Business2Community olarak EOS satın al işlemi yapmanız için detaylı bilgi vereceğiz. Açılımı Elektro-optik Sistem olan EOS, geliştiricilerin merkezi olmayan uygulamalar oluşturmasına, barındırmasına ve çalıştırmasına olanak tanıyan blok zinciri tabanlı bir kripto para birimidir. EOS’un yaratıcısı, Bitshares ve Steemit’in kurucu ortağı Dan Larimer’dır.
EOS, tıpkı Ethereum gibi merkezi olmayan uygulamalar ve DApp’ler geliştirme sürecini çok daha kolay hale getiren bir işletim sistemi sağlar. Ethereum’dan farklı olarak EOS, geliştiricilerin merkezi olmayan uygulamalar oluşturmasını kolaylaştırarak daha ölçeklenebilir ve çok yönlü olmayı hedefler.
Yazıda, EOS alabileceğiniz yerleri anlatacağız. EOS iyi bir yatırım mı yoksa riskli bir yatırım mı, EOS’un fiyatını etkileyen faktörler neler gibi sorularınıza ışık tutmayı amaçlıyoruz.
EOS Satın Al – Detaylı ve Kısa Bir Bakış
Kripto para dünyasının en güvenli borsalarından biri olan Binance’i kullanarak EOS alabilirsiniz. Binance, kullanıcılarına minimum 2 dolar tutarında yatırım yapma imkanı sunmaktadır, sizler de bu imkandan yararlanabilirsiniz.
Kısaca Binance borsasında EOS satın al işlemine göz atalım:
- ✅ 1. Adım: Binance Hesabı Oluşturun
Binance borsasında hesap oluşturmak için sitede sağ üst köşede yer alan kaydol butonuna tıklayın. Karşınıza çıkan formda kişisel bilgilerinizi doğru bir şekilde girerek formu doldurun. Formu doldurup e-postanıza gelen mail onay kodunuzu siteye girerek mailinizi onaylayın. Telefon numaranızı siteye girip, telefonunuza gelen SMS’teki onay kodunuzu girerek bilgilerinizi doğrulayın.
Not: Binance borsası, yüksek güvenlik önlemleri ile korunur. Kişisel bilgilerinizi vermenizde bir sakınca yoktur. - 🔒 2. Adım: Kimliğinizi Doğrulayın
Kayıt sürecinizi tamamlayıp güvenli bir şekilde alım-satım işlemleri gerçekleştirmek için kimliğinizi doğrulamalısınız. Bu aşamada kimlik kartınızın fotoğrafını siteye yüklemeniz gerekmekir. Yapay zeka kimlik kartınız ile ilk aşamada girdiğiniz bilgilerin doğruluğuna bakıp hesabınızı kısa bir süre içerisinde onaylar. - 💳 3. Adım: Para Yatırın
Hesabınız onaylandıysa kullanıcı kontrol panelinde bulunan “Para Yatır” yazısına tıklayın. Bulunduğunuz ülkede desteklenen ödeme seçeneklerinden sizin için uygun olanı seçin. İstediğiniz miktarda para yatırmak için borsanın sizi yönlendirdiği talimatları takip ederek hesabınıza para yatırın. - 🔎 4. Adım: EOS’u Arayın
Yatırdığınız para hesabınıza geçtiğinde keşfet butonuna basarak borsadaki varlıklar arasından kriptoyu seçin. Kripto varlıklar listesi arasından EOS’u arayın. - 🛒 5. Adım: Satın Alımı Gerçekleştirin
Son aşamada EOS almak istediğinizi miktarı belirtip, alım emrini verin.
Kripto varlıklar son derece değişken, düzensiz ve kontrolsüz bir yatırım ürünüdür.
EOS Nereden Satın Alınabilir?
EOS coini satın alabileceğiniz birçok borsa bulunmaktadır. Yazımızda sizler için kripto para borsalarının en iyileri olarak nitelendirilen borsaları inceledik. Dilerseniz borsalara hızlıca bir göz atalım.
1. Binance – En Büyük Kripto Para Borsası
Kripto para piyasasında yatırım yaptıysanız Binance borsasını mutlaka duymuşsunuzdur. Yeni yatırımcılar için şu şekilde açıklayalım. Binance, kripto para piyasasında en büyük günlük işlem hacmine sahip olan borsadır. Kripto para borsalarına kıyasla daha karmaşık bir arayüze ve birçok özelliğe sahip olan Binance, piyasada biraz daha tecrübeli olan yatırımcıların işlem yaptığı bir borsadır.
