Coinbase, kripto para alım-satım platformları arasında dünyanın en önde gelen isimlerinden birisidir. Bu sektörde rekabet her ne kadar diş dişe olsa da Coinbase müşterilerine sunduğu kaliteli ve güvenilir hizmetlerle yerini sağlamlaştırmıştır. Aynı zamanda halka arzını da çok uzun zaman önce gerçekleştiren bu firma, “Super Bowl” devre arasında reklam vererek tüm dünyanın dikkatini üzerine çekmeyi başarmıştır. Biz de bu makalemizde San Francisco çıkışlı Coinbase şirketini inceleyeceğiz. O halde gelin şimdi Coinbase inceleme yapacağımız bu makalede platformun hangi yönlerine bakacağımızı açıklayalım.
İncelememizi yaparken firmanın sunduğu hizmetleri, kestiği komisyon ücretlerini, rakiplerine oranla artılarını ve eksilerini inceleyeceğiz ve bir kripto yatırımcısının aklındaki tüm soru işaretlerini gidermeye çalışacağız.
Artıları: Eksileri:Coinbase Platformunun Artıları ve Eksileri (Kısa Bir Bakış)
Kripto para birimlerine yatırım yapmak büyük risk içerir. Kendi öz araştırmanızı yapıp dijital para satın aldığınızdan emin olun.
Coinbase’deki Takas Edilebilir Varlıklar
Makalemizde ele alacağımız ilk inceleme konusu Coinbase listesi üzerinden işlem yapabileceğiniz takas edilebilir varlıkların neler olduğu olacaktır. Ardından detaylı olarak genel yönlerine bakarak Coinbase incelemesi yapacağız.
Kripto Coinler
Coinbase platformunda 200 adetten fazla kripto coin bulunmaktadır. Bu coinlerle işlemlerinizi dilediğiniz gibi gerçekleştirmeniz mümkündür. Piyasadaki önemli coinler olan Bitcoin ve Ethereum gibi coinlerin yanı sıra Dogecoin ve benzeri olan meme coinler de platformda mevcuttur.
Platformda 200’den fazla coinin bulunması tüm ülkeler için geçerli değildir. Bölgesel anlaşmalar gereğince her ülkede aynı sayıda coinin ticareti mümkün olamamaktadır. Ancak Coinbase’de, Türkiye üzerinde bulunan 229 kripto coin sayesinde böyle bir uygulamaya maruz kalmadan ticaret işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz. Bu belirtmiş olduğumuz kripto adeti sabit değildir yani bu makaleyi okuduğunuz tarih itibarıyla sayı artış ya da düşüş gösterebilir.
Coinbase platformunda kripto coinleri alıp satabileceğiniz gibi ‘’staking’’ işlemlerinizi de gerçekleştirebilirsiniz. Bu opsiyon hakkında fikri olmayan kullanıcılar için bir çeşit faiz sistemi olan Staking, kripto yatırımlarınızı borsada tutma sözünüz karşılığında size ekstra kazanç getirme mantığıyla çalışır. Yatırımcı için çok daha az risk içeren bu sistem sayesinde pasif gelir elde edebilirsiniz. Staking işlemine 1$ gibi düşük bir ücretle giriş yapma imkanınız da bulunmaktadır. Bu sayede sistemin işleyişini daha hızlı bir şekilde görebilirsiniz.
Coinbase platformunu diğer kripto para platformlarından ayıran en önemli özelliklerinin başında bünyesinde bulunan eğitim içerikleridir. Sitede bulunan eğitim bölümü sayesinde, örneğin Staking konusunda hiçbir bilginiz olmasa bile, yatırımlarınızı doğru bir şekilde yapabilirsiniz.
Kripto para birimlerine yatırım yapmak büyük risk içerir. Kendi öz araştırmanızı yapıp dijital para satın aldığınızdan emin olun.
