en iyi kripto donanım cüzdanları En iyi kripto donanım cüzdanları, özel anahtarları çevrimdışı olarak depolayarak siber saldırılara karşı maksimum koruma sağlar. Güvenliklerini artırmak isteyen yatırımcılar için en uygun çözümlerden biridir.

Günümüzde kripto para yatırımlarının güvenli bir şekilde saklanması, kullanıcıların en önemli önceliklerinden biri haline gelmiştir. 

Kripto dünyasında “anahtarlarınız yoksa, kripto paralarınız da yoktur” derler. Yani yatırımcı kripto cüzdanının özel anahtarlarına sahip olmadığı sürece, dijital varlıkları üzerinde tam kontrole sahip olmayacaktır. İşte bu noktada kripto donanım cüzdanları faydalı olmaktadır. 

Sizin için hazırladığımız bu rehberde, en iyi kripto donanım cüzdanları nedir ve nasıl çalıştıklarını açıkladık. Sözü fazla uzatmadan incelememize geçebiliriz.

En İyi Kripto Donanım Cüzdanları – 2024 Listesi

Aşağıda, son derece güvenli kripto para birimi donanım cüzdanları sunan en iyi sağlayıcılar yer almaktadır:

  1. Ledger Nano X – 2024 için Genel Olarak En İyi Kripto Donanım Cüzdanı 
  2. Trezor – En İyi Kripto Para Donanım Cüzdanı
  3. Keepkey – Uygun Fiyatlı Kripto Donanım Cüzdanı
  4. BitBox02 – En İyi Bitcoin Donanım Cüzdanı
  5. SecuX – Benzersiz Tasarımlı Kripto Cüzdanı
  6. Ellipal Titan – Hava Boşluklu Kripto Donanım Cüzdanı
  7. SafePal  – Binance Tarafından Desteklenen Kripto Donanım Cüzdanı
  8. Keystone Pro – Parmak İzi Tarayıcılı Donanım Cüzdanı
  9. CoolWallet Pro – Kullanımı Kolay Kripto Donanım Cüzdanı
  10. NGRAVE Zero – Son Derece Güvenli Kripto Cüzdanı
  11. D’CENT – Biyometrik Donanım Cüzdanı

Kripto varlıklar son derece değişken, düzensiz ve kontrolsüz bir yatırım ürünüdür.

En İyi Kripto Donanım Cüzdanları – Derinlemesine İnceleme

Güvenli, kullanımı kolay bir cüzdan seçmek, kriptoya yatırım yaparken göz önünde bulundurulması gereken özelliklerdir.

Donanım cüzdanlarının teknik özellikleri arasında güçlü şifreleme, iki faktörlü kimlik doğrulama ve kullanıcı dostu arayüzler bulunur. Ayrıca, bu cüzdanlar genellikle USB veya Bluetooth bağlantısı aracılığıyla bilgisayar veya mobil cihazlara bağlanabilir, 

Dijital varlıkları saklamanın en güvenli yolu, bir donanım cüzdanına taşımaktır. Bu cüzdanlar özel anahtarları çevrimdışı ve bilgisayar korsanlarının erişiminden uzak tutar.

Bu bölümde, temel özellikler ve güvenlik arasında mükemmel bir denge sunan donanım cüzdanlarını keşfediyoruz.

1. Ledger Nano X – En İyi Kripto Donanım Cüzdanları İçerisinde Güvenilir Cüzdan

Ledger,Nano X cüzdan, cihazın kendisi aracılığıyla özel anahtarlar üretir ve bir PIN ile güvence altına alınır. Dahası, Nano X’in kullanımı nispeten kolaydır ve 5.500’den fazla dijital varlığı destekler.

Ledger, piyasadaki en fazla dijital varlığı destekleyen donanım cüzdanıdır. Cihaz bir USB-C kablosuyla birlikte gelmektedir. 

Cüzdan, masaüstü cihaza ya da cep telefonuna bağlanabiliyor. Ayrıca Bluetooth özellikli olduğundan para gönderirken veya alırken cihaza bağlanmak kolaydır.

Ledger, dijital varlıkları yönetmek için kullanılabilecek Ledger Live adlı bir mobil ve masaüstü uygulaması sunmaktadır.

ledger - en iyi kripto cüzdanları

Ledger Live, kullanıcıların Bitcoin, Ethereum, Solana ve Cosmos gibi kripto para birimlerini alıp satmalarını sağlar. Yazılım uygulaması, kullanıcı dostu arayüzü ve güçlü güvenlik özellikleri ile öne çıkmaktadır.

Ledger Live, Proof of Stake (PoS) mekanizmasıyla çalışan dijital varlıkların güvenli şekilde stake edilmesine olanak tanır. Bu sayede, kullanıcılar dijital varlıklarını Ledger donanım cüzdanında tutarken pasif gelir elde edebilirler.

Ledger Nano X, Bluetooth bağlantısı sayesinde mobil cihazlarla kablosuz olarak kullanılabilir. Ayrıca 100 adede kadar uygulama depolama kapasitesine sahiptir.