Binance üzerinden EOS almak isterseniz, bankanızdan borsaya havale yapabilirsiniz. Dilerseniz de kredi ve banka kartı kullanarak anında EOS satın al işlemi yapabilirsiniz. Binance, Türk kullanıcılarına hesaplarındaki nakit parayı Ziraat Bankasına komisyonsuz çekme imkanı sunar. Binance borsasını kullanarak EOS’u Türk lirası ile satın alabileceğinizi de belirtelim.
Web ve mobil uygulaması olan Binance, yeni kullanıcılar için mobil uygulamasındaki Lite özelliğiyle platformu daha anlaşılır ve basit bir hale getirdi.
Binance borsası, farklı borsalara göre kullanıcıların yüksek yatırımlar yapması için kullanıcıları zorlamaz. Borsadaki minimum yatırım yapma ücreti 10$’dır ve bu da kullanıcıların düşük miktarda yatırım yapabilmesine olanak sağlar. Eğer fazla miktarda yatırım yapmayı düşünmüyorsanız Binance borsasını kullanarak dilediğiniz miktarda EOS satın al işlemi yapabilirsiniz.
Borsa kullanıcılarının güvenliğini sağlamak için Google Authenticator uygulaması ve kısa mesaj hizmeti (SMS) ile iki faktörlü kimlik doğrulama (2FA) sağlamaktadır. Dolandırıcılığı engellemek ve maksimum hesap güvenliğini sağlamak için güvenlik aşamalarını geçemezseniz borsa cihaz erişimini kısıtlar. Güvenliğin çok önemli olduğu kripto para piyasasında, siz de EOS almak için Binance borsasını kullanmayı tercih edebilirsiniz.
Kripto varlıklar son derece değişken, düzensiz ve kontrolsüz bir yatırım ürünüdür.
2. Coinbase – Yeni Yatırımcılar İçin Kullanımı Kolay Borsa
En büyük kripto para borsalarından biri de Coinbase’dir. Yeni yatırımcılar için kullanımı çok kolay olan bir borsadır. 2012 yılında Bitcoin almak ve satmak için kurulmuştur. Günümüzde kullanıcılarına EOS da dahil olmak üzere birçok altcoini satın alma imkanı sunar.
Coinbase borsası kullanıcıların kripto paraları öğrenmelerine imkan sağlarken, kullanıcılarını öğrendikçe ödüllendirir. Borsadaki öğren ve kazan kısmında kripto paralar hakkında bilgi edinirken siz de kripto para kazanabilirsiniz. Platform, platformu test etmek için yeni kullanıcılarına 10 dolarlık ücretsiz kayıt bonusu sunar.
Coinbase borsası da Binance’te olduğu gibi kullanıcıların minimum miktarda yatırım yapmasına olanak sağlamaktadır. Coinbase borsasında minimum işlem ücreti 2$’dır. Bu da, kripto paraların yatırım riskini minimuma indirerek, EOS alımında Coinbase’i iyi bir alternatif konumuna getirmektedir.
Eğer EOS satın al işlemi için Coinbase borsasını tercih edecekseniz, borsada EOS’larınızı staking havuzuna kilitleyerek pasif gelir elde edebilirsiniz. Coinbase borsası kullanıcılarının varlıklarını güvende tutmak için soğuk depolama sistemini kullanır. Telefonunuza fiziksel olarak erişimi olmayan bir kişi hesabınıza giriş yapamaz. Güvenlik ve kullanıcı arayüzünün kullanım kolaylığı göz önüne alındığında Coinbase, EOS almak için iyi bir borsadır.
3. Crypto.com – Komisyon Ücreti Az Olan Köklü Borsa
Haziran 2016’da Singapur’da kurulan Crypto.com, güncel olarak dünya çapında 50 milyondan fazla kullanıcı kripto para satın almak için Crypto.com’u tercih etmektedir. Güvenilir bir borsa olmasından dolayı da EOS’u satın almak için harika bir yerdir.