Nitelikli Fikri Tapular (NFT)
Türkçe açılımıyla “Nitelikli Fikri Tapular” olarak adlandırılan NFT’ler, günümüz dünyasında yatırımcılar için en gözde yatırım araçlarından biri olmayı başardı. 2026 yılında 147 milyar dolarlık bir hacme sahip olması beklenen NFT’ler, Coinbase platformunda da takas edilebilir varlıklar arasında yer almaktadır. İçinde bulunduğumuz yıl satın alabileceğiniz en iyi NFT’ler neler olduğunu merak ediyorsanız ilgili makalemizi okuyabileceğinizi de belirtelim.
Coinbase inceleme ve analizi yaparken fark ettik ki NFT platformunun arayüzü gayet sade ve anlaşılırdır. Yani, daha önce hiç NFT satın almadıysanız bu platform üzerinden kolayca satın alabilirsiniz.
Platform, kullanıcısına sunduğu imkanlar sayesinde NFT yatırımı yapmayı bir hayli kolaylaştırıyor. Bu sayede kullanıcılar sahip oldukları kripto cüzdanları aracılığıyla kolaylıkla NFT satın alabiliyorlar. Böylece ekstra bir işlem veya belgeye ihtiyaç duyulmuyor. Henüz Beta aşamasında olan Coinbase NFT pazarı ilerleyen süreçte daha da genişleyecek gibi gözüküyor.
Türev Piyasaları
Coinbase platformunun sunduğu imkanlardan biri de türev piyasalarıdır. Türev piyasaları ‘’bir veya bir grup kripto varlığından türetilen bir değere sahip iki veya daha fazla taraf arasında yapılan bir finansal sözleşmedir’’. Coinbase üzerinden de Bitcoin, Bloomberg US Large Cap Index gibi alanlarda işlem yapabilirsiniz.
Coinbase İşlem Ücretleri ve Komisyonları
Bir kripto para borsası incelerken dikkat etmeniz gereken en önemli konulardan biri işlem ücretleri ve komisyon oranlarıdır. Çünkü yüksek işlem ücretleri kâr oranınızı düşürebilir. Her ne kadar borsalar gelirlerinin büyük çoğunluğunu bu ücretlerden elde etseler de, kullanıcıyı mutlu edebilmek adına bu ücretlerin makul düzeyde olması önemli bir yer tutmaktadır. Coinbase inceleme ile ilgili bu makalede elbette komisyon oranlarını öğrendik ve tablo olarak açıkladık.
Kripto Alım Satım Ücretleri
Coinbase işlem ücretleri kullanıcının ticaret hacmine göre belirlenmektedir. İşlem hacmi arttıkça kullanıcıdan alınacak işlem ücreti düşmektedir. Böylece kullanıcılar daha yüksek hacimli işlemler yapmaya yönlendirilmektedir. Örneğin işlem hacmi 0-10.000$ arasında olan kullanıcılar alıcı durumunda 0,6, yapıcı durumunda ise 0,4 oranında bir komisyon oranı ile karşı karşıya kalmaktadır. Platformda uygulanan komisyon oranları aşağıdaki listede yazıldığı gibidir.
Fiyat Aralığı
Alıcı Oranı
Yapıcı Oranı
0-10k$
%0,60
%0,40
10k-50k$
%0,40
%0,25
50k-100k$
%0,25
%0,15
100k-1m$
%0,20
%0,10
1m-20m$
%0,18
%0,08
20m-100m$
%0,15
%0,05
100m-300m$
%0,10
%0,02
300m-500m$
%0,08
%0
500m$+
%0,05
%0
Coinbase platformunda işlem ücretleri ve komisyonlar yüksek geliyorsa bundan kurtulmak adına “Coinbase Pro” hesabı oluşturabilirsiniz. Ücretsiz şekilde oluşturabileceğiniz Coinbase Pro hesabıyla daha düşük ücretlendirmeden yararlanabilirsiniz. Ancak Pro kullanmanız durumunda daha karmaşık bir arayüz ve kullanımı daha zor olan bir uygulamayla karşılaşacaksınız.
