Günümüz dijital dünyasında, şifre kullanarak giriş yaptığımız milyonlarca uygulama bulunmakta. Sosyal medya hesaplarımız, işletme profillerimiz, sanal alışverişlerimiz ve daha fazlası için şifreye ihtiyacımız var. Tüm hesaplarımız için tek bir parolanın bizi bilgisayar korsanlığına karşı yüksek risk altına soktuğunu öğrendiğimizden beri, hesaplarımızı korumak için yaratıcı oluyoruz ve imkansız parolalar oluşturuyoruz. Artık buna gerek kalmıyor çünkü en iyi şifre yöneticisi uygulamaları işinizi oldukça kolaylaştırıyor.
Elbette tüm hesaplarınızın şifresini ezbere bilmek imkânsız, bu yüzden bunları bir kâğıda yazıyoruz, cep telefonlarımızda tutuyoruz veya sitenin giriş bilgilerimizi hatırlamasına izin veriyoruz. Tam olarak bu noktada şifre yönetim programı devreye giriyor.
Makalemizde yer verdiğimiz yazılım uygulamaları, parolalarınızı saklamak için askeri düzeyde şifreleme ve ekstra güvenlik katmanları kullanır. Bu uygulamalar hakkında daha fazla bilgi edinmek istiyorsanız okumaya devam edin. Türkiye’den erişebileceğiniz en iyi şifre yöneticilerini sizler için araştırdık ve en iyi 10 şifre yöneticisi uygulamaları neler olduğunu bulduk. Aşağıda yer alan listede ele aldığımız yazılımlara yüzeysel olarak bakabilirsiniz.
Türkiye’deki En İyi Şifre Yöneticisi Uygulamaları
Aşağıda Türkiye’de yer alan kullanıcılar için en iyi on şifre yöneticisini tartışmaktayız. Yapmış olduğumuz incelemede sunduğu kolaylıkları ve fiyatı başta olup birçok konuyu ele aldık.
- NordPass — Genel Olarak En İyi Şifre Yöneticisi
- LastPass — Kullanıcı Dostu Arayüze Sahip Şifre Yöneticisi
- Keeper — Büyük İşletmeler için En İyi Tercih
- Avira — Parolaları Tek Bir Cihazda Yönetmek İçin En İyi Uygulama
- Kaspersky — Parola Yönetimi İçin Harika Uygulama
- 1Password — Aile Dostu Parola Yöneticisi
- RoboForm — En Deneyimli Şifre Yöneticisi
- LogMeOnce — Birden Çok Cihaz İçin En İyi Parola Yöneticisi Uygulaması
- Bitwarden — En İyi Ücretsiz Şifre Yöneticisi
- Dashlane — Ek Güvenlik Katmanı İçin En İyi Uygulama
Türkiye’deki Kullanıcılar İçin En İyi Parola Yöneticileri – Detaylı İnceleme
Hiç vakit kaybetmeden Türkiye’deki kullanıcılar için en iyi şifre yöneticilerini detaylı bir şekilde açıklayalım.
1. NordPass — Genel Olarak En İyi Şifre Yöneticisi
NordPass piyasada yeni bir isim olmadığını belirterek yazılımı tanıtmaya başlayalım. Bu şifre yöneticisi, NordVPN de dahil olmak üzere NordSec ürün serisinin bir parçasıdır. NordPass, en popüler tarayıcılar (Chrome, Safari, Firefox ve Edge) için mobil, masaüstü uygulamaları ve tarayıcı uzantıları içeren her şeyi kapsayan bir şifre yöneticisine sahiptir.
Çoğu şifre yöneticisi gibi, NordPass da sadece şifrelerinizi saklamaz ve yönetmez. Ayrıca, çevrimiçi güvenliğinizi artırmak için yeni ve karmaşık olanları da oluşturur. NordPass, çevrimiçi varlığınızı kolaylaştıran yerleşik bir otomatik doldurma özelliğine sahip olduğundan, oturum açma kimlik bilgilerini kendiniz girmek zorunda kalmayacaksınız.
NordPass ayrıca kullanıcılarına şifrelerinize erişebileceğiniz güvenilir bir ‘kasa’ sunar, yani masaüstü uygulamasını yüklemeniz gerekmez. NordPass hesabınıza tarayıcıdan kolayca erişebilirsiniz. Bu parola yöneticisi, olası sızıntıları veya ihlalleri taramanıza olanak tanır ve eğer şifrenizin yeteri kadar güçlü değilse güçlendirmenin çeşitli yollarını önerir.
Diğer NordPass kullanıcılarıyla şifre paylaşmak veya acil bir durumda ailenize/arkadaşlarınıza hesabınıza erişim izni vermek için şifreli kanalları kullanabilirsiniz.
Son teknoloji xChaCha20 şifrelemesinin yanı sıra NordPass, korumayı geliştirmek için çok faktörlü kimlik doğrulama, OTP’ler (tek seferlik şifreler) ve biyometri kullanır. Her şeyi kapsayan ücretsiz ve uygun fiyatlı bir ücretli planla birleştiğinde NordPass, 2024 yılının en iyi şifre yöneticileri arasında yer alıyor.
Artıları:
- Tüm tarayıcılardan şifreyi içe aktarma kolaylığı
- Ücretsiz sürümü oldukça kaliteli
- Kapsamlı ücretsiz plan
- İki faktörlü kimlik doğrulama
Eksileri:
- Masaüstü uygulaması yok
- Güvenli şifre paylaşımı yok
Platformlar | Windows, Android, Mac, iOs, Chrome OS ve Linux |
Fiyatlandırma | Ücretsiz
Premium – 1,19$/Ay Aile – 4,99$/Ay (6 kullanıcı ve üstü) İş – 3,59$/Ay Kurumsal – İletişime geçin |
İki faktörlü kimlik doğrulama | Evet |
Tarayıcı eklentileri | Chrome, Edge, Safari, Firefox, Brave ve Opera |
Mobil PIN kilidi açma | Yok |
Biyometrik kimlik doğrulama | Touch Id ve Face ID (iOS ve Mac), Android parmak izi okuyucu ve Windows Hello |
2. LastPass — Kullanıcı Dostu Arayüze Sahip Şifre Yöneticisi
LastPass, 2008 yılında tarayıcı tabanlı bir ücretsiz şifre yöneticisi olarak faaliyete geçti. Uzun yıllara dayanan deneyimi, mükemmel güvenliği, uygun fiyatlı planları ve kullanımı kolay platformu sayesinde LastPass, Türkiye’deki en iyi şifre yöneticilerinden biri haline gelmiştir.
