniz Binance Destek ekibiyle iletişime geçmeniz gerekir. Yanlışlıkla hesap silme işlemi yaptıysanız yeniden etkinleştirme için ise en az 2 saat beklemeniz gerekir.

Binance incelemesi destek sayfasında yer alan bilgilere göre Binance hesap silme işlemi adımları, mobil ve masaüstü ile şu şekildedir:

Mobil Uygulamadan Binance Hesap Silme İşlemi:

Mobil Uygulamadan Binance Hesap Silme İşlemi:

  1. Mobil uygulamaya giriş yapın ve Profil – Güvenlik sekmesine tıklayın.
  2. Hesabı Yönet – Hesabı Devre Dışı Bırak seçeneğini seçin.
  3. Açılan ekrandaki uyarıları dikkatlice okuyun ve Hesabı Devre Dışı Bırak öğesine dokunun. 
  4. Onaylama ekranında “Tamam” seçeneğini seçin.

Masaüstü İnternet Sitesinden Binance Hesap Silme İşlemi:

Masaüstü İnternet Sitesinden Binance Hesap Silme İşlemi:

  1. Binance hesabınıza giriş yapın ve Profil – Güvenlik sekmesine tıklayın.
  2. Cihazlar ve Etkinlikler’e gelene dek sayfası kaydırın ve Hesabı Devre Dışı Bırak seçeneğini seçin.
  3. Yönlendirme sayfasındaki uyarıları dikkatlice okuyun ve Bu hesabı devre dışı bırak öğesine tıklayın.

Kripto varlıklar son derece değişken, düzensiz ve kontrolsüz bir yatırım ürünüdür. Yatırımlarınız risk altındadır.

Binance Deprem Yardımı Nedir? – Binance 100 Dolar Deprem Yardımı Nasıl Alınır?

Ülkemizi sarsan 6 Şubat tarihli Kahramanmaraş depremleri sonrası dünyanın dört bir yanından gelen yardımlar arasında Binance de yer aldı. Binance borsası, bölgedeki kullanıcıları için 100 dolarlık deprem yardımı duyurusu yaptı.

Binance deprem yardımı için başvuru şartı aranmadı. Bölgelerdeki doğrulanmış adres ispatına bağlı hesaplara otomatik olarak 100 dolar değerinde BNB gönderimi yapıldı. Binance 100 dolar deprem yardımı alan şehirler; Kahramanmaraş, Kilis, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman, Malatya ve Hatay oldu.

Binance Deprem Yardımı Nedir? - Binance 100 Dolar Deprem Yardımı Nasıl Alınır?

Binance incelemesi yaparken yatırımcıların bu yardımlara olumlu tepki verdiğini gördük. Ülkemizde yaşanan ve binlerce canımıza mal olan felakete karşı Binance’in duruşu alkış aldı.

Kripto para borsası, 100 dolar değerindeki BNB token kuponlarını, 8 Şubat tarihinde otomatik olarak hesap sahiplerine yatırdı. 6 Şubat tarihinden önce hesap açanlar, yardımdan faydalanırken sonrasındaki hesaplar deprem yardımı almadı.

100 dolarlık deprem yardımlarının geçerlilik süresi 90 gündü. Binance borsası, 8 Şubat tarihinde kupon alan kullanıcıların mümkün olan en kısa sürede bu kuponları kullanmasını önerdi.

Binance İncelemesi ve Cz Coin Yorum

Kripto para borsasının ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu ile başı derde giren ve istifa eden CEO’su CZ, FTX olayında da yer aldı. Çökerek arkasında binlerce mağdur bırakan FTX borsasının likidite sorunu yaşadığı dönemde Binance, FTX’i satın alacağını açıkladı. 

Kasım 2022’deki olaylarda CZ’nin coin yorum paylaşımları, FTT tokenin sert düşmesine yol açtı. Binance, elindeki tüm FTX tokenleri satacağını açıklayınca FTT fiyatı adeta çakıldı. FTX ile gerilimin büyümesi sonrası CZ, batmak üzere olan borsayı satın alacağını belirtti.

Yargılama süreci devam eden o dönemki FTX CEO’su Sam Bankman-Fried, CZ’ye teşekkür ederek anlaşmayı doğruladı. Sonrasında yapılan incelemeler ile birlikte Binance, FTX’i satın almaktan vazgeçti. Tüm bu olaylar neticesinde FTX borsası battı ve yargılama süreci başladı.

Binance İncelemesi Konusunda Önemli Yere Sahip FTX Olayı Nedir?

FTX – Binance incelemesi yapan okurlarımız için kripto para borsasını derinden sarsan olayın detaylarına girelim. 

Tarihler Kasım 2022’yi gösterdiğinde FTX kripto para borsasının likidite sorunu yaşadığı ortaya çıktı. İlişkili şirket Alameda Research bilançosunun sızması ile başlayan olaylar sonrası kripto para borsası devi Binance elindeki tüm FTT tokenleri satacağını duyurdu.