Cihaz, en iyi Web3 coinleri ile uyumlu birçok platformla entegrasyon sağlar. Bu entegrasyonlar sayesinde kullanıcılar, DeFi uygulamalarını ve dApp’leri güvenli bir şekilde kullanabilir. 

Cüzdan, en iyi ERC-20 coinleri ve BEP-20 tokenlerini desteklerken, aynı zamanda NFT’leri de saklayabilir. Cihazın güvenliği, Ledger’ın Secure Element (SE) çip teknolojisi ile sağlanır. Bu çip, kripto işlemlerinin ve özel anahtarların korunmasını sağlar.

Ledger Nano X’in maliyeti ortalama 149$’dır. Daha uygun fiyatlı modeller olan Nano S ve Nano S Plus da mevcuttur. Ledger, en kripto donanım cüzdanları içerisinde neredeyse tüm özellikleri barındırmaktadır.

Nano S ve Nano S Plus, daha az uygulama kapasitesine ve sınırlı entegrasyon özelliklerine sahiptir. En iyi kripto donanım cüzdanları içerisinde yer alan Ledger, temel güvenlik ve saklama ihtiyaçlarını karşılar.

Cüzdan fiyatı 149$
En iyi 3 özellik Bluetooth bağlantısı, 5.500’den fazla tokeni destekler, güvenlik konusunda üstün bir itibara sahiptir
Dahili takas/al-sat Evet
Derecelendirme 5/5 

Kripto varlıklar son derece değişken, düzensiz ve kontrolsüz bir yatırım ürünüdür.

2. Trezor – Kullanımı Kolay Basit Arayüze Sahip Donanım Cüzdanı

Trezor, Bitcoin ve diğer dijital varlıklar için sağlam bir donanım cüzdanı sunan başka popüler sağlayıcıdır. Şirket, donanım cüzdanının orijinal Trezor One ve Model T’yi içeren birkaç farklı versiyonunu sunuyor.

İkisi cüzdan arasındaki temel fark, Trezor Model T’de PIN’lerin ve şifrelerin cihazın kendisi aracılığıyla girilmesidir. 

Öte yandan, Trezor One’da kullanıcıların kimlik bilgilerini girmek için bir bilgisayar veya mobil cihaz kullanmaları gerekir. Trezor Model T daha güvenli bir seçenektir. Bununla birlikte, donanım cüzdan cihazının fiyatı 280$’dır.

trezor - donanım cüzdanı

Trezor One daha ucuzdur ve 77 $’dan temin edilebilir. Bu sağlayıcı ayrıca dijital varlıkları takas etmek için kullanılabilen Trezor Suite amiral gemisi yazılıma sahiptir.

Kullanıcılar, Trezor cüzdanı aracılığıyla 1.000’den fazla kripto para birimini saklayabilir ve yönetebilir. Ayrıca en iyi kripto paraları, uygulama aracılığla ticaretini yapabilirler.

Trezor donanım cüzdanları, Ledger ile karşılaştırıldığında daha büyük ekranlarla gelir. Bu nedenle ekranı okumak daha kolaydır.

Trezor, Bluetooth desteği sunmuyor, bu da kullanımı biraz daha az uygun hale getiriyor. Cüzdan ayrıca şifreleri saklamak için yedek olarak kullanılabilecek bir microSD kart ile birlikte gelmektedir.

Trezor’un gözetim dışı bir yazılım cüzdanı olan Exodus ile uyumlu olduğunu belirtmek gerekir. Bu ortaklık hakkında daha fazla bilgi edinmek için en iyi kripto cüzdanları incelememizin tamamını buradan okuyabilirsiniz.

Donanım cüzdan fiyatı 280$’a kadar
En iyi 3 özellik Büyük ekran, 1.000’den fazla tokeni destekler, son derece güvenli
Dahili takas/al sat Evet
Derecelendirmemiz 4/5

Kripto varlıklar son derece değişken, düzensiz ve kontrolsüz bir yatırım ürünüdür.

3. KeepKey – En İyi Kripto Donanım Cüzdanları Listesinde Uygun Fiyatlı Cüzdan

KeepKey, Ledger ve Trezor, en iyi kripto donanım cüzdanları söz konusu olduğunda şüphesiz pazar liderleridir. Ancak, her iki seçenek de biraz maliyetli olarak kabul edilebilir.

Uygun fiyatlı bir alternatif arayan kullanıcılar, 50$ altında fiyatlandırılan KeepKey’i düşünebilirler. KeepKey en iyi Bitcoin cüzdanları arasında yer almaktadır. 

KeepKey ilk olarak 2015 yılında bağımsız bir cüzdan olarak piyasaya sürülmüştür. Şirket 2017yılında, gözetim dışı cüzdanlarla entegre olmak için en iyi kripto borsalarından ShapeShift tarafından satın alındı.

keepkey - en iyi kripto donanım cüzdanları

KeepKey tasarım olarak bir USB cihazına benzemektedir. Ayrıca düğmelerle kontrol edilebilen küçük bir OLED ekrana sahiptir.