Crypto.com, yatırımcılarının hesaplarını güvende tutmaya yardımcı olmak için çok faktörlü kimlik doğrulama (MFA) kullanmakla birlikte yatırımcıların mevduatlarını çevrim dışı olarak soğuk depoda saklar. Bu sebepden dolayı eğer EOS satın al işlemi yapmak için Crypto.com borsasını kulllanmaya karar verirseniz yatırımınızın güvende olacağından emin olabilirsiniz.
Crypto.com, piyasadaki en düşük komisyon ücreti alan borsalardan biridir. İşlem başına %0,40 komisyon ücreti alır. Borsanın yerel tokeni olan CRO’ya sahipseniz komisyon ücreti de azalır. Düşük komisyon ücreti de EOS’u satın alacağınız borsaya karar vermenizi sağlayacak önemli bir etmeni oluşturur.
EOS dışında 250’den fazla altcoine de ev sahipliği yapan Crypto.com, kripto paralara yatırım yapmak isteyenler için iyi bir seçimdir. Crypto.com borsası, kullanıcılarına kredi kartı ile satın alma imkanı tanır. İsterseniz borsaya bankanızdan havale işlemi yapmadan da, kredi ve banka kartınızla başta EOS satın al işlemi olmak üzere kripto para birimlerini de satın alabilirsiniz.
4. Paribu – Kullanıcı Dostu Arayüze Sahip Türk Borsası
Paribu, 2017’den beri kullanımda olup Türkiye’de en çok kullanılan kripto borsalarından biridir. Eğer Türk lirası ile EOS satın al işlemi yapmak istiyorsanız Binance’in yerine Paribu iyi bir alternatiftir. Borsa kullanıcılarının Türk lirası ile EOS da dahil olmak üzere birçok altcoini satın alma imkanı sunmaktadır.
5 milyondan fazla kullanıcıya sahip olan En iyi Türk kripto para borsaları arasındaki arasındaki Paribu, banka hesabınızdan borsaya yapacağınız havale işlemlerinde herhangi bir komisyon ücreti almamaktadır. Her borsada olduğu gibi Paribu’da da yapacağınız alım-satım işlemlerinde borsaya komisyon ücreti ödersiniz. Aylık işlem hacminiz 100 bin Türk lirasını geçtiyse yapacağınız işlemlerde borsaya daha az komisyon ödersiniz.
Listemizde Binance’i incelerken kullanıcılarının Ziraat Bankasına ücretsiz olarak para çekmesine imkan tanıdığından bahsetmiştik. Paribu ise bankanıza yapacağınız çekim işlemlerinde 3 TL komisyon ücreti almaktadır. Her ne kadar EOS ve en iyi altcoinleri Türk lirası ile satın alma imkanı sunsa da borsanın para çekim işlemlerinde komisyon alması borsa tercihinizde göz önünde bulundurabileceğiniz bir etken.
Listemizdeki kripto para borsalarında olduğu gibi Paribu da kullanıcılarının hesaplarını çeşitli güvenlik yöntemleri ile korur. Paribu, Google Authenticator ve SMS ile kullanıcılarının hesaplarını çift faktörlü koruma yöntemi ile güvende tutmaktadır.
EOS Nedir?
Temmuz 2017’de piyasaya sürülen EOS, EOSIO ağının kripto para birimidir. Ethereum ve NEO gibi EOSIO da, geliştiricilerin merkezi olmayan uygulamalara (DApp’ler), akıllı sözleşmelere ve merkezi olmayan özerk işletmelere odaklanarak blok zinciri tabanlı uygulamalar oluşturmasına olanak tanır.
EOS.io, geliştiricilere Ethereum ve Bitcoin blok zinciri platformlarının özelliklerini birleştirerek DApp’ler oluşturmak için kullanımı kolay araçlar sağlamayı amaçlar. Bir zamanlar en iyi kripto para birimleri arasında 10. sırada bulunan EOS, güncel olarak 47. sırada yer alır.
Çoğu insan kripto para birimlerinin finansal kısmına aşina olsa da, blok zinciri bileşeni Ethereum, NEO, Ripple Labs ve Stellar gibi en popüler kriptoların birçoğunun başarısına katkıda bulundu. Firmalar, büyük piyasa değerlerine sahip kripto para birimlerini ve gerçek dünya blok zinciri uygulamalarının geliştirilmesini kolaylaştırır.