FTX token FTT fiyatında sert düşüş yaşanırken tüm kripto para birimleri bu olaydan etkilendi. 7 Kasım’da yaptığı açıklamada o dönemki FTX CEO’su Sam Bankman-Fried, likidite sorunu yaşamadıklarını söyledi. SBF, Binance CEO’sunu FTX aleyhinde lobicilik yapmakla suçladı.

Bunun üzerine Binance CEO’su CZ, şeffaf bir şekilde şirketinin planlarını paylaştığını ve kimseyle bir sorunu olmadığını belirtti. Alameda Reserach CEO’su Caroline Ellison, Binance’in elindeki FTT varlıklarını 22 dolardan satın alabileceklerini söyleyince CZ, serbest piyasada kalmaya karar verdi.

Alameda-Binance-FTX arasındaki olaylar zinciri tüm kripto ekosistemini derinden etkiledi. Yatırımcılar FTT tokenden çıkmak için hareket ederken 8 Kasım’da SBF, Binance ile anlaştıklarını paylaştı.

Binance İncelemesi: FTX Olayı Nedir?

Binance CEO’su ile FTX CEO’sunun eşzamanlı paylaşımları ile Binance’in FTX’i satın alacağı ortaya çıktı. Binance, iyi niyet mektubu imzaladıklarını ve cayma haklarının olduğunu belirtti.

FTX krizi yaşanırken Coinbase dahil olmak üzere pek çok şirket açıklama yapmak zorunda kaldı. SBF, servetinin yüzde 94’ünü bir gecede kaybederken FTT token adeta çakıldı, Bitcoin 18 bin dolar altına geriledi.

Görüşmeler devam ederken ortaya çıkan SEC soruşturması ve müşteri fonlarının yanlış kullanıldığı iddiaları, Binance’i caydırdı. Binance, FTX’i satın almaktan vazgeçtiğini açıklayarak anlaşmadan çekildi.

Olaylar bitince SBF, iflasın kaçınılmaz olduğunu duyurdu. Bitcoin’in 15 bin dolar seviyesine gerilediği krizde, FTX borsası arkasında binlerce mağdur bırakarak çöktü. Şirketin kurucu ortağı ve o dönemli CEO’su SBF istifa etti. SBF, kısa bir süre sonra tutuklandı ve dava süreci başladı.

Binance incelemesi yaparken FTX olayı büyük önem arz eder. FTX sonrası Binance’in de düzenleyici kurumlarla yaşadığı problemler, 2024 yılının en önemli kripto olayları arasında yer alır.

Binance İncelemesi ve Dikkat Çeken CZ Binance Twitter Paylaşımları 

Binance CEO’su CZ, pek çok kripto yöneticisinde olduğu gibi oldukça aktif bir X (Twitter) kullanıcısıdır. FTX krizi başta olmak üzere CZ, hemen her konuyu kişisel hesabından duyurur. CZ, sosyal medya paylaşımlarının şeffaflık çerçevesinde değerli olduğunu savunur.

FTX olayında da CZ, pek çok dikkat çeken Twitter paylaşımı yaptı. Bunlardan en önemlisi, FTX krizinden alınacak dersleri paylaştığı şu gönderiydi:

“1- Kendi tokeninizi asla teminat olarak kullanmayın.

2- Bir kripto işi yürütüyorsanız borç almayın. Sermayeyi verimli kullanın. Büyük bir rezerviniz olsun.” dedi.

CZ paylaşımda Binance’in hiçbir zaman kendi coinleri BNB’yi teminat olarak kullanmadığını ve asla borç almadıklarını da dile getirdi.

CZ’nin en önemli paylaşımlarından biri ise 21 Kasım 2023’teki istifa duyurusu oldu. Yerine CEO olarak Richard Teng’i bıraktığını belirten paylaşımda CZ, Binance CEO’luğu görevinden istifa ettiğini açıkladı. 

Changpeng Zhao’nun CEO görevinden istifa etmesinde, ABD’li düzenleyici SEC’e karşı yürüttüğü dava etkili oldu. CZ, kurucusu olduğu kripto para borsası devinin yöneticiliğini bırakarak kripto ekosisteminde kalmaya devam edeceğini söyledi.

Kripto varlıklar son derece değişken, düzensiz ve kontrolsüz bir yatırım ürünüdür. Yatırımlarınız risk altındadır.

Ankr Coin Nedir?

Kapsamlı bir Binance incelemesi yaparken karşımıza Ankr coin çıkar. Ankr coin, Ethereum alt yapısına sahip bir token projesidir. Merkeziyetsiz uygulamalar (dApp’lar) oluşturarak, düğümleri barındırarak ve staking ile blok zinciri verimliliğini artırmayı amaçlar.

Ankr Coin Nedir?