LastPass, parola oluşturmak, depolamak ve yönetmek için neredeyse aşılmaz bir AES 256-bit şifreleme ve salted hash’ler kullanır. Parolaların yanı sıra LastPass, kredi kartı bilgilerini ve diğer hassas verileri uzak sunucularda tutmanıza olanak tanır.
Sunduğu ücretsiz plan, sınırsız şifre, cihaz senkronizasyonu, otomatik doldurma, güçlü şifre oluşturucu, dark web izleme ve çok daha fazlasını içerir. Öte yandan Premium plan, yine de uygun fiyatlı olmasına rağmen, başka bir yararlı özelliğe sahiptir: akıllı telefon uygulamalarınızda oturum açabilme. Bu şekilde, telefonunuzu kaybederseniz, uygulamalardan çıkış yapabilir, böylece herhangi birinin hassas bilgilere erişmesini engelleyebilirsiniz.
LastPass ayrıca çok faktörlü kimlik doğrulama özelliğine de sahiptir. Bu özellik, hesaplarınıza giriş yapmadan önce ek doğrulama gerektirerek sizi tehlikeden uzak tutar. Çeşitli güvenlik önlemleri ve biyometrik kimlik doğrulama seçenekleriyle LastPass, genellikle Mac ve Windows cihazları için en iyi şifre yöneticisi olarak kabul edilir.
Artıları:
- Kaliteli ücretsiz plan
- Kullanıcı dostu arayüz
- Çok faktörlü kimlik doğrulama
- Mobil uygulamaya sahip
Eksileri:
- 2015 yılında saldırıya uğradı ve ciddi kayıplar yaşandı
- Gelişmiş şifre yönetim aracı yok
Platformlar | Windows, Android, Mac, iOs, Chrome OS ve Linux |
Fiyatlandırma | Ücretsiz
Premium – 3$/Ay Aile – 4$/Ay (6 kullanıcı ve üstü) Takım – 4$/Ay İş – 6$/Ay |
İki faktörlü kimlik doğrulama | Evet |
Tarayıcı eklentileri | Chrome, Safari, Microsoft Edge, Firefox ve Opera |
Mobil PIN kilidi açma | Evet |
Biyometrik kimlik doğrulama | Touch Id ve Face ID (iOS ve Mac), Android parmak izi okuyucu (Windows ve Android) |
3. Keeper — Büyük İşletmeler için En İyi Tercih
İki geliştirici tarafından 2011 yılında kurulan Keeper, günümüzün en başarılı şifre yöneticilerinden biridir. Başlangıçta ana fikir mobil cihazlar için bir şifre yöneticisi oluşturmaktı. Bugün, Keeper tüm tarayıcı ve cihazlar için 2024 yılının en iyi şifre yöneticileri arasında yer alıyor.
Her büyüklükteki ekip için sunduğu kapsamlı teklifi sayesinde büyük şirketler ve kurumsal düzeydeki işletmeler için mükemmel bir çözümdür. Bu parola yöneticisi, yüksek güvenlik düzeylerini koruyan çok katmanlı güvenlik özellikleri kullanır.
Sunduğu iş planı, her kullanıcı için etkinlik raporlama, güvenlik denetimi, ekip yönetimi de sunar. Kurumsal planda ise tüm bu özelliklerin yanında SAML 2.0, gelişmiş 2FA ve otomatikleştirilmiş ekip yönetimi sunar.
Keeper, tüm büyük tarayıcılarla uyumludur ve Windows, Mac, Android, Linux ve iOS cihazları için özel uygulamalara sahiptir. Kullanıcılar, deep web taraması, şifreli bir sohbet mesajlaşma programı ve güvenlik ihlali izleme özelliği dahil olmak üzere çeşitli kullanışlı özelliklere erişim elde etmek isterseniz sizden ekstra ödeme yapmanızı isteyebilir.
Artıları:
- Güvenli şifre paylaşım seçenekleri
- Şifre geçmişine göz atma kolaylığı
- Biyometrik kimlik doğrulama
- Çoklu cihaz desteği
Eksileri:
- Ücretsiz plan var
- Eklentiler pahalıdır
Platformlar | Windows, Android, Mac, iOS, Chrome OS ve Linux |
Fiyatlandırma | Kurumsal — İletişime geçiniz
İş — 3,75$/Ay Aile — 6,24$/Ay (beş kullanıcıya kadar) Aile+ — 8,62$/Ay (beş kullanıcıya kadar) Kişisel — 2,91$/Ay Kişisel+ — 4,87$/Ay Öğrenci — aylık abonelikte %50 indirim |
İki faktörlü kimlik doğrulama | Evet |
Tarayıcı eklentileri | Chrome, Safari, Edge, Firefox ve Opera |
Mobil PIN kilidi açma | Yok |
Biyometrik kimlik doğrulama | Pixel Face Unlock, Yüz tanıma (iOS ve Mac), Windows Hello ve Parmak okuyucu (Windows ve Android) |
4. Avira — Parolaları Tek Bir Cihazda Yönetmek İçin En İyi Uygulama
Avira parola yöneticisi, güvenliği ve basitliği göz önünde bulundurularak tasarlanmış ve kodlanmıştır. Almanya merkezli bu şirket, yeni başlayanlar için uygun bir arayüze ve düzgün bir özellik dizisine sahip köklü bir yazılımdır. Avira, bir masaüstü uygulaması olmamasına rağmen tüm cihazlarda ve tarayıcılarda sorunsuz bir şekilde çalışır.
Tarayıcı uzantısı, banka düzeyinde 256 bit AES şifreleme ve 2FA kullanarak parolalarınızın ve hassas verilerinizin güvenliğini sağlar.
iOS ve Android cihazlar için mobil uygulaması, kullanıcıların diğer web sitelerindeki hesapların daha güvenilir olmasını sağlamak için yerleşik bir 2FA kod oluşturucuna sahiptir. Avira ücretsiz planıyla, sayıyı 10 veya 15 ile sınırlayan diğer parola yöneticilerinin aksine kullanıcılar, sınırsız parola adeti erişim elde edersiniz.