Block.one, EOS coinini, bir yıldan fazla süren ve geliştirme platformunu başlatırken geniş bir ağ oluşturmasını sağlamak için İlk Dijital Para Arzı (ICO) aracılığıyla kullanıma sundu. Proje ICO’da 700 milyon dolar topladı. ICO’dan elde edilen gelirleri Block.one, EOS.io platformunu daha da geliştirmek için kullandı.
EOS Satın Al İşlemi İyi Bir Yatırım Mı?
EOS merkeziyetsiz finans sektöründe geniş bir uygulama yelpazesine sahip olan Ethereum’un önemli bir rakibi olarak kabul edilmektedir. Coin, saniyede 15 işlem sunan Ethereum’dan daha iyi ve daha hızlı olmayı vaat ediyor ve saniyede milyonlarca işlem gerçekleştirmeyi hedefliyor.
State of the dApps verilerine göre EOS, 1 Nisan 2022 itibariyle ikinci en popüler merkezi olmayan uygulama geliştirme platformudur. Platform, oyunlardan NFT’lere kadar değişen kullanım durumları ile bir dizi uygulamayı başlatmak için kullanıldı.
EOS, birçok yenilik vaat eden iyi bir projedir. Alabileceğiniz risk miktarı, kişisel ihtiyaçlarınız ve beklentileriniz gibi faktörler sizin için iyi bir yatırım olup olmadığını belirleyecektir. Kripto varlıklar volatil doğasından ötürü riskli yatırım araçlarıdır. Yatırım yapıp güzel bir kazanç elde etmek için uzun vadeli kripto yatırımınıza güvenip beklemeniz gerekir. Yatırım yapmadan araştırıp güvendiğiniz bir projeye yatırım yapmalısınız.
İşlemler Ücretsizdir
Nerdeyse tüm blok zincir üzerinde işlem yaparken işlem ücreti de ödemeniz gerekir. EOS, kullanıcılarının işlemlerini ücretsiz bir şekilde gerçekleştirmesine olanak tanır. Ufak bir bilgi olarak en popüler blok zincir ağı Ripple, en ucuz işlem ücreti kesintisi ile kripto para birimlerinizi transfer etme olanağı sunar.
Yönetim Yapısı Modeli
EOS, mümkün olan en üst düzeyde uyarlanabilir olmak için, yönetişim yapısı modeline dayalı oylama yöntemi kullanır. Bu, platformda yapılacak olan düzenlemelerin yalnızca oylama yöntemiyle değiştirilebileceği anlamına gelir.
Teknoloji geliştikçe ve yeni ihtiyaçlar ortaya çıktığında değişiklik gereklidir. EOS da buna olanak tanır. Ethereum ile EOS’un rakip olmasının en büyük kanıtlarından biri de, bir oylama modelinin olmaması sebebi ile Ethereum gerekli değişiklikleri yapamadı ve geride kaldı.
dApp Geliştirme İmkanı
EOS, geliştiricilerin tam teşekküllü dApp’ler oluşturmasına olanak tanır. Merkeziyetsiz bir platform olarak işlev görür.u da herhangi bir kişinin merkezi olmayan bir uygulama (dApp) oluşturabileceği ve bunu EOS blok zinciri platformunda çalıştırabileceği anlamına gelir.
Daha Hızlı Ölçekleme Süresi
EOS çok ölçeklenebilir bir platformdur. EOSIO ekosistemi, saniyede maksimum 10.000 işlem hızına (TPS) sahiptir. EOS, TRON Network ile birlikte benzersiz yapısı sebebiyle işlem maliyetlerini ortadan kaldırabilen birkaç blok zincirinden biridir. Bazı kaynaklara göre EOSIO, işlem hızı açısından Ripple’ı bile geride bıraktığı yönünde.
EOS, işlemsel bir para birimi ve bir ağ coini olduğundan, EOS’un yaratıcıları ve kullanıcıları her geçen gün daha fazla yenilik ve özellik ekleyerek, coinin kullanılabilirliğini arttırır. Sadece işlem hızı ve ücretsiz işlem yapma imkanı bile EOS’un fiyatının artmasına katkı sağlayabilir.
Güçlü İşbirlikleri
Kripto para birimleri işbirlikleri sayesinde daha fazla ün kazanmakla birlikte, talebi de arttırmaktadır. Artan talep de fiyatın artmasına katkı sağlamaktadır. Kripto paranın güçlü işbirliklerine sahip olması çok önemlidir. Galaxy Digital, SVK Crypto ve FinLab EOS’un en iyi bilinen işbirliklerindendir.