Web3 altyapısı ve zincirler arası staking DeFi platformu olan Ankr coin, dikkat çeken kripto para birimleri arasındadır. Projenin ana fikri, merkezi otoriteye ve aracılara olan ihtiyacı ortadan kaldırmaktır. 

2017 yılında CEO Changler Song’un kurduğu Ankr projesinin native tokeni ANKR token, Ethereum tabanlı bir kripto para birimidir. Token, platformda ödeme yapmak, zincir içi yönetişime katılmak ve sigorta sağlamak için kullanılır.

Ankr Binance İlişkisi Nedir? 

Ankr coin projesi, Binance ile ilişkisi sebebiyle ön plandadır. Binance Labs, merkeziyetsiz zincinler arası staking platformu ANKR’a 2022 yılında yatırım yapmıştı. Kripto şirketlerini desteklemeyi seven Binance Labs’in yatırımı sonrası Ankr coin yükselişe geçti.

Ankr coin yatırım açıklamasında Binance, Ankr’ın BNB Chain (BNB Zinciri) ve BNB Liquid Staking çözümlerine yaptığı katkılara yer verdi. Erigon ve Archive Node yükseltmelerinin, BNB ekosistemini desteklemeye yardımcı olduğu dile getirdi.

Binance’in risk sermayesi kolu ve hızlandırıcısı Binance Labs’in yatırım haberi sonrası ANKR coin hızlı yükseldi. O dönemdeki CoinMarketCap verilerine göre ANKR coin fiyatı, 24 saat içerisinde yüzde 42 civarında arttı.

Kripto varlıklar son derece değişken, düzensiz ve kontrolsüz bir yatırım ürünüdür. Yatırımlarınız risk altındadır.

Binance Delist Kararları

Kripto devi Binance incelemesi yaparken delist yani liste dışı bırakma kararlarına değinmek gerekir. Binance, 2022 yılında kapsamlı bir liste dışı bırakma uygulaması başlattı. Çok sayıda token Binance delist kararlarından nasibini aldı.

Binance borsası liste dışı bırakma kararlarına gerekçe olarak verimliliği gösterdi. Delist edilen işlem çiftlerinin beklenen yüksek standardı karşılayamadığını söyledi. Verimli bir alım satım ortamı oluşturmak için delist kararı aldığını vurguladı.

Listeden kaldırma duyurularına, Binance TR sayfasındaki destek bölümünden ulaşabilirsiniz. Neredeyse her gün bir yenisi eklenen Binance delist kararları için Destek Merkezi – Duyurular – Listeden Kaldırma bölümüne bakabilirsiniz. 

Binance vs Coinbase Pro Karşılaştırması

CoinMarketCap verilerine göre Binance, dünyanın en büyük kripto para borsasıdır. En büyük oluşu, rakipleri olmadığı anlamına gelmez. Global aksiyonlar ile Binance, birinciliği elde tutmak için sıkı çalışmak zorundadır.

Binance’in en dişli rakiplerinin başında Coinbase Pro gelir. Yazımızın bu bölümünde Binance vs Coinbase Pro karşılaştırması yaparak size daha detaylı bilgi verelim.

Binance Özellikleri Coinbase Pro Özellikleri
350+ kripto para desteği 250+ kripto para desteği
7/24 müşteri desteği  7/24 müşteri desteği 
Türk Lirası ile kripto satın almak mümkün Türk Lirası ile kripto satın almak mümkün değil
Günlük işlem hacmi 166.000 BTC civarı Ortalama hacmi 16.300 BTC
%0,1 Alıcı ve Yapıcı komisyon kesintisi %0,4 Alıcı, %0,6 Yapıcı komisyon kesintisi

Coinbase Pro ve Binance incelemesi tablosuna baktığımızda, Türkiye’deki kripto kullanıcılar için Binance borsasının daha fazla imkan sunduğunu görürüz. Pro’da kredi kartı ve P2P’den para transferi yapmak mümkün değildir. 

Coinbase Pro’da işlem yapmak için başka bir borsadan kripto satın alıp Coinbase cüzdanına transfer ederek işlem yapmanız gerekir. Binance TR ise, kullanıcılara kolay ve hızlı bir şekilde Türk Lirası ile işlem yapma imkanı sunar.

Kripto varlıklar son derece değişken, düzensiz ve kontrolsüz bir yatırım ürünüdür. Yatırımlarınız risk altındadır.

Binance Ücretleri ve Komisyonları

Bir borsayı incelerken en önemli özelliklerden birisi de listelediği kripto para birimlerinin sayısı kadar önemli bir husus olan işlem ücretleri ve komisyonlarıdır. Platformun talep ettiği tüm satın alım ve satım dışı ücretleri sizler için inceledik. 