KeepKey cüzdanı Ledger Nano X veya Trezor ile karşılaştırıldığında biraz daha hantaldır. Bu donanım cüzdanını kullanmak ve dijital varlıklarını yönetmek için yatırımcıların ShapeShift platformuna erişmeleri gerekir. 

Cüzdanın dezavantajı, en iyi kripto donanım cüzdanları rakiplerine kıyasla daha az kripto para birimini desteklemesidir. KeepKey 402’den fazla kripto para birimini desteklemektedir.

Donanım cüzdanı fiyatı 49$
En iyi 3 özellik Ucuz kripto donanım cüzdanı, geniş kullanıcı dostu ekran, Shapeshift ile entegrasyon
Dahili takas/al sat Evet, Shapeshift değişimi aracılığıyla
Derecelendirmemiz 3,5/5

4. BitBox02 – Bitcoin Gibi Temel Kripto Para Birimlerini Destekleyen Donanım Cüzdanı

BitBox02, minimalist ve mütevazı bir tasarıma sahip bir kripto para donanım cüzdanıdır. Biri yalnızca Bitcoin için, diğeri ise bazı altcoinleri de destekleyen iki varyasyonu bulunmaktadır. 

İkinci model, 1.500’den fazla kripto para birimini saklamak için kullanılabilir. İsviçre yapımı donanım cüzdanı, kullanıcıların kripto para satın alabilecekleri bir yardımcı uygulama ile birlikte gelmektedir. 

BitBox02 uygulamasına ek olarak, cihaz MyEtherWallet, Electrum ve daha fazlası gibi diğer kripto cüzdanlarına da bağlanır. Ek yedekleme için BitBox02’de microSD kartı barındıran bir yuva da bulunmaktadır.

bitbox 02

BitBox02, kullanıcılarının kripto işlemlerini kolayca doğrulamasına olanak tanıyan çoklu imza hesabı özelliğine sahiptir. 

Cüzdan, ayrıca NFT pazarlarına, en iyi kripto borsalarına ve DeFi platformları gibi dApp’lere bağlanmak için kullanılabilir. 

BitBox02 cüzdanlarının fiyatı 129,00 €’dur. En iyi kripto donanım cüzdanları arıyorsanız bu donanım cüzdanını takibe alabilirsiniz.

Donanım cüzdan fiyatı Yaklaşık 135$
En iyi 3 özellik Şık tasarım, 1.500’den fazla tokeni destekler, çeşitli yazılım cüzdanlarına bağlanır
Dahili takas/ticaret Evet
Derecelendirmemiz 4/5

Kripto varlıklar son derece değişken, düzensiz ve kontrolsüz bir yatırım ürünüdür.

5. SecuX V20 – En İyi Kripto Donanım Cüzdanları Listesinde Benzersiz Tasarımlı Dijital Cüzdan

SecuX, en iyi kripto donanım cüzdanları listemizden dikkate alınması gereken başka bir seçenektir. Üç modeli bulunmaktadır: W10, W20 ve V20. W10 cüzdanı yalnızca masaüstü cihazlarla uyumludur. W20 ve V20 ise hem masaüstü hem de mobil cihazlara bağlanabilir.

Bu incelememizde, SecuX tarafından piyasaya sürülen en son model olan V20’ye odaklanacağız. Cüzdan benzersiz bir dairesel tasarıma ve 2,8 inçlik büyük bir renkli dokunmatik ekrana sahiptir. 

Cihaz, askeri sınıf bir infineon güvenli eleman çipinden yapılmıştır. Ayrıca, hem Bluetooth hem de USB Type-C bağlantılarını da destekler. Cüzdan 500’e kadar hesabı yönetebilir ve 1.000’den fazla dijital tokeni desteklemektedir.

secux - en iyi kripto cüzdanları  

SecuX kullanıcılarının kripto para satın almak için cüzdanlarını Coinfy’ye bağlamaları yeterlidir. Bu nedenle, ücretler ve komisyonlar SecuX’in kontrolü dışındadır.

Donanım cüzdan fiyatı 139 dolar
En iyi 3 özellik Bluetooth bağlantısı, microSD desteği, 2,8 inç renkli dokunmatik ekran
Dahili takas/al sat Yok
Derecelendirmemiz 3/5

Kripto varlıklar son derece değişken, düzensiz ve kontrolsüz bir yatırım ürünüdür.

6. Ellipal Titan – Air Gapped Özellikli Kripto Para Donanım Cüzdanı

Ellipal Titan, kripto para birimleri için air gapped bir donanım cüzdanı çözümü sunar. Bu, özellik cüzdanın fiziksel olarak bilgisayarlara veya diğer cihazlara bağlanmasının imkansız hale getirir. 

Cüzdan, işlem bilgilerini bir QR kodu aracılığıyla cihaza gönderen özel Ellipal uygulamasıyla çalışır. Kullanıcılar daha sonra PIN kodlarını girerek işlemi cüzdan üzerinden onaylayabilirler. 