NFT Alım Satım Ücretleri
Coinbase platformu NFT dünyasına yeni giriş yaptı. Daha önceden de belirttiğimiz gibi henüz Beta aşamasındadır. Coinbase ise daha çok kullanıcı çekmek için belirli bir süreliğine herhangi bir işlem ücreti talep etmiyor. Bu sayede kullanıcılar NFT işlemlerinde ekstra bir ücret ödemek zorunda kalmıyor.
Türev Piyasası Takas Ücretleri
Türev işlemlerinde uygulanacak ücretler seçtiğiniz ürüne göre değişkenlik göstermektedir. En çok kullanılan ürün olan Bitcoin üzerinden konuşacak olursak, işlem başına 0,10$ tutarında bir ücret alınmaktadır. Pro hesap sahipleri 0,07$ tutarında bir ücret öder.
Coinbase (Takas Dışı) Ücretlendirme Politikası
Kripto varlıklar üzerinden yaptığınız takaslardan alınan ücretler dışında da belli başlı bazı ücretlendirmeler (para yatırma-çekme, depozito vb.) vardır. Coinbase inceleme makalemizin bu bölümünde bahsi geçen ücretlendirmeleri inceleyeceğiz.
Depozito Ücreti
Coinbase, Amerika kullanıcılarından 10$ tutarında bir depozito ücreti talep etmektedir. Ülkemizin de bulunduğu Avrupa kıtası için ise bu ücret 0,15 Euro bu da yaklaşık 3 Türk Lirasına karşılık gelmektedir.
Para Çekim Ücretleri
Coinbase üzerinden paranızı çekmek isterseniz işlem başına yaklaşık 3 Türk Lirası gibi bir kesintiyle karşı karşıya kalırsınız. Coinbase diğer kripto para platformlarına kıyasla çekim ücretlerini daha yüksek tutmaktadır. Bu da yine daha yüksek hacimli işlemler yapılmasını sağlamak adına yapılan bir durumdur.
İnaktiflik Cezası
Bazı kripto para platformlarında bulunan bu cezalandırma, uzun süre boyunca hiçbir işlem yapmamanız durumunda karşımıza çıkmaktadır. Ancak Coinbase platformunda böyle bir ücretlendirme yoktur.
Tür
İşlem Ücreti (Kesinti)
Para Yatırma
10$ (Wire)
Para Çekme
25$ (Wire)
İnaktiflik
Kesinti uygulanmaz
Coinbase Kullanıcı Dostu bir Platform mu?
Coinbase kullanımı gayet kolay bir siteye sahiptir. Sitede bulunan “navigasyon çubukları” sayesinde kolaylıkla aradığınızı bulabilirsiniz. Standart bir yatırımcının ihtiyacı olan her şey hali hazırda sitenin ana sayfasında bulunduğu için siteye ilk girişinizde bile gayet kolayca uyum sağlayabilirsiniz. Bunun yanı sıra eğitim sekmesinden de sitenin detaylarını kolayca öğrenebilirsiniz.
Coinbase kullanıcı dostu olmak için çok çaba sarf eden bir firmadır. Bu sebeple de sitesini gayet basit ve anlaşılır tutmuştur. Tabii ki bu durum yeni başlayan kullanıcılar için geçerlidir. Eğer tecrübeli bir yatırımcı iseniz bu basitlik hoşunuza gitmeyebilir. Tam olarak bu noktada Coinbase, her yatırımcıyı tatmin etmek için kullanıcılarına Pro hesabı sunmaktadır.
Profesyonel kullanıcılara ücretsiz biçimde sunulan Coinbase Pro, firmanın ana sitesinin aksine daha karmaşık bir arayüze sahiptir. Profesyonel yatırımcılar ihtiyaç duyduğu tüm araçlara sahip olan sitede birçok grafik ve tablo bulunmaktadır. Bunların dışında sitede sunulan teknik analizler de yatırımcılar için yardımcı konumdadır.
Günümüz dünyasında bir firmanın yalnızca internet sitesi üzerinden hizmet vermesi kabul edilemez bir durumdur. Coinbase de bu sebeple hem iOS hem de Android işletim sistemlerinde çalışan bir mobil uygulamaya sahiptir. Bu mobil uygulama sayesinde kullanıcılar kripto yatırımları kolaylıkla takip edebilmektedirler. Uygulama hem standart Coinbase için hem de Coinbase PRO için mevcut durumdadır.