Binance İşlem Ücretleri

Binance için bahsedeceğimiz ilk ana ücret tipi olan ticaret ücretlerinin büyük bir kısmını kripto para alım ve satımındaki spot ticaret ücretleri oluşturmaktadır. Platform işlem başına yalnızca %0.1’den başlayan bir yapıcı/alıcı modeli uygular. Belirli sayıda BNB sahibi olan yatırımcılar bu işlem ücretlerinden %25 daha uyguna faydalanabilirler. Binance incelemesi yaparken fark ettik ki bu oranlar rakip bahis sitelerine kıyasla çok daha iyidir. İşlem ücretlerinin düşük olmasına önem veriyorsanız Binance’yi tercih edebilirsiniz.

Binance, ayrı bir ücret yapısıyla gelen vadeli işlem ticareti de sunar. Bu kripto para borsası USD marjlı Vadeli İşlemler ve Kripto Para Marjlı Vadeli İşlem ürünlerine yatırımı kolaylaştırmak istemiştir. USDT ve BUSD gibi USD’ye sabitlenmiş varlıklarla bu işlemler gerçekleştirilir. 

USDT üzerinde USD marjlı Vadeli İşlem sözleşmesini incelediğimizde %0,02 – %0,04’lük bir yapıcı/alıcı ücreti geçerli olur. Öte yandan %0,01/%0,05’lik bir yapıcı/alıcı ücreti Token Marjlı Vadeli İşlemler için gördüğümüz en yüksek işlem ücret oranlarıdır. Binance ana cüzdanında BNB bulunduran yatırımcılar bu ücretler üzerinden de indirim kazanabilirler.

Binance alım ve satım olarak farklı kripto para çiftlerine erişmeye olanak sağlamak için bir Takas Farming özelliğine de sahiptir. Bir BSW/USDT likidite havuzu kullanırken kullanıcıların %0,0750’lik bir efektif ücret ödemesi gerekir.

Ücret Türü Ticaret Varlığı İşlem Ücretleri
Spot Ticaret  BTC %0.1
USD-M Vadeli İşlemler USDT %0.02/%0.04 – Yapıcı/Alıcı
Coin-M Vadeli İşlemleri Ticareti BNB %0.01/%0.05 – Yapıcı/Alıcı
Takas Farming BSW/USDT 0.0750% 

Binance İşlem Dışı Ücretler

Kullanıcılar Binance’de alım satım yapmanın ek ücretlere tabi olduğunu her zaman aklında tutmalıdır. Varlık satın alırken kullanıcılar birkaç ticari olmayan işlem ücreti ödemek zorunda kalabilirler. Kullanıcıların seçtiği ödeme yöntemine bağlı olarak ek bir ücret söz konusu olabilir.

Binance borsası kredi kartıyla kripto para birimi satın alımlarında %4,5 bir komisyon alır. İşlemi, Binance.com’a ait ve Türkiye kullanıcıları için özel açılmış olan https://www.trbinance.com/ üzerinden Türk Lirası olarak havale ve EFT ile yaparsanız işlem ücreti ödemenize gerek kalmaz. TR Binance üzerindeki mevduatlarınızı ana Binance.com hesabınıza ücretsiz aktarabilirsiniz.

Binance, kripto para birimi başına farklı bir para çekme işlem ücreti alır. BNB blok zincirinden BTC çeken kullanıcılar, 0,0000054 BTC bir işlem ücreti ödemek zorundadır. Bu, ortalama 0.10$ gibi bir ücrete tekabul eder.

Ücret Türü Kullanılan Varlık/Ödeme İşlem Ücretleri
İşlem ücretleri Kredi kartı %4,5
İşlem ücretleri TR Binance Havale/EFT Ücretsiz
Para Çekme Ücretleri BTC 0.0000054 BTC

Kripto varlıklar son derece değişken, düzensiz ve kontrolsüz bir yatırım ürünüdür. Yatırımlarınız risk altındadır.

Binance İncelemesi İle Platformun Özellikleri, Analizi ve Ticaret Araçları

Binance incelemesi sonuçlarına göre platform, alım satım yapmaktan çok daha fazlasını sunan bir borsadır. Kullanıcılar Binance kullanırken birden fazla özellik ve ticaret aracıyla karşılaşacaklardır. Binance’nin sunduğu en iyi özellikler ve araçlar aşağıda sizlere sunulur.

Takas Farming

Daha önceki bölümlerde Takas Farming ismini duymuştunuz. Bu özellik kullanıcılara birden fazla kripto para birimine erişim olanağı sağlamaktadır.

Binance Takas Farming farklı alanlarda ticaret yapma zorunluluğu olmadan döviz çiftleri arasında otomatik bir piyasa yapıcı modeli kullanır. Borsa kullanıcıların kripto para çiftlerini yatırmak ve takas etmek için anında erişebilecekleri bir likidite havuzuna sahiptir.

Takas Farming

Bu çiftler bir araya toplanır ve takas fiyatı canlı oranlarla belirlenir. Bu likidite havuzlarına erişim için rekabetçi ücretlerle Takas Farming özelliği kullanılır. Binance incelemesi makalemizde popüler borsalarda göremeyeceğiniz Takas Farming özelliği Binance’de yoğun ilgi gösterilir.