Cihaz işlemi onaylamak için uygulama aracılığıyla taranması gereken başka bir QR kodu oluşturacaktır. Bu yeni başlayanlar için karmaşık gelebilir. Ancak air gapped cihazlar özel anahtarları çevrimdışı tutmak için en güvenli seçenek olarak kabul edilir.

ellipal

Buna ek olarak, Ellipal Titan cüzdanı, kurcalandığında fabrika ayarlarını geri yükleyen bir otomatik imha modu ile birlikte gelir. Dahası, 10.000’den fazla token ve 45 blok zinciri ağını desteklemektedir. Ellipal uygulaması, işlemleri doğrulamanın yanı sıra dijital varlıkları satın almak ve hatta stake etmek için de kullanılabilir.

Bu incelemede, SecuX tarafından piyasaya sürülen en son model olan V20’ye odaklanacağız. Cüzdan benzersiz bir dairesel tasarıma ve 2,8 inçlik büyük bir renkli dokunmatik ekrana sahiptir. Cihaz, askeri sınıf bir infineon güvenli eleman çipinden yapılmıştır.

Ayrıca, hem Bluetooth hem de USB Type-C bağlantılarını da destekler. Cüzdan 500’e kadar hesabı yönetebilir ve 1.000’den fazla tokeni destekler. SecuX kullanıcılarının kripto para satın almak için cüzdanlarını Coinfy’ye bağlamaları gerekecek. Bu nedenle, ücretler ve komisyonlar SecuX’in kontrolü dışındadır.

Donanım cüzdan fiyatı 119 dolar
En iyi 3 özellik Air gapped cihaz, 10.000’den fazla tokeni destekler, geniş ekran
Dahili takas/al sat Evet
Derecelendirmemiz 4/5

Kripto varlıklar son derece değişken, düzensiz ve kontrolsüz bir yatırım ürünüdür.

7. SafePal S1 – Binance Tarafından Desteklenen Kripto Cüzdanı

SafePal S1, air gapped ve kendi kendini imha mekanizmasına sahip bir başka kripto para donanım cüzdanıdır.  SafePal, kullanıcıların kripto para birimleri satın almasına, satmasına ve takas etmesine olanak tanıyan uygulamasıyla çalışır. 

Cüzdan aracılığıyla yatırımcılar, kredi kartı veya diğer popüler ödeme yöntemleriyle BTC satın alabilirler. Banka havalesi, Bancontact, Sofortbanking ve Giropay yoluyla ödeme yapılabilmektedir.

safepal

SafePal, aynı zamanda Binance’in yatırım yaptığı ilk donanım cüzdanıdır. Bu ortaklık sayesinde SafePal kullanıcıları cüzdan uygulaması üzerinden Binance’de listelenecek coinlere ve hizmetlerine erişebilir.

SafePal S1 ayrıca Ethereum, Tron ve Binance Smart Chain üzerindeki en popüler dApp’lerle de entegre olmaktadır. SafePal ilk bakışta 1,3 inçlik ekranıyla biraz kalın bir kredi kartını andırıyor. 

Cüzdanda ayrıca kripto işlemlerini doğrulamak için QR kodlarını tarayan bir kamera da bulunuyor. SafePal 33 blok zinciri ve 30.000’den fazla token için destek sunmaktadır.

Donanım cüzdan fiyatı 49,99$
En iyi 3 özellik Air gapped donanım cüzdanı, 30.000’den fazla tokeni destekler, Binance ile entegre olur
Dahili takas/al sat Evet, Binance aracılığıyla
Derecelendirmemiz 4/5

Kripto varlıklar son derece değişken, düzensiz ve kontrolsüz bir yatırım ürünüdür.

8. Keystone Pro – Parmak İzi Tarayıcılı Donanım Cüzdanı

Keystone Pro, air gapped teknolojisini kullanır. Bu da onu güvenlik açısından en iyi kripto donanım cüzdanları arasına yerleştirir. 

Cüzdan, işlemleri doğrulamak için QR kod iletimlerini kullanır. Keystone ayrıca, özel anahtarların cihazdan asla ayrılmamasını sağlayan tescilli bir banka sınıfı güvenli öğeye sahiptir. 

keystone

Keystone Pro, kullanıcıların cihazın kilidini açmasına ve işlemleri imzalamasına olanak tanıyan bir parmak izi sensörüne sahiptir.

Keystone Pro da şüpheli işlem tespit edildiğinde özel anahtarları silecek bir kendini imha mekanizmasına sahiptir.

Donanım cüzdanı, blok zincirine erişmek için yardımcı uygulamasına bağlanmalıdır. Ayrıca 800’den fazla dijital token için destekle birlikte geliyor. Ancak KeyStone donanım cüzdanı uygulaması aracılığıyla kripto para satın almak veya takas etmek mümkün değildir.

Donanım cüzdanı fiyatı 169$
En iyi 3 özellik air gapped donanım cüzdanı, 800’den fazla tokeni destekler, kullanışlı parmak izi tarayıcısı
Dahili takas/al sat HAYIR
Derecelendirmemiz 4,5/5

Kripto varlıklar son derece değişken, düzensiz ve kontrolsüz bir yatırım ürünüdür.

9. CoolWallet Pro – En İyi Kripto Donanım Cüzdanları Listesinde Kullanımı Kolay Cihaz

CoolWallet Pro, piyasadaki en şık kripto donanım cüzdanlarından biridir. Yalnızca 0,8 mm kalınlığındadır, hafiftir ve hatta Bluetooth bağlantısını destekler. Bu, bireylerin hareket halindeyken CoolWalletPro cüzdanlarını kolayca taşımalarını sağlamaktadır.

CoolWallet Pro, güvenlikten veya temel özelliklerden ödün vermez. Aslında, dahili NFT alım satım hizmetlerini destekleyen birkaç donanım cüzdanından biridir.

Cüzdan, dijital varlıkların satın alınmasını ve takas edilmesini kolaylaştırmak için Binance DEX ve WalletConnect ile bağlantı kurar.

coolwallet - en iyi kripto donanım cüzdanları

Buna ek olarak, cihaz, kripto varlıklarından bir getiri elde etmek isteyenler için stake etmeyi de desteklemektedir. Cüzdan, en İyi yield farming kripto platformlarını da desteklemektedir.

CoolWallet Pro, yazılım karşılığı olarak işlev gören CoolBitX uygulaması ile birlikte çalışır. Bu cüzdanın kullanıcıları cihazda 150’den fazla dijital token saklayabilirler.

Donanım cüzdanının fiyatı 149 dolar
En iyi 3 özellik Geleneksel bir kredi kartı boyutundadır, kullanıcı dostu bir uygulamayla birlikte gelir, Binance DEX ile entegre olur
Dahili takas/ticaret Evet
Derecelendirmemiz 4,5/5

Kripto varlıklar son derece değişken, düzensiz ve kontrolsüz bir yatırım ürünüdür.

10. NGRAVE Zero – Son Derece Güvenli Kripto Donanım Cüzdanı

NGRAVE kendisini EAL7 güvenlik sertifikasına sahip dünyanın ilk kripto donanım cüzdanı olarak tanıtmaktadır. Tamamen air gapped bir cüzdandır. Bu nedenle WiFi, Bluetooth, NFC veya 4G gibi herhangi bir ağ bağlantısı özelliğine sahip değildir.

Tıpkı Ellipal Titan ve SafePal Pro gibi, NGRAVE Zero’daki tüm iletişim de QR kodları aracılığıyla gerçekleşir. Birçok ERC-20 tokeni içeren 1.000’den fazla kripto parayı desteklemektedir.

NGRAVE Zero, Ethereum ağı üzerine inşa edilmiş NFT’leri de saklayabilmektedir. Zero’da saklanan kripto paralara erişmek için bireylerin NGRAVE Liquid uygulamasını indirmeleri gerekecektir.

ngrave - en iyi kripto donanım cüzdanları

Bununla birlikte, uygulamanın kullanıcıların dijital varlıkları satın almasına veya takas etmesine izin vermediğine dikkat etmek önemlidir. 

Kripto donanım cüzdanı yüksek bir fiyat etiketiyle satılmaktadır. NGRAVE Zero’nun fiyatı 400 €’nun biraz altındadır yanı yaklaşık 405$’dır. Bu nedenle, bu piyasadaki pahalı en iyi kripto donanım cüzdanları içerisinde gösterebiliriz.

Donanım cüzdanı fiyatı 405$
En iyi 3 özellik Hava boşluklu donanım cüzdanı, EAL7 güvenlik sertifikası, 1.000 tokeni destekler
Dahili takas/al sat Yok
Derecelendirmemiz 3/5

Kripto varlıklar son derece değişken, düzensiz ve kontrolsüz bir yatırım ürünüdür.

11. D’CENT – En İyi Kripto Donanım Cüzdanları Listesinde Biyometrik Özelliğe Sahip Cüzdan 

DCENT, yazımızda yer verdiğimiz, dikkate alınması gereken son donanım cüzdanıdır. Cüzdan, biyometrik doğrulama özelliğine sahiptir. 

Cihazın kullanım kolaylığını artıran büyük bir OLED ekranı bulunmaktadır. Cüzdan, Bluetooth veya USB kablosu kullanılarak bir masaüstü veya mobil cihaza bağlanabilir.

dcent

Cüzdanda tutulan kripto para birimleri, D’CENT mobil uygulaması aracılığıyla yönetilebilir. Ayrıca DeFi platformları ve NFT pazarları ile entegrasyon sunar. D’CENT cüzdanı 2.700’den fazla dijital tokenı saklamak için kullanılabilir.

D’CENT ayrıca tasarım olarak daha ince olan bir kart cüzdanına sahiptir. İşlemleri doğrulamak için, kullanıcılar NFC özellikli bir akıllı telefondaki karta dokunabilirler. Ancak, yatırımcıların Ethereum ve Klatyn tabanlı tokenler için ayrı kartlar satın almaları gerekecektir.