Kripto para piyasaları gibi kullanıcısına bir hizmet sunan platformların kullanıcı dostu olmasındaki en önemli kriterlerden biri de müşteri hizmetleridir. Coinbase sahip olduğu 100 milyondan fazla müşterisine 7 gün 24 saat aktif halde bulunan bir müşteri destek hattı sağlamaktadır. Böylelikle karşılaşacağınız herhangi bir problemi anında çözüme kavuşturulur ve çok hızlı değişkenlik gösteren kripto piyasasında zarar etmeden işlem yapabilirsiniz.
Coinbase platformunun kullanıcısına sunduğu en büyük imkan ise eğitim videolarıdır diyebiliriz. Kripto dünyasıyla ilgili hiçbir bilginiz olmasa bile bu videolar sayesinde kendinizi eğitebilir ve yatırım yapmaya başlayabilirsiniz.
Tüm bu saydığımız özellikler göz önünde bulundurulduğunda Coinbase için kullanıcı dostu ve yeni kullanıcılar için ilgi çekici bir platform diyebiliriz.
Coinbase İçerikleri, Analiz & Takas Araçları
Coinbase üzerinden Bitcoin ve diğer kripto coinleri alıp satabilmenizin yanı sıra başka işlemler de yapabilir ve bu sayede kazanç elde edebilirsiniz.
Coinbase Earn
Coinbase üzerindeki en sevilen kazanç sistemlerinin başında öğrenme ödülleri gelmektedir. Ücretsiz şekilde dahil olabileceğiniz kripto para eğitimlerini başarıyla tamamlar ve devamında size sunulan sınavı geçebilirseniz çeşitli ödüller kazanabilirsiniz. Bu stabil bir kazanç mekanizması olmasa da kullanıcıyı hem eğiten hem de ücretsiz şekilde kazanç sağladığı için çok sevilen bir özelliktir.
Öğrenme ödüllerini kazanmak için yapmanız gereken tek şey Coinbase hesabı oluşturmak ve ardından ana sayfanızda bulunan ‘’Öğrenme Ödülleri’’ sekmesine tıklamak olacaktır. Ardından eğitiminizi tamamlayabilir ve ödülünüzü alabilirsiniz.
Staking
Daha önceden de belirttiğimiz gibi, bir çeşit faiz sistemi olan kripto staking, kripto yatırımlarınızı borsada tutma sözünüz karşılığında size ekstra kazanç getirme mantığıyla çalışır. Yatırımcı için çok daha az risk içeren bu sistem sayesinde kendinize pasif gelir elde edebilirsiniz. Coinbase üzerinde birçok coinle bu işlemi gerçekleştirebilirsiniz. Örneğin Ethereum veya Tezos kullanabilirsiniz.
Staking işlemi pasif gelir elde etmek için çok iyi bir yatırım aracı olsa da Coinbase rakiplerine oranla daha düşük bir yıllık faiz getirisi sunmaktadır. Dolayısıyla bu alanda rakiplerinin gerisinde kalmış ve kullanıcılarını üzmüştür.
Her bir coinin yıllık getirisi farklı olsa da Coinbase üzerinde alabileceğiniz en yüksek yıllık faiz getirisi görselde de görüldüğü gibi %5,75 oranındadır. Sektördeki en büyük rakibi Binance ise %100 oranında bir geri dönüş vaat etmektedir.
Alım Satım Araçları
Detaylı Coinbase inceleme makalesi hazırlarken en gözümüze çarpan özellik araçlar bölümü olduğunu itiraf edelim. Bu platformun en büyük özelliği her kesimden kullanıcıya hitap edebilmek için iki farklı uygulama sunmasıdır. Henüz yeni başlamış ve grafik okuma, analiz takip etme veya karmaşık sayılarla uğraşmayacak olan kullanıcılar standart uygulamayı kullanabilir ve işlemlerini basitçe gerçekleştirebilirler. Ancak tüm bu araçları kullanmayı bilen ve yatırımlarında derinlemesine incelemeler yapan yatırımcılar Pro uygulamasını kullanıp Fibonacci serilerinden canlı ve hareketli tablo takip sistemleri gibi birçok özelliğe ulaşabilirler.