Marj ve Kaldıraç Ticareti 

Binance kripto para borsasında yatırımcılar marj ve kaldıraç ile işlem yapabilirler. Bu seçenekler Vadeli İşlem sözleşmeleri ile düzenlenmektedir ve dijital varlıkların gelecekteki fiyat hareketlerine işlem yapmak isteyen yetenekli yatırımcılar ve ileri düzey kullanıcılar için idealdir.

Binance’de alım satımlarda 20 kata kadar kaldıraç kullanma imkanınız vardır. Bu kâr olasılığını arttırırken para kaybetme olasılığını da arttırır. Marj ve kaldıraç ticareti yüksek risk toleransına sahip kişiler yönelmelidir.

Staking

Binance Earn sistemi ile yatırımcılar en iyi kripto para stake etme platformlarından birine sahip oluyorlar. Bu sistem yatırımcılar için pasif gelir elde etme fırsatı anlamına geliyor. Binance Earn kullanıcıların faiz karşılığında çeşitli kripto varlıklarını stake etmelerini sağlayan bir Binance aracıdır.

Mevcut stake seçenekleri arasında kilitli ve esnek olmak üzere iki adet opsiyon bulunmaktadır. Kilitli olan seçenekte belirli bir süre yatırımcılar kripto varlıklarını stake seçeneğinde kilitlerler. Bu daha fazla faiz getirisi anlamı taşır.

BTC’de esnek kripto staking kullanmak yatırımcılar için %0.5 – %5 arasında bir APY ödülü getirmektedir. Bu özellik kripto para biriminin fiyatından bağımsız olarak kripto varlıklardan pasif gelir elde etmek isteyen yatırımcılar arasında popülerdir.

Kullanıcılar altcoinlerin yanı sıra stabilcoinler ve DeFi platformlarına da stake ile yatırım yapabilmektedirler. Binance incelemesi yaparken fark ettik ki arayüzü gayet sadedir. Herhangi bir kripto para birimini stake etmeden ilgili dijital para birimini satın almanız yeterlidir. Ardından Binance Earn bölümünden birkaç tıklama ile kolayca stake etmeye başlayabilirsiniz. 

Binance Akademi

Binance yeni kullanıcılar ve acemi yatırımcılar için kripto para dünyasına ilişkin tüm araştırmaları, makaleleri ve bilgileri içeren dev bir çevrimiçi akademiye sahiptir. Araştırma kısmında trend olan haberlerin kurumsal düzeyde analizlerini görebilirken en iyi blok zincir projelerini de tanıma fırsatı bulabilirsiniz.

Binance Akademi

Kullanıcılar teknik analiz, NFT’ler, güvenlik önlemleri, öğretici videolar ve platformun kullanımına dair bilgileri de kolaylıklar bu bölümde bulabilirler. Akademi ile sağlanan kapsamlı araştırmalar ve kılavuzlar ücretsizdir. Binance incelemesi yaparken en sevdiğimiz özelliklerin başında bu bölüm gelmektedir. 

Binance Kopya Ticareti

Uluslararası ismiyle Copy Trading yeni başlayan kullanıcılar için kripto para yatırım portföylerini oluşturmaya başlarken kullanabilecekleri benzersiz bir araçtır. Binance kopya ticareti ile kullanıcılar profesyonel ve yüksek kazançlara sahip yatırımcıların işlemlerini tam olarak kopyalayarak yatırım yapma şansına sahiptir.

Binance’de ticareti nasıl kopyalayacaklarını arayan yatırımcılar için platform yatırımcıların emirlerini yürüten ve otomatik sistemlere sahip bir kopya ticareti sunmaktadır. Aylık olarak 50.000’den fazla kullanıcı bu özelliği kullanmaktadır ve 30 günlük işlem hacmi ortalama 350 milyon dolar seviyelerini geçmiştir.

Kripto varlıklar son derece değişken, düzensiz ve kontrolsüz bir yatırım ürünüdür. Yatırımlarınız risk altındadır.

Binance Hesap Türleri

Binance kullanırken yatırımcılar bu borsanın hitap ettiği farklı pazarlara ithafen birden fazla hesap türüne erişebilirler. Birlikte Binance incelemesi yaparken platformun bizlere sunduğu hesap türlerini de inceleyelim.

Binance Borsası

Binance borsası kullanıcıların kripto para birimlerine yatırım yapmak için erişebilecekleri önde gelen bir kripto ticaret platformudur. Desteklediği kripto para birimleri düzenli olarak güncellenmektedir. Spot ticaretin yanı sıra kullanıcılar farklı kripto para çiftlerine erişebilir, bunları dönüştürebilir ve işlem yaparken TradingView istatistiklerine de erişim sağlayabilirler.