Otomatik doldurma özelliğine sahip olmasına rağmen, Avira her zaman onayınızı ister. Bu şekilde, kimlik avı girişimlerinden veya gizli formlardaki parolaların ve diğer hassas ayrıntıların açığa çıkmasını önler.
Yazılımın tarayıcı uzantısı, kaydedilmiş tüm şifrelerinizin bir dizisini görüntülerken, yerleşik arama çubuğu verilerde gezinmenize yardımcı olur. Avira ayrıca iki parola oluşturma seçeneği sunar, bunlar; Parola Oluştur ya da Parola Oluştur ve Özelleştir arasında seçim yapmalısınız. İkincisi, uzunluğu (4–30 karakter) seçmenize ve sayı veya noktalama işareti eklemenize olanak tanır.
Ücretsiz sürüm, güvenli bir parola yöneticisi arayan kişiler için mükemmeldir. Öte yandan, Pro planı hala uygun fiyatlı ve cihazlar arası senkronizasyon ve askeri düzeyde şifreli depolama sunuyor. Sonuç olarak, Avira’yı Türkiye’deki en iyi şifre yöneticisi uygulaması olarak görüyoruz.
Artıları:
- Platformlar arası senkronizasyon
- Arayüzünün sade olması
- Kapsamlı ücretsiz plan
- İki faktörlü kimlik doğrulama
Eksileri:
- Masaüstü uygulaması yok
- Güvenli şifre paylaşımı yok
Platformlar | Windows, Mac, Android, iOS ve Linux |
Fiyatlandırma | Ücretsiz
Pro – 2,67$/Ay |
İki faktörlü kimlik doğrulama | Evet |
Tarayıcı eklentileri | Chrome, Safari, Microsoft Edge, Firefox ve Opera |
Mobil PIN kilidi açma | Evet |
Biyometrik kimlik doğrulama | Touch Id ve Face ID (iOS ve Mac), Android parmak izi okuyucu |
5. Kaspersky — Parola Yönetimi İçin Harika Uygulama
Kaspersky, esas olarak antivirüs programı olarak bilinmesine rağmen, Türkiye’deki en iyi şifre yöneticisi uygulamalarından biridir. Kaspersky, yazılımı ek öğelerle güçlendirmek yerine parola yöneticisinin temel özelliklerini geliştirmenin en iyisi olduğuna karar verdi.
Kaspersky, sahip oldukları uzantılar sayesinde tüm büyük tarayıcılarla senkronize bir şekilde çalışır. Kullanıcılar, yeni bir hesap oluştururken mevcut hesapları için otomatik doldurma özelliğine ve gelişmiş şifre oluşturucuya güvenebilir.
Yazılım ayrıca, sahip olduğu yerel ‘bulut’u sayesinde tüm cihazlarda (Mac, iOS, Android ve Windows) sorunsuz bir şekilde çalışır. Bu şekilde, yeni bir parola kaydeder kaydetmez Kaspersky parolayı tüm bağlı cihazlarda eşitler.
Bir siber güvenlik şirketi tarafından oluşturulan Kaspersky, 265 bit AES şifreleme, 2FA ve sıfır veri saklama gibi gelişmiş güvenlik özelliklerine sahiptir.
Yazılımın sunduğu ücretsiz plan tüm temel özellikleri kapsar ancak 15 parola sınırı bulunuyor. Öte yandan, ücretli plan yılda yalnızca 14,99$ karşılığında sınırsız cihazdan tüm şifrelerinizi saklayabilirsiniz. Ne yazık ki, Kaspersky’nin aileler veya işletmeler için bir parola yöneticisi yoktur. Eğer tek başına iş yapan biri ya da bir öğrenciyseniz Kaspersky tam size göredir.
Artıları:
- Uygun fiyatlı yıllık planlar
- Kullanımı kolay arayüz
- Yüksek senkronizasyon
- Gelişmiş güvenlik katmanları
Eksileri:
- Güvenli şifre paylaşımı yok
Platformlar | Mac, iOS, Android ve Windows |
Fiyatlandırma | Ücretsiz
Yıllık planda 14,99$ |
İki faktörlü kimlik doğrulama | Evet |
Tarayıcı eklentileri | Chrome, Edge, Firefox, Safari ve Vivaldi |
Mobil PIN kilidi açma | Evet |
Biyometrik kimlik doğrulama | Touch Id ve Face ID (iOS ve Mac), Android parmak izi okuyucu |
6. 1Password — Aile Dostu Parola Yöneticisi
1Password, yıllarca iOS cihazları listesinde ilk sırada yer alan bir şifre yöneticisiydi. Sonuç olarak, şirket ürün tabanını genişletti ve oyunun zirvesinde kalmak için düzgün bir Android ve Windows uygulamaları serisini ve çeşitli tarayıcı uzantılarını dahil etti.
Bugün 1Password, kıskanılacak bir dizi yüksek kaliteli özelliğe sahip, birçok özelliğe sahip bir şifre yöneticisidir. Ücretsiz bir sürümü olmamasına rağmen, temel planı uygun fiyatlı ve kesinlikle satın almaya değer olduğunu düşünüyoruz. Kullanıcılar ayrıca, seçtikleri plana bakılmaksızın 14 günlük ücretsiz deneme süresine sahip olur.
1Password, parola saklama ve yönetmenin yanı sıra cihaz senkronizasyonu, sınırsız parola, dijital cüzdan, 7/24 e-posta desteği ve özel ve hassas bilgileri saklamak için 1 GB çevrimiçi depolama alanı sunar.
1Password, iOS ve Android mobil uygulamalarının yanı sıra çeşitli tarayıcılar (Chrome, Safari, Firefox, Opera, Edge ve Brave) için yüksek kaliteli ve kullanımı kolay uzantılara sahiptir.
Kapsamlı ücretli aile planı, beş aile üyesiyle parola paylaşma ve basit hesap kurtarma özelliklerine sahiptir. Bu plan aynı zamanda her üye için ihtiyaçlarına göre farklı limitler belirlemenizi sağlar.