Sunulan inceleme ve analiz araçları genellikle ileri düzeye hitap ediyor olsa da isteyen kullanıcılar standart uygulama üzerinden de bu araçlara kolaylıkla ulaşabilmektedir.
Nakit Avans Sistemi
Borç para verme sistemleri son dönemde ön plana çıkmaya başladı. Özellikle içinden geçtiğimiz ekonomik kriz dönemlerinde birçok yatırımcı yatırımlarını bozdurup günlük borçlarını kapatmak için harcıyorlar. İşte Coinbase bu ihtiyaca cevap vermek için kullanıcılarına nakit avans sistemi sunuyor.
Nakit avans sistemi temelde sahip olduğunuz yatırımlarınızı teminat olarak göstererek borç para alabilmenizi sağlayan bir sistemdir. Bu sistem üzerinden 1 milyon dolar tutarında bir borç bile alabilirsiniz. Ancak bu borç alacağınız tutar hesabınızdaki Bitcoin tutarının %40 oranını geçemez.
Geri ödeme sırasında ise yıllık %8,75 oranında bir faiz uygulanır. Bu ödeme sürecinde ise Coinbase yatırımcısına çok fazla kolaylık sunmaktadır. Minimum 10 dolar üzerinden belirleyebileceğiniz ödeme taksitleriyle bu borcu kapatabilirsiniz. Bunun yanı sıra kendi belirleyeceğiniz ödeme takvimiyle de zor duruma düşmeden bu borçtan kurtulabilirsiniz.
Bu avans sisteminin bir diğer kullanım amacı ise kripto varlıkların alım satımında uygulanan vergiden sakınmaktır. Sahip olduğunuz Bitcoinleri ek vergiler ödemeden nakite çevirmek için bu özelliği kullanabilir ve ekstra kayıp yaşamadan bu süreci atlatabilirsiniz.
Ancak bu özellik, henüz deneme ve geliştirme aşamasında olduğu için yalnızca 22 Amerikan eyaletinde kullanıma sunulmuştur. Sistemin devamında ise tüm Coinbase kullanıcılarına sunulması planlanmaktadır.
Coinbase Hesap Türleri
Coinbase üzerinden hesap oluştururken platform size üç seçenek sunmaktadır. Bunun ilki ve en çok kullanılanı bireysel hesaptır. Bireysel hesap sayesinde tüm işlemlerinizi kolay bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz. Bir diğer hesap türü ise işletme hesabıdır. Bu hesaba sahip olabilmek için bir işletme sahibi olmanız gerekmektedir. Vergilendirme açısından avantaj sunan bu hesap, Coinbase tarafından başka avantajlarla da desteklenmektedir. Bir diğer hesap türü ise geliştiriciler için sunulan hesaptır. Bu hesap yalnızca kripto varlık geliştiricileri tarafından kullanılmaktadır.
Şu anda genel olarak bu üç hesap türü olsa da Coinbase özel müşterilerine gizli hesaplar da oluşturmaktadır. Bu hesaplar yalnızca o yatırımcıya özel özelliklerle donatılan ve ihtiyaca yönelik hizmet sunan hesaplardır.
Coinbase Mobil Uygulama İncelemesi
Kripto para piyasaları için mobil uygulama en önemli alanların başında geliyor. Sorunsuz çalışan, akıcı, arayüzü anlaşılır olan bir uygulama kripto para platformunu rakiplerinin önüne geçirebilir. Coinbase de bu sebepten ötürü mobil uygulamasına çok büyük bir önem vermektedir.
Hem iOS hem de Android işletim sistemine sahip olan mobil cihazlarda çalışabilen uygulama sayesinde yatırımcılar istedikleri yerde, istedikleri anda yatırımlarını kontrol edebilir ve alım satım işlemlerini kolaylıkla gerçekleştirebilirler. Sitede yapılabilecek tüm işlemler mobil uygulama üzerinden de yapılabilmektedir.