Binance, yatırımcıların borsa içerisindeki üyeliklerine kripto para alıp göndermelerine olanak tanıyan en iyi P2P kripto para borsalarından biridir.

Vadeli İşlemler ve Türevler

Binance vadeli işlemleri ve türev ticaretini desteklemektedir. Birçok kripto para biriminde türev ürün sunar. Bu hesapla yatırımcılar vadeli işlem piyasasındaki açık pozisyonları temsil eden kaldıraçlı kripto para birimlerine erişim sağlarlar.

exchange the world

Türevlerin çoğu Binance’de kalıcı sözleşmeler olarak yer alsa da kullanıcılar üç aylık BTC sözleşmelerine de erişim sağlayabilir. Vadeli işlemler bölümünde tecrübeniz yok ise kaldıraçlı işlemler yapmanızı önermeyiz. Tercübeniz yoksa para kaybetme ihtimaliniz oldukça yüksektir. 

Launchpad

Binance Launchpad ile henüz piyasaya sürülmemiş proje ve kripto para birimlerini kullanıcılar tanıma fırsatı yakalarlar. Bu, erken dönemde kripto para birimlerine ve projelere yatırım yapma şansı doğurur. Birçok proje ve kripto para birimi için ilk halka arz olarak kullanılır. Launchpad ideal bir proje fonu yaratma alanı olarak görülür.

İlgili kullanıcılar satın almak istedikleri yeni kripto para birimi oranında BNB’yi uygulamaya kilitlemek zorundadırlar. Binance Launchpad BitTorrent, MATIC ağı ve WazirX gibi büyük projelerin çıktığı alan olarak göze çarpar. 

Binance kullanıcıları birden fazla kripto para birimini çevrimdışı olarak saklanmasına izin veren Binance cüzdanına sahiptir. Bunun dışında Binance NFT platformu da aktif olarak faaliyetlerini sürdürür. Binance incelemesi yaparken geçmişte minimum saldırıya ev sahipliği yapan platform olduğunu da belirtelim.

Kripto varlıklar son derece değişken, düzensiz ve kontrolsüz bir yatırım ürünüdür. Yatırımlarınız risk altındadır.

Binance NFT Pazar Yeri

Binance Web3 sektöründe milyonlarca kullanıcıya farklı alanlara ulaşma fırsatı tanıyan bir borsadır. Metaverse NFT projelerinin popülerliğinin gitgide artması ile Binance yatırımcıları için bir NFT pazar yeri yayınladı.

nft pazar yeri

Bu pazar yerindeki ana amaç NFT yaratıcılarını, sanatçıları ve kripto sektörü meraklılarını tek bir platformda buluşturmak olarak gözükmektedir. Binance NFT pazar yeri kullanıcılarına 3 temel ürün sunar:

  1. Etkinlikler: Küresel çapta ünlü sanatçıların oluşturduğu özel NFT’ler vardır.
  2. Pazar Yeri: Bu alanda kullanıcılar Binance platformunda mevcut olan NFT’leri alıp satabilirler ve NFT’lere teklif verebilir.
  3. Gizemli Kutu: Gizemli Kutu özelliği kullanıcılara sürprizlerle dolu bir NFT kutusuna erişme imkanı sunar ve her kutuda farklı özel ödüller bulunmaktadır.

Binance NFT pazar yeri günlük 42 milyon dolarlık bir hacimle 770’den fazla NFT koleksiyonuna ev sahipliği yapmaktadır.

Binance Cüzdanı

Binance iOS ve Android cihazlarda kullanılabilen Trust Wallet adlı kripto cüzdanlar arasından dijital cüzdana sahiptir. Kullanıcılar cüzdan ile birden fazla kripto para birimini depolayabilir. Cüzdanın farklı blok zinciri cüzdanlarına da desteği vardır. Kullanıcılar fonlarının kontrolünü cüzdan sayesinde kolaylıkla sağlayabilir.

kripto para cüzdan

Binance incelemesi sonucunda öğrendiğimize göre Wallet ile kullanıcılar, yerleşik dApp tarayıcısı ile blok zincir dApp’leri arasında etkileşim sağlayabilirler. Cüzdanda bulunan stake protokollerine de erişim şansı yakalayabilirler.

Bir BTC cüzdanı olmasının yanı sıra Trust Wallet ETH ekosistemindeki kripto para birimlerini destekler. ERC20, ERC721 ve BEP2 tokenleri ile çalışabildiğini de ekleyelim. Trust Wallet kullanıcıların NFT’lerini de saklayabileceği bir yapıya sahiptir.