Geliştiriciler İçin Uygun
EOS geliştiricilerle çalışmak ve işlemlerini kolaylaştıracak şekilde oluşturulmuştur. Geliştiriciler EOS’un sağladığı teknolojileri kullanarak kolay bir şekilde dApp’ler (merkezi olmayan uygulamalar) oluşturabilir.
EOS Satın Al İşleminin Riskleri
Yazımızda EOS almanın olası avantajlarını sizler için detaylı bir şekilde inceledik. Avantajları olduğu gibi dezavantajları bilmek de yatırım yapmadan önemlidir.
Yazımızın devamında sizler için EOS satın al işleminin olası risklerini de araştırdık. Dezavantajlar hakkında bilgilenip yatırımınızı şekillendirmelisiniz.
Kripto Paralar Bitcoin’i Takip Ediyor
Altcoinlerin Bitcoin’in yaptığı fiyat hareketlerini takip ettiği bilinen bir gerçektir. Piyasadaki hacim çoğunluğu Bitcoin’de olduğu için olası fiyat düşüşlerinde piyasanın geri kalanı da etkilenir. Yatırım yaparken Bitcoin’in fiyat hareketlerine de dikkat etmeniz gerekmektedir.
Volatilite
Kripto varlıklar yüksek volatiliteye sahiptir. Hızlı ve çok dalgalanan fiyat hareketleri yaparlar. Örnek vermek gerekirse, 3 Aralık 2021’de EOS’un fiyatı 4.16 doları gördü. 4 Aralık 2021’de 2.39 dolara kadar fiyat düşüşü yaşadı. Fiyatın hızlı dalgalanma hareketleri yapacağını göz önüne alarak yatırım yapmalısınız.
Kurucusu İstifa Etti
Projenin kurucu ortağı ve teknolojiden sorumlu başkan (CTO) Dan Larimer, 10 Ocak 2021’de projeden ayrıldı. Dan Larimer istifa ettiğinden beri EOS tarafında projeye katkıda sağlayacak bir geliştirme yapılmadı.
EOS Güncel Fiyatı
EOS güncel olarak en değerli 46. kripto para birimidir. Dolaşımda 991 milyon EOS coin varken, toplam arzı ise 1,056,898,335’tir.
EOS coininin 900 milyonu ICO sonunda dağıtıldı. ICO katılımcıları tüm EOS coinlerinin %90’ını aldı ve kalan %10’u da EOS geliştirme ekibine gitti.
EOS Fiyat Tahmini
Uzman yatırımcılar EOS hakkında yükseliş tahminleri yapmışlardır. Yatırımcıların 2022-2023 ve 2024 EOS fiyat tahminleri sayesinde yatırım yapmadan sorularınızı cevap olmayı umut ediyoruz.
All Forecast, EOS’un Aralık 2022’de 5.25 dolara çıkacağını düşünür. 2023’ün sonunda da 10.60 dolar bandını göreceğini düşünür. Coin Price Forecast’e göre, EOS harika bir kısa vadeli yatırımdır. 2022’nin sonunda 3.2 dolar ve 2023 sonunda ise 3.65 dolar fiyatına ulaşabilir. Economy Forecast Agency ise EOS’un 2023’ün sonunda 2.51$’lık bir fiyata sahip olmasını bekliyor.
Neredeyse tüm arzı dolaşımda olan EOS, coinin değer kazanmasıyla birlikte bir arz-talep şoku yaşatabilir. Bu şokun etkisiyle fiyatının daha da artması beklenir. Uzmanlar, düşüşü satın almanın gelecekte iyi bir kazanç getireceği konusunda hemfikirler.
EOS Satın Al İşleminin Yolları
Kripto para borsaları çok çeşitli ödeme yöntemleri ile EOS alma işlemlerini destekler. Yöntemlerden bazılarına kısaca göz atalım.
Kredi Kartı ve Banka Kartı İle EOS Satın Al
Birçok yatırımcı kredi kartı ve banka kartı kullanarak EOS satın al işlemini gerçekleştirir. Kart kullanarak EOS almanın en büyük avantajı, satın alma işleminizi anında gerçekleştirebiliyor olmasıdır. Kripto para satın alma işlemlerinizi kart ile yapmanız size zamandan kazandırır.