Mobil uygulama üzerinden müşteri temsilciyle de iletişim kurabileceğinizi aktaralım. Böylece, yaşanması muhtemel sorunların önüne kolayca geçilebilir.
Coinbase mobil uygulaması ülkemizde de sorunsuz şekilde kullanılabilmektedir. Ancak uygulama henüz Türkçe dil desteği sağlamamaktadır. Dolayısıyla mobil uygulamayı kullanmak isterseniz yabancı bir dil üzerinden işlemlerinizi gerçekleştirmek zorunda kalırsınız. Coinbase inceleme yazısı hazırlarken mobil kısmında fark ettiğimiz en büyük eksiklik dil problemi oldu. Eğer yabancı diliniz yoksa site üzerinden Türkçe olarak işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz.
Sizde yükselmesi gereken en iyi kripto paralar nelerdir yazımızdaki kazanç fırsatlarına bakabilirsiniz.
Coinbase NFT Pazarı
NFT’ler piyasaya girdikleri günden bu yana yatırımcılar için en çok tercih edilen yatırım araçlarından biri olmayı başardılar. Özellikle ünlülerin yoğun ilgi gösterdiği bu ürünler kısa sürede tüm dünyayı etkisi altına almayı başardı.
Coinbase de bu piyasaya girdi ve kullanıcılarının bu üründen faydalanmasını sağladı. Ancak henüz Beta sürümünde olan bu pazar kısa süre içinde tam haline ulaşacak ve önemli bir NFT pazarı haline gelecektir. (belki de bu makaleyi okuduğunuz gün itibarıyla gelmiştir) Şu an için Doodles ve Thing and Akutars gibi seriler bulunan pazarın en önemli özelliği ise herhangi bir işlem ücreti talep etmiyor olmasıdır. Kısa süreliğine geçerli olan bu durum Coinbase’nin daha fazla yatırımcı çekmek için uyguladığı bir taktik olarak görülmektedir.
Coinbase Cüzdanı
Bir kripto para platformunun en temel bileşenlerinin başında kripto cüzdanı gelmektedir. Coinbase Wallet bu kripto cüzdanı mümkün olabilecek en fonksiyonel hale getirmek için çabalıyor. Yalnızca sanal bir cüzdan olmaktan çıkarıp kullanıcıların günlük hayatta kullanabileceği ve kripto işlemlerinde, NFT alımlarında kullanacakları bir forma sokmak firmanın en büyük hedeflerinden biridir.
Coinbase Ödeme Metotları
Coinbase kullanıcılarına birden fazla ödeme yapma metodu sunmaktadır. Coinbase inceleme makalemizde bu mevcut yolların neler olduğunu sizler için derledik.
Banka Kartıyla (Havale)
Coinbase hesabınıza banka kartınız üzerinden havale yaparak yükleme yapabilirsiniz. Yapacağınız bu yükleme, bankanızın anlaşmasına ve yoğunluğa bağlı olarak en geç 1-3 gün içerisinde hesabınıza yüklenecektir. Eğer yüklü miktarda bir ödeme yapacaksanız bu yöntemi kullanabilirsiniz.
Kredi Kartıyla
Yatırımcılar kredi kartı üzerinden yükleme ve ödeme alma işlemlerini gerçekleştirilebilir. Banka kartının aksine kredi kartıyla yapacağınız işlemler anında hesabınıza yansıyacaktır. Ancak bu işlem sırasında %2,5 oranında bir kesintiye uğrarsınız.
PayPal
Eğer bir PayPal hesabınız varsa işlemlerinizi bu kanalla da yapabilirsiniz. Ancak ülkemizde PayPal kullanım dışı olduğu için bu yöntemi kullanmak mümkün olmayabilir. Eğer yine de risk alıp Türkiye’den PayPal kullanarak para transferi yapmak istiyorsanız bazı yöntemlerin mevcut olduğunu belirtelim fakat bu işlem elbette yasal değildir.