Binance Ödeme Yöntemleri

Binance kripto para satın almak isteyen kullanıcılar için birden fazla ödeme seçeneğini destekler. Ödeme yöntemleri ikamet edilen ülkeye bağlı olarak yerel seçeneklere de sahiptir. Binance.com Türkiye’den ödeme yapacak kullanıcıları için aşağıdaki ödeme yöntemlerini kabul etmektedir:

  • Kredi Kartı (VISA ve MasterCard)
  • P2P
  • Wire
  • ACH

Bu ödeme metotları ana uygulama ve web sitesi için geçerlidir. Banka havalesi ve farklı yöntemler için Türkiye Binance kullanıcıları için TR Binance adında ana şirkete bağlı ayrı bir platform vardır. Binance TR ile platforma Türk Lirası olarak Havale ve EFT ile para gönderebilirsiniz. İlgili bankayı seçip menüde gerekli bilgilere erişim sağladıysanız bankanızın internet bankacılığı ve mobil bankacılık uygulamaları ile işleminizi gerçekleştirebilirsiniz.

Visa debit card

TR Binance doğrudan Binance.com ile bağlıdır ve buraya gönderdiğiniz ödemeleri ücretsiz şekilde ana binance.com hesabınıza dilediğinizde aktarabilirsiniz.

Binance Minimum Para Yatırma

Platform, minimum para yatırma konusunda ülkelere göre bazı değişik politikalara sahiptir. Binance TR uygulaması, TRY yatırma işlemlerinde en az 1 Türk Lirası para yatırmayı destekler.

Eğer kredi kartı ile Binance.com üzerinde işlem yapmak isterseniz bu minimum para yatırma limiti 300 Türk Lirası olarak güncellenmiştir.

Binance Para Çekme Süreleri

Binance incelemesi verilerine göre Binance.com üzerindeki varlıklarınızı doğrudan Türkiye bankalarına Türk Lirası ve ABD Doları cinsinden yollamanız mümkün değil. Mevcut bakiyelerinizi kripto para birimi olarak TR Binance hesabınıza göndermeniz gerekir. 

Fonlarınızı üyelik açıp üyeliğinizi doğruladığınız Binance TR hesabınıza yolladığınızda Türkiye banka hesaplarınıza çekmeniz çok kolay olacaktır.  Bu süre mesai saatleri içerisinde 1 ile 2 saat sürerken, EFT cinsinden para çekme talepleri hafta içi ertesi gün gerçekleşmektedir.

Binance.com doğrudan olmasa da TRY para çekme işlemleri için Türkiye kullanıcılarına AdvCash sistemiyle para yollayabilir. AdvCash hesabınız olması şarttır. Para çekme işlemlerinde, Advcash Cüzdanına gönderim için %1.5 komisyon ödemeniz gerekir. Advcash hesabınıza yaptığınız transferleri de yerel bankanıza uygulamanın web sitesi üzerinden %0,5 komisyon ödeyerek gerçekleştirebilirsiniz.

Kripto varlıklar son derece değişken, düzensiz ve kontrolsüz bir yatırım ürünüdür. Yatırımlarınız risk altındadır.

Binance Bonusları ve Promosyonları

Binance rakiplerinden sıyrılmak için kullanıcılarına çeşitli bonus ve ödül paketlerini sıklıkla sunmaktadır.

Referans Programı

Binance bir tavsiye programı sunarak kullanıcılarına ek ödüller vermektedir. Mevcut hesap sahibi yatırımcılar platforma getirdikleri yeni kullanıcılar üzerinden ödüller kazanabilirler. 

Bu ödüller birçok işlem ücretinde komisyon indirimleri olmakla birlikte platform bu oranları ayarlamanıza izin vermektedir.

BNB Token İndirimleri

Binance borsasının yerel kripto para birimi olan BNB ile platformda birçok işlemde indirim kazanma şansına sahip olursunuz. BNB bulunduran kullanıcılar spot alım satım ve marjin işlemlerde alım satım ücretlerinde daha az komisyon öderler.

Belirli sayıda BNB token sahibi kullanıcılar spot ticaret faaliyetlerinde %25 daha az ücret öderken marjin işlemlerde de %10’luk indirim kazanırlar. Binance incelemesi yaparken rakip Crypto.com’un CRO tokenine göre daha etkili olduğunu söyleyebiliriz. Platform hakkında detaylı bilgi almak için Crypto.com inceleme yazısına da göz atabilirsiniz.

Binance Demo Hesabı

Gerçek para birimleriyle yatırım yapmaya hazır hissetmeyen ve platformun kendisini denemek isteyen tüm kullanıcılar için Binance bir demo hesap sunmaktadır. Burası sanal bir borsadır ve gerçek borsadaki hareketleri aynı özellikler ve mevcut varlıklarla yansıtır.

Binance Demo Hesabı

Bu demo özelliği ile gerçek bir kazanç ve kayıp sağlamadan detaylı bir şekilde platformu deneme ve öğrenme şansı yakalayan kullanıcılar kripto para ticaretine daha hazır bir şekilde sektöre girebilirler. Binance demo hesabı sanal borsada ticaret yapabilmeleri için kullanıcılarına 10 BTC ve 100 ETH sanal para tahsil etmektedir.