Askeri düzeyde şifreleme ve diğer güvenlik katmanlarının bile yeterli olmadığını düşünüyorsanız, 1Password Watchtower özelliğini yazılımına ekledi. Bu özellik, deep web’i düzenli olarak tarar ve olası güvenlik ihlallerini arar. Kullanıcılar ayrıca seyahat modunu etkinleştirebilir, seyahate çıkmadan önce hassas bilgileri silebilir ve tek bir tıklamayla geri yükleyebilir.
Artıları:
- Yenilikçi seyahat modu
- Aile şifre paylaşımı
- Kapsamlı iş planları
- Güvenli şifre kasaları
Eksileri:
- Ücretsiz plan yok
- Para iade garantisi yok
Platformlar | iOS, Mac, Windows, Android, Linux, Darwin, Chrome OS, FreeBSD ve OpenBSD |
Fiyatlandırma | Normal – 2,99$/Ay
Aile – 4,99$/Ay (5 kullanıcı ve üstü) Giriş Paketi – 19,95$/Ay (10 kullanıcı) İş – 7,99$/Ay Kurumsal – Değişken fiyat |
İki faktörlü kimlik doğrulama | Evet |
Tarayıcı eklentileri | Safari, Firefox, Chrome, Edge, Opera ve Brave |
Mobil PIN kilidi açma | Evet |
Biyometrik kimlik doğrulama | Windows Hello, parmak izi okuyucular (Linux ve Android), Face ID, Touch ID, Yüz tanıma (iOS ve Mac) |
7. RoboForm — En Deneyimli Şifre Yöneticisi
Türkiye’de yaşayan kullanıcılar için en iyi şifre yöneticilerinden biri olmasının yanı sıra, RoboForm bu alanda oldukça fazla deneyime sahiptir. Platform, 1999 yılında dijital dünyaya katılmasına rağmen, masaüstü ve mobil uygulamalarda yüksek kaliteli ve modern bir kullanıcı arayüzüne sahiptir.
Sunduğu ücretsiz sürüm oldukça kapsamlıdır ve kullanıcılara tek tıklamayla oturum açma, parola senkronizasyonu, PBKDF2 SHA256 ile güçlü AES 256-bit şifreleme, çok faktörlü kimlik doğrulama ve acil durum erişimi sunulur. Kullanıcılar, zayıf veya güvenliği ihlal edilmiş parolaları belirlemeye yardımcı olan bir denetim aracına da erişebilir.
RoboForm ücretsiz planında tüm kaliteli özellikler var gibi görünse de iyileştirebileceği birkaç şey var. Yani, çoklu cihaz senkronizasyonu yalnızca Premium sürümde mevcuttur.
RoboForm, üstün otomatik doldurma yetenekleriyle diğer parola yöneticilerinden ayrılır. Türkiye’deki en iyi parola yöneticilerinin tümü bu özelliği sunsa da RoboForm en karmaşık formları en yüksek doğrulukla tamamlar.
RoboForm, tüm tarayıcılarda (Chrome, Safari, Opera, Firefox ve Edge) sorunsuz bir şekilde çalışırken iOS, Android, Windows, Mac, Linux ve Chrome OS için masaüstü ve mobil uygulamaları nispeten düşük bir fiyata harika özellikler sunar.
Artıları:
- Paketleri uygun fiyatlıdır
- Özelliklerinin kapsamlı olması
Eksileri:
- Aylık faturalandırma yok
Platformlar | Mac, iOS, Windows, Android, Linux, Chrome OS |
Fiyatlandırma | Ücretsiz
RoboForm Her yerde – 16,68$/Yıl RoboForm Her yerde Aile – 33,4$/Yıl (5 kullanıcı ve üstü) İş – 39,95/Yıl |
İki faktörlü kimlik doğrulama | Evet |
Tarayıcı eklentileri | Safari, Chrome, FireFox, Edge ve Opera |
Mobil PIN kilidi açma | Evet |
Biyometrik kimlik doğrulama | Pixel Face Unlock, Android parmak izi okuyucular, Windows Hello, Face ID ve Touch ID |
8. LogMeOnce — Birden Çok Cihaz İçin En İyi Parola Yöneticisi Uygulaması
LogMeOnce, platformlar arası desteği nedeniyle ele aldığımız en iyi şifre yöneticisi listesinde son sırasında yer alıyor. Bu yazılım, kullanıcıların hesaplarını tüm cihazlarda ve tarayıcılarda tek bir PIN, parmak izi veya fotoğrafla senkronize etmesine olanak tanır.
LogMeOnce, ana parola ihtiyacını ortadan kaldırarak kutunun dışına çıkar. Bu, güvenlik sorularını gündeme getirmesine rağmen, bu parola yöneticisi, ek güvenlik katmanları getirerek sorunu çözdü. Bu şekilde, kullanıcılar ana parolayı unuturlarsa hesaplarına kilitlenemezler.
Premium plan ücretsizdir ve düzinelerce değerli özellikle birlikte gelir. Bununla birlikte Ultimate planı, 10 GB şifre depolama, hırsızlığa karşı koruma, çok faktörlü kimlik doğrulama, fotoğrafla acil durum erişimi, uzaktan oturum kapatma ve çok daha fazlasını içeren bir tekne dolusu ek özellik ve güvenlik katmanıyla birlikte geldiği için bireysel kullanıcılar için en iyi seçenektir.
LogMeOnce ayrıca bir SSO özelliğine sahiptir yani bir hesapta oturum açtıktan sonra bunu tekrar yapmak zorunda kalmazsınız.
Artıları:
- Platformlar arası senkronizasyon
- Biyometrik kimlik doğrulama
- Nerdeyse çoğu özellik özelleştirilebilir
Eksileri:
- Arayüz tasarımı kısmen kötüdür
- Eklentiler maliyetlidir
Platformlar | Mac, Windows, iOS, Android ve Linux |
Fiyatlandırma | Ücretsiz
Profesyonel —2,50$/Ay Ultimate — 3,25$/Ay Aile — 4,99$/Ay Takım — 3$/Ay Kurumsal — 4$/Ay Bireysel — 7$/Ay Öğrenciler — Aylık abonelikte %50 indirim |
İki faktörlü kimlik doğrulama | Evet |
Tarayıcı eklentileri | Firefox, Chrome, Safari ve Edger |
Mobil PIN kilidi açma | Evet |
Biyometrik kimlik doğrulama | Android parmak izi okuyucu, Face ID ve Touch ID |
9. Bitwarden — En İyi Ücretsiz Şifre Yöneticisi
Sizler için bu listeyi hazırlarken pek çok ücretsiz şifre yöneticisini inceledik, ancak pek çoğu Bitwarden’in sunduklarıyla kıyaslanamaz olduğu için Bitwarden’i listemize dahil ettik. Açık kaynaklı parola yöneticisi hizmetine 2015 yılında başlayan Bitwarden, üç yıl içinde Bitwarden iOS ve Android uygulamalarını oluşturmuş ve birden çok tarayıcı uzantısını (Safari, Chrome, Firefox, Opera, Edge ve Brave) ve Mac, Windows ve Linux entegrasyonunu yapmayı başarmıştır.
Bitwarden’ın sunduğu ücretsiz plan, cihaz senkronizasyonu, 2FA ve şifreleri sunucu yerine çevrimdışı kaydetme seçeneği başta olup birçok özelliği içerir. Bu kadar harika özelliklerle Bitwarden’in en iyi ücretsiz şifre yöneticileri arasında birinci olması şaşırtıcı değil.
Yılda yalnızca 10$ ödemeniz karşılığında, kullanıcılar ekstra kimlik doğrulama seçeneklerinin, 1 GB şifreli depolamanın, parola oluşturucunun, iki adımlı oturum açmanın ve parola paylaşımının kilidini aşar.
Özetle, giriş bilgilerini birden fazla cihazda tek kuruş ödemeden senkronize etmek isteyen kişiler Bitwarden’ı düşünmelidir. Endişelenmeyin, ücretsiz sürümü kullanarak güvenliğinizden asla ödün vermezsiniz.
Artıları:
- Etkileyici ücretsiz plan
- Son derece güvenli şifre üreticisi
- Açık kaynak kodlu olması
- Çoklu cihaz senkronizasyonu
Eksileri:
- Müşteri desteğinin iyi olmaması
Platformlar | Windows, Android, iOS, Mac ve Linux |
Fiyatlandırma | Ücretsiz
Premium – 1$’dan az/Ay Aile – 3,33$/Ay (Altı kullanıcıdan fazla) Takım – 3$/Ay Kurumsal – 5$/Ay |
İki faktörlü kimlik doğrulama | Evet |
Tarayıcı eklentileri | Safari, Chrome, Firefox, Opera, Brave, Tor, Edge ve Vivaldi |
Mobil PIN kilidi açma | Evet |
Biyometrik kimlik doğrulama | Touch Id ve Face ID (iOS ve Mac), parmak izi okuyucu ve face ID (Windows Hello ve Android) |
10. Dashlane — Ek Güvenlik Katmanı İçin En İyi Uygulama
Dashlane, ekstra güvenlik unsurları açısından Türkiye’deki kullanıcılar için en iyi şifre yöneticisi olarak kabul edilir. Bir Fransız şirketi olan Dashlane, 2009 yılında etkileyici özelliklerle dolu yüksek kaliteli bir şifre yöneticisi olarak piyasaya sürüldü.
Kullanıcılar, sıfır veri kaydetme mimarisi, veri sızıntıları ve ihlalleri için ayrıntılı deep web taraması, son derece güvenli bir VPN ve yenilikçi bir parola değiştirici seçeneği ile en üst düzeyde güvenliğin keyfini çıkarabilir.
Dashlane’in sunduğu ücretsiz plan, 50 şifre ve bir cihazla sınırlıdır ancak 2FA, otomatik şifre doldurma özelliği, kişiselleştirilmiş güvenlik uyarıları ve bir şifre oluşturucuya sahiptir.
Ücretli planlar ise diğer şifre yöneticilerine göre daha pahalı olsa da Dashlane çekici özellikleriyle bunu telafi ediyor diyebiliriz. Bir kullanıcı olarak, sınırsız parola ve sınırsız cihaza, 1 GB şifreli dosya depolama alanına, VPN korumasına, güvenli notlara ve bir parola değiştiriciye erişebileceksiniz. En hoş bir diğer özelliği ise, tek tıklamayla parolaları güncellemenizi sağlayabilmenizdir.
Dashlane birçok cihaz, işletim sistemi (Android, iOS, Mac ve Windows) ve tarayıcı (Safari, Edge, Chrome ve Firefox) ile uyumludur. Oldukça yüksek güvenlik önlemleri ve özellikleri nedeniyle Dashlane, genellikle Android ve iOS akıllı telefonlar için en iyi şifre yöneticisi olarak tanımlanır.
Artıları:
- Cihazlar arası senkronizasyon
- Dark web izleme
- Yerleşik VPN bulunması
Eksileri:
- Ücretsiz planda 50 şifre sınırı
- Ücretli paketler kısmen pahalı
Platformlar | Windows, Android, Mac, iOS, Chrome OS ve Linux |
Fiyatlandırma | Ücretsiz
Premium – 6,49$/Ay Aile – 8,99$/Ay (6 kullanıcı ve fazlası) Takım – 5$/Ay İş – 8$/Ay |
İki faktörlü kimlik doğrulama | Evet |
Tarayıcı eklentileri | Chrome, Firefox, Edge ve Safari |
Mobil PIN kilidi açma | Evet |
Biyometrik kimlik doğrulama | Face ID, Touch ID, Yüz okuyucu (iOs ve Mac), parmak izi okuyucular (Windows ve Android) |
Türkiye’deki En İyi Parola Yöneticisi Karşılaştırması – Tablo
Hangi şifre yöneticisini seçeceğinizden emin değil misiniz? Karar vermenize yardımcı olmak için Türkiye’den erişebileceğiniz en iyi parola yöneticilerini ve özelliklerini karşılaştırdığımız aşağıdaki tablomuzu incelemenizi öneririz.
Türkiye’deki En İyi Şifre Yöneticisi | En Ucuz Planı | Ücretsiz Plan veya Deneme | Para İade Garantisi | Desteklenen Cihaz |
NordPass | Ücretsiz | Evet | 30 gün | Windows, Android, Mac ve Linux |
LastPass | Ücretsiz | Evet | Yok | Windows, Android, Mac, iOS, Chrome OS ve Linux |
Keeper | Öğrenci planı %50 indirimli | Evet | 30 gün | Windows, Android, Mac, iOS, Chrome OS ve Linux |
Avira | Ücretsiz | Evet | 60 gün | Windows, Mac, Android, iOS ve Linux |
Kaspersky | Ücretsiz | Evet | 30 gün | Mac, iOS, Android ve Windows |
1Password | 2,99$/Ay | Evet | Yok | iOS, Mac, Windows, Android, Linux, Darwin, Chrome OS, FreeBSD ve OpenBSD |
Roboform | Ücretsiz | Evet | 30 gün | Mac, iOS, Windows, Android, Linux ve Chrome OS |
LogMeOnce | Ücretsiz | Evet | 30 gün | Mac, Windows, iOS, Android ve Linux |
Bitwarden | Ücretsiz | Evet | 30 gün | Windows, Android, iOS, Mac ve Linux |
Dashlane | Ücretsiz | Evet | 30 gün | Windows, Android, Mac, iOS, Linux ve Chrome OS |
Parola Yöneticisi Nedir?
Türkiye’deki en iyi şifre yöneticilerinin birincil amacı, şifrelerinizi oluşturmak, saklamak ve yönetmektir. Bu uygulamalar ayrıca kredi kartı numarası veya bir kâğıda yazmak istemediğiniz ek güvenli notlar gibi diğer verileri de depolayabilir.
Yazılım, birden çok güvenlik katmanı ve yüksek şifreleme teknolojisi sayesinde parolalarınızı korur ve günlük çevrimiçi etkinliklerinizi kolaylaştırır. Temel olarak üç ana parola yöneticisi türü vardır, bunlar:
- Masaüstü tabanlı — Bu uygulamalar, parolaları cihazınızda yerel olarak depolar. Yani, bilgisayarınızı veya dizüstü bilgisayarınızı kaybederseniz, verileri de kaybedersiniz. Kulağa ideal gelmese de bu uygulama türü, verilerini bilinmeyen ağlarda paylaşmak ve depolamak istemeyen kişiler için idealdir.
- Bulut tabanlı — Türkiye’deki en iyi parola yöneticilerinden bazıları bu kategoriye girer. Şifrelenmiş parolaları yüksek güvenlikli sunucularında saklarlar. Bulut tabanlı parola yöneticilerinin ana avantajı, bunlara herhangi bir cihazdan erişebilmenizdir. Bunun için tek ihtiyacınız olan şey güçlü bir internet bağlantısıdır. Bunları masaüstü ve mobil uygulamalarda tarayıcı uzantıları olarak bulabilirsiniz.
- SSO — Bu parola yöneticisi modeli, tüm hesaplar için tek bir parola kullanmanıza olanak tanır. Proje Yöneticilerinin genel olarak teşvik ettiği şeylerle çelişseler de SSO uygulamaları dijital pasaport görevi görür ve tam koruma sağlar. İşletmeler, çalışanların hesaplarına ve profillerine kolayca erişmelerini sağladığı için genellikle SSO’yu tercih eder.
Dünya çapında milyonlarca insan her gün şifre yöneticilerini kullanıyor. Yüksek talep nedeniyle şirketler, bireylere, ailelere ve küçük işletmelere uygun şifre yöneticileri oluşturdu.
Parola Yöneticileri Nasıl Çalışır?
Parola yöneticileri, parolalarınızın ve diğer özel bilgilerinizin güvenli bir şekilde saklanmasını sağlayan birden fazla güvenlik katmanı kullanır. En basit haliyle bu yazılım uygulamaları, hatırlamanız gereken tek şey olan ana parola ile korunan birinci sınıf şifreleme kullanarak verilerinizin güvenliğini sağlar. En iyi ücretsiz şifre yöneticisi uygulaması bile ana şifreyi yerel bir sunucuda saklar, bu nedenle bir güvenlik ihlali söz konusu olduğunda bu bilgiler güvende kalacaktır.
Bir hesap ve ana parola oluşturduğunuzda parola yöneticileri, verilerinizi yüksek güvenlik önlemleri ile şifrelemenin yanında tamamen güvenli bir uzak sunucuda depolayarak hiç kimsenin erişmemesini sağlar. Kısaca, her yeni hesap oluşturduğunuzda, benzersiz bir şifre oluşturmak ve kaydetmek için bir parola yöneticisi uygulamasını kullanabilirsiniz.
Türkiye’de yer alan kullanıcılar için en iyi şifre yöneticileri, belirli bir web sitesine erişir erişmez oturum açma formlarını otomatik olarak doldurur. Eğer giriş yaptığınız bir site otomatik doldurmaya izin vermiyorsa, şifre yöneticisi gerekli şifreyi kopyalayıp belirlenen alana yapıştırmanıza izin verir. O zaman bile, ziyaret ettiğiniz her web sitesi için karmaşık şifreleri hatırlamanız gerekmeyeceğini belirtelim.
Parola yöneticileri, birden çok işletim sistemi ve cihazla uyumludur. Bu şekilde, ana parola uygulamasını veya tarayıcı uzantısını kullanarak akıllı telefonunuzdan, tabletinizden veya bilgisayarınızdan tüm bilgilere erişebilirsiniz.
Parola yöneticisi, parola oluşturma ve yönetmenin yanı sıra parola denetimi, veri ihlali izleme, 2FA, parola paylaşımı ve acil durum erişimi gibi ek özellikler sunar. Bu öğeler çevrimiçi güvenliğinize ve korunmanıza büyük katkıda bulunur.
Türkiye’de Neden Parola Yöneticisi Kullanmalısınız?
Sanal ortamda kendimizi korumanın en iyi yollarından biri, oluşturduğumuz her hesap için farklı şifreler kullanmamız gerektiğini hepimiz biliyoruz. Ancak 20 veya 30 şifreyi hatırlamamız pek mümkün değil, değil mi? Tam olarak bu noktada parola yöneticileri devreye giriyor. Makalemizde yer verdiğimiz yazılım uygulamaları, düzinelerce parolayı tek bir yerde saklamanıza yardımcı olur.
Bu yazılımlar, parola yöneticilerini 21. yüzyılın harika bir yeniliği yapan unsurlardan yalnızca biridir. Aşağıda, bu faydalı ürünü kullanmanın diğer faydalarını okuyabilirsiniz.
Tüm Parolalarınızı Tek Bir Yerde Depolayın
Şifre yöneticileri ile online hesaplarınız için farklı şifreler oluşturduktan sonra, şifrelerinizi güvenli olmayan yerlerde saklamanıza veya şifreleri cep telefonunuzda saklamanıza gerek kalmayacağını belirtelim. Bir şifre yöneticisinin sizden istediği tek şey, ana şifreyi girmenizdir. Bu oluşturacağınız ana şifre daha önce hiç kullanmadığınız benzersiz bir harf/sayı/simge kombinasyonu olmalıdır. Bu şekilde, profilinize ve kayıtlı şifrelerinize erişmek istediğinizde, yalnızca ana parolaya ihtiyacınız olacak; gerisini Şifre yöneticisi halledecektir.
Yüksek Dereceli Güvenlik Sunar
Türkiye’deki en iyi şifre yöneticisi uygulamaları, verileri şifrelemek ve sunucularda depolamak için 128 bit veya 265 bit şifreleme protokolleri kullanır. Ek olarak çoğu sıfır veri saklama modelini kullanır, yani platformlar şifrelerinizi veya diğer hassas bilgilerinizi deşifre edemez veya bunlara erişemez. Ek olarak bu yazılımların neredeyse hepsinde 2FA (2 faktörlü kimlik doğrulama) koruması bulunur.
Üstelik bu uygulamalar, yeni bir çevrimiçi hesap oluşturduğunuzda karmaşık parolalar oluşturabilir. Bu şekilde, aynı veya benzer şifreleri kullanmaktan kaçınır ve birisinin çevrimiçi profillerinize erişme olasılığını ortadan kaldırırsınız.
Phishing Saldırılarından Korunun
Phishing yani kimlik avı saldırıları, son birkaç yılda ciddi bir sorun haline geldi. İnsanlar, görünüşte yasal göndericilerden sizi kandırarak özel bilgileri ifşa etmeye çalışan sahte e-postalar alır. Neyse ki, listemizde yer verdiğimiz şifre yöneticileri, web sitesini tanımayacakları için oturum açma alanını otomatik olarak tamamlamayacak ve böylece sizi dolandırılmaktan koruyacaktır.
Türkiye’de yapılan çoğu ankette son yıllarda bilgilerimizin sızdırılma oranında artış olduğu gözüküyor. Eğer siz de bilgisi sızdırılan bir listenin arasında yer almak istemiyorsanız güçlü bir şifre koruma yazılımı kullandığınızdan emin olun.
Ele Geçirilmiş Parolaları Düzeltme Şansı
Bir şifre yöneticisi, şifrelerinizin zayıf olduğunu veya potansiyel olarak tehlikeye girdiğini fark ederse, onları düzeltme şansı sunacaktır. Bu genellikle, günümüz standartlarına göre tehlikeli kabul edilen, birden fazla hesabı kapsayan aynı parolayı kullanan kişiler olduğunda yaşanır.
Şifre Senkronizasyonu
2024 yılının en iyi şifre yöneticisi uygulamaları, farklı işletim sistemleriyle (Windows, Mac, iOS, Android) uyumludur. Aynı şifre yöneticilerini tüm tarayıcılarda, akıllı telefonlarda, bilgisayarlarda veya tabletlerde kullanabilirsiniz. Bu nedenle, iş yerinizde bir Macbook’unuz, evinizde bir Windows PC’niz ve bir iPhone’unuz varsa, istediğiniz zaman tüm parolalara erişmeye devam edeceksiniz. Tek ihtiyacınız olan hesabınızın şifresidir.
Kimlik Koruması
Sanal ortamdaki profilleriniz ve hesaplarınız için farklı parolalar kullanmak kimliğinizin korunmasına yardımcı olacaktır. Belirli bir web sitesi için benzersiz bir şifreye sahip olmak, potansiyel siber saldırganların tüm kişisel bilgilerinize erişmesini engelleyecektir. Fakat eğer hesabınız olan site saldırıya uğrarsa şifreleriniz kötü yazılımcıların eline düşebilir. Bu gibi durumları önlemek adına şifre yönetim uygulamalarının talimatlarını izlemenizi öneririz.
Zaman Tasarrufu
Parola yöneticileri yalnızca parolalarınızı saklamaz ve farklı hesapları yönetmez. Ayrıca oturum açma alanlarını, kaydı veya ödeme formlarını sizin yerinize dolduran bir otomatik doldurma işlevi gibi başka özelliklere de sahiptir. Ancak, bu özelliği yalnızca güvendiğiniz web siteleri için etkinleştirmeyi unutmayın.
Türkiye’deki Parola Yöneticileri Güvenli mi?
Parola yönetim yazılımları, hassas verileri korumak için askeri düzeyde güvenlik katmanları kullanır. Geçmişte siber saldırılar ve güvenlik ihlalleri yaşanmış olsa da bu parola yazılımları minimum hasar ile kullanıcılarını mutlu etmiştir.
Ayrıca, çoğu şifre yöneticisi sıfır kayıt tutma politikası uygular yani sunucularda saklansalar bile şifrelerinizi ve diğer verilerinizi deşifre etmelerinin hiçbir yolu yoktur. Bazı parola yöneticileri ayrıca parolalarınızı düzenli olarak güncellemenizi hatırlatması dışında dark web’i tarar ve veri sızıntılarını arar.
Kısaca hatırlamanız gereken tek şey ana paroladır. Güvenli olduğu sürece hiç kimse profilinize ve parola yöneticisindeki hassas bilgilerinize erişemez. İki faktörlü veya biyometrik kimlik doğrulama ile birleştiğinde, şifre yöneticisi hesabınız evler kadar güvenli olacaktır.
Ücretsiz Şifre Yöneticileri ve Ücretli Şifre Yöneticileri
Parola yöneticileri, günümüzde dünya çapında milyonlarca insan için önemli bir araç haline geldi. Çoğu platform ücretsiz sürüm sunarken, ücretli planlar daha yüksek koruma ve tarama özelliği ile birlikte geldiği için kurumsal firmalar bu yazılımları tercih ediyor. Aşağıda, her iki seçeneğin de artılarını ve eksilerini tartışacağız.
Bireysel kullanıcılar, genellikle ücretsiz olmasından dolayı ücretsiz şifre yöneticilerini tercih ederler. Tabii ki, bu şifre yöneticileri, otomatik doldurma, şifre senkronizasyonu, karmaşık şifre oluşturucular, iki faktörlü kimlik doğrulama ve biyometrik özellikler gibi çeşitli özelliklerle birlikte gelir.
Ancak, Türkiye’den erişebileceğiniz en iyi ücretsiz şifre yöneticisinin bile belirli sınırlamaları vardır. Örneğin kullanacağınız ücretsiz şifre yöneticisi, cihaz sayısını sınırlayacaktır. Ayrıca, çevrimiçi depolamak istediğiniz hassas notları ve diğer bilgileri korumaya yardımcı olan şifrelenmiş dosya depolaması özelliğini de bulamayabilirsiniz.
Bu bağlamda, ücretli sürümler daha iyi bir çözümdür. Ancak birçok ek özelliğe rağmen tek kişi için maliyetli olabilir. Bu nedenle Türkiye’deki en iyi şifre yöneticileri öncelikle işletmelere ve kuruluşlara odaklanır ve şirketin ihtiyaçlarını karşılamak için kapsamlı ücretli planlara sahiptir.
Ücretli şifre yöneticileri, genellikle kullanıcıların ve ekiplerin şifreleri ve diğer bilgileri şifrelenmiş kanallar aracılığıyla paylaşmasına olanak tanır. Ayrıca gelişmiş güvenlikle sorunsuz ve basit iş birliği sağlayan ekip yönetimi özellikleri sunarlar.
Özetlemek gerekirse, bireyler günlük etkinlikleri için en iyi ücretsiz şifre yöneticilerine güvenebilir. Ancak, teklife dahil edilen faydalar genellikle maliyetten daha ağır bastığı için şirketler ve işletmeler ücretli planlara yatırım yapmalıdır.
En İyi Şifre Yöneticileri Hakkında Sosyal Medya’nın Görüşü Nedir?
Son yıllarda Türkiye’de oldukça popüler olan Reddit sosyal medya platformunda birçok inceleme görebilirsiniz. Günden güne artan popülariteleri nedeniyle, şifre yöneticileri bu platformda sıcak bir konu haline geldi ve Reddit kullanıcıları, en çok hangi yazılımı beğendiklerini aktardı.
Tesadüfen, en iyi seçimlerimiz Reddit kullanıcılarının tercihleriyle eşleşiyor. Özetleyecek olursak basit kullanıcı arayüzü için Avira’yı, harika ve her şeyi kapsayan ücretsiz planı için Bitwarden’ı ve gelişmiş güvenlik özellikleri için 1Password oldukça övülüyor.
NordPass ve LastPass ayrıca İngiliz merkezli oldukça kaliteli üst düzey şifre yöneticileri arasındadır. Her ikisi de kullanıcılara sundukları yüksek güvenlik önlemleri, 2FA ve yeni başlayanlar için uygun bir arayüz sunar. Bu şekilde, çok az deneyime sahip olanlar bile son teknoloji şifre yöneticilerinin avantajlarından yararlanabilir.
En İyi Parola Yöneticisi Nasıl Kullanılır?
Parola yöneticisi kullanmaya başlamak parkta yürümek gibidir. Ancak, keşfedilmemiş sulara giriyorsanız, aşağıdaki kılavuz size yardımcı olacaktır. O halde gelin listemizde yer alan Avira örneği üzerinden nasıl kayıt olabileceğinizi maddeler halinde açıklayalım.
1. Resmi Avira web sitesini ziyaret edin ve “Ücretsiz Başlangıç” butonuna tıklayın.
2. Eğer ücretli sürümü edinmek istiyorsanız, Pro fiyat planlarına bakın ve size uygun olanı seçin.
3. Planı (ücretsiz veya ücretli) seçtikten sonra kayıt olabilir veya hesabınıza giriş yapabilirsiniz.
4. E-posta adresinizi doğrulayın.
5. Daha önce hiç kullanmadığınız bir şifreyi Ana parola” olarak belirleyin. Bu şifrenin oldukça güçlü olduğundan emin olun çünkü tek hatırlamanız gereken şifre bu olacak.
6. Ardından kontrol paneline erişecek ve yeni bir şifre eklemek için “+” işaretini tıklayın.
7. Daha sonra gerekli alanları doldurun.
8. Alternatif olarak, tarayıcınızda kayıtlı tüm şifreleri içe aktarın veya yeni şifreleri otomatik olarak kaydetmek için uzantıyı yükleyin.
9. Ek olarak, bir QR kodunu tarayarak uygulamayı indirebilirsiniz.
10. Her şey bu kadar basit. Artık Türkiye’deki en iyi şifre yöneticisinin neler sunduğunu keşfedebilirsiniz.
Özet: Türkiye’deki En İyi Şifre Yöneticisi Hangisidir?
Genel olarak NordPass, Türkiye’deki en iyi parola yöneticisi unvanına sahiptir. Yalnızca basit ve özelliklerle dolu bir arayüz sunmakla kalmaz, aynı zamanda verilerinizi mükemmel bir şekilde güvende tutar. Bunun da ötesinde, ücretli plan küçük bir fiyata çeşitli yükseltmelerle birlikte gelir. Bu nedenle, parolalarınızı güvence altına almaya hazırsanız ve bir parolayı unutmaktan asla endişe duymuyorsanız, Avira resmî sitesine göz atın ve hemen kullanmaya başlayın.
Elbette kullanmaya tamamen ikna olmadıysanız, listemizde yer alan diğer şifre yöneticileri hakkında daha fazlasını okumalı, neler sunduklarını görmeli ve bilinçli bir karar vermelisiniz.
Ana konudan bağımsız olarak eğer bir planlama ve randevu takip uygulaması arıyorsanız sitemizi inceleyebilirsiniz.