PayPal İle EOS Satın Al
Kripto para borsaları PayPal gibi elektronik cüzdanları kullanarak satın alma işlemi yapmanıza olanak tanır. PayPal 2016’dan itibaren Türkiye’deki faaliyetlerini durdurdu. PayPal hesabınızla Türkiye’den EOS alma işlemi gerçekleştirmek istiyorsanız VPN kullanmanız gerekir.
EOS Satın Al İşlemi
Kripto para dünyasının en iyi krpito para uygulamaları arasındaki Binance’i kullanarak EOS alabilirsiniz.
Binance borsasında EOS satın al işlemine göz atalım:
1. Adım: Hesap Oluşturun
Binance borsasında hesap oluşturmak için sitede sağ üst köşede bulunan kaydol butonuna tıklayın. Karşınıza çıkan formda kişisel bilgilerinizi doğru bir şekilde girerek formu doldurun. Formu doldurup e-postanıza gelen mail onay kodunuzu siteye girerek mailinizi onaylayın. Son aşamada telefon numaranızı siteye girip, telefonunuza gelen SMS’teki onay kodunuzu girerek bilgilerinizi doğrulayın.
Not: Binance borsası, yüksek güvenlik önlemleri ile korunduğundan, kişisel bilgilerinizi vermenizde bir sakınca yoktur.
2. Adım: Kimliğinizi Doğrulayın
Kayıt sürecinizi tamamlayıp güvenli bir şekilde alım-satım işlemleri gerçekleştirebilmek için kimliğinizi doğrulamalısınız. Bu aşamada kimlik kartınızın fotoğrafını siteye yüklemeniz gerekmekir. Yapay zeka kimlik kartınız ile ilk aşamada girdiğiniz bilgilerin doğruluğuna bakıp hesabınızı onaylar.
3. Adım: EOS Satın Al İşlemi İçin Para Yatırın
Hesabınız onaylandıysa kullanıcı kontrol panelinde bulunan “Para Yatır” yazısına tıklayın. Bulunduğunuz ülkede desteklenen ödeme seçeneklerinden sizin için uygun olanı seçin. İstediğiniz miktarda para yatırmak için borsanın sizi yönlendirdiği talimatları takip ederek hesabınıza para yatırın.
4. Adım: EOS’u Arayın
Yatırdığınız para hesabınıza geçtiğinde keşfet butonuna basarak borsadaki varlıklar arasından kriptoyu seçin. Kripto varlıklar listesi arasından EOS’u arayın.
5. Adım: EOS Satın Al
Son aşamada EOS almak istediğinizi miktarı belirtip, alım emrini verin.
Ayrıca Bkz.: Binance Coin Nereden ve Nasıl Satın Alınır?
Kripto varlıklar son derece değişken, düzensiz ve kontrolsüz bir yatırım ürünüdür.
En İyi EOS Satın Al Cüzdanları
Artık EOS’u nasıl satın alınacağını biliyoruz. Satın alma işlemini gerçekleştirmek kadar yatırımlarınızı güvence altına almak da önemlidir. Kripto cüzdanları da yatırımlarınızı güvenli bir saklama alanı sunmak için yapılmıştır.
Kripto cüzdanı, bir varlığın blok zincirine bağlanan yazılım aracıdır. Coin satın almanıza, adreslere transfer etmenize ve coinlerinizi saklamanıza olanak tanır. EOS için en iyi kripto cüzdanlarından bazıları EOS Authority Wallet, Ledger Nano X, Exodus, Anchor’dur. Eğer dilerseniz satın aldığınız EOS’ları Crypto.com gibi güvenilir bir borsada da tutabilirsiniz.
Özet
EOS piyasada en yaygın kullanılan blok zinciri platformlarından biridir. EOS’un fiyatının düşmüş olması yatırım yapacak olanlar için bir fırsat olanağıdır.
Yazımızda EOS satın al işlemi için kullanabileceğiniz borsalara değindik. EOS’u yatırım aracı olarak seçebileceğinizi açıkladık. Sizlere rehber olmak için EOS hakkındaki araştırmalarımızı paylaştık. Unutmayın ki kripto paralar riskli yatırım araçlarıdır. Yatırım yapmadan kendi araştırmanızı yapmanızı öneririz. Son aşamada da, yatırım yaparken kendi riskinizi hesaplayarak yatırım yapmanızı öneririz.