Binance Müşteri Desteği

Dünyanın en çok kullanılan ve en büyük kripto para hacmine sahip olan borsası olarak Binance etkili bir müşteri hizmetleri departmanı kurmuştur. Kullanıcılar e posta değişiklikleri, şifre sıfırlama gibi taleplerden para yatırma sorunları, hesap erişim sorunlarına kadar Binance yardım merkezine çevrimiçi olarak erişebilmektedirler. Platform, 7/24 erişilebilen bir canlı sohbet seçeneğine sahiptir.

Binance Lisans ve Güvenlik

Binance incelemesi yazısında göründüğü kadarıyla platform, rakiplerine göre nispeten daha güvenli uygulamalar sunan bir borsadır. Platform birden fazla güvenlik önlemini entegre şekilde kullanır ve yatırım fonlarını korumak için yüksek güvenlik standartlarını takip eder. Kullanılabilir protokoller arasında katı oturum açma kriterleri mevcuttur. İki faktörlü doğrulama ve beyaz liste özellikleri de Binance üzerinde kullanılabilir durumdadır.

Binance geçmiş dönemlerde bazı düzenleyici problemlerle karşılaşmış olsa da birçok ülkede lisanslarını tam olarak almış durumdadır. Ülkemizde de BN TEKNOLOJİ A.Ş. olarak faaliyetlerini resmi bir şirket olarak sürdürmektedir ve yatırımcı işlemlerini buradan gerçekleştirmektedir.

Binance Kullanımı Yasal Olan Ülkeler

Binance dünya çapında 150’den fazla ülkede mevcuttur. Birçok ülke de kayıtlı şirket olarak da faaliyetlerini sürdürür. Türkiye’deki kullanıcıları için Binance TR adında ayrı bir uygulaması ve web sitesi mevcuttur.

Binance’den Kripto Para Nasıl Satın Alınır?

Binance incelemesi hakkında detaylı bilgi verdiğimize göre borsadan işlem yapmak isteyen yatırımcılar için Binance’den kripto para satın alma adımlarını anlatalım.

1. Adım: Binance Resmi İnternet Sitesini ve Mobil Uygulamasını Ziyaret Edin

Binance üzerinden işlem yapmak için resmi internet sitesini açın. “Kaydol” butonuna basın ve e-posta adresi ve telefon numarası ile hesap oluşturma adımlarını takip edin.

Hesap oluştururken referans kodu kullanarak, ömür boyu ekstra komisyon indirimlerinden faydalanabilirsiniz.

binance hesabı aç

2. Adım: KYC Doğrulaması Gerçekleştirin

Kripto para borsaları, yatırımcıların kimliğini tespit etmek için KYC doğrulaması protokolünü zorunlu tutar. KYC doğrulaması için kimlik kartının fotoğrafı gereklidir. Normal şartlar altında veriler kripto para borsasında tutulur. Terör gibi eylemler harici bu bilgiler devlet kurumlarıyla paylaşılmaz.

Binance KYC doğrulaması 5-10 dakika sürer. Onay süreci yapay zeka kontrolündedir ve insan müdahalesi söz konusu değildir. Bu aşamada problem yaşarsanız Binance müşteri hizmetleri ile iletişime geçebilirsiniz.

3. Adım: Para Transferi Yapın

Kayıt olup Binance incelemesi yaptıysanız dilediğiniz para transferi yöntemini seçebilirsiniz. EFT ve Havale seçeneği sadece Binance TR’de geçerlidir. Transfer işlemi sonrası TR hesabınızdan Global hesaba komisyon ücreti ödemeden bakiye transferi yapabilirsiniz.

4. Adım: Kripto Satın Alın

Binance TR kontrol panelinde Türk Lirası yerine Tether (USDT) ile işlem yapmak için TRY/USDT işlem çiftini seçin. Dönüştürme işlemi sonrası hangi kripto para birimini satın almak istiyorsanız onu seçerek işleme devam edin.

Kripto varlıklar son derece değişken, düzensiz ve kontrolsüz bir yatırım ürünüdür. Yatırımlarınız risk altındadır.

Sonuç

Bu yazımızda detaylı bir şekilde dünyanın en büyük kripto para borsası konumundaki Binance incelemesi konusunu işledik. Binance’in özelliklerini ve Binance TR güvenli mi gibi soruların yanıtlarını paylaştık.

Kripto analiz platformlarına göre Binance, dünyanın en büyük ve popüler kripto para borsasıdır. Kripto çeşitliliği, güvenlik, verimlilik ve hız açısından yatırımcılara büyük avantaj sağlar. Siz de hızlı ve kolay bir şekilde Binance borsasında kripto satın alma işlemi yapabilirsiniz.

Sık Sorulan Sorular

Binance Türkiye güvenilir mi?

Binance kullanmak yasal mı?

Binance günlük ne kadar para çekilir?