Apple Pay ve Google Pay
Coinbase ödemelerinizi Apple Pay veya Google Pay üzerinden de yapabilmeniz mümkündür. Yine anlık olarak hesabınızda görüntüleyebileceğiniz bu ödemeler, yalnızca kripto coin alımlarında kullanılabilirler.
Coinbase Minimum Para Yatırma Tutarı
Coinbase, yatırımcıların istediği kripto para birimini satın alabilmesi için alt sınırı 25$ olarak belirlemiştir. Ancak platform, yatırımcılara bir yatırımcının hesabını doğrulayabilmesi için en az 50$ yatırmalarını tavsiye ediyor. Yatırımcılar, bir banka havalesi yapmanın 10$’lık bir ek ücrete tabi olacağını akılda tutmalıdır, bu nedenle minimum tutar olan 25$ değerinde kripto satın almak istiyorsanız 50$ para transferi yapmanızı öneririz.
Coinbase Para Çekme
Coinbase’den para çekmek, fonların bir yatırımcının hesabına yansıması için yaklaşık 3 ila 5 iş günü sürecektir. Banka havalesi ise 1 ila 3 iş gün arası sürer. Paypal ve Instant Cashout yoluyla para çekme işlemleri ise anında gerçekleşir.
Coinbase Bonus ve Promosyonları
Coinbase inceleme ve tanıtımına yer verdiğimiz bu makalede fark ettik ki platform, rakip kripto borsalarına nazaran oldukça rekabetçi bir konumda olduğunu söyleyebiliriz. Temel olarak sahip olduğu sistem, sizin bir arkadaşınıza Coinbase’yi önermeniz ve onun da hesap açarak işlemlere başlamasıdır. Bunun sonucunda hem siz hem de önerdiğiniz arkadaşınız 10$ bonus kazanırsınız. Bunun yanı sıra önerdiğiniz yatırımcının yaptığı satın alımların %10 oranında bir kısmı yine size promosyon olarak yansıtılmaktadır.
Coinbase Demo Hesabı
Bazı kripto para platformlarında bulunan deneme amaçlı demo hesapları Coinbase’de bulunmamaktadır. Bunun yerine kullanıcılar eğitim sekmesi üzerinden giriş düzeydeki eğitimlerini alabilirler. Coinbase inceleme ve analizini yaparken demo özelliğini oldukça beğendiğimizi de ekleyelim. Eğer hiç kripto yatırımı konusunda hiç tecrübeniz yok ise Demo özelliğini denemenizi şiddetle öneririz.
Coinbase Müşteri Hizmetleri
Kripto para piyasalarında müşteri hizmetlerinin anlık destek sağlaması çok önemlidir. Coinbase de bu alanda önde gelen firmalarından biri olmayı başarmıştır. Çok sayıda çalışanı sayesinde yatırımcılar uzun süre beklemek zorunda kalmadan müşteri hizmetlerine bağlanıp sorunlarını çözebilmektedir. Bu hizmet 7/24 ulaşılabilir haldedir.
Coinbase’nin Lisans ve Güvenliği
Coinbase Avrupa kıtasındaki genişleme faaliyetleri doğrultusunda İspanya, İtalya, İsviçre ve Fransa’da kripto alım satımı yapabilmek için çeşitli girişimlerde bulunmaktadır. Aynı zamanda Amerika’da 45 eyalette de lisansa sahiptir.
Güvenlik konusu Coinbase platformunun en önem verdiği konulardan biridir. İki adımlı doğrulama sistemiyle korunan hesaplar, yatırımcıların aklında hiçbir soru işareti bırakmayacak güvenliktedirler. Aynı zamanda kripto varlıkları çevrimdışı olarak saklayarak herhangi bir siber saldırıya karşı da önlemlerini almış durumdalar.