Donanım cüzdanı fiyatı 139 dolar
En iyi 3 özellik Bluetooth bağlantısı, 2.700’den fazla tokeni destekler, biyometrik doğrulama
Dahili takas/al sat Yok
Derecelendirmemiz 3/5

Kripto varlıklar son derece değişken, düzensiz ve kontrolsüz bir yatırım ürünüdür.

En İyi Kripto Donanım Cüzdanları Karşılaştırılmalı Tablo

Deneyimli yatırımcılar için uygun bir kripto cüzdanı seçme görevi, biraz zorlayıcı olabilir.

Doğru kararı vermenize yardımcı olmak için, piyasadaki donanım cüzdanlarının tüm önemli noktaları özetleyen tabloyu incelemeniz için bırakıyoruz.

Cüzdanın Adı Desteklenen Token sayısı Cihazın fiyatı Kripto satın alma ücreti En iyi 3 özellik
Defter Nano X 5.500+ 149 dolar Banka/kredi kartı için %4,5, banka havaleleri için %1,7 Bluetooth bağlantısı, 5.500’den fazla tokeni destekler, Ledger Live ile birlikte gelir
Trezor 1.000+ Trezor One için 77 Dolar, Trezor Model T için 280 Dolar Döviz kuruna

bağlıdır

Büyük ekran, 1.000’den fazla tokeni destekler, son derece güvenlidir
KeepKey 40+ 49$ ShapeShift’tei döviz kuruna dahil edilmiştir Uygun kripto donanım cüzdanı, geniş kullanıcı dostu ekran, Shapeshift ile entegrasyon
BitBox02 1.500+ 135$ Banka/kredi kartı için %4,9, banka havaleleri için %1,9 Şık tasarım, 1.500’den fazla tokeni destekler, BitBoxApp ile birlikte gelir
SecuX V20 1.000+ 139 dolar Banka/kredi kartı için %5, Coinfy aracılığıyla yapılan banka transferleri için %1 Bluetooth bağlantı desteği, microSD desteği, 2,8 inç renkli dokunmatik ekran
Elips Titan 10.000+ 139 dolar Döviz kuruna bağlı air gapped cihaz, 10.000’den fazla token desteği, geniş ekran
SafePal S1 30.000+ 49,99$ Swap işlemi için %0,3 hizmet ücreti, kripto satın almak için üçüncü taraf ücretleri Air gapped donanım cüzdanı, 30.000’den fazla tokeni destekler, Binance ile entegre olur
Keystone Pro 800+ 169$ Yok Air gapped donanım cüzdanı, 800’den fazla tokeni destekler, parmak izi tarayıcısına sahiptir
CoolWallet Pro 150+ 149 dolar Üçüncü taraf platformlar aracılığıyla %5’e kadar Kredi kartı boyutundadır, CoolBitz uygulamasıyla birlikte gelir, Binance DEX ile entegre olur
NGRAVE Sıfır 1.000+ 405$ Yok Air gapped donanım cüzdanı, EAL7 güvenlik sertifikası, parmak izi tarayıcısına sahiptir
D’CENT 2.700+ 139 dolar Ücretler seçilen üçüncü taraf sağlayıcılara göre değişir Bluetooth bağlantısı, 2.700’den fazla tokeni destekler, biyometrik doğrulama

Kripto Donanım Cüzdanı Nedir?

Kripto para donanım cüzdanları, özel anahtarları saklamak ve işlemleri imzalamak için özel olarak üretilmiş küçük cihazlardır. Cihaz, kullanıcıların dijital varlıklarını yönetmelerini ve harcamalarını sağlamak için bir bilgisayara veya mobil cihaza takılır. 

Daha spesifik olarak, kripto para birimi işlemlerinin ve doğrulamalarının tüm yönleri cihaz aracılığıyla ele alınır. 

Özel anahtarlar dış dünyaya açık olmadığından, bu kimlik avı dolandırıcılıklarına ve bilgisayar korsanlarına karşı güçlü bir savunma sağlar.

Kripto donanım cüzdanları ile, kullanıcı kripto fonlarının özel anahtarlarını elinde tutar. Bu nedenle tokenler üzerinde tam kontrole sahiptir.

Bununla birlikte, günümüzün en iyi kripto para donanım cüzdanları, dijital token satın alma ve satma desteği özellikleriyle gelir. Ledger gibi sağlayıcılar da uygulama içinde kripto para yatırma erişimi sunmaktadır.

En İyi Kripto Donanım Cüzdanları Nasıl Çalışır?

Kripto para birimleri donanım cüzdanının içinde saklanmaz. Bunun yerine, blok zincirindeki benzersiz bir adres aracılığıyla tutulurlar.

Donanım cüzdanlarının nasıl çalıştığını göstermek için, kripto para birimlerinin depolanma sürecini açıklayalım.

  • Bir kripto cüzdanı oluşturulurken iki tür anahtar üretilir.
  • Genel anahtar cüzdan adreslerini oluşturmak için kullanılır ve yatırımcılar kripto para almak için bunu başkalarıyla paylaşabilir.
  • Özel anahtar, dijital imza veya şifre işlevi görür ve işlemleri onaylamak için kullanılır.
  • Cüzdanın özel anahtarına erişimi olan herkes tokenlerin sahipliğini talep edebilir.

Bu nedenle özel anahtarlar güvenli bir şekilde saklanmalıdır. Bir donanım cüzdanı kullanıldığında, özel anahtarlar cihaz içinde oluşturulur ve çevrimdışı olarak saklanır.

Donanım cüzdanında, herhangi bir kripto işleminin fiziksel cihaz aracılığıyla doğrulanması gerekir. Bu da genel korumaya katkıda bulunur.

En iyi kripto donanım cüzdanları ilk kurulum sırasında bir kurtarma tohum kelimeleri oluşturur. Bu, özel anahtarların kaybolması durumunda dijital varlıklara erişmek için kullanılabilecek rastgele bir kelime dizisidir.

Donanım cihazının yanlış yerleştirilmesi veya çalınması durumunda kullanıcı için bir yedek görevi görür.

Donanım Kripto Cüzdanlarının Avantajları

Yatırımcıların en iyi kripto donanım cüzdanları almalarını gerektiren nedenlerden bazıları:

Yüksek Güvenlik

Kripto varlıklarınızı bir saklama cüzdanında tutarken, aslında tokenlerinizin sahipliğini borsaya veya aracıya devretmiş olursunuz. Dijital varlıklarınızı güvende tutmak için borsaya veya aracıya tamamen güvenmeniz gerekir. 

Eğer borsa veya aracı kurum saldırıya uğrarsa, tüm fonlarınızı kaybetme riskiniz vardır. Kripto paralarınızı güvende tutmak için donanım cüzdanı kullanmayı tercih edebilirsiniz. 

En kripto donanım cüzdanları, dijital varlıklarınızı çevrimdışı olarak saklayarak bilgisayar korsanlarının erişiminden korur. Böylece, kripto paralarınızın güvenliğini sağlayabilir ve saldırılara karşı daha iyi korunabilirsiniz.

Tam Kontrol

Bu rehberde, donanım cüzdanlarının kullanıcılara dijital tokenları üzerinde tam kontrol sunduğunu vurguladık. Bunu biraz daha detaylandıralım. 

  • Bir yatırımcının kripto paralarını bir borsada ya da saklama cüzdanında sakladığını varsayalım.
  • Borsa para çekme işlemlerini dondurursa ya da siteyi bakım için kapatırsa, bu durum yatırımcıların çaresiz kalacağı anlamına gelir ki bu da değişken piyasa faaliyetleri durumunda zor olabilir.
  • Başka bir deyişle, bireylerin piyasa fırsatlarından yararlanamayacağı durumlar olabilir. 

Öte yandan, bir kripto donanım cüzdanı kullanırken, yatırımcılar varlıklarına istedikleri zaman erişebilirler. Borsa bakım için kapatılırsa, varlıklarını başka bir borsaya aktarabilir ve alım satımını gerçekleştirebilirsiniz. 

Ek Özellikler

Başlangıçta, donanım cüzdanları kripto para birimlerini depolamaktan başka bir özelliği yoktu. Ancak bugün, en iyi kripto donanım cüzdanları bir çok ek özelliklerle birlikte gelmektedir.

Yatırımcılar genellikle cüzdan uygulaması içinden dijital varlıkları satın alabilir, satabilir, stake edebilir ve takas edebilir. Dahası, birçok donanım cüzdanı DeFi platformlarıyla entegre edilmiştir ve NFT’leri bile saklayabilir. Başka bir deyişle, artık güvenlik ve işlevsellik arasında seçim yapmaya gerek yok.

Kripto Donanım Cüzdanları ve Yazılım Cüzdanları Arasındaki Farklar

Dijital varlıkların saklanması söz konusu olduğunda, yatırımcıların iki farklı seçeneği bulunmaktadır. Bunlar, donanım ve yazılım kripto cüzdanlarıdır.

İlerleyen bölümlerde, ikisi arasındaki farka daha yakından bakacağız.

Yazılım Cüzdanları

Yazılım cüzdanları, bir bilgisayara veya cep telefonuna yüklenebilen uygulamalar şeklinde tasarlanmıştır. Bazı durumlarda, bir tarayıcı uzantısı olarak da mevcuttur. Piyasada birçok yazılım cüzdanı seçeneği mevcuttur.

Yazılım cüzdanlarının çoğunun indirilmesi ücretsizdir ve kullanımlarının oldukça kolay olduğu düşünülmektedir. Bireyler, yatırım tarzlarına ve güvenlik gereksinimlerine bağlı olarak saklama amaçlı veya saklama amaçlı olmayan bir yazılım cüzdanı arasında seçim yapabilirler.

Bununla birlikte, yazılım cüzdanlarıyla ilgili sorun, özel anahtarların internete bağlı bir cihazda kalmasıdır. Bu nedenle, uzaktan hackleme ve siber saldırı girişimlerine karşı savunmasızdır.

Donanım Cüzdanları

Kripto yatırımlarınıza üst düzeyde güvenlik sağlamak için özel anahtarlarınızı soğuk çevrimdışı cüzdanda saklamayı düşünmelisiniz. Bu nedenle donanım cüzdanları en güvenli depolama seçeneği olarak kabul edilir.

Yukarıda belirttiğimiz gibi, donanım cüzdanları PIN ve kurtarma ifadesiyle korunmaktadır. Birisi cihazı ele geçirirse, PIN’i tahmin etmeden anahtarları çıkarması neredeyse imkansızdır.

En iyi kripto donanım cüzdanları, özel anahtarları çevrimdışı depolayarak siber saldırılara karşı maksimum güvenlik sağlar. 

Ledger Nano X, Trezor, Keepkey ve BitBox02 gibi seçenekler, kripto varlıklarınızı güvenle saklamanızı sağlar. Özellikler arasında güçlü şifreleme, iki faktörlü kimlik doğrulama ve kullanıcı dostu arayüzler bulunur.

Sizin İçin En İyi Kripto Donanım Cüzdanları Listesini Nasıl Hazırladık?

Donanım cüzdanlarının avantajlarını belirlediğimize göre, şimdi uygun bir sağlayıcının nasıl seçileceğini ele alalım.

En iyi donanım kripto para cüzdanını bulmaya çalışırken, yatırımcılar aşağıdaki hususları göz önünde bulundurabilir. 

Güvenlik 

Bir donanım cüzdanı seçmenin temel nedeni güvenliktir. Ancak, bazı sağlayıcılar diğerlerine göre daha iyi güvenlik mekanizmaları sunmaktadır.

Örneğin, air gapped çözümler sunan sağlayıcılar bulunmaktadır. Yukarıda bahsettiğimiz gibi, bunlar benzersiz bir koruma seviyesi sunar.

Air gapped cüzdanların kullanımı, özellikle yeni başlayanlar için biraz zahmetli olabilir. Bunun yerine, Ledger Nano X gibi bir cüzdan, güvenlikten ödün vermeden kolaylık ve işlevsellik arasında doğru dengeyi sağlar.

Desteklenen Kripto Paralar

Çeşitlendirilmiş bir portföye sahip yatırımcılar için, bir cüzdan tarafından desteklenen token sayısı çok önemli bir husustur.

Listemizde yer verdiğimiz cüzdan sağlayıcılarının neredeyse tamamı, piyasadaki en popüler kripto paralar olan 1.000’den fazla tokeni desteklemektedir.

Ücretler

Kullanıcılar, en iyi kripto donanım cüzdanları satın almayı düşünürken, cihazın maliyetini de düşünmelidir.

Piyasadaki donanım cüzdanlarının maliyeti, minimum 100 dolardır. NGRAVE Zero gibi bazı seçenekler, diğer cihazlara göre daha uygun olabilir. 

Ne kadar harcama yapmak istediklerine ve karşılığında hangi özellikleri beklediklerine karar vermek yatırımcıya kalmıştır. Ancak, bunun tek seferlik bir yatırım olduğunu unutmayın. 

Donanım cüzdanları uzun yıllar boyunca kullanılabilir. Sundukları güvenlik düşünüldüğünde cihazın maliyeti yatırıma fazlasıyla değerdir.

Kullanıcı Deneyimi

Donanım cüzdanlarını ilk çıktığı zamanlar kullanım açısından zordu. Bununla birlikte, donanım cüzdanı tasarımları zaman içinde gelişti ve günümüzde cihazların kullanımı son derece kolaydır.

Birçok kripto donanım cüzdanı büyük, renkli ekranlarla sahiptir. Bunun da ötesinde, bazı cüzdanlar biyometrik doğrulama da sağlayarak işlemlerin onaylanmasını daha da kolaylaştırır.

Sonuç

En iyi kripto donanım cüzdanları, varlıklarınızı en üst düzeyde güvenlik ile saklamanızı sağlayan önemli araçlardır. Bu cüzdanlar, internet bağlantısı olmadan çalışarak özel anahtarlarınızı çevrimdışı ortamda korur. 

Donanım cüzdanları, siber saldırılara karşı yüksek güvenlik sunar. Donanım cüzdanları, Secure Element çipi, air gapped güvenlik, fiziksel güvenlik ve bağlantı seçenekleri gibi teknik detaylarla donatılmıştır. 

Ledger ve SafePal gibi önde gelen markalar, farklı ihtiyaç ve bütçelere hitap eden güvenilir seçenekler sunar

Sıkça Sorulan Sorular

Kripto donanım kripto cüzdanları güvenli midir?

Kripto donanım cüzdanları nasıl çalışır?

Kripto donanım cüzdanları kullanışlı mı?

Donanım cüzdanlarına herhangi bir kripto para saklanabilir mi?

En iyi kripto donanım cüzdanı hangisidir?

Kripto donanım cüzdanını nasıl kullanırım?