Coinbase’nin Kullanıldığı Ülkeler
Coinbase başta Amerika olmak üzere 100’den fazla ülkede aktif olarak kullanılabilir durumdadır. Coinbase Türkiye aktif olarak yüz binlerce kullanıcıya sahip olsa da, bölgesel anlaşmalar gereğince her ülkede aynı hizmet sağlanamamaktadır. Ancak Amerika’da tam fonksiyonlarıyla kullanılan Coinbase yakın zamanda tüm ülkelerde tam fonksiyon çalışmayı planlamaktadır.
Bu arada dilerseniz En İyi Türk Kripto Para Borsaları yazımıza da göz atabilirsiniz.
Coinbase Üzerinden Nasıl Alım İşlem Yapılır?
Coinbase üzerinden işlem yapmak çok kolay. Detaylı Coinbase inceleme ve analizini yaptığımıza göre makalemizin bu bölümünde size adım adım bu işlemi göstereceğiz.
1. Adım: Bir Hesap Oluşturun
Coinbase resmi sitesine gidin ve Kayıt Ol simgesine tıklayın. Ardından kullanıcı adınızı, şifrenizi ve mail adresinizi girin. Şifrenizi belirlerken belirtilen güvenlik standartlarına uygun olmasına dikkat edin. Ardından telefon numaranıza gelen şifreyle iki adımlı doğrulamayı tamamlayın.
2. Adım: Ödeme Yapın
Hesabınızı açtıktan sonra ’’Ödeme Yöntemi’’ butonuna tıklayın ve ödeme yapmak istediğiniz kartın bilgilerini girin. Ardından yatırmak istediğiniz tutarı belirleyin ve işleminizi tamamlayın.
3. Adım: Yatırım Yapmak İstediğiniz Coini Seçin
Arama sekmesi üzerinden yatırım yapmak istediğiniz coini bulun. Yatırım yapmak istediğiniz miktarı belirleyin ve satın alın.
Satın alma işlemi yapmak için seçtiğiniz coinin miktarını belirleyip ekranda çıkan kare kod aracılığıyla da ödeme yapıp alım işleminizi kolaylıkla gerçekleştirebilirsiniz.
4. Adım: Kripto Para Satın Alın
Kullanıcıların yapması gereken son şey, satın alınacak Bitcoin miktarını girip ‘Bitcoin Satın Al’ butonuna tıklamaktır.,
Coinbase Üzerinden Nasıl Satış İşlem Yapılır?
Tıpkı satın alma işlemi gibi satış sırasında da satmak istediğiniz coini ve miktarı seçip sat butonuna basarak satış işleminizi gerçekleştirebilirsiniz.
Coinbase Piyasadaki En İyi Platform mu?
Coinbase inceleme rehberimizdeki son başlık olarak sektördeki diğer popüler kripto para borsaları ve Coinbase arasındaki farklılıkları inceleyeceğiz.
Kripto varlıkların giderek daha yaygınlaşmasıyla birçok kripto para platformu kullanıma sunuldu. Coinbase de bunlardan biri olarak piyasadaki yerini aldı. Sektördeki diğer rakiplerine oranla sahip olduğu 200’den fazla en iyi altcoinler bu alanda en önde gelen platformlardan biridir. Fazla coine sahip olan platformlar her zaman daha fazla yatırımcıyı kendisine çekme potansiyeline sahiptir.
Coinbase sahip olduğu iki farklı platformlarda sektörde kendisine önemli bir yer edinmiştir. Hem yeni başlayan kullanıcılar için sunulan standart versiyonu hem de tecrübeli yatırımcılar için sunulan Pro versiyonu sayesinde her düzeyde yatırımcıya ev sahipliği yapmaktadır.
Tüm bu avantajlarına karşın sahip olduğu yüksek komisyon oranları ve staking işleminde getirdiği düşük getiri oranıyla rakiplerinin gerisinde kalıyor.
Sonuç
Coinbase inceleme makalemizin nihayet sonuna geldik. Bu inceleme boyunca işlem ücretlerinden sahip olduğu takas edilebilir varlıklara, güvenlik sistemlerinden hesap oluşturmaya kadar birçok alanda detaylı inceleme yaptık. Tüm bu incelemelerin ardından son kararı siz değerli yatırımcılara bırakıyoruz. Başka bir makalede görüşme